Παράθεση:
|
Καλώς θα στο φερω εγώ για να σε βάλω να φτιάξεις και καφέ[emoji14]
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Για τον αντιφώσφορο συμφωνω απόλυτα.. |
Παράθεση:
Μετραει πολυ το μεγεθος η ροη και ο φωτισμος.... τεσπα να μην χαλαμε το θεμα του φιλου θα σου στηλω π.μ. φωτογραφιες.... |
Παράθεση:
|
Το πρόβλημα με τα νιτρικά συνεχίζεται. Εδώ και ένα μήνα τρέχει ριάκτορας με 250 ml biopellets. Καμία διαφορά.Τα νιτρικά μου είναι συνέχεια 40 με 80. Ακόμα και με τεράστιες αλλαγές νερού το πρόβλημα παραμένει. Συγκεκριμένα πριν 10 ημέρες κάνω αλλαγή 70 λίτρα Το σύνολο του νερού του ενυδρείου είναι 150 λίτρα περίπου. Μετράω την επόμενη , τα νιτρικά στο 40. Κάνω άλλη μια αλλαγή άλλα 70 λίτρα. Την επόμενη ξανά μετράω πάλι στο 40 και σε περίοδο τριών ημερών φτάνει τα 80 και μένουν εκεί. Ξανά αλλαγή άλλα 70 λίτρα και το σκηνικό να επαναλαμβάνεται. Κάτω από 40 με τίποτα. Το τεστάκι δουλεύει κανονικά το έχω τσεκάρει σε αρκετά ενυδρεία. Με το κακό των νιτρικών είχα κόψει τα ταΐσματα. Τάιζα κάθε τρεις ημέρες και αυτό πολύ φειδωλά. Αυτό είχε σαν συνέπια σε συνδυασμό υψηλά νιτρικά και υψηλή θερμοκρασία να νεκρώσουν μερικά φραγκάκια Με το που ξεκίνησα πάλι το τάισμα κανονικά και να ρίχνω και τροφή για τα κοραλλάκια να αρχίσει να διορθώνεται η κατάσταση.
Τι να ξερνάει τόσα νιτρικά ρε παιδιά; Σκέπτομαι να αφαιρέσω το αραγωνίτη μπας και στρώσει η κατάσταση. Καμιά ιδέα;; |
Παράθεση:
τι αραγονιτη τον εκανες καθολου με σκουπα? με προβληματιζει πολυ αυτο που λες με τα φραγκ και με παραπεμπτει στο οτι μηπος στεγνωσε και γιαυτο δεν πανε καλα.... |
Παράθεση:
Σάκη το τεστάκι είναι της API και το έχω δοκιμάσει σε ριφακι φίλου όπου μου έδηξε τις ίδιες μετρήσεις με το δικό του και στα δικά μου τα ενυδρεία του γλυκού νερού. Δεν είναι θέμα τεστ. Με σκούπα από τον βυθό αδειάζω το νερό για να κάνω αλλαγή. Ρε λες να έχει στεγνώσει το ενυδρείο; Τον τελευταίο καιρό δεν μου βγάζει πολύ πράμα το σκίμερ. |
Εφόσον το τεστ είναι εντάξει,εγώ κλείνω προς τον αραγωνιτη.Πάντως εγώ προκειμένου να γλυτώσω τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει ο αραγωνιτης,το έστησα bare bottom.Καθόλου αραγωνιτης και τέλος.Κάθε φορά που κάνω αλλαγή και σιφωναρω τον βυθό και βλέπω τι μαζεύει,ειμαι σιγουρος ότι έκανα την σωστή επιλογή.......
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Φιλε βρες ενα αλλο τεστακι. μπορει να ποπλασιαζι τα πολλα νιτρικα.
για παραδειγμα να εχεις 20 λαο να σου διχνει 80. με πιο τροπο βγαζεις no3 po4? Αν το ενυδρειο ειναι καινουργιο τοτε μπορει να βγαζει αλλα οχι και 80 |
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Αν είναι παλιός ο αραγωνιτης και δεν τον είχες πλύνει πολύ κατα την μεταφορά, σε συνδυασμό με την λίγη κυκλοφορία που έχεις και θα πρέπει οποσδήποτε να αυξήσεις, μάλλον ο αραγωνιτης στα ξερνάει. Βγάλτον πλυνετον πολύ καλά και ξαναβαλτον αλλά οποσαδήποτε αύξησε και κυκλοφορία.
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Λες να βάλω άλλο έναν μικρό; Ούτε εμένα μου αρέσει το bare bottom θα προσπαθήσω να τον αλλάξω σταδιακά |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:42. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board