Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-03-06, 00:16
Το avatar του χρήστη dim
dim Ο χρήστης dim δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: θεσσαλονίκη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην dim
Προεπιλογή

θα μου επιτρέψετε να πώ και την δικιά μου γνώμη.?
ασχολούμαι εδώ και κάμποσο καιρό με τα συγκεκριμένα ψάρια και θέλω να πώ κάποια πράματα. έχω βάλει μονομάχους σε 120 λιτρα ενυδρείου. έναν αρσενικό και 3-4 θυληκές, στα 120 λίτρα όταν συναντιόντουσαν ο αρσενικός με τις θυληκές, είχαν τον χώρο να αποχωρίσουν τα ψάρια που δεχόταν επίθεση είτε απο τον αρσενικό είτε απο κάποια θυληκιά σε άλλη θυληκιά, παρ 'όλα αυτά υπήρχαν στιγμές που έβλεπα κάποια θυληκιά με κομένη ουρά και υπήρξαν στιγμές που είδα τον αρσενικό με δαγκωματιά στην ουρά. άρα αυτό που έκανα δεν νομίζω να ήταν το καλύτερο και για μένα προσωπικά καλύτερα να έχω τον μονομάχο σε 3 λίτρα νερό παρά να τον βάλω μαζί με άλλο/άλλη μονομάχο. όσες φορές έβαλα αρσενικό με θυληκιά σε μικρότερο χώρο, γίνετε ένας μικρός "πόλεμος" , ο αρσενικός κυνηγάει την θυληκιά την τσιμπάει, τις κόβει τα πτερύγεια και γενικώς θέλει να την κάνει να ζευγαρώσει, και όταν γίνετε το ζευγάρωμα και υπάρχουν τα αυγά στην φωλιά τότε ο αρσενικός μπορεί μέχρι και να την σκοτώσει την θυληκιά. η θυληκιά με λίγα λόγια είναι όλη την ημέρα κρυμένη και δεν μπορεί να βγεί ούτε για να φάει. έχω κάνει 4-5 αναπαραγωγές και έχω διαβάσει κάμποσα άρθρα για το θέμα και κατάλαβα ότι έτσι είναι φτιαγμένα τα συγκεκριμένα ψάρια και αυτή είναι η φύση τους. στην τελευταία αναπαραγωγή που έκανα έβαλα τα ψάρια να κοιτιούνται δίπλα δίπλα για δέκα μέρες( τόσο κάνει η θυληκιά να διμιουργήσει αυγά) και μόλις τα έβαλα μαζί σε μια μέρα η θυληκιά είχε γεννήσει χωρίς να έχει ούτε ένα τράυμα και χωρίς να έχει βασανιστεί απο τον αρσενικό. μετά την γέννα φυσικά την έβγαλα απο μέσα. ήταν η υπιότερη αναπαραγωγή που έκανα μέχρι τώρα. τώρα απο τα παραπάνω δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να συμβιώσει ένας αρσενικός με μία θυληκια σε 20 λίτρα. δεν μπορώ να πώ σε πόσα λίτρα θα πρέπει να μπούν 2 τέτοια ψάρια η αν μπορούν να είναι συνέχεια μαζί αλλα φαντάζομαι πως θα θέλει πολλά περισσότερα και πολλές κρυψώνες, φυτά κτλ. για να μην έχουμε "φασαρίες".
μέχρι και οι θυληκιές που υποτίθετε σηζούν μαζί μπορεί να ζούνε σε 20άλιτρο πολλές αλλα μπορεί να βάλεις και 2 και να σκοτωθούν. αυτό έγινε πριν 10 μέρες όταν έβαλα 2 θυληκιές(αδερφές) σε 20 λίτρα φυτεμένο και αναγκάστηκα να τις χωρίσω. ο αρσενικός σου στην φοτο είναι με 2 δαγκωματιές στην ουρά του. δεν νομίζω να είναι και ότι καλύτερο και ταπεινή μου άποψη είναι πως δεν πρέπει να μπαίνουν μαζί εκτός απο τις περιπτώσεις που θέλουμε να κάνουμε αναπαραγωγή.
αυτά όλα Φιλικά Ιορδάνη, σου λέω απλά την γνώμη μου.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01602 seconds with 10 queries