Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Malawi (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Το "Juwel Vision 180 Malawi" μου... (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=47488)

lans 14-01-11 22:41

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 538209)
Απορια, αν κ δεν ξερω για πιο λογο την κανω, μιας κ θελω να αφησω τα ψαρακια μου να ηρεμησουν... Ισως για να το ξερω για το μελλον καποια στιγμη:

Ποσο δυνατο ή αδυνατο είναι να προσθεσω πετρες στο ενυδρειο χωρις κινδυνο;;; Τι θα προτεινατε;;;

με λιγη προσοχη και να εχεις φανταστεί που θες να βαλεις της πετρες πριν βαλεις τα χερια σου λογο ταχύτητας...δεν θα εχεις κανενα προβλημα...σχεδον ΟΛΟΙ το κανουμε :D:D:D

Konstantin79 14-01-11 22:45

Προσπαθω να φανταστω ποσο ακυρο ή οχι θα φαινοταν να εβαζα στην πλαη του ενυδρειου αυτα τα διατρητα ανοιχτοχρωμα κομματια πετρας που βρισκεις στα petcity...:confused:

lans 15-01-11 10:13

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 538217)
Προσπαθω να φανταστω ποσο ακυρο ή οχι θα φαινοταν να εβαζα στην πλαη του ενυδρειου αυτα τα διατρητα ανοιχτοχρωμα κομματια πετρας που βρισκεις στα petcity...:confused:

Οι πετρες που διαλεξες ειναι πολυ ωραιες και οταν πιασουν και αλγη θα δεις...μην βαζεις οτι να 'ναι για να το κανεις φανταχτερο...καταλαβες τι εννοω...

Konstantin79 15-01-11 17:37

Παιδια, υπαρχει καποιο ψαρι ή μαλακιο που να τρεφεται με τις αποβολες των ψαριων ή και με αυτες;;; Θα ηθελα κατι να καθαριζει τον βυθο μου. Ειναι ολα τοσο ομορφα και μου τα κανουν χαλια τα κακα τους! Αυτο θα εχω μεχρι να βγαλω ζευγαρι και να πεσει η ιχθυοφορτιση;;;

Καμια ιδεα;

nxris 15-01-11 19:12

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 538633)
Παιδια, υπαρχει καποιο ψαρι ή μαλακιο που να τρεφεται με τις αποβολες των ψαριων ή και με αυτες;;; Θα ηθελα κατι να καθαριζει τον βυθο μου. Ειναι ολα τοσο ομορφα και μου τα κανουν χαλια τα κακα τους! Αυτο θα εχω μεχρι να βγαλω ζευγαρι και να πεσει η ιχθυοφορτιση;;;

Καμια ιδεα;

Με σκούπα βυθού στις αλλαγές νερού.
Βλέπω επιμένεις στο ζευγάρι, σου έχουμε πει πολλές φορές ότι αυτά τα ψαράκια πάνε σε χαρέμια.

Konstantin79 15-01-11 19:28

Το ξερω φιλε μου αλλα ακουσα πολλες φορες εδω οτι μας ενδιαφερει να βγαλουμε ζευγαρι απο το κοπαδι μας. Τι σημαινε αυτο; Κ εγω χαρεμι θελω, ασε που απο τα 3 θηλυκα, μονο το ενα πρεπει να ειναι κρινοντας απο συμπεριφορες κ εμφανιση. Περιμενω να μεγαλωσουν για να δω αν θα δωσω το αλλο αρσενικο κ προμηθευτω 2 θηλυκα ακομα για τα labidos. Οσον αφορα τα acei ακομα δυστυχως δε μπορω να βγαλω ακρη. Περιμενω να νταρντανεψουν!!! :smt020

mpoumpoula 15-01-11 19:34

Κωνσταντίνε, επειδή σε παρακολουθώ από την αρχή της προσπάθειάς σου, ακόμα από τότε που ξεκίνησες με πολύ ενθουσιασμό και αγωνία για φυτεμένο και τελικά στους τρεις μήνες τα παράτησες επειδή ενθουσιάστηκες με τα malawi, θα ήθελα ως αρχάρια, να σου δώσω μια συμβουλή. Χαλάρωσε, διάβασε, άκουσε τις συμβουλές παλαιότερων και απόλαυσε επιτέλους αυτό που έφτιαξες.. Θέλει υπομονή το χόμπυ και δε γίνονται όλα όπως τα θέλουμε και όποτε τα θέλουμε...

Επί τη ευκαιρία, ομορφα τα ψαρακια σου...

Φιλικά
Χρύσα

Konstantin79 16-01-11 01:02

Ευχαριστω για τα σχολια σου Χρυσα! :)

Χαλαω το ποστ μου τωρα, αλλα με ολη την καλη διαθεση...

Ποιος ειπε οτι δεν διαβαζω κ δεν ακουω; Και ποσο μαλλον δεν ρωταω; Επειδη εστησα malawi δε σημαινει οτι τα παρατησα με φυτεμενο, αλλα απλα μου αρεσε περισσοτερο. :p Ενθουσιασμο παντα ειχα κ θα εχω οταν ξεκιναω κατι καινουργιο!!!! :)
Παραπανω ζητησα καποιες συμβουλες και διευκρινησεις. Δεν αρχισα να λεω τι θα κανω. :D

Παρακαλω μην παρεξηγουμαστε!!!
Ευχαριστω για τα καλα σχολια ολων!! Θα ηθελα παρολαυτα μια διευκρινηση για την ερωτηση που εθεσα παραπανω!!!

mpoumpoula 16-01-11 01:05

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 538866)
Ευχαριστω για τα σχολια σου Χρυσα! :)

Χαλαω το ποστ μου τωρα, αλλα με ολη την καλη διαθεση...

Ποιος ειπε οτι δεν διαβαζω κ δεν ακουω; Και ποσο μαλλον δεν ρωταω; Επειδη εστησα malawi δε σημαινει οτι τα παρατησα με φυτεμενο, αλλα απλα μου αρεσε περισσοτερο. :p Ενθουσιασμο παντα ειχα κ θα εχω οταν ξεκιναω κατι καινουργιο!!!! :)
Παραπανω ζητησα καποιες συμβουλες και διευκρινησεις. Δεν αρχισα να λεω τι θα κανω. :D

Παρακαλω μην παρεξηγουμαστε!!!
Ευχαριστω για τα καλα σχολια ολων!! Θα ηθελα παρολαυτα μια διευκρινηση για την ερωτηση που εθεσα παραπανω!!!

Βρε Κωνσταντίνε, γιατι θύμωσες;;; Δεν ειπα κατι αρνητικο για σένα... Απλά σου λέω να χαλαρωσεις και να απολαύσεις αυτό που με τόσο κοπο έφτιαξες και οι βελτιώσεις θα γίνουν σιγά σιγα΄...

Konstantin79 16-01-11 01:08

Δε θυμωσα βρε! :rolleyes: Καταλαβα τι μου ειπες, κ σ'ευχαριστω για τα καλα σου σχολια!!!! Καμια παρεξηγηση!!
(Γι'αυτο δε μου αρεσει ο γραπτος λογος. Γινονται ευκολα παρεξηγησεις!)

lans 16-01-11 15:29

Παιδια χαλαρωστε...

Κωνσταντινε αν μπορεις να παρεισ συνοδοντιδες αν και λιγο ακριβη για βυθο...

και αλγεοφαγα ειναι πολυ καλη και αντοχιτζηδες, ειναι τα Plecostomus Leopard, αν και πολυ εδω θα σου πουνε οτι δεν κανει και το αντιστροφα... :D

ΥΓ. Θα πω παλι που καποιοι το ξεχναμε...ΟΛΟΙ μιλάμε ανάλογα με της εμπειρίες μας.
ΥΓ 2. Οταν λεμε σε καποιον κατι να προσπαθουμε να το λεμε με ομορφο τροπο και Χρυσα σε ειδα και σε αλλο ποστ να μιλας λιγο επιθετικά και οχι τοσο ομορφα στον Vag0s.

Konstantin79 16-01-11 16:03

Τους ειχα δει φιλαρακι τους συνοδοντιδες αλλα δεν ρωτησα παραπανω! Θα ειναι ενταξει στα κυβικα μου και με τους υπολοιπους κατοικους μου ομως ή θα εχω θεματα; Ποια ειναι η λατικινη τους ονομασια αληθεια;;

mpoumpoula 16-01-11 16:42

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lans (Μήνυμα 539107)
Παιδια χαλαρωστε...

και αλγεοφαγα ειναι πολυ καλη και αντοχιτζηδες, ειναι τα Plecostomus Leopard, αν και πολυ εδω θα σου πουνε οτι δεν κανει και το αντιστροφα... :D

ΥΓ. Θα πω παλι που καποιοι το ξεχναμε...ΟΛΟΙ μιλάμε ανάλογα με της εμπειρίες μας.
ΥΓ 2. Οταν λεμε σε καποιον κατι να προσπαθουμε να το λεμε με ομορφο τροπο και Χρυσα σε ειδα και σε αλλο ποστ να μιλας λιγο επιθετικά και οχι τοσο ομορφα στον Vag0s.

Βρε παιδιά... τί να πω... βρες μου τί ασχημο είπα στον Κωνσταντίνο και θα του ζητήσω συγνώμη... Τί να πω... παω πάσο... Το άλλο θέμα που αναφέρεις είναι μια άλλη ιστορία...

lans 16-01-11 17:30

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 539135)
Τους ειχα δει φιλαρακι τους συνοδοντιδες αλλα δεν ρωτησα παραπανω! Θα ειναι ενταξει στα κυβικα μου και με τους υπολοιπους κατοικους μου ομως ή θα εχω θεματα; Ποια ειναι η λατικινη τους ονομασια αληθεια;;

cynodontis.

...και ειναι μια χαρα...κανεις οσο ξερω δεν εχει αναφερει κατι περιεργω...!!! ;)

Κλεόβουλος 16-01-11 19:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lans (Μήνυμα 539107)

Φίλε lans τα έχουμε ξαναπεί για τους Pleco :confused:
Δεν θέλουν τις ίδιες συνθήκες με τις αφρικάνικες κιχλίδες
http://www.aquariumlife.net/profiles...eco/100057.asp
και δεν πρέπει να τους βάζουμε σε τέτοιου τύπου ενυδρεία. Άλλο τι εμπειρία έχει ο καθένας και άλλο τι πρέπει να προσφέρουμε στο κάθε ψάρι.

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lans (Μήνυμα 539181)
cynodontis.

...και ειναι μια χαρα...κανεις οσο ξερω δεν εχει αναφερει κατι περιεργω...!!! ;)

εκτός απ' το ότι θα τρώει τα μικρά ;)
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 539135)

Κωνσταντίνε ήδη έχεις πολλά ψάρια για τα λίτρα σου.
Ενημερωτικά μόνο,στη λίμνη Malawi έχει βρεθεί μόνο ένα είδος synodontis,αυτό: http://www.planetcatfish.com/catelog...species_id=239

lans 16-01-11 21:05

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος (Μήνυμα 539244)
[COLOR="Blue"]Φίλε lans τα έχουμε ξαναπεί για τους Pleco :confused:

νομιζω 2 φορες... αχχααχχα...

...οσο για το πλεκο δεν εχεις αδικο οπως εχουμε ξανα πει...αλλα αμα τα βαζεις μικρο συνηθηζει.

για το συνοδοντι που λες οτι ειναι μονο ενα...αυτο το συγκεκριμενο τρωει τα μωρα:confused::confused:

Κλεόβουλος 16-01-11 21:14

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lans (Μήνυμα 539312)
νομιζω 2 φορες... αχχααχχα...
στην 3η καίγεσαι :grin:
...οσο για το πλεκο δεν εχεις αδικο οπως εχουμε ξανα πει...αλλα αμα τα βαζεις μικρο συνηθηζει. δεν συνηθίζει. Ταλαιπωρείται.

για το συνοδοντι που λες οτι ειναι μονο ενα...αυτο το συγκεκριμενο τρωει τα μωρα:confused::confused:

δοκίμασε και θα δεις :)

Konstantin79 16-01-11 21:20

Παράθεση:

και δεν πρέπει να τους βάζουμε σε τέτοιου τύπου ενυδρεία. Άλλο τι εμπειρία έχει ο καθένας και άλλο τι πρέπει να προσφέρουμε στο κάθε ψάρι.

εκτός απ' το ότι θα τρώει τα μικρά ;)

Κωνσταντίνε ήδη έχεις πολλά ψάρια για τα λίτρα σου.
Ενημερωτικά μόνο,στη λίμνη Malawi έχει βρεθεί μόνο ένα είδος synodontis,αυτό: http://www.planetcatfish.com/catelog...species_id=239

Το ξερω φιλε μου! Εριξα μια ματια στα οσα ειδη συνοδοντις υπαρχουν και το μικροτερο γινετια 20cm. Που να το βαλω ρε συ!!!! :) Εγω κανενα loach ειχα στο μυαλο μου αλλα δεν βρηκα καποια αναφορα στην Malawi για loach.

Konstantin79 17-01-11 23:41

1 Συνημμένο(α)
Κοιτατε αλγη!!! :smt020
Κοιτατε πως θρεψαν τα μικρα!!!! :D

lans 18-01-11 09:18

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 539899)
Κοιτατε αλγη!!! :smt020
Κοιτατε πως θρεψαν τα μικρα!!!! :D

Γενικα που ειδα τα ψαρια, ειναι λιγο ταλαιπωρημένα...

να προσεχεις πολυ απο κατω τους αν το χρωμα τους ασπρίζει ή στα ασει να μην ειναι τοσο μοβ το χρωματους και αρχιζουν και ξεθωριάζουν...ειναι συχνα φαινόμενα...!!! :D

Konstantin79 18-01-11 18:14

Την κατασατροφη εφερες πια κ εσυ!!!! :grin:χα:grin:χα:grin:χα:grin:χα:grin:χα:grin:χα:g rin:χα:grin:

lans 18-01-11 18:19

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 540282)
Την κατασατροφη εφερες πια κ εσυ!!!! :grin:χα:grin:χα:grin:χα:grin:χα:grin:χα:grin:χα:g rin:χα:grin:

οχι ρε...σου λεω καποια γρηγορα συμπτώματα για να προλαβαίνεις καταστάσεις... :D:D:D

ΥΓ. Μην πας να πεις κατι να βοηθήσεις...αμεσως...!!! :smt052
ΥΓ2. Πες τα εσυ ρε κλεο, γιατι εμενα με αποπαίρνουν...

Κλεόβουλος 18-01-11 18:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lans (Μήνυμα 540283)
Πες τα εσυ ρε κλεο, γιατι εμενα με αποπαίρνουν...

:smt056 :D

Konstantin79 18-01-11 19:07

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lans (Μήνυμα 540283)
οχι ρε...σου λεω καποια γρηγορα συμπτώματα για να προλαβαίνεις καταστάσεις... :D:D:D

ΥΓ. Μην πας να πεις κατι να βοηθήσεις...αμεσως...!!! :smt052
ΥΓ2. Πες τα εσυ ρε κλεο, γιατι εμενα με αποπαίρνουν...

Μα κ εσυ!!!!! Αντι να κολακεψεις την αλγη μου :D και τα αφρατα μου acei, αμεσως να μου τα αρρωστησεις!!! χαχαχαχαχαχα

Konstantin79 20-01-11 22:35

Δε γινεται!!! Χρειαζομαι επειγοντως 2-3 θηλυκα labidos. Kαι το τριτο αποδειχτηκε αρσενικο, ασχετα που δεν εχει μεγαλωσει αρκετα για να δειξει τα χρωματα του, περα απο τη ριγα στο ματι κ τις πιτσιλιες που ηδη εχει τωρα!

Την εχουν ταραξει την θηλυκια! Μια την πιανει ο ενας μια ο αλλος!!! :smt120

lans 21-01-11 09:18

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 541692)
Δε γινεται!!! Χρειαζομαι επειγοντως 2-3 θηλυκα labidos. Kαι το τριτο αποδειχτηκε αρσενικο, ασχετα που δεν εχει μεγαλωσει αρκετα για να δειξει τα χρωματα του, περα απο τη ριγα στο ματι κ τις πιτσιλιες που ηδη εχει τωρα!

Την εχουν ταραξει την θηλυκια! Μια την πιανει ο ενας μια ο αλλος!!! :smt120

Πηγαινε στης μικρες αγγελιες και βαλε ενα "ΖΗΤΗΤΕ Labodochromis Caeruleus Electric Yellow Θηλυκό" και καθαρισες...!!!
:smt052
-------------------------
Παράθεση:

Κλεο δες εδω και πες τι εχεις να πεις...και εγω σημερα το ειδα...αυτα τα εχω ξανα διαβάσει και αλλου (οχι ελληνικό site)

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Gibbiceps.htm

και εδω δες της εικονες
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Labido.htm

ΥΓ. Τυχαία τα ειδα, και ηθελα να μου πεις την γνωμη σου και απευθύνομαι σε εσενα γιατι ειχαμε κανει μια πολυ καλη φιλική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων :smt052, αλλα αμα θελει να πει καποιος κατι αλλον εννοειτε να μιλήσουμε...παντα φιλικά βεβαια :smt052

nxris 21-01-11 15:37

Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι έχεις 3 αρσενικά και 1 θηλυκό?
Αν δεν δεις μπουκώματα δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος.
Το ότι κυνηγάνε το ένα το άλλο μπορεί να συμβαίνει για λόγους ιεραρχίας.
Κάθε ψάρι προσπαθεί να κατακτήσει μία θέση μέσα στο σύνολο του ενυδρείου είτε είναι αρσενικό είτε είναι θηλυκό.;)
Γι'αυτό λοιπόν κάνε λίγη υπομονή πρίν απομακρύνεις κάποιο ψάρι.

.............................................
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lans (Μήνυμα 541875)

Στο πρώτο κείμενο που έβαλες υπάρχει το παρακάτω σημείο που πρέπει να προσέξεις:

"Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται να έχει κανείς αυτό το ψάρι σε ενυδρείο όπου υπάρχουν ψάρια που πρόκειται να ζευγαρώσουν "

διότι θα σου τρώει τους γόννους.

lans 21-01-11 15:43

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nxris (Μήνυμα 542132)
Στο πρώτο κείμενο που έβαλες υπάρχει το παρακάτω σημείο που πρέπει να προσέξεις:

"Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται να έχει κανείς αυτό το ψάρι σε ενυδρείο όπου υπάρχουν ψάρια που πρόκειται να ζευγαρώσουν "

σε αυτο παντα συμφωνουσα :D:D:D

αν και τα πιο πολλα ψαρια γενουν τα αυγα τους σε κρυφα μερη.
η διαφωνια ηταν για αλλο θεμα ομως. :cool:
Η διαφωνια εγινε για το λογο οτι δεν εντεχουν λογο συνθηκης νερο. :D

Konstantin79 21-01-11 16:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nxris (Μήνυμα 542132)
Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι έχεις 3 αρσενικά και 1 θηλυκό?
Αν δεν δεις μπουκώματα δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος.
Το ότι κυνηγάνε το ένα το άλλο μπορεί να συμβαίνει για λόγους ιεραρχίας.
Κάθε ψάρι προσπαθεί να κατακτήσει μία θέση μέσα στο σύνολο του ενυδρείου είτε είναι αρσενικό είτε είναι θηλυκό.;)
Γι'αυτό λοιπόν κάνε λίγη υπομονή πρίν απομακρύνεις κάποιο ψάρι.

.............................................

Ελπιζω να κανω λαθος φιλε μου αλλα τα χρωματα του που μερα με τη μερα πλησιαζουν στου αρσενικου αλλα μου λενε (χωρις να ειμαι παντα 100% σιγουρος. εχω δει κ θηλυκα να μοιαζουν με αρσενικα). Απο την αλλη, ολοι ασχολουνται με τη θηλυκια κ οι "αντρες αδιαφορουν ο ενας για τον αλλο κ απλα τους διωχνουν απο τη μεση οταν ειναι να κηνυγησουν.
Ειπα να βαλω στην ακρη τα χρωματα κ να παρατηρησω συμπεριφορες για να δω ποις ειναι τι, αλλα κ οι συμπεριφορες εκει με οδηγουν!!! :confused:

Κλεόβουλος 21-01-11 18:06

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lans (Μήνυμα 541875)
Κλεο δες εδω και πες τι εχεις να πεις...και εγω σημερα το ειδα...αυτα τα εχω ξανα διαβάσει και αλλου (οχι ελληνικό site)

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Gibbiceps.htm

και εδω δες της εικονες
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Labido.htm

ΥΓ. Τυχαία τα ειδα, και ηθελα να μου πεις την γνωμη σου και απευθύνομαι σε εσενα γιατι ειχαμε κανει μια πολυ καλη φιλική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων :smt052, αλλα αμα θελει να πει καποιος κατι αλλον εννοειτε να μιλήσουμε...παντα φιλικά βεβαια :smt052

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lans (Μήνυμα 542135)
η διαφωνια ηταν για αλλο θεμα ομως. :cool:
Η διαφωνια εγινε για το λογο οτι δεν εντεχουν λογο συνθηκης νερο. :D

Δεν θα διαφωνήσω με κανέναν αν κάποιο ψάρι αντέχει σε μη φυσιολογικές συνθήκες, αλλά για πόσο αντέχει, γιατί πρέπει να το υποστεί, τι επιπτώσεις έχει αυτό κλπ θα μπορούσα να πω πολλά ;)
Έχω δει αφρικάνικες κιχλίδες μαζί με αμερικάνικες, σε μαλακό και όξινο νερό, με χρυσόψαρα, με botia, με corys και ότι τραβάει η ψυχή σου.

lans αν θέλεις να το συζητήσουμε παραπάνω(και πάντα φιλικά:smt021:D) άνοιξε ένα άλλο θέμα.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:39.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02945 seconds with 10 queries