Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 10-12-08, 12:58
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 09-01-2008
Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Μηνύματα: 2.117
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από gregoryn Εμφάνιση μηνυμάτων
Προσπαθώ να βρώ εναλλακτικό τρόπο στρωσίματος διότι το ενυδρείο είναι μεγάλο(750 λίτρα) και θα πάει αρκετό νερο χαμένο. Επιπλεον Είναι πολύ βολικότερο να ξεκινήσω το στρωσιμο του φίλτρου σε έναν κουβα και να στήσω το ενυδρείο με την ησυχια μου, να μαζεψω τα υλικά που χρειαζομαι κτλ κτλ!
Ποιο νερό θα πάει χαμένο?

Στον έναν-ενάμιση μήνα που θα σου κρατήσει το στρώσιμο (εφόσον πας με τη μέθοδο της αμμωνίας), δε θα κάνεις αλλαγές νερού.. Παρά μόνο μία μεγάλη αλλαγή νερού (της τάξης του 80%) στο τέλος.. Και αν αναφέρεσαι σε αυτήν, σκέψου ότι αντιστοιχεί σε 2-3 εβδομαδιαίες αλλαγές του 30%! Δεν είναι δηλαδή και τόσο τραγικό!

Εξ'άλλου, ακόμη και με ψάρια να στρώσεις (με το λεγόμενο απάνθρωπο τρόπο, που όμως δεν είναι και τόσο τραγικά απάνθρωπος, αν είναι λίγα τα ψάρια, σε τόσα πολλά λίτρα.. η συγκέντρωση δηλαδή αμμωνίας θα είναι σχετικά μικρή), αλλαγές νερού θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις, δεν τις γλιτώνεις..

Αν το πρόβλημά σου είναι η Α/Ο (αν θυμάμαι καλά σκέφτεσαι να βάλεις δίσκους, και έχεις μια δεξαμενή προετοιμασίας της τάξης των 250 λίτρων), μπορείς να κάνεις την αλλαγή σε 2-3 δόσεις..

Και τέλος, κατά τη διάρκεια του στρωσίματος θα μπορείς να κάνεις ό,τι άλλη εργασία θέλεις (παρεμβάσεις στο aquascape, φύτευση ενδεχομένως, κ.τ.λ.)..
__________________
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ"

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01487 seconds with 10 queries