Καλησπέρα και πάλι.
Και εγώ το ψάχνω το ζήτημα για να δω αν θα δουλέψει(τουλάχιστον θεωρητικά).
@ zoyzoynidio:
Όπως το έχω σκεφτεί εγώ, θα βάλω μία σωλήνα(αλφαδολάστιχο) στην έξοδο του εσωτερικού μου φίλτρου. Αυτό το αλφαδολάστιχο θα βγαίνει έγω από το ενυδρείο, θα κάνει τη διαδρομή του μέσα στον κουβάκαι θα επιστρέφει και θα ρίχνει το νερό πάλι μέσα στο ενυδρείο. Άρα δεν χρειάζεται και άλλο κυκλοφορητή με αυτόν τον τρόπο. Βασικά και εμένα δεν μου αρέσει το παραφόρτωμα, αλλά στις τροπικές συνθήκες που επικρατούν πια τα καλοκαίρια στην Ελλάδα, κάνω μία υποχώρηση( να κάνω το ενυδρείο μου καραγκιόζη για κανα 3μηνο

) ώστε να το κρατήσω σε μια σχετική φόρμα και να μην πάει χαμένη όλη η δουλειά που έγινε το χειμώνα(και περισσότερο αναφέρομαι στα φυτά,όχι ότι τα ψάρια γουστάρουν θερμοκρασίες στους 30 βαθμούς, αλλά μέχρι τώρα δεν είχα απώλειες από αυτό τον λόγο, ενώ τα φυτά με 30 βαθμούς: bye-bye!!).
@ liquid:
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τη γενική ιδέα της κατασκευής. Ο κυκλοφορητής απλά θα παίρνει νερό από το ενυδρείο με ένα λάστιχο-σωλήνα και θα το επιστρέφει στο ενυδρείο, άρα δεν χρειάζεται υπερχείληση

. Οπότε σε περίπτωση διακοπής απλά δεν υπάρχει ψύξη και δεν υπάρχει πρόβλημα αδειάσματος του ενυδρείου(και μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημα σε περίπτωση διακοπής...

καλύτερα να μην τύχει σε κανέναν)Καταλαβαίνω τι εννοείς λέγοντας κατασκευή με υπερχείληση, αλλά εγώ δεν εννοώ αυτό. Με καταλαβαίνεις ή σε μπέρδεψα περισσότερο?
@ accnt:
Συμφωνώ μαζί σου ότι πιθανότατα δεν θα δουλέψει(ψύξει το νερό) όπως το λέω και όπως συνέβη και σε σένα. Και ξέρω που είναι το λάθος... το λάστιχο. Το λάστιχο είναι πολύ κακός αγωγός της θερμότητας(από τους χειρότερους που υπάρχουν) οπότε και από ψυγείο να το περάσεις, και λεπτό να είναι δεν θα κάνει δουλειά. Ψάχνοντας στο internet για διάφορους καλούς αγωγούς της θερμότητας κατέληξα στον χαλκό. Αν γίνει ένα σπιράλ από λεπτή χαλκοσωλήνα(η οποία θα βυθιστεί στον κουβά) και περνάει από εκεί το νερό που θέλουμε να ψύξουμε πιστεύω(ή μάλλον ελπίζω

) να υπάρξει αποτέλεσμα. Τώρα όσο για την τοξικότητα της χαλκοσωλήνας πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού αυτού του τύπου τις σωληνώσεις έχουμε στα σπίτια μας και με το νερό από το σπίτι μας γεμίζουμε τα ενυδρεία μας

. Αρκεί βέβαια να γίνει ένα καλό πλύσιμο της χαλκοσωλήνας πριν χρησιμοποιηθεί, και αυτό γίνεται αν την αφήσουμε για κάμποσο διάστημα να τρέχει από μέσα της νερού του δικτύου.
Κάπως έτσι το φαντάζομαι: