Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-08-07, 17:48
Το avatar του χρήστη Lsourtzo
Lsourtzo Ο χρήστης Lsourtzo δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περιστέρι- Αθήνα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Lsourtzo
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από marios Εμφάνιση μηνυμάτων
Από τις 12 Ιουλίου έστησα βεβιασμένα το μικρό μου ενυδρείο 138 περίπου λίτρων με 27 κιλά ζωντανό αραγωνίτη και 17 κιλά περίπου ζωντανό βράχο.(προορίζεται αισιοδοξώ για reef).Σήμερα έκανα το πρώτο τεστάρισμα για αμμωνία -αμμώνιο και η μέτρηση έδειξε 0 με τεστ της Serra .Ti να υποθέσουμε ότι τα αζωτοαντιδρώντα βακτηρίδια ακόμα κοιμούνται και δεν ξεκίνησε ακόμα ο κύκλος του αζώτου ή μάλλον ξεκίνησε και γιαυτό οι παραπάνω μετρήσεις είναι 0?Επίσης ψάχνω το πλήρες τεστ για θαλασσινό ενυδρείο και δεν το έχω βρεί ακόμα και μάλιστα σε μαγαζιά που ασχολούνται αποκλειστικά με το θέμα και σε petshop. Ενδιαφέρομαι για salifert που μέσα από το φορουμ το παινεύεται.
ο βράχος που πείρες ήταν κουραρισμένος ???
γενικά τα τεστ της sera δεν είναι και τόσο αξιόπιστα ... αλλά αν είναι καινούργιο τότε λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτήν την μέτρηση ...
καλό είναι να το αλλάξεις πάντως με ένα της API ή της RED SEA.
το ότι έχει 0 αμμωνία, σημαίνει ότι λογικά η βιολογία σου έχει ξεκινήσει να δουλεύει ...
οι τρις εβδομάδες είναι αρκετές για αρχή ... αν ο βράχος ήταν κουραρισμένος (που μάλλον θα ήταν), τότε σιγα σιγά μπορείς να βάλει και το πρώτο ψαράκι μέσα για να αρχίσει να παράγει και αμμωνία ... έτσι σιγά σιγά οι αποικίες από τα βακτηρίδια θα αρχίσουν να μεγαλώνουν και σιγά σιγά θα μπορείς να αυξήσεις και άλλο το φορτίο σου ...
καλή αρχή ...

Το ενυδρείο μου ...

1x 250 lt (DIY)- Θάλασσα (REEF)

Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01537 seconds with 10 queries