Μπορεί να είχες κι από πριν αμμωνία για αυτο να ηταν έτσι το ψαράκι...
Το παν στα ψάρια είναι οι αλλαγές. Όχι τόσο το ph (όχι σε όλα τα ψάρια φυσικά) αλλά ο μονομάχος αντέχει . μην ξεχνάς τι τραβανε μέχρι να έρθουν σε εμας. Στην προσπαθεια σου να διατηρησεις χαμηλά το ph ,δεν έκανες αλλαγές κι προσπαθησες να ρίξεις τα no2 με χημικα... Να ξέρεις για τη συνέχεια οτι με το φρέσκο νερό και με το αλάτι μπορείς να τα λύσεις τα περισσότερα θέματα που μπορεί να σου βγάλει ενα ενυδρείο. |
Ευχαριστα Νεα.
Ο Μονομαχος έχει αρχίσει και τρώει σχεδόν κανονικα. Το πρόβλημα τελικα ηταν το φίλτρο. Ειχα ενα μικρό pick up της eheim, που χωρουσε ελάχιστα πραγματα και μάλιστα χαλασε ξαφνικα και ο ρυθμιστης ροης και για αυτο πρέπει να ανεβασε αμμωνία. Πηγα και αγοράσα ενα haquoss cascade 200.Το οποιο ειναι τυπου κρεμαστό και δεν εχει σχεδόν καθόλου ροη, τρεχει σαν καταρρακτης. Εβγαλα απο το χρυσόψαραδικο ενα διχτακι siporax mini 35gr και το εβαλα στο καινούργιο φίλτρο. Τοποθετησα ενα πολύ μικρό κομμάτι, ενυδρείακι βαμβακι στην εξοδο του φίλτρου και ολα Super! Μηδέν Αμμωνία, Μηδεν Νιτρωδη, Σχεδον μηδεν Νιτρικα. Μετράω κάθε μερα. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...56200532a5.jpg Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Συνήθως δεν βάζουμε απο χρυσοψαραδικα βιολογικό υλικό... Αλλά δεν πειράζει!! Εύχομαι να γίνει καλά το ψαράκι!!! Είναι πολύ όμορφος ! No3 γιατί έχεις μηδέν ;
|
Παράθεση:
Για τα Νιτρικα, νομίζω οτι τα ελάχιστα που έχω τα αποροφανε οι ανόυμπιες που εχω. Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
συνεχισε να κανεις μετρησεις.
αν δεις να ανεβαινουν μονο τα νιτρικα εισαι οκ. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Μήπως ανεβάζει αμμωνία
|
Η θεραπεία με Melafix προτείνεται για ποιόν λόγο; Ισως ΜΟΝΟ για το Pop Eye. Το Melafix δεν εχει καμιά σχέση με πρήξιμο και στην δικη σου περίπτωση εαν δεν υπάρχει βακτηριακη ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ μόλυνση, fin & mouth rot, ανοιχτές πληγές, eye cloud ή μύκητας εξωτερικής βλέννας και στόματος, θα επιβαρύνει το ψάρι. Δεν λειτουργεί σαν χαλαρωτικο σκευασμα και επειδή υπάρχουν αναφορές ότι μπορεί να βλάψει ή να ερεθίσει τον λαβύρινθο του ψαριού, επανακυκλοφόρησε με την ονομασια Bettafix. Εάν φίλε μου παρόλα αυτά αποφασίσεις κάποια στιγμή να κανεις κάποια στιγμή θεραπεία με Melafix σε λαβυρινθοψαρο, βαλε το 1/4 της συνιστώμενης ποσότητας που αναγράφει η συσκευασία.
|
Παράθεση:
Δεν ξέρω τι να κάνω πια ,έχω απογοητευτεί εντελώς. Το μόνο που κάνω είναι να αλλάζω το νερό ,Στη σωστή θερμόκρασια ,μέχρι να μηδενίσει η αμμωνία καθημερινά και ταΐζω ελάχιστα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Παράθεση:
Την επόμενη μέρα έκανα αλλαγή νερου και πρέπει να απομακρύνθηκε από το ενυδρείο Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Κάνε μια μεγάλη αλλαγή.
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Τι φίλτρο χρησιμοποιείς ; κι τι υλικά έχει μέσα ;τα ξεπλένεις με κάτι ;
|
Παράθεση:
Νομιζω οτι αν εβαζες ενα σφουγγάρι αντί για το ενυδρείακο βαμβάκι ίσως εξισσοροπουσες κάπως το ενυδρείο ... Το siporax το είχες στο χρυσοψαραδικο; για ποσο καιρό ;
Εκει τι μετρήσεις έχεις ; Άμμο έχεις για υπόστρωμα ; |
Παράθεση:
Εβαλα siporax mini 35gr ,σε διχτακι αυτη τη φοτα απο το 57λιτρο με τους καρδιναλιους και τα ανσιστρους,που δεν τρεχει βεβαια και αυτο πολυ καιρο αλλα ειχε σιγουρα βιολογια αν κρινω απο τη μπιχλα που εβγαλε. Αγορασα σημερα και ενα υποστρωμα(αμμο με βακτηρια )ειδικο υποτιθεται για μονομαχους ,και special blend. Εκανα μετρησεις τωρα και δεν εχω ουτε αμμωνια ουτε νιτρωδη προς το παρων. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ef37e64ef0.jpg Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Κάνε μετρήσεις στο ενυδρείο με τους καρδινάλιους.
|
Παράθεση:
Ενα διχτακι mini siporax 35gr γιατι δεν χωραει παραπανω το φιλτρο του μονομαχοενυδρειου Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Άλλαξε κι το βαμβάκι για να δημιουργηθούν κι εκεί αποικίες... Δεν ξέρω καθόλου για την άμμο... Ανουμπιες εχεις μονο ;
Νομιζω οτι τώρα θα έχει στρώσει... Παντως Οποτε βλέπεις no3 0 να ανησυχεις κι να κανεις όλες τις μετρήσεις... |
Παράθεση:
Απο φυτα προς τα παρων εχω μονο αυτα...https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d58964508a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...da6a68e43c.jpg Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Μια χαρά είναι η ανουμπια κι το σφουγγαρακι...
|
Παράθεση:
αυτο εχει σημασια γιατι το ψαρι ηταν (η ειναι ακομα) στρεσσαρισμενο και αυτο το καθιστα πιο επηρρεπες σε μολυνσεις και ασθενειες. δεν χρειαζεται να υπαρχει αποδεδειγμενα φινροτ για να γινει "θεραπεια" με μελαφιξ,γιατι πολυ απλα δεν ειναι "θεραπεια" με την εννοια του φαρμακευτικου σκευασματος(οπως η αντιβιωση πχ). το οτι βοηθαει ειναι αποδεδειγμενο. αντιθετα τα "προβληματα" ειναι λογια του αερα χομπιστων,απτα οποια δεν εχει αποδειχθει τιποτα. το bettafix περιεχει την ιδια ακριβως ουσια(Melaleuca),πακεταρισμενο διαφορετικα με αλλο ονομα.η μονη τους διαφορα ειναι στη συγκεντρωση της δραστικης ουσιας,(το Bettafix ειναι πιο αραιο). http://www.apifishcare.com/product.p...9#.WXkHW3UjGUk http://www.apifishcare.com/product.p...1#.WXkHo3UjGUk το μελαφιξ δεν εχει καταργηθει. οσον αφορα τη "ζημια στο λαβυρινθο" που εχει τυχει σε ψαρια και εχει αναπαραχθει πολλες φορες σε διαφορα φορουμ ,εγω δεν το εχω δει με τα ματια μου ποτε στα δικα μου ψαρια(και σε "ηρεμους" και σε αγριους μονομαχους) και οχι μονο δεν το εχω δει στα ενηλικα ψαρια,αλλα ουτε στα νεογεννητα που μεγαλωσαν κανονικα και χωρις κανενα προβλημα με εβδομαδιαια δοση μελαφιξ στο ενυδρειο. μαλιστα πολλες φορες η αναπαραγωγη ξεκινησε με τη χρηση μελαφιξ. επισης δεν γνωριζουμε τιποτα για αυτα τα ενυδρεια που υπηρξε το προβλημα. μπορει καλλιστα να ηταν κατι αλλο η αιτια του προβληματος και οχι αυτο,η μπορει οι χομπιστες να το παρακαναν στη χρηση του.(υπερδοσολογηση) δεν ειμαι υπερ της αλογιστης χρησης κανενος φαρμακου(και πολυ περισοτερο καμιας εταιριας),αλλα το μελαφιξ κανει δουλεια αποδεδειγμενα και εχει σωσει πολυ περισσοτερα ψαρια αποτι εχει σκοτωσει. (και τα δευτερα μαλον πεθαναν-η εστω "ενοχληθηκαν"- απο αλλα αιτια και οχι απτο μελαφιξ..) δηλαδη αν αυτο το ψαρι εδω ψοφησει(χτυπα ξυλο) θα κατηγορησουμε το μελαφιξ και οχι την αμμωνια που εφαγε?:D μη λεμε και οτι ναναι δηλαδη:D |
Παράθεση:
1/4 της δοσολογιας στο Melafix οση ακριβως εμπεριεχει και το Bettafix για ασφαλη δοσολογια χωρις παρατράγουδα. Στο εαν εφαγε αμμωνια, που οντως αμμωνια εφαγε, το "τσαγακι" δεν θα βοηθησει και σιγουρα δεν φταινε τα 20 λιτρα του. Μy two cents. |
Καθεστε κι αναλωνεστε και χαλατε κι το θέμα του ανθρώπου. Το ψάρι αν είχες παρακολουθήσει το θέμα απο την αρχή είχε τεράστιο θέμα μέχρι και pop eye. Επιπλέον melafix δεν έφαγε παρα μονο λίγο. Η θεραπεία που του χορηγήθηκε ηταν με epsom salts. Σε συνδιασμό όμως με το μη απο οτι φαίνεται στρωμένο ενυδρείο συνέχισε να είναι στρεσαρισμενο κι να δηλητηριάζεται.Ολα τα φάρμακα έχουν την καλη κι την κακή πλευρα τους. Είναι αναγκαίο κακό καποιες φορές.
Μη μαλωνετε για χαζομαρες. Φιλικά πάντα. Ελπίζω ο μονομάχος να είναι καλυτερα. |
Παράθεση:
Τρώει λίγο. Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Συμφονω και εγω με τη Δημητρα, να μη χαλαμε το θεμα, αλλα και με την αποψη που το melafix δεν θα δημιουργησει κανενα προβλημα, ΟΛΑ αυτα τα σκευασματα για ενυδρεια μπορει κατω απο καποιες συνθηκες να δημιουργησουν προβλημα αλλα με τις ιδιες πιθανοτητες να γινει π.χ. κατι και να σπασει ο πατος του ενυδρειου. Αν ειναι να ψαχνομαστε και να φοβομαστε για οποιαδηποτε πιθανοτητα να προκυψει προβλημα, τοτε αυτο ΔΕΝ ειναι το χομπι που θα μας ταιριαζε, γιατι στο χωρο του ενυδρειου μπορει να τυχει να μας τυχουν πολλες αναποδιες (σε πολυ μικρη πιθανοτητα η καθεμια ), αλλα παντα υπαρχουν πιθανοτητες. Δεν θα πρεπει να σχοληθουμε με αυτες :)
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:43. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board