Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 02-05-06, 14:51
Το avatar του χρήστη filoxenos
filoxenos Ο χρήστης filoxenos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 15-07-2005
Περιοχή: Αθήνα - Βύρωνας
Μηνύματα: 646
Arrow

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από cbr929
Τα σφουγγαρια οταν λερωθουν (δηλαδη πολυ γρηγορα) πως θα τα καθαρισεις? Θα ξεστησεις ολο το ενυδρειο? Οσο περναει ο καιρος και θα βουλωνουν τα σφουγγαρια θα μεγαλωνουν οι διαφορες του νερου απο διαμερισμα σε διαμερισμα και σε θερμοκρασια και σε καθαροτητα.
Κοίταξε, πιστεύω ότι αυτό που λες δεν θα συμβεί, γιατί το σύστημα δουλεύει σαν τα φίλτρα τύπου Αμβούργου και καλύτερα, πιστεύω, λόγω των πολλών σφουγγαριών και της μικρής κυκλοφορίας νερού. Εκτιμώ ότι δεν θα χρειαστούν καθόλου τέτοιο καθάρισμα που λες, ότι δεν θα βουλώσουν και ούτε θα επηρρεάσουν άλλους παράγοντες (στάθμη νερού, θερμοκρασία κλπ).
Τα ενυδρεία αυτά θέλω να δουλέψουν με αυτά τα ψάρια για 3-4 μήνες, μέχρι να δοθούν δηλαδή. Μετά θα αδειάσουν, θα ξεπλυθούν στη μπανιέρα με το ντους και ελαφρό στίψιμο (εάν χρειαστεί, που δεν το πιστεύω...) και θα ετοιμαστούν για να υποδεχθούν τα μικρά από την επόμενη γέννα, που εν τω μεταξύ θα έχω οργανώσει και ετοιμάσει 1-2 μήνες πριν. Η εμπειρία της πρακτικής τους χρήσης αυτό το διάστημα, θα με βοηθήσει να εντοπίσω τυχόν αβλεψίες ή προβλήματα και να τα λύσω. Εκτιμώ ότι για αυτά που αναφέρεις δεν θα υπάρξει πρόβλημα, με:
1. Κανονικό τάισμα χωρίς να περρισεύει τροφή.
2. Τακτικό καθάρισμα των σάπιων φύλλων και φυτών.
3. Τακτικό εβδομαδιαίο καλό καθαρισμό βυθού στα διαμερίσματα (σιφωνάρισμα).
Αυτά έτσι κι αλλοιώς τα κάνω με χαρά μου σχολαστικά, άρα όλα ok…
Και έτσι έχω το πλεονέκτημα ότι με λίγα λεφτά, χαμηλό κόστος συντήρησης, εύκολα και γρήγορα, έχω 33 ξεχωριστές θέσεις Μονομάχων σε λίγο χώρο με λίγο και φτηνό εξοπλισμό...
__________________
-ΒΓΑΛΤΕ τους Μονομάχους από τα βάζα! Δεν είναι ελιές..!
-Προσπαθώ να μαθαίνω για να γίνομαι καλύτερος...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01509 seconds with 10 queries