Τι ωραία μέρα σήμερα !!!
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ !!!!!!
Μάριελ, σε ευχαριστώ πολύ για τις… οδηγίες! Αυτό με τα τινάγματα τελικά, νομίζω ότι ήταν το εξής: Αυτός, λόγω κούρασης, ήτανε σε μια ληθαργική κατάσταση (έτοιμος να κοιμηθεί) και λόγω του άγχους του για το έργο που είχε να επιτελέσει, δεν άφηνε τον εαυτό του να τον πάρει ο ύπνος..! Έτσι, πάνω που «λύγιζε», τιναζόταν και ξαναξυπνούσε ! (φαντασία, ε? )
Όσο για τις αρτέμιες, ή τα αυγά που έχω φταίνε, ή το ότι τα κάνω σε θερμοκρασία… κρύου δωματίου…
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
1. Μία ώρα περίπου μετά το χθεσινοβραδινό μήνυμα, κοίταξα στο ενυδρείο και είδα ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΙΚΡΑ να… βυθίζονται προς τον πάτο!

Ένα πράμα, σαν τον Τιτανικό βρε παιδί μου !

Ο κυριούλης, ορμούσε και τα βούταγε στο στόμα του

, τα ανέβαζε πάνω στη φωλιά και τα έφτυνε, κολλώντας τα στις μπουρμπουλήθρες ! Έπαθα πλάκα με το σκηνικό !
Αυτό συνεχίστηκε όλη τη νύχτα και μέχρι τώρα, αυτό το βιολί γίνεται… Μερικά του έχουν ξεφύγει, έχουν πέσει κάτω και δεν κουνιούνται καθόλου.
Μάλλον αυτά δεν πρέπει να πρόλαβαν να δοκιμάσουν τι σημαίνει να ζεις και να μεγαλώνεις σε ενυδρείο, παρέα με τον φιλόξενο…

Επίσης κάτω υπάρχουν και καμιά 20αριά αυγά...
2. Τώρα, από τα υπόλοιπα, μερικά είναι πολύ κινητικά και σχεδόν κολυμπάνε που και που, άλλα είναι τελείως ακίνητα στη φωλιά και άλλα απλώς βυθίζονται και μετά ανεβαίνουν μόνα τους στην επιφάνεια. Κάποια άλλα, απομακρύνθηκαν από τη φωλιά ψευτοκολυμπώντας και τα έχασα μέσα στα φυτά.
3. Η φωλιά έχει καταντήσει να είναι μερικές φυσαλίδες μόνο… Όμως δεν μπορώ να δω πόσα ψαράκια είναι

γιατί υπάρχουν φυτά μέσα και ο κύκλος με το σωληνάκι που έχω βάλει για να την φτιάξει (αντί για ποτήρι) εμποδίζει το… μάτι!

Εκτιμώ πάντως ότι είναι αρκετά πάνω από 50…
4. Το φιλτράκι που έχω μέσα το σταμάτησα μόλις είδα ότι κάποια άρχισαν να φεύγουν έστω και λίγο από τη φωλιά (ήταν 35 πόντους μακριά, στην άλλη γωνία του ενυδρείου, με πολύ μικρή ροή).
5. Ο πατέρας δεν έχει φάει τίποτα εδώ και 52 ώρες, δεν έχει ξεκουραστεί καθόλου (συνέχεια αναμμένο φως) και απορώ πόσο θα αντέξει…
Αλήθεια, πόσο θα τραβήξει ακόμα αυτό?
6. Όταν θα έρθει η ώρα, σκέφτομαι να μην βγάλω τον πατέρα από το 50άρι, αλλά τα μικρά και να τα βάλω σε ένα άλλο 6λιτρο πλαστικό που έχω, το οποίο θα το έχω μέσα στο 50άρι (για θερμοκρασία) και να τους κάνω αλλαγές νερού περιοδικά.
Τι είναι καλύτερο?
7. Τα μικρά θα μπορέσουν να φάνε αρτέμια από την αρχή ή πρέπει να πάρω καμιά τροφή σε υγρό? Είναι πάρα πολύ μικρά, με εξαίρεση καμιά δεκαπενταριά, που είναι πιο σκούρα και μεγαλύτερα (και πιο κινητικά).
8. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω σε αυτή τη φάση?