Λοιπόν μετά από χρήση και των δύο ταϊστρών τα σχόλια μου είναι τα ακόλουθα:
Σύγκριση 3582 με 3581
Υπέρ της 3582: Δυνατότητα δύο ειδών τροφών (ή δύο μειγμάτων)
Σχετικά καλύτερος προγραμματισμός (τρεις φορές κάθε διαμέρισμα ημερησίως και μέχρι πέντε νομίζω ρυθμίσεις περιστροφής του κοχλία που αυξάνει ή μειώνει την ποσότητα με διαφορετικές ρυθμίσεις σε κάθε κοχλία)
Δυνατότητα αυτόματου προγραμματισμού μίας ημέρας νηστείας ανά κοχλία. Δυνατότητα τυχαίας συχνότητας ταίσματος (άχρηστη δυνατότητα κατά τη γνώμη μου)
Κατά της 3582: Δεν υπάρχει δυνατότητα να "κλείσεις" το στόμιο και να μην ταίσει κάποια συγκεκριμένη φορά όταν για παράδειγμα θέλεις δώσεις ζωντανή ή κατεψυγμένη τροφή (όπως εύκολα μπορείς να κάνεις με την 3581). Απλά πρέπει να ακυρώσεις το πρόγραμμα (δύσκολο) ή να την μετακινήσεις ή να βγάλεις τους κοχλίες. Χρειάζεται αρκετά μεγαλύτερη τρύπα στο καπάκι για να πέφτουν οι τροφές οι οποίες πέφτουν από αρκετά ψηλότερα κιόλας. Εϊναι τουλάχιστον διπλάσια σε όγκο. Αν θέλεις να ταίσεις χειροκίνητα είναι πιο άβολο γιατί τα πλήκτρα είναι πίσω και κάθετα (κάτι που σημαίνει ότι για να τα πατήσεις πρέπει να την κρατάς και στη θέση της εκτός αν την έχεις καλά κολλημένη) ενώ στην 3581 έχει το γνωστό μεγάλο ωραίο πλήκτρο επάνω το οποίο απλά πατάς. Τέλος, η 3581 είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ η πιο αθόρυβη ταίστρα που έχω δοκιμάσει (και έχω δοκιμάσει πολλές)
Συμπέρασμα: Κατά τη γνώμη μου αγοράστε δύο 3581 στην τιμή (περίπου) της μίας 3582.
(Τώρα αν αναρωτιέστε γιατί την αγόρασα.... Μην αναρωτιέστε ... hobby είναι αυτό, άμα έχεις την τρέλλα

)
Πολύ καλή επιλογή κατά τη γνώμη μου είναι και η mixo της hydor ειδικά η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη εφόσον την χρησιμοποιείτε σε χώρο όπου δεν σας πειράζει ο θόρυβος που κάνει κάθε φορά που ταίζει (και υπάρχει λόγος που το κάνει αυτό).