Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Undertaker
Κάνω λοιπόν το παρακατω "πείραμα", το οποίο δε ξέρω κατά πόσο είναι ορθό προκειμένου να βγάλω συμπεράσματα για το λόγο που δε πέφτει το ph του ενυδρείου μου παρόλο που χρησιμοποιώ κάνα χρόνο τύρφη. Κάνω μεγάλες αλλαγές με ph6,8 και από την άλλη μέρα, το νερό στο ενυδρείο μου έχει ph7,6.
Χρησιμοποίησα 6 μπουκάλια του 1,5 λίτρου στα οποία έβαλα νερό μετά από επεξεργασία με τυρφη, με ph6,8. Στα δυο μπουκάλια (το ένα με καπάκι το άλλο χωρίς καπακι) έβαλα σκέτο νερό. Σε άλλα δυο μπουκάλια έβαλα νερό με 5 εκ. άμμο από το ενυδρειο (το ένα με καπάκι το άλλο χωρίς καπακι) και σε άλλα δύο έβαλα νερό και μια πέτρα μεγάλη που είχα στο ενυδρείο (το ένα με καπάκι το άλλο χωρίς καπακι). Προκειμένου να χωρέσουν οι πέτρες, έκοψα τα μπουκάλια ψηλά και στη συνέχεια τα σύνδεσα με ταινία παλι. Στα 6 μπουκάλια την 12/3 το νερό λοιπόν είχε ph6,8. Έκανα σήμερα 14/3 μια μετρηση σε όλα και πήρα τα παρακάτω αποτελέσματα του ph:
Νερό σκέτο:
Χωρίς καπακι 7,2
Με καπάκι 6,8 (αμετάβλητο!)
Νερό με άμμο:
Χωρίς καπακι 7,6
Με καπάκι 7,6
Νερό με πέτρα:
Χωρίς καπακι 8 -
Με καπακι 7,6
Τι συμπέρασμα βγάζετε εσείς; Προσοχή στα δύο πρώτα μπουκάλια με το σκέτο νερό.
|
Στο λεω τοσο καιρο.
Οταν δεν αφριζει με το ακουαφορτε, δεν ειναι ενδειξη οτι δεν ειναι ασβεστολιθικο.
Το ακουαφορτε μονο επιβεβαιωνει οτι ειναι ασβεστολιθικο ενα υλικο οταν αφριζει.
Δεν αποκλειει να μην ειναι ομως, οταν δεν αφριζει.
Εχουμε πει πολλες φορες οτι ο μονος τροπος εξακριβωσης υλικου, ειναι να βαλουμε σε κουβα με νερο το υλικο και να παρακολουθουμε για μερες ή και βδομαδες, την GH και KH.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66
Αυτο που υποψιαζομουν παντα ειναι οτι καποιο υλικο στο ενυδρειο (ακομα κι αν εχει δοκιμαστει με ακουαφορτε κλπ) ανεβαζει ΚΗ (και GH).
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Undertaker
Έχω μόνο πέτρες τις οποίες έχω δοκιμάσει πολλές φορές όπως και την άμμο (χαλαζιακή είναι ωστόσο. Αν βρω όμως άλλες πέτρες, εγγυημένα μη ασβεστολιθικές, θα τις αντικαταστήσω για σιγουριά.
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66
Η αμμος ή οι πετρες μπορει να ανεβαζουν.
Θα εβγαζα πρωτα τις πετρες και θα περιμενα λιγο καιρο να δω αν αλλαξει κατι.
Μετα θα επαιρνε σειρα η αμμος
|