Θέμα: Γέννα
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #13  
Παλιά 23-04-09, 12:04
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 24-05-2007
Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Μηνύματα: 3.198
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από CostasD Εμφάνιση μηνυμάτων
σε ευχαριστώ για τις συμβουλές Βασίλη.

Το "μεγάλο" είναι 200 λίτρα και έχει 9 ψαράκια. Τρέχει από τον Δεκέμβριο και μέχρι τώρα είχα ήδη 2 γέννες ( + αυτήν που περιμένω τώρα!!!!) και όλα αυτά από μία μόνο θηλυκιά. Στην πρώτη, κανένα ψαράκι από τα 10 που γεννήθηκαν δεν επέζησε αλλά τα κράταγε για 30+ ημέρες (πρωτάρα και η μάνα και εγώ ). Στην δεύτερη όλα επέζησαν (και τα 20 ).

Τώρα δεν ξέρω πόσα θα κάνει.... ελπίζω όχι πολλά γιατί δεν βρίσκω που να τα δώσω πια...

Άνθρακα είχε μέσα το μικρό φιλτράκι όταν το αγόρασα. Αν δεν κάνω λάθος αφαιρεί την αμμωνία ή κάτι παρόμοιο και είναι χρήσιμο στο στρώσιμο. Θα ακολουθήσω την συμβουλή σου όμως και θα βάλω μακαρόνι. Να πάρω λίγο από το "μεγάλο" ενυδρείο?

Και για τα νεογνά απ' ότι βλέπω από αυτά που λές, πρέπει να βάλω και δεύτερο διχτάκι-γεννήστρα διότι το 50ριν είναι ακόμη άστρωτο.

Και πρέπει να μιλήσω στον αρσενικό για την αντισύλληψη διότι μας έχει βάλει σε μπελάδες....
-------------------------
άλλο ένα ερώτημα:

πόσο πρέπει να μεγαλώσουν τα μικρά Labido, πριν τα βάλω στο βασικό ενυδρείο μαζί με τα ενήλικα? Τώρα είναι 1,5 - 2 εκατοστά (δύο μηνών).

Στο βασικό ενυδρείο έχω 3 Labido, 1 Socolofi, 2 Melanochrimis Exasperatus (μάλλον), και 1 Scianochromis Fryeri.

ευχαριστώ για τις πολύτιμές συμβουλές όλων σας.
Πίστεψέ με, τα labidochromis είναι οι πιο ευκολοπούλητες αφρικάνες. Άρα, αφού σου έτυχε να έχεις μια παραγωγική μάνα, σε συμβουλεύω να χαίρεσαι γιατί αυτόν τον καιρό ζείς παρά την άγνοιά σου την καλύτερη στιγμή ενός επιτυχιμένου ακουαρίστα. Αυτό είναι το ζητούμενο στο τέλος της ημέρας.

Όταν λες άνθρακας τί εννοείς? Πώς είναι? περίγραψε το.
Επίσης, αν ο άνθρακας από μόνος του απορροφούσε την αμμωνία, τότε τί θα θέλαμε βιολογίες, φίλτρα και στρωσήματα? Θα ρίχναμε λίγο άνθρακα στο ενυδρείο και θα τελειώναμε μια για πάντα με δαύτην. Ο άνθρακας έχει την ιδιότητα να απορροφά τα οποιαδήποτε φάρμακα που τοποθετούμε στο νερό σε περίπτωση κάποιας ασθένειας στα ψάρια. Τώρα πια, ο άνθρακας σου έχει γίνει απλά εστία βακτηριδίων.

Από 3.5-4εκ. είναι έτοιμα τα ψαράκια σου να τα τοποθετήσεις στο μεγάλο ενυδρείο. Παράλληλα όμως να προσέξεις να το κάνεις το βράδυ με κλειστό φως ενυδρείου ώστε να έχουν το χρόνο να ανταπεξέλθουν στο νέο τους περιβάλλον κοντά στους ενήλικες.

Επίσης, θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι τα Labidochromis και τα Socolofi συνηθίζουν να ιβριδίζουν, κάτι που δεν το θέλεις. Πρόσεξέ το.
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία...

Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01959 seconds with 10 queries