Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #3  
Παλιά 12-07-08, 10:46
accnt Ο χρήστης accnt δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 08-03-2003
Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Μηνύματα: 3.097
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikman Εμφάνιση μηνυμάτων
Όταν τα τοποθέτησα έξω από αυτό και πάνω σε χαρτόνι για να τα φωτογραφίσω φάνηκε να βγαίνει μία σκουληκαντέρα από τον japonicus που φαίνεται στη φώτο. Δε ξέρω αν έχει να κάνει με το θάνατο του ψαριού ή του ανακωλύθηκε μετά. Πάντως το συγκεκριμένο ψάρι είχε έντονο ich τις τελευταίες μέρες.

Το σκουλίκι πήγε μετά θάνατο στο ψάρι.

Να πω εν συντομία το ιστορικό: Στο 400άρια μπήκε ο ίδιος βράχος, με το ένα τρίτο του παλιού νερού συν μία ποσότητα από τον χρησιμοποιημένο αραγωνίτη μαζί με νέο (ψόφιο).

Πόσο % ήταν ο νέος αραγωνίτης? Σε ρωτάω γιατί στο δικό μου μεγάλο ενυδρείο όταν πρόσθεσα αρκετό αραγωνίτη (και μάλιστα ζωντανό), ξεκίνησε η αρχή του τέλους....

Τα ψάρια μπήκαν όλα μαζί κι αυτό ήταν το πρώτο λάθος γιατί άλλαξαν οι ιεραρχίες με αρχηγό αυτή τη φορά το πολύ επιθετικό όπως φάνηκε scobas.
Έτσι τα υπόλοιπα ψάρια στη πλειοψηφία τους έβγαλαν ich, και τη τελευταία εβδομάδα δε έβγαίναν για φαγητό.

Όταν είδες το ick έκανες κάποιες κινήσεις? π.χ. μείωση αλατότητας, μικρή άνοδο θερμοκρασίας, σκόρδο?

Αλλαγή νερού δεν έκανα για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση, αλλά όταν συμπληρώνεις περίπου δέκα λίτρα νερό από εξάτμιση καθημερινά είναι έμμεση αλλαγή νερού, συμφωνήστε;

Μεγάλο λάθος. Η προσθήκη νερού για εξάτμιση δεν είναι ούτς έμμεση αλαγή νερού. Δεν κάνει απολύτως τίποτα γιατί το νερό που έχει εξατμιστεί είναι σχεδόν 100% καθαρό.

Παρόλο που συμπλήρωνα σχολαστικά κάθε μέρα σε τρεις δόσεις το νερό που έλλειπε η αλατότητα μου ξέφυγε στο 1027 για κάποιες μέρες.

Χειρότερα δηλαδή. Αντί να είχες μια μικρή υποαλατότητα για να βοηθήσεις τα ψάρια, η αλατότητα ανέβηκε...

Νερό συμπληρώνω από τη βρύση όπως επίσης και αλλαγές νερού γινόταν από το δίκτυο από την εποχή που τα είχα στο 300άρι. Είχα διαπιστώσει μετά από επανειλημμένες μετρήσεις του νερού της βρύσης ότι δεν ξεπερνούσε τα 160 ppm. Ναι στην αρχή είχα ξεκινήσει από A/O.

Εφόσον έχεις Α/Ο να την χρησιμοποιείς.

To αντιφώσφορο που κατάργησα το τελευταίο καιρό ήταν κι αυτό ένα λάθος. Στη τελευταία φώτο φαίνεται ένα είδος άλγης (πιθανών) κι έχει υφή σαν μούχλα. Ευτυχώς είναι μόνο σε λίγα βραχάκια κι από τη πίσω τους μεριά.
Κh buffer συμπληρώνω συχνά και το κρατώ πάνω από 8dkh. Αμμωνία ή ΝΟ2 δεν έχω. Το ΝΟ3 θέλω να το τσεκάρω με κάποιο δεύτερο τέστ γιατί μου έδειξε μηδέν και ίσως να ήταν χαλασμένο γιατί τάιζα πολύ.
.....
__________________
small minds just talk about people, medium minds talk about things, but the great minds talk about ideas...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01954 seconds with 10 queries