Παράθεση:
Αν μπορείς να αυξησεις και τα ταίσματα σε 2-3 την ημερα, θα εισαι ακόμη καλύτερα Φωτοπερίοδο ανάλογα μετα φυτά και τον φωτισμό σου, μπορεί να ανέβει 1-2 ώρες, δλδ 8-9 ωρες φωτοπερίοδο Τα παραπάνω δεν ειναι παρατηρήσεις, αλλα προσωπικές απόψεις ;) |
Καλημερα σε ολους...
Με μεγαλη απογοητευση αντικρισα σημερα την hair algea να ξανακανει αισθητη την παρουσια της... Εχει αρχισει να καλυπτει ενα μερος απο το χαλικι και σε μερικα σημεια εχει πιασει και πανω στα φυτα... Και απορω πως μετα απο restart του ενυδρειου, ξανα εμφανιστηκε.. Το πρωτο πραμα που μου ηρθε στο μυαλο ηταν, πως μπορει να ειχε απομεινει λιγη πανω σε κανα φυτο... Τελικα σαν πιο σιγουρη λυση μου φενετε το οξυζενε η το να βαλω κανα αλγοφαγο ψαρι, για να τελειωσω μια και καλη απο αυτη την ιστορια... Γιατι με τις αλλαγες νερου και τις μειωσεις της φωτοπεριοδου δεν ειδα χαΐρι... -+9 -+9 -+9 -+9 -+9 -+9 -+9 |
Παράθεση:
Δοκίμασε τα 2 που προτεινε ο Θοδωρής |
Δεν ειναι τα αλγοφαγα ψαρια η λυση στην αλγη. Οτι και να βαλεις, αν εμφανιζεται αλγη, δεν θα παψει να υπαρχει. Απλα θα περιοριζεται. Δες τι εγινε με τον pleco σου.
Λιπασματα βαζεις? |
Μετα το restart δεν ξανα εβαλα... Για να εχω το κεφαλι μου ησυχο... αλλα που...
|
Λεγοντας restart, τι ακριβως εκανες με λεπτομερειες?
|
Μετεφερα τα ψαρια σε κουβα που εχω μονο για το ενυδρειο...
Το ενυδρειο το αδειασα το επλυνα με νερο, εξυσα οτι αλγη ειχε και το αφησα για 2 μερες στον ηλιο... Το χαλικι το ξεπλυνα με νερο και το ''εψησα'' στο φουρνο στους 200 βαθμους. Τα ξυλα τα ξεπλυνα με καυτο νερο και τα αφησα και αυτα στον ηλιο. Τα φυτα καθαρισα με οδοντοβουρτσα και μετα τα εβαλα και αυτα στον κουβα με τα ψαρια, καθαρισα και το φιλτρο με νερο του ενυδρειου. Και μετα απο 2 μερες το ξανα εστησα. Και βρεθηκα προ εκπληξεως οταν αντικρισα την αλγη ξανα και μετα απο τοση ταλαιπωρια... |
Με το ενυδρειο καλα το πηγες, αν και μια απολυμανση με ξυδι, θα ηταν ακομα καλυτερη. Με υποστρωμα, ξυλα, επισης. Με τα φυτα, νομιζω, δεν εκανες καλα. Μια απολυμανση σε διαλυμα χλωρινης, πιστευω θα ηταν καλη για να μη μεταφερουν εντελως τιποτα στο νεο ενυδρειο.
Γι'αυτο σε ρωτησα τι ακριβως εκανες. Τι λαμπες εχεις (watts, τυπος, χρονος λειτουργιας), καθε ποτε κανεις αλλαγες νερου, σε τι ποσο στο και ποσα νιτρικα εχεις περιπου πριν και μετα τις αλλαγες? |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:26. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board