Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=164)
-   -   Το πρωτο μου ενυδρειο: 450 λιτρα φυτεμενο Ν. Αμερικης (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=66400)

Butterfly 18-01-13 17:44

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κουραμπιές (Μήνυμα 727482)
Η εχειμ γεμιζει 140 λιτρα σε μιση και βαλε ωρα. Μεσολαβουν 15 μετρα λαστιχο και δυο μετρα υψος γιαυτο. Οταν λες πολυ αργα; Ποσο εννοεις;

ΥΓ τη σημερινη αλλαγη την εκανα μολις παντως, καπου 70λιτρα.

Όταν έχει τόσο μεγάλη διαφορά στις μετρήσεις του νερού προετοιμασίας με το νερό του ενυδρείο καλό είναι να κάνεις την αλλαγή τουλάχιστον 1,5 με 2 ώρες. Προσωπικά αυτό κάνω είτε είναι πολλά ή λίγα τα λίτρα που θέλω να αλλάξω

Κουραμπιές 18-01-13 21:16

Οκ θα μετρησω αυριο το ενυδρειο και θα πραξω αναλογως. Καταλαβα τι εννοεις. Ειχαμε και δυο νεες αφιξεις. Πηγα σε ενα πετ σοπ και ειχε παραλαβη αγγελοψαρα και μια που δεν με περνει να παρω αυτα που ηθελα (περουβιανα) πηρα αυτα. Δεν ειναι ασχημα μαρεσαν. Τραβηξα βιντεο με το που ταβαλα, απο περιεργεια οι καρδιναλιοι αλλο τιποτα με το που μπηκαν. Αυτα τους αγνοουν τελειως. Σουλατσαρουν σαν ζευγαρι παντως παντου μαζι πανε. :)

Κουραμπιές 23-01-13 15:23

Eλα και ενα προχειρο βιντεακιιιι. Αλλαγες στο ενυδρειο ειναι οτι ξεσηκωσα ολα τα φυτα και τα αλλαξα θεση, καθαρισα βυθο, εβαλα μια πετρα λαβας ακομα, και μπηκαν 2 και μετα απο αλλες 4 μερες αλλα 2 σκαλαρια.

Για την ωρα ολα βαινουν καλως. Αρχισαν τα παιχνιδια ιεραρχιας, ειδικα αναμεσα σαυτα που εβαλα πρωτα στο ενυδρειο, οπως φαινεται και στο βιντεο. Μονος κρυος ιδρωτας ειναι που το ενα, (αυτο που παιζει τον διαιτητη στο βιντεο, μαλωνουν τα αλλα δυο και καθεται αναμεσα, η σφυριχτρα του λειπει....) μου φανηκε να εχει cloud eye οταν το πρωτο εβαλα στο ενυδρειο, αλλα...η ιδεα μου ηταν, η εφυγε λογω σωστων συνθηκων. :rolleyes: Θα το παρακολουθω στενα. Το ph περνει την κατηφορα σιγα σιγα, πλησιαζουμε στο 6, τωρα ειναι 6,6 περιπου.

BORKED
-------------------------
Kαιιι μια φωτο. :)

http://s1.postimage.org/sqvwtrk5n/DSCF1863_1.jpg

delta66 23-01-13 15:26

Ωραιο.
Αντε να δουμε τι θα συμβει τωρα :D

Κουραμπιές 24-01-13 17:31

Λοιπον ο μαυρος κυριαρχησε αποτι καταλαβα, το αλλο ταχει παρατησει και τρωει τα αντιποινα που αντισταθηκε μαλλον. :D :D Γενικα αρκετα κυριαρχο παντως, και ταυτοχρονα ειναι το μονο που δεν τρωει γκρινταλ, τα αλλα 3 τα ταραζουν και τα φυλλα. Με τους καρδιναλιους ολα καλα τους αγνοουν και τρωνε παρεα.

Γενικη απορια ειναι που δεν προτιμουν ΚΑΘΟΛΟΥ την ocean nutrition formula 2 :( :( :( στην αρχη δεν την αγγιζαν ΚΑΘΟΛΟΥ, κανενα ψαρι, ουτε οι καρδιναλιοι, πλεον νταξει την τρωνε αλλα μετρια πραγματα. :rolleyes:

Σιμος 24-01-13 21:12

Φοβερά τα σκαλάρια σου συμπολίτη:p

delta66 24-01-13 21:13

Η φορμλουλα 2 ειναι πιο πολυ για φυτοφαγα-παμφαγα
Δοκιμασε discus flakes

Κουραμπιές 11-02-13 18:58

Μπαινουν στα σκαρια ΜΕΓΑΛΕΣ αλλαγες στο aquascape, ωρα να προσπαθησω για κατι καλυτερο απτο αρχικο. Ειχαμε μια γεννα απο τα σκαλαρια, που μεσα σε ενα βραδυ φαγωθηκαν ολα τα αυγα, και τωρα που γυρισα απο την Εκθεση Ζωοτεχνιας ειδα οτι το αλλο ζευγαρι εχει γεννησει πανω σε ενα ΣΤΕΝΟ φυλλο ΒΑΛΙΣΝΕΡΙΑΣ (πως στο διαλο το διαλεξαν οταν απο διπλα εχει ενα πλατυφυλλο 10 φορες πιο πλατυ μπορει να μου το εξηγησει καποιος?) και τα μικρα κινουνται κανονικα και εχουν βγαλει ουριτσες, η μαμα τα περνει στο στομα της και τα ξαναβαζει μαζι με τα αλλα οσα φευγουν. ΠΟΛΥ επιθετικοτητα προς το αλλο ζευγαρι, λογικο οκ.

Αυτο ομως που επαθα ΣΟΚ με την φυση, ειναι οταν ταισα γενικα στο ενυδρειο εγινε το εξης, η μαμα εφαγε, και στο τελος ενω νομιζω οτι πηγε να φαει ενα μεγαλο φυλλο, το ρουφαει, παει στα μικρα της, και τους το αφηνει εκει, τωρα εχουν μαζευτει ολα γυρω και πανω του και το τσιμπολογανε. :smt102:smt102:smt003:smt003:smt003

maria p 11-02-13 19:14

πόσο υπέροχη εμπειρία είναι η παρατήρηση της αναπαραγωγής!!! αλλά είναι ρίσκο για όσους είμαστε άπειροι

Κουραμπιές 11-02-13 20:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από maria p (Μήνυμα 735149)
πόσο υπέροχη εμπειρία είναι η παρατήρηση της αναπαραγωγής!!! αλλά είναι ρίσκο για όσους είμαστε άπειροι

Mαρια ειναι απιστευτη εμπειρια. Ηρθα με αγχος σπιτι και καλμαρα, οπως και να το κανουμε, πιστευω μονο αν καποιος παψει να εχει ενα ομορφο ενυδρειο που καποτε ειχε, θα αντιληφθει τι ηρεμια και τι εμπειριες του προσφερε. Αλλα γιατι λες οτι ειναι ρισκο?

bloskas 11-02-13 20:42

BORKED

γιατι την βρισκω με το ρισκο :smt056

Κουραμπιές 11-02-13 20:52

:DΚοιμησου ρε. Σε πειραξανε τα κρασια στην εκθεση.:D

maria p 11-02-13 21:19

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κουραμπιές (Μήνυμα 735181)
Mαρια ειναι απιστευτη εμπειρια. Ηρθα με αγχος σπιτι και καλμαρα, οπως και να το κανουμε, πιστευω μονο αν καποιος παψει να εχει ενα ομορφο ενυδρειο που καποτε ειχε, θα αντιληφθει τι ηρεμια και τι εμπειριες του προσφερε. Αλλα γιατι λες οτι ειναι ρισκο?

ρίσκο, ανάλογα τα ψάρια φυσικά. μαλώματα μεταξύ αρσενικών, τι θα κάνεις τον υπερπληθυσμό, να είναι υγιή τα μωρά και ν αναπτυχθούν, ειδική διατροφή, πολλές φορές γεννήστρες. αν δεν τα κάνεις όλα σωστά έχεις απώλειες.
ότι είναι το ενυδρείο μια μικρή ευτυχία είναι αλήθεια. να τα χαίρεσαι τα μικρά και τα μεγάλα ψαράκια σου

kgf12345 12-02-13 01:34

μαρια εγω ειμαι της αποψης οτι ολα σχετικα ειναι.κανεις δεν τα ξερει ολα ουτε μπορει να τα διαβασει ολα.καποια πραγματα θα τα διαβασεις καποια πραγματα θα τα δεις στην πραξη.και στην πραξη πολλες φορες θα δεις και αλλα που ουτε διαβασες ουτε σκεφτηκες ποτε.

με αλλα λογια,αν σου αρεσει κατι και σε ενδιαφερει,διαβασε οσο μπορεις αλλα ξεκινα και μη σκεφτεσαι οτι δεν εχεις τις απαραιτητες γνωσεις.
κιεγω εχω πολυ λιγη εμπειρια απο γεννες κλπ αλλα αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι τις περισσοτερες φορες εμεις τα κανουμε σκ..τα με την ανυπομονησια μας και με υπερβολες που δεν χρειαζονται στην ουσια.η φυση κανει την ιδια δουλεια εκατομμυρια χρονια και εμεις παμε να ανακαλυψουμε ξανα τον τροχο πολλες φορες.

φτιαξε το ενυδρειο σου σωστα με τις απαραιτητες συνθηκες,συγκατοικους κλπ και δεν κανει κακο να μενει και κατι στην "τυχη";)οχι μονο για σενα,γενικως το λεω να τ'ακουω κιεγω:D

stav 12-02-13 07:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 (Μήνυμα 735439)
μαρια εγω ειμαι της αποψης οτι ολα σχετικα ειναι.κανεις δεν τα ξερει ολα ουτε μπορει να τα διαβασει ολα.καποια πραγματα θα τα διαβασεις καποια πραγματα θα τα δεις στην πραξη.και στην πραξη πολλες φορες θα δεις και αλλα που ουτε διαβασες ουτε σκεφτηκες ποτε.

με αλλα λογια,αν σου αρεσει κατι και σε ενδιαφερει,διαβασε οσο μπορεις αλλα ξεκινα και μη σκεφτεσαι οτι δεν εχεις τις απαραιτητες γνωσεις.
κιεγω εχω πολυ λιγη εμπειρια απο γεννες κλπ αλλα αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι τις περισσοτερες φορες εμεις τα κανουμε σκ..τα με την ανυπομονησια μας και με υπερβολες που δεν χρειαζονται στην ουσια.η φυση κανει την ιδια δουλεια εκατομμυρια χρονια και εμεις παμε να ανακαλυψουμε ξανα τον τροχο πολλες φορες.

φτιαξε το ενυδρειο σου σωστα με τις απαραιτητες συνθηκες,συγκατοικους κλπ και δεν κανει κακο να μενει και κατι στην "τυχη";)οχι μονο για σενα,γενικως το λεω να τ'ακουω κιεγω:D

Θα συμφωνησω απολυτα.

maria p 12-02-13 09:28

καλημέρα, σωστά τα βλέπω αυτά που λέτε, είστε και πολύ πιο έμπειροι απο μένα. δεν έχω κάποιο ενυδρείο με προοπτική γέννας να με προβληματίζει επί της ουσίας. Απλά είμαι τόσο φοβιτσιάρα και σοκάρομαι πένθιμα με τις απώλεις ζώων που έχω αυτή την στιγμή 3 χρυσόψαρα σε 240λ και δεν τολμώ να βάλω κι άλλο που μπορώ, από τον φόβο της απώλειας.
Καλά κάνατε και με διορθώσατε μην επιρρεάζονται και οι υπόλοιποι από τις φοβίες του καθενός. σας ευχαριστώ

Κουραμπιές 12-02-13 14:06

Νατα νατααααα :D

http://s7.postimage.org/phtmf04rr/IMG_2773.jpg

delta66 12-02-13 14:27

Τον ηπιες? :D

Κουραμπιές 12-02-13 14:29

Xαχαχαχαχ για την ωρα ναι :D χααχαχαχα

Κουραμπιές 20-02-13 02:09

Ναι γεια σας? Να ενημερωσω οτι ακομα τον πινουμε πανηγυρικα....:D :D μεγαλωνουν ακομα ψηλα στο φυλο ειναι, θα δειξει στο μελλον αν ξετσουτσουνισει καποιο, αν θα μεινει πανω απο 5 δευτερολεπτα.:D

delta66 20-02-13 02:32

Στην υγεια σας.
Τη δροσια του να'χετε :D:cool:

Κουραμπιές 11-03-13 19:30

Μπηκαν οι δισκοι, λιγο μεγαλυτεροι απο 2ευρω κερμα, 11 στον αριθμο και επ ευκαιριας μια αλλαγη στον τροπο προετοιμασιας νερου. Εδω και καιρο το tds της βρυσης ειχε πεσει απτο 300 στο 200 και μουχε κινησει την περιεργεια, αλλα δεν μετρουσα, ειχα βρει την ισοροπια κουτσα στραβα, μεχρι που ηρθε η ωρα για ποιο σταθερα νερα και λογω δισκων εγινε. Ετσι ολος ο βυθος χωριστηκε σε 10 κομματια με χωρισματα, και σε καθε αλλαγη ενα απτα χωρισματα θα ρουφιεται με το λαστιχο με προσοχη και θα μπαινει μπεζ χαλαζιακη. Το πρωτο κομματι εγινε ηδη. Σιγα σιγα για να μην εχουμε κανενα δυσαρεστο, φυσικα με καθημερινες μετρησεις οτι ολα πανε καλα, θα αλλαχτει ολος.
Οσον αφορα το νερο της βρυσης τωρα, τα καλα νεα ειναι οτι μετρησα νιτρικα, 3 φορες (λυπηθηκα τις 60 σταγονες :D ) και βγηκε πραγματι 0-5, με το ζορι πηηηηηγε να χασει το κιτρινο χρωμα το τεστ. Κατι αλλαξανε μαλλον, επισης η gh και kh μετρηθηκε 13 και ~12.

Οποτε θα κανω αλλαγες 75% ΑΟ 25% βρυση, με μετρησεις gh 3,5 kh 3
Πηρα και seachem discus trace και βαζω σε κανονικη δοση.

Οσον αφορα τα δισκακια, ξεψαρωσαν με το που μπηκαν μετα απο κανα μισαωρο, εξερευνουν το ενυδρειο συνεχεια, φαγανε γκρινταλ (το σκισανε) με τα flakes εχουν ενα θεματακι αλλα ακομα αρχη ειναι, εχω 6 τροφες συν τα γκρινταλ και θα φτιαξω και diy τις επομενες μερες. Φωτογραφιες μολις τακτοποιηθω λιγο και ηρεμησω. +-8+-8

ΥΓ τα σκαλαρια βγηκανε με μιση καρδια, καταλαβα το δεσιμο που ειχα μαζι τους οταν τα εβγαλα απτο ενυδρειο και δεν το περιμενα. Με το που πηγα να βαλω την αποχη μεσα να τα βγαλω διστασα. :|:|

exelix 11-03-13 20:36

Άντε τώρα καινούργιο θέμα στους δίσκους!

snakepanos 11-03-13 20:47

Αντε Σπυρο καλορίζικα και απο εδω τα δισκακια ,,εισαι τυχερος φιλε που εχεις εμενα φιλο.
Τωρα θα σε βλεπουμε στα ποστ με τους δισκους δηλαδη ???

Stivv27 11-03-13 21:05

Nα σου ζησουν φιλε!Αντε καλες αλλαγες απο εδω και περα!

Κουραμπιές 11-03-13 22:04

Nαι βασικα να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στον πανο που τετοιο κονε ουτε στα ονειρα μου. :D :D

Χρηστο εγω ειμαι φυτεμενος αλλα ναι θα πεσει πολλη αλλαγη. Οσο πιο γρηγορα αλλαχτει και ο βυθος τοσο το καλυτερο, η πρωτη στρωση επεσε και εχω παθει πλακα αλλο ενυδρειο. Μαυρο ασπρο ενα πραγμα. :D :D

Αυτο το τοπικ εκανε τον κυκλο του πλεον, θα ανοιχτει καινουργιο θεμα στους δισκους οταν ερθει η ωρα.

nazgul 11-03-13 22:41

Αντε περιμενουμε λεπτομερειες!

(Ωχ, θα μας τα κανει τσουρεκια παλι! :D)

Κουραμπιές 11-03-13 22:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nazgul (Μήνυμα 745320)
Αντε περιμενουμε λεπτομερειες!

(Ωχ, θα μας τα κανει τσουρεκια παλι! :D)

Oυστ :D :D θα σε παρω αυριο τηλ ;)

nazgul 11-03-13 23:05

Χαχα! Παρε.

Tolis70 12-03-13 00:00

ΣΠΥΡΟ ΠΑΛΙ ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΝΕΣ . +-8+-8+-8+-8+-8+-8+-8

sarpijk 12-03-13 00:15

Να σου ζησουν τα δισκακια μαν!

nikolakis94 12-03-13 00:18

Δεν προλαβε να κρυωσει το θεμα με τους καρδιναλιους και τα αγγελοψαρα και αλλαζεις ψαροσυνθεση.Αναμενουμε φωτο και αναλυτικη παρουσιαση.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:46.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02475 seconds with 10 queries