Παράθεση:
Ας μας πει καποιος ή κάποια,που να έχει ανάλογη εμπειρία πάνω σε αυτό. Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Παράθεση:
δημητρα δεν τσακωνεται κανεις. το υφος στο γραπτο λογο μπορει να παρεξηγηθει ευκολα;) ουτε χαλαει το θεμα. εδω ειναι τα γραπτα,οποιος θελει διαβαζει και κραταει αυτο που χρειαζεται. οι εξτρα πληροφοριες δεν βλαπτουν κανεναν. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Συμφωνώ κι επαυξανω σε αυτό που λες... Οτι τα φάρμακα δεν είναι αναγκαία παντα. Ειδικα οταν καποια αρρωστια ( στο πρωτο ομως σταδιο παντα) οφειλεται σε κακες συνθηκες. Και αν δεις αυτό τον έχω συμβουλέψει...αλλαγές κι μετρήσεις... Βέβαια υπαρχουν κι πολύ σοβαρές περιπτωσεις...
Οι συνθήκες πρεπει παντα να είναι σωστές. Αλλά το ψάρι αν έχει ταλαιπωρήσει το θέλει το φάρμακο του. |
[QUOTE=mansos;1018451]Δεν έχω αρκετή εμπειρία πάνω σε αυτό.
Ας μας πει καποιος ή κάποια,που να έχει ανάλογη εμπειρία πάνω σε αυτό. Απ ότι είπαν και κάποιοι άλλοι τα σκευάσματα βοηθούν... Δεν ξέρω ίσως αξίζει να προχωρήσεις στη χρήση κάποιου απ αυτά. |
Για να τα βάλουμε λίγο τα πράγματα στη σειρά τους,
μιλάω για το Melafix και το Bettafix η δοσολογία στο Melafix είναι 5ml / 10 USG η δοσολογία στο Bettafix είναι 12 σταγόνες / 1/4 USG αν θέλουμε να βάλουμε Bettafix σε 10 USG θα πρέπει να να βάλουμε 4 Χ 12 Χ 10 = 480 σταγόνες αν υποθέσουμε πως το κάθε ml έχει 22 με 24 σταγόνες τότε τα 5 ml Melafix είναι 110 με 120 σταγόνες δηλαδή το 1/4 περίπου σε σταγόνες η σχέση με το Bettafix το Bettafix όμως έχει το 1/4 της δραστικής ουσίας που έχει το Melafix κάνω κάπου λάθος ; ή μάλλον η API μας δουλεύει και το marketing πλασάρισε ακόμα ένα προϊόν ; |
Μάλλον αυτο. Γιατί θα μπορούσαμε π.χ. να αλλάξουμε τη δοσολογία του μελαφιξ (να το χορηγήσουμε πιο αραια) και να το κάνουμε από μόνοι bettafix , εφόσον πάντοτε η δραστική ουσία είναι η μόνη διαφορά.
|
Παράθεση:
Είναι αυτό που είπε ο Γιώργος, είναι το ίδιο ακριβώς προϊόν , και μάλλον φτιάχτηκε για μικρά ενυδρεία. Η σχέση δόσης και περιεκτικότητας σε δραστική ουσία , από όσο είδα είναι ίδια. Γιατί αν σε ένα ενυδρείο 35 λίτρων πρέπει να ρίξεις 5 ml melafix ή 480 σταγόνες betafix που σε ml είναι περίπου 20ml ποια η διαφορά όταν το bettafix έχει το 1/4 της δραστικής ουσίας του melafix ; Ρίχνεις κανονικά τη δόση του melafix |
Παράθεση:
|
Τελευταία ενημέρωση για τον Μονομάχο.
Το ψάρι φαίνεται να επανέρχεται για τα καλά. Έχει εγκαταλείψει τον βυθο και περνάει περισσότερη ωρα στην έπιφανεια οπως ειναι φυσιολογικό. Το πιο ενθαρρύντικο ειναι, οτι απο χθες τρώει ΠΟΛΥ και έχει βρει τη χαμένη του ορεξη. Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Πολύ χαίρομαι!!!
|
Παράθεση:
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Κράτησε τις ρουτίνες σου κι όλα θα είναι μια χαρά!
|
Παράθεση:
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Στο 55λιτρο εχουν απομείνει 2 καρδινάλιοι και ενα ανσιστρους. Ειναι πολυ κακη ιδεα η μεταφορά του μονομαχου απο το 20λιτρο στο 55λιτρο με αυτους τους συγκατοικους? Φυσικα μιλαω σε κανενα μηνα, οχι τωρα, για να. έχει γίνει τελειως καλα ο Μονομάχος. Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Εγώ θα έλεγα οτι δεν είναι καλη ιδέα...
|
Το νεο σπίτι του μονομαχου [emoji4] [emoji4].
Θα μπει μόνος του. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...10dfef5c1a.jpg Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Μια χαρά! Στρωσε το με το μπολι αλλα Πρόσεξε τις μετρήσεις πριν τον βάλεις... Φύτεψε το κιόλας ... Και θα είναι μια χαρά!
|
Παράθεση:
Θα το στρωσω με την ησυχία μου και μετά θα ειναι άρχοντας :) Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Παράθεση:
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Παράλληλα...
|
μια χαρα!:)
|
Σήμερινες μετρήσεις. Έχω αμμωνια ή όχι, δεν μπορώ να καταλάβω https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f95e4daf8e.jpg
Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Ο Μονομάχος σήμερα https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...be1c833754.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a64454476b.jpg Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Όχι δεν έχεις
|
Όντως δεν έχεις.
|
Το ph του 20λιτρου μονομαχοενυδρειου είναι πολύ υψηλο για μόνομαχο, 7,6 - 7,8.
Μπορω να χρήσιμοποιησω, απιονισμενο νερό για να το ριξω λιγο, μέχρι να δω τι θα κανω με τ όσμωση? Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Εγώ προσωπικά δεν θα το ζοριζα το ψάρι για πολύ καιρό ακόμα...
Επιπλέον είναι δύσκολο να διατηρησεις χαμηλά το ph σε τοσα λίγα λίτρα... Γενικά ωστόσο το απιονισμένο νερό ναι θα κατεβάσει το ph αλλά δεν είναι ενα καλό νερό... Γιατί δεν χρησιμοποιείς τύρφη ; |
Παράθεση:
Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Παράθεση:
Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Εδώ, τα νεα είναι ευχαριστα.
Ο Μονομάχος έχει επανέλθει πληρως, τρωει κανονικά εως πολυ. Σιγα Σιγα θα αρχιζω να ριχνω το ph, γιατι το 7,8 εινα πολυ σκληρό το νερό για αυτον. Σε 10 μέρες περίπου, ολοκληρώνεται και το στρωσιμο στο καινούργιο του σπίτι, οπότε θα φύγει απο το 20λιτρο και θα είναι όπως του αξίζει. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε ολα τα παιδιά που με βοήθησαν για να σωθεί ο Μονομάχος. Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Ο μόνομαχος... https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...76b04984c8.jpg Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Υπέροχος!!! Χίλια μπράβο σε σένα που το παλεψες κι δεν παραιτηθηκες!
|
Παράθεση:
Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:32. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board