Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-05-07, 13:38
yiannisnik Ο χρήστης yiannisnik δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προεπιλογή Προβληματισμένος....!!!(ξανα)

Καλημέρα...
Καταρχήν ευχαριστώ όσους απάντησαν στις χαζές ερωτήσεις μου....

Οπώς ανέφερα στο ενυδρειό μου αποφάσισα να βάλω όσο πιο πολλά φυτά μπορώ ωστε να δείξει ωραίο...και όντως ακόμα και αυτα τα λίγα που έβαλα το έκαναν κουκλί...ασε που τα χρυσόψαρα φαινονται κατενθουσιασμένα...

Το ενυδρείο λειτουργεί εδώ και έναν μήνα με τα χρυσόψαρα και 2-3 αλλαγες νερού που έχω κάνει.... μετρήσεις δεν έκανα καθώς πήγα να πάρω τα τεστ (αμμωνίας-peha-νιτρικα-κλπ) και η τιμή τους μου φάνηκε ακριβή....13-15 € έκαστο οπότε 15x4=60€ δεν είχα να διαθέσω να πώ την αλλήθεια... (ερασιτέχνης χομπίστας είμαι με 40 λτ ενδρείο) όσο για την συσκευή CO2 έκανε 20€....και οι ταμπλέτες για τα φυτά 12€...ενώ το χαλίκι 20€/4kg.... Μπορεί σε κάποιους που ασχολόυνται χρόνια να θεωρούνται μικροποσά αλλά εμένα μου φάνηκαν ακριβά...τέλος πάντων σιγά σιγά ελπιζω να τα καταφέρω....

ερώτησεις: (όχι που δεν θα έκανα)

1. αυτο με την πατέντα CO2...δεν καταλαβαίνω που βάζω το σωλίνα στο φίλτρο (δεν θέλω υπονούμενα)...Έχω ένα φιλτρο εσωτερικό που μία αντλία τραβάει το νερό...το ρίχνει σ ενα κανάλι με σφουγγάρια ( ) και στην συνέχεια ξαναπέφτει μέσα στο ενυδρείο.... ο σωλίνας του co2 δεν ταιριάζει πουθενά....???
2. μέσα στην εβδομάδα θα βάλω και αλλά φυτά...σε πόσο καιρό μπορώ να καταλάβω ότι πάνε καλά για να βάλω και ψάρια...?
3. Τα guppies τα αποφάσισα σαν λύση ανάγκης.... και απ ότι μου λέτε μπορώ να βάλω άλλα ψάρια??? Εχω μπερδευτεί ρε παιδια...
ο ενας λεεί βάλε ζωοτόκα είσαι αρχαριος, ο αλλος λεεί όχι ζωοτόκα γεννάνε πολλα, ο τρίτος βαλε ενα σμίνος και 6 γατόψαρα...αλλά είναι πολλα για τα λιτρα που έχεις.....και δεν συζήτάω για τα petshop..εκεί παράτρίχα να πάρω ένα καρχαριάκι 2x3 μέτρα ...αλλά είχα σκληρό νερό....

Σίγουρα ο καθένας έχει διαφορετικές απόψεις και τις υποστηρίζει αλλά εμένα με μπερδεψατε....

θα προσπαθήσω να αναπτύξω πρώτα τα φυτά και μετα βλέπουμε....
Πολλά έγραψα.... ευχαριστώ και sorry...
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01482 seconds with 10 queries