Από τη στιγμή που είσαι σίγουρος πολύ ωραία. Με σωστές επιλογές πιστεύω ότι θα κάνεις κάτι πολύ αξιόλογο. Πολύ σωστή επίσης η κίνηση για μεγαλύτερο ενυδρείο.


Το καοκαίρι όμως θαπρέπει να έχεις υπόψην σου να αντιμετωπίσεισ τη θερμοκρασία. Η καλύτερη λύση είναι chiller αλλά κοστίζει. Με ανεμιστηράκια ίσως τα καταφέρεις επίσης να κρατήσεις τη θερμοκρασία σε ικονοποιητικά επίπεδα, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς όπωςδήποτε μια αναπλήρωση νερόυ. Θα έχεις αρκετά λίτρα εξάτμιση κάθε μέρα.
Το σκίμμερ κατά τη γνώμη μου είναι must. Όχι ότι δε γίνεται χωρίς σκίμμερ αλλά τα πλεονεκτήματα του είναι πολλά. Πολύ συνοπτικά τα σκίμμερ απομακρύνουν από τη στήλη του νερού διάφορες οργανικές ουσίες επιβαρυντικές για το ενυδρείο πριν αυτές εισέλθουν στο κύκλο του αζώτου. Υπάρχουν και εναλλακτικές μέθοδοι σε περίπτωση που δε θες ναβάλεις σκίμμερ όπως refugium με άλγες ή χρήση άνθρακα και αντιφώσφορου (που ούτως ή άλλως για αρχή θα τη συνιστούσα ανεπιφύλακτα συμπληρωματικά με το σκίμμερ).
Άποψη μου είναι να επενδύσεις σε ένα καλό σκίμμερ για ένα λόγο περισσότερο. Στο μεσσογειακό ενυδρείο λόγω της αυξημένης αλατότητας η ικανότητα του νερού για αποθήκευση οξυγόνου είναι μειωμένη σε σχέση με το τροπικό. Το σκίμμερ (χωρίς να είναι αυτός ο πρώτιστος λόγος της χρήσης του) οξυγωνώνει και το νερό.
Με βράχο σκέφτηκες τι θα κάνεις; Αν θα μαζέψεις από θάλασσα προσπάθησε να είναι όσο το δυνατό πιο πορώδης. Σκέψου και αυτόπου σου είχα πει πιο πάνω για νεκρό βράχο αλλά αυτό αναβάλει τα σχέδια σου για ένα εξάμηνο περίπου.