Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 05-08-09, 10:40
Το avatar του χρήστη dimitris21
dimitris21 Ο χρήστης dimitris21 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΑΘΗΝΑ
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην dimitris21
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
1. Ποτε ειναι πιο ψηλο το κοστος? οταν 150 κιλα μακαρονια πολυ καλης ποιοτητας κανουν 70 εβρω ή οταν 20 κιλα μακαρονια ψιλομαπα κανουν 20 εβρω? (καπως ετσι εχουν τα πραγματα στη συγκριση κοστος των στικ και των υγρων τεστ)
προφανώς πιο ακριβά είναι τα υγρά γιατί εδώ μιλάμε για το αρχικό κόστος αγοράς και όχι για ποιο από τα δυο μακροπρόθεσμα έχει μικρότερο κόστος
2. Εως πολυ, ιδιως μετα απο τα 4-5 πρωτα τεστ που αρχιζουν και παιρνουν υγρασια τα στικακακια στο κουτι κλπ κλπ
δεν μου δίνεις μια σαφή απάντηση. σχετικά με την υγρασία που λες νομίζω ότι είναι στο χέρι μας να τα διατηρούμε σε κατάλληλο χώρο, όπως και στο χέρι μας είναι να μην προμηθευτούμε ληγμένα υγρά τεστ, ή που λήγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
3. Φυσικα και απο τη στιγμη που εχει αμμωνια πρεπει να το "κοιταξει", αλλα καλο ειναι να ξερει ακριβως ποση αμμωνια εχει ετσι ωστε να ξερει αν ειναι τοξικη και ποσο, (εδω κολλαει και η ακριβης μετρηση του pH) για να μη τρεχει τσαμπα καθε μερα αλλαγες για να αφαιρεσει 0,2 ΝΗ3 πχ σε νερο με 7 pH και 26 θερμοκρασια. Καλυτερα να αφιερωσει το χρονο αυτο σε διαβασμα και κατανοηση του κυκλου του αζωτου.
δλδ μου λες ότι αν κάποιος βγει και πει ότι έχει 0,2 NH3 με PH 7 θα τον καθησυχάσεις ότι το ενυδρειο του είναι μια χαρά?
4. Εχεις απολυτο δικιο, οχι ομως λογω μικρου ενυδρειου με μονομαχο, (νομιζω πως τα ψαρια τουλαχιστον, αξιζουν -οχι οικονομικα- το ιδιο με ενα διτονο ενυδρειο με αγριους δισκους ή ενα ταγκανικα με ζαιρ φροντοζες) αλλα εχεις δικιο γιατι προφανως ο νεος δεν ειχε χρηματα να διαθεσει για ακριβοτερο ενυδρειο και ψαρια. Πως να παρει τα τεστ?
Αυτα εχει η ζωη και για τα ψαρια, ο φτωχος μονομαχος θα πεθανει στην αμμωνια και ο δισκος θα εχει ολα τα κομφορ.
Σαν τους ανθρωπους, αλλος στην ουρα του ΙΚΑ με εγκεφαλικο και αλλος στο ΥΓΕΙΑ με ματωμενη παρανυχιδα.
γι αυτό και εμείς φροντίζουμε να τον εφοδιάσουμε με ολόκληρη την σειρά των υγρών τεστ για να πεθάνει από γηρατειά. μήπως να του επισημάνουμε ότι πρέπει να αγοράσει και chiller για τις δύσκολες καλοκαιρινές μέρες?

Παντως απο τη δικη μου μικρη πειρα θα πω οτι στην αρχη του χομπυ ειναι πιο χρησιμο να κανουμε σωστες μετρησεις με υγρα τεστ παρα με στικ.
Και εξηγω γιατι.
Ξεκινησα με ενα μικρο ενυδρειο και στικ για τεστ.
Λογω του στρωσιματος που παρακολουθουσα τις τιμες και λογω οτι ηθελα να μαθαινω και να καταγραφω, εκανα καθε μερα τεστ.
Αποτελεσμα, χαλασα δυο κουτια με στικ απο 14 εβρω το ενα, και μαλιστα χωρις μετρηση αμμωνιας ΝΗ3 (esha sticks). Συνολο 28 εβρω.
Μετα σκεφτηκα οτι αφου πρεπει να παρακολουθω το ενυδρειο καθε εβδομαδα τωρα που εστρωσε αλλα ειναι φρεσκο ακομα, θα χρειαστω κι αλλα τεστ και αφου ειχα παρατηρησει (μετρησα και με δανεικο υγρο, ενδιαμεσα) οτι χαλαγανε τα στικακια με τον καιρο, τωρα που θα κανω αραια τις μετρησεις, τσαμπα θα πανε τα στικακια και θα εχω και την αμφιβολια.
Πηγα λοιπον και τα εσκασα (καπου 60 εβρω και πηρα ολη τη σειρα της APi και αμμωνιας). Φτανουν λεει αναλογα το τεστ απο 120 εως 200 μετρησεις απότι θυμαμαι. Παντως περασε εναμιση χρονος και δεν τελειωσανε ακομα, αφου οπως ειπα οταν φυγεις απο το σταδιο του αρχαριου, δεν χρειαζονται τα συνεχη τεστ οπως στην αρχη, το μυριζεσαι το προβλημα και τοτε τσεκαρεις με τεστ.
Το μονο που μου τελειωσε ηταν των σκληροτητων και μαλιστα δεν μου τελειωσε αλλα μου εληξε, αφου δεν ηξερα οτι εχουν συγκεκριμενη διαρκεια και οταν το πηρα ηταν παλιουτσικο.
Γι'αυτο εκανα και μια ερευνα και την παρουσιασα στο φορουμ καποτε.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28963

Συγνωμη για το μακρυ ποστ.
Καλημερα σας.
το μήνυμα το δικό μου είχε μια πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση. δεν είναι δυνατών σε όλους που πάνε να ξεκινήσουν ένα ενυδρειο και ανεξάρτητα από το είδος του ενυδρείου που θέλουν να φτιάξουν, με το καλημέρα να τους παροτρύνουμε να αγοράσουν ολόκληρη σειρά από υγρά τεστ. και επαναλαμβάνω ότι αυτό το λέω λόγο αρχικού υψηλού κόστους που έχουν τα υγρά τεστ.
και από τη δική μου εμπειρία θα πω ότι ακόμα έχω στο ντουλάπι τα πρώτα υγρά τεστ που αγόρασα μαζί με το πρώτο μου ενυδρειο.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,02059 seconds with 10 queries