Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #10  
Παλιά 06-01-07, 14:41
Το avatar του χρήστη netblues
netblues Ο χρήστης netblues δεν είναι συνδεδεμένος
Nada
 
Εγγραφή: 02-05-2004
Περιοχή: ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Μηνύματα: 6.302
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από johnny69 Εμφάνιση μηνυμάτων
Ειναι όπως το βλέπει κανεις .
Πάντως το "βρώμικο" νερό της ΑΟ σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για πότισμα λόγω της υψηλής σκληρότητας αλλά και εαν έκανε με μισό κυβικό νερό την εβδομάδα πρέπει να έχω ένα χωράφι να ποτίζω. Εγώ έχω δεκα γλάστρες όλες κι όλες .
Νομίζω ότι οι πιο καλές λύσεις είναι αυτές που τελικά είναι και οι λιγότερο πρακτικές όπως το καζανακι ή το πλύσιμο του αυτοκινήτου.
Τώρα για τα υπόλοιπα που λέτε όταν μένεις σε διαμέρισμα όπως εγώ , και δεν έχεις ούτε υδροροή ούτε μπορεις να ρίξεις το νερό στο δρόμο για να φυτρώσει πρασινάδα, κακά τα ψέματα το βρώμικο νερό θα το στείλεις στην αποχέτευση.
Αλλά σχετικά με αυτό που είχα ρωτήσει στην αρχή. Δεν υπάρχει κανεις που να διατηρεί δίσκους εκτροφής χωρίς ΑΟ.? Να συμπεράνω ότι δε γίνεται ?
Και ομως.. το σκληρο νερό που ΔΕΝ περιεχει χλωριουχο νατριο (δηλαδη υφαλμυρο) ειναι οτι καλυτερο για τα φυτά.
Και τα αποβλητα της ΑΩ δεν βγαζουν χλωριου νατριο..
Αντιθετα, αν πλυνεις το αυτοκινητο, στα τζαμια θα σχηματιστουν λεκεδες..
Ολα τα διαμερισματα εχουν αποχετευση στο μπαλκονι που καταληγει στην υδροροη. Και γω σε διαμερισμα τα κανω ολα αυτά...

Για να απαντησω στην καθεαυτου ερώτηση, ναι ειναι δυνατό να γινει και χωρις ΑΩ, με νερό ΕΥΔΑΠ χωρις πολλες απαιτησεις για γεννες ομως.
Νερό βρύσης, με προσθηκη λιγης τυρφης καθε μηνα στο φιλτρο και διοξειδιο με Ph controller ωστε να διατηρειται το PH σταθερά ελαφρα όξινο, καπου στο 6.8....

Το αν ειναι εκτροφης ή οχι λιγη σημασία έχει. Τα επιθυμητα φυσικά χαρακτηριστικά που ειναι αποτυπωμενα στα γονιδια των δισκων δεν αλλαζουν με αναπαραγωγες μερικων 10 δων ετων.
Στους αγριους δισκους, οταν τους βαλουμε σε ενυδρειο υπαρχουν πολλά πραγματα για να στρεσσαρηστουν, οπότε παρέχωντας τους συνθηκες ομοιες με το φυσικό τους περιβάλλον, αφαιρουμε εναν από τους παραγοντες stress, αυτού της προσαρμογης σε αλλες συνθηκες νερού.
Οι δισκοι εκτροφης απλά δεν εχουν να προσαρμοστουν σε σκληροτερο νερό στο ενυδρειο μας. Το γεγονος οτι οι συνθηκες διαφερουν αρκετα απο το φυσικό τους αντισταθμιζεται απο τις σταθεροτερες συνθηκες, την καθαροτητα του νερου, την καλυτερη τροφή, την ελλειψη θηρευτών κλπ με αποτελεσμα να ζουν οι δισκοι μια χαρά, κρινοντας εκ του αποτελεσματος.

Σιγουρα ομως νερό βρυσης δεν σημαινει οτι εχουν και τις ιδιες απαιτησεις με κοινά χρυσοψαρα εε....
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01549 seconds with 10 queries