green algae
γεια σας έχω ενα πρόβλημα...
πάνω στης πέτρες και πάνω στης anubies έχει γεμίσει πράσινη χνουδωτή άλγη... τι να κάνω ώστε να φύγει. ειναι ποιο αισθητά εκεί που πέφτει το φως. |
Με τόσο φωτισμό είναι αναπόφευκτο ;)
Πόσες ώρες τις ανάβεις? Κόψε τις 2 λάμπες κατ' αρχάς. |
Παράθεση:
Σήμερα έβαλα φάρμακο της tetra algizit tablet και να δω τι θα γίνει. |
1 Συνημμένο(α)
ειναι 4 t8
|
οι λαμπες αυτες εμενα μου κανουν για Τ5 οχι τ8....!!!!
μειωσε σε 6 ωρίτσες το φωτισμό..και αναβε τις λευκες-κιτρινες λαμπες,γιατι η ρόζ ,χωρίς φυτα ευνοεί την αλγη κατα πολυ !!! |
Παράθεση:
έχω μειώσει το φως κάπου 6-7 ώρες. έβαλα και κάτι φάρμακα και έχει σχεδόν εξαφανιστεί η άλγη. |
6 Συνημμένο(α)
ένα update τα ψαράκια μου μεγάλωσαν...
έβαλα και ενα aulonocara jacobfreibergi cape maclear ενα αρσενικό και ενα θηλυκό, δεν βρήκα αλλα θηλυκά και ψάχνω δεξιά αριστερά μήπως βρω . τα μικρά μεγάλωσαν είναι κάπου 3-4 εκατοστά και μερικά μπορεί και 5. σας βάζω pictures να δείτε. |
6 Συνημμένο(α)
συνεχεία
|
Τα ψαράκια σου είναι πανέμορφα αλλά
είπαμε ότι 2 είδη Aulonocara θα υβριδίσουν :( |
Παράθεση:
εχω ενα θηλυκό και θα βάλω αλλα 2, πιστεύω να μην εχω θέμα. να φανταστείς εχω 5 θηλυκά scianochromis fryeri και 3 maylandi και μόλις μεγαλώσουν τα μικρά θα κρατήσω και αλλα θηλυκά και υπόλοιπα θα διώξω. |
Αφού το διάβασες......:smt102
|
Παράθεση:
------------------------- Σήμερα μου ψόφησε ένα ψάρι μάλλον το πρώτο ψάρι που μπέικε στο ενυδρείο μου…. Aulonacara maylandi το αρσενικό και τώρα έχω 3 θηλυκά κανένα αρσενικό, και καμία 15 άρια μικρά γύρο 2-3 εκατοστά . Που να βρω τώρα ένα αρσενικό η να περιμένω να μεγαλώσουν τα μικρά και μήπως βγει κάνα αρσενικό ανάμεσα.? Ξέρει κανένας που μπορώ να πάρω ψάρια online και ας είναι από εξωτερικό. |
Μια ερώτηση
Καλησπέρα όλους
Μια ερώτηση θέλω να κάνω. Όλα τα θηλυκά μου μπουκώνουν και ξεμπουκώνουν αλλα όποτε ξεμπουκώνουν ποτέ δεν βλέπω τα μικρά όπως πρώτη φορά, που μέχρι τώρα τα μικρά τα έχω. Τα θηλυκά έχουν μπουκώσει το κάθε ένα Κανά 5-6 φορές και μικρά δεν υπάρχουν. Εδώ είναι το ερώτημα τι να κάνω για σωθούν τα μικρά? Μήπως πρέπει να μεταφέρω το θηλυκό αλλού? Η να αφήσω έτσι όπως είναι απλός να βλέπω τα θηλυκά να γεμίζουν το στόμα και αυτό μόνο? |
Πόσο καιρό/μέρες φαίνεται μπουκωμένη η θηλυκιά?
Υπάρχει περίπτωση να τα τρώει πριν τα αφήσει. Μικρά έχεις δει και μετά χάνονται? |
Παράθεση:
Αν έβλεπα μικρά θα έλεγα οκ το βλέπω αλλα ούτε αυτό βλέπω. Στην πρώτη γεννά τα μεγάλα αφήναν τα μικρά αριστερά εκεί που έχει πράσινο και δεν πλησίαζαν, τώρα πάνε εκεί μόνο τα μικρά που έχουν μεγαλώσει και εκεί δεν βλέπω τα μικρά. μόλις ξεμπουκώνουν δεν υπάρχουν μικρά απλά. Μήπως τρώνε τα υπόλοιπα? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Να βγάλω το θηλυκό να ξεμπουκώσει σε άλλο ενυδρείο? Το πρόβλημα είναι ότι δεν πιάνονται με τίποτα. |
Το βασικό είναι "πρέπει να σωθούν"? Ξέρεις ποιός είναι ο πατέρας?
Αν σώσεις υβρίδια εκτός του ότι μάλλον δεν θα είναι όμορφα, δεν πρέπει να τα δώσεις αλλού. Το πιο σωστό είναι να αφήσεις το θηλυκό να κάνει τη δουλειά του και αν υπάρχουν αρκετές κρυψώνες τα πιο ανθεκτικά ψαράκια θα διασωθούν. Η άλλη επιλογή που έχει κινδύνους για το ψάρι, είναι μετά τη δεύτερη βδομάδα μπουκώματος να την χωρίσεις σε άλλο ενυδρείο μέχρι να τα αφήσει και μετά να την επαναφέρεις. |
Παράθεση:
|
Πραγματικά πολύ ωραίο! Εύχομαι να το απολαμβάνεις! Έχουν τελικά και τα haps τι χάρη τους! ;)
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:52. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board