Έριξα μια καλή ματιά (όχι πλήρη, συνεχίζω το διάβασμα) στα links που μου δώσατε.. Και ξεκινώ με πρώτες απορίες:
ΕΡΩΤΗΣΗ 1, βάζω αριθμούς για να διευκολύνω τις απαντήσεις
Φαίνεται (με βάση το site της Seachem) πως το Flourish έχει απ'όλα, εκτός από N, P και Κ. Ισχύει αυτό?
ΕΡΩΤΗΣΗ 2
Όπως γράφω και παραπάνω, εγώ έχω NO3=0 και PO4=0.
Το K δεν το μετράω.. Υπάρχουν τεστάκια σχετικά? Αξίζει τον κόπο ή δε χρειάζεται? Μπορώ να βάζω με κριτήριο τα φυτά μου, και χωρίς να φοβάμαι για κακές συνέπειες (άλγες) όπως συμβαίνει π.χ. με τα PO4, έτσι δεν είναι?
ΕΡΩΤΗΣΗ 3
Ας πούμε ότι παίρνω τα προιόντα της Seachem (Potassium, Nitrogen, Phosphorus). Το Nitrogen λέει ότι περιέχει άζωτο και σε άλλες μορφές εκτός από ΝΟ3. Μετά τι γίνεται? Μπορώ να το μετρήσω, ή όχι?
ΕΡΩΤΗΣΗ 4
Προτείνετε Seachem, ή να τα φτιάξω μόνος μου?
(με KNO3, κ.τ.λ. που διαβάζω εδώ μέσα, και που έμαθα ότι υπάρχει και στο Σύλλογο, που ελπίζω να τα καταφέρω επιτέλους και να έρθω το Σάββατο..)
ΕΡΩΤΗΣΗ 5
Αν βάλω ΝΟ3 (είτε ως ΚΝΟ3, είτε ως Seachem Nitrogen), θα πρέπει να βάλω οπωσδήποτε και φωσφορικά, έτσι δεν είναι? Για να πετύχω το 1:15? Ή αρκεί το ΚΝΟ3/Nitrogen για αρχή?
Υπενθυμίζω, μετράω NO3=0 και PO4=0.
ΕΡΩΤΗΣΗ 6
Αν βάλω ΚΝΟ3, το Κ θα επαρκεί, ή θα θέλω και πρόσθετο? (π.χ. Seachem Potassium, ή DIY με K2HPO4)
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις..
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Juan
Βάλε καμία φωτό να δούμε το ενυδρείο σου...
|
Δεν κάνω ακόμα παρουσίαση, δεν αισθάνομαι έτοιμος ακόμα, έχω πολλά που θέλω να αλλάξω.. (οπότε μην κάνετε σχόλια για τα ψαράκια που θα δείτε μέσα.. τα ξέρω τα όσα πάνε στραβα..)
Η φωτογραφία είναι πριν από μερικές εβδομάδες.. Τα φυτά έχουν φουντώσει πλέον, όχι όλα δυστυχώς (η vallisneria πάει χάλια, η ανούμπια σάπισε και έφαγε σουτάρισμα, ίσως λόγω των NO3=0,PO4=0

).. Το κερατόφυλλο έχει γίνει θηρίο και ίσως εμποδίζει και το φωτισμό, αλλά δεν το πολυκλαδεύω για να κρύβονται κάτι μωράκια γκαπάκια που έχω.. Α! και έχω βάλει και ένα χαλί με moss δεμένη σε πλέγμα.. Ελπίζω σύντομα και η παρουσίαση..