Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-10-08, 02:22
Το avatar του χρήστη s-vitzi
s-vitzi Ο χρήστης s-vitzi δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθηνα-Αγιοι Αναργυροι
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην s-vitzi
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από crazyio Εμφάνιση μηνυμάτων
Ο κάδος των υλικών σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο όπως παίζουν ρόλο και το τι υλικά έχουμε μέσα στο φίλτρο ..
το 4 -5 φορές τα λίτρα του ενυδρείου υποθέτω πως είναι ένας γενικός μπούσουλας που υπάρχει από παλιά που τα φίλτρα ήταν μόνο με σφουγγάρια ή δεν ήταν τόσο πορώδες τα υλικά που τοποθετούσαν μέσα.
Η παροιμία "φυλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά " ταιριάζει γάντι.

προσωπικά έχω στο 240 malawi μου ένα ecco 2236 που η Eheim το δίνει για μέχρι 300 λίτρα ενυδρείο (600L/h).
δεν έχω μετρήσει ποτέ αμμωνία .... δεν είχα ποτέ πρόβλημα ...
κοινώς δεν γυρνάω το νερό 4-5 φορές αλλά 3 αν πούμε πως τα καθαρά λίτρα είναι 200 (αν και είναι λιγότερα).

Πάντως το να πάρουμε ένα πολύ δυνατό φίλτρο και να μας κάνει το ενυδρείο πλυντήριο δεν είναι λύση μιας και εκεί έχουμε άλλου είδους προβλήματα π.χ πολύ γρήγορη ροή του νερού από τα υλικά με αποτέλεσμα την μη σωστή φίλτρανση ..
Ιωσα αυτο ακριβως δεν καταλαβαινω...

Το επιχειρημα οτι η ροη δεν θα αφησει να δημιουργηθουν η θα "σκοτωσει" τα βακτηρια,πως ευσταθει,αφου π.χ. σε ενα φιλτρο της Eheim ανεξαρτητως ενυδρειου ,η ροη στο φιλτρο θα ειναι ιδια και τα υλικα τα ιδια (οταν μιλαμε για τα ετοιμα σετ της eheim).Με λιγα λογια η εταιρια μας λεει οτι με αυτην την ροη κι αυτο το υλικο εισαι ο.κ..Το θεμα παλι ερχεται στο ποσες φορες θες να γυρνας τα λιτρα σου,αναλογως με τους κατοικους που φιλοξενεις στο ενυδρειο σου και τις αναγκες τους(χαμηλη ροη,οξυγονωση κ.α,που και αυτα δεν βλεπω να πολυαναφερονται)
Κι εγω στα 2 ενυδρειακια που ειχα μεχρι στιγμης,δεν ειχα μετρησει ποτε αμμωνια,(120αρι με φυτα 620λτ/ωρα,70αρι με φυτα εσωτερικο με ενα αντλιακι 300λτ/ωρα χαμηλωμενο).
Απλα θελω οτι γινεται,να γνωριζω το λογο που γινεται κι οχι να νοιωθω απλα τυχεροςΕτσι πιστευω οτι μπορει να γινω καλυτερος και να κανω τις σωστες κινησεις

Page generated in 0,01422 seconds with 10 queries