Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 02-03-06, 13:08
Το avatar του χρήστη Liolios
Liolios Ο χρήστης Liolios δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: N. Hρακλειο
Προεπιλογή

Εγώ στο ενυδρείο μου έχω κάνει την πατέντα του σχεδιαγράμματος, ώστε και να μη "στραγγαλίζω" την αντλία του φίλτρου, αλλά και να έχω και μια μικρή κυκλοφορία στα κατώτερα στρώματα του ενυδρείου.
Επίσης έχοντας την αντλία στο φουλ (
eheim 2217) μου γυρίζει το νερό του ενυδρείου περίπου 5 φορές την ώρα, όμως λόγω μειώμενης πίεσης (αφού αντί για 1 έχω 4 εξόδους νερού) δεν έχω το γνωστό πρόβλημα "τα πήρε και τα σήκωσε όλα (φυτά κλπ).
Στην πατέντα αυτή κατέφυγα γιατί παρατήρησα πως όταν έκλεινα ελαφρά το βανάκι (για να έχω μικρότερη πίεση στην έξοδο νερού) είχα προβληματάκια με θόρυβο από την αντλία, ενώ όταν τα βανάκια ήταν ανοιγμένα φουλ δεν ακουγόταν τίποτα. Όντως τώρα πια το μόνο που ακούγεται είναι ο φυσιολογικός ήχος της περιστροφής της αντλίας και αυτό μόνο αν πας δίπλα σε αυτήν.
Υ.Γ: Ακόμα και με 2 εξόδους νερού διατομής ίσης με εκείνη του σωλήνα του φίλτρου, πιστεύω πως γίνεται μια χαρά η δουλειά.
Εννοείται πως για μικρότερα φίλτρα χρειαζόμαστε λιγότερες εξόδους νερού και αυτό πάντα σε συνάρτηση με το μέγεθος του ενυδρείου.

Προς STR_Thess:
Αν σε βολεύει η πατέντα μπορείς να το φτιάξεις με τέτοιο τρόπο ώστε οι έξοδοι νερού να είναι κοντά στην επιφάνεια και να έχεις την επιθυμητή ανατάραξη.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  PUMP OUTPUT.jpg
Εμφανίσεις:  467
Μέγεθος:  32,5 KB  

www.aquarist.gr/forum: το νέο φόρουμ του Π.Σ.Φ.Ε

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Liolios : 02-03-06 στις 13:10
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,02489 seconds with 11 queries