Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #32  
Παλιά 29-04-09, 14:51
Tolis Ο χρήστης Tolis δεν είναι συνδεδεμένος
Δικτάτωρ
 
Εγγραφή: 29-11-2002
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 5.612
Προεπιλογή

Εκτος των σπαμ δεν ξεσκιστηκε τιποτα - εμενα με ενδιαφερει. Και δεν θελω να ρωτησω τον Μπλεχερ (η τον οποιο Μπλεχερ) "απλά" σε τι θερμοκρασια κραταμε δισκους, - θυμαμαι αρκετα καλα οτι μιλωντας για συγκεκριμενες περιοχες ανεφερε και τις θερμοκρασιες που ορισμενες φορες (και πρωι βραδυ η επιφανεια-βυθος - και ανεφερε οτι τη νυχτα πανε πανω οι δισκοι μητσο ενω τη μερα καθονται κατω) ηταν αρκετα χαμηλες (και φαινεται πως ο πιο διαβασμενος απο τον πολλατο diskusfan συμφωνει).

Το ερωτημα μου γεννηθηκε οταν ετοιμαζοντας το σεμιναριο ειχα μια εντυπωση οταν ετοιμαζα τους βιοτοπους Αμαζονιου οτι κατι δεν παει καλα - εβλεπα δισκους με ενα καρο αλλα ειδη, ενω ειχα μια αισθηση απο τον τροπο που κραταμε δισκους στα ενυδρεια μονους τους σε βραστο νερο, οτι οι δισκοι ερχονται απο αλλη ηπειρο...

Επειδη δεν ασχολουμαι γενικα με δισκους δεν αμφισβητω οτι οι δισκοι εκτροφης (που δεν μ ενδιαφερουν κιολας) καλως η κακως (κακως αλλα αυτο ειναι μια αλλη συζητηση που ισως την ανοιξω ) εδω και παρα πολλες γενιες μεγαλωνουν σε ακραιο περιβαλλον και ειναι δυσκολο να τους το αλλαξεις (ειδικα σε ενηλικα ψαρια - με τη παροδο 2-3 γενιων υποθετω θα "ερθουν" κι αυτοι).

Το ερωτημα ειναι, συμφωνα με τις θερμοκρασιες των βιοτοπων (που τεινω να συμφωνησω με τον dikusfan) και τον μεσο ορο τους, μπορουμε να φτιαξουμε βιοτοπικα ενυδρεια με δισκους (αγριους η κοντινους απογονους αγριων) και τους φυσικους συγκατοικους τους χωρις να πρεπει να βρασουμε το νερο και χωρις να σκεφτομαστε "οι δικοι πανε μονοι τους σε πολυ υψηλες θερμοκρασιες"?
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01525 seconds with 10 queries