Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=159)
-   -   λιμνη με κοί (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=75526)

GIANNHS KOI 27-08-15 11:30

κοι

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gregkn73 (Μήνυμα 897134)
Γιάννη το βιολογικό υλικό, οποιοδήποτε είναι αυτό,τι σχέση έχει με τις άλγες; Το βιολογικό υλικό έχει σχέση,με το ποσό γρήγορα ολοκληρώνεται ο κύκλος του αζώτου, ενω οι άλγες χρησιμοποιούν τα νιτρικά που παράγονται στο τέλος του κύκλου....για να μην έχεις άλγες προφανώς έχεις χαμηλά νιτρικά και φοσφωρικα, αλλά πως απομακρύνει αυτα τόσο αποτελεσματικά, μόνο στα φυτά που έχεις στην προλιμνη μπορεί να οφείλεται και όχι στα καλά βιολογικά υλικά που έχεις.....

Ο κύκλος του αζώτου για να γίνει θέλει 7 ημέρες .Όλες αυτές της ημέρες τα καλά βακτήρια αναπτύσσονται πάνω στη βιολογική επιφάνεια που τούς παρέχουμε όταν σε αυτές τησ ημέρες τα καλά βακτήρια υπερισχύσουν τότε γίνετε μέσα σε ένα βράδυ το σοκ του νιτριτη και επέρχεται η ισορροπία στη λίμνη .Αυτό βέβαια μεταβάλετε ανάλογα με το ζωικό πληθυσμό που έχουμε και το τάισμα που κάνουμε ακόμα και μετά από μια φαρμακευτική αγωγή .Όταν έχουμε στα φίλτρα μας μεγάλη επιφάνεια και πολλά βακτήρια είναι πολύ δύσκολο να χαλάσει η ισορροπία .Αν ώμος χαλάσει τότε το νερό θολώνει και μοιραία αναπτύσσετε και άλγη και ας"έχεις όσα λουλούδια θες δεν είναι απαραίτητο .Αφού εκείνη τη στιγμή σπάει η αλυσίδα μοιραία δεν θα μπορέσει να γίνει ο κύκλος,και από μόνη της η φύση θα δράση .Αυτό είμαι σίγουρος ότι θα το έχετε πάθει πολλοί όπως και εγώ .Η άλγη αναπτύσσετε γρήγορα τότε σταματάω το τάισμα προσπαθώ με απαλό τρόπο(μικρή αναμόχλευση των υλικών και μπακ γουος) να αποβάλω τα συντρίμμια και τη λάσπη από τα φίλτρα μου γιατί εκεί αναπτύσσονται τα κακά βακτήρια αναερόβια και φλεξιμπακτερ. Και με δεδομένο ότι έχω καλά βιολογικά υλικά στο σύστημα μου θα επέλθει από μόνο του η ισορροπία δηλαδή θα γίνει το σοκ του νιτριτη.

aliens- 28-08-15 18:26

Παροσίαση ενώς doitsu sanke και ενως yamabuki απο τον @GIANNHS_KOI

BORKED

pavos 29-08-15 12:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από GIANNHS KOI (Μήνυμα 799681)
Βιολογικό φιλτράρισμα λίμνης 30.000 λύτρων.

Καλησπέρα παιδιά για τι βιολογία της λίμνης χρησιμοποιώ δυο συστήματα φίλτρων.Το πρώτο έχει ένα κυκλοφοριτή 22000l/h το νερό πάει στο πρώτο στάδιο και περνάει από βούρτσες στο δεύτερο στάδιο από ιαπωνική ψάθα .Στη συνεχεία από CRISTAL BIO.Στο επόμενο στάδιο έχω της βιόσφαιρες (KELDNES.K1).Αμέσως μετά περνάει από υαλοβάμβακα έτσι με τον τρόπο αυτό γυαλίζουμε το νερό.Στην έξοδο περνάει απο τη λάμπα UV και πέφτει σε μια προ λίμνη με λουλούδια. Αυτό είναι και το τελευταίο στάδιο της βιολογίας μου πριν πέσει στην λίμνη.Στο δεύτερο φίλτρο χρησιμοποιώ κυκλοφοριτή 16000l/h και λειτουργεί με την ίδια φιλοσοφία. Α! και εννοήτε ότι στην λίμνη υπάρχει και μια αεραντλία 120l/min.Και σκίμερ επιφανείας

Γιαννη τι μαρκα ειναι ο μικρος κυκλοφορητής??? και τι κατανάλωση εχει?? ψαχνω να βρω κατι να γυρναει 12-15.000 λιτρα την ωρα και να καιει οσο γίνεται λιγότερο!!!

aliens- 09-11-15 19:56

Aφαιρεση ογκου σε KOI από τον Giannhs_KOI

BORKED

Τάκης 09-11-15 20:05

Φοβερό, Μπράβο.
Το είχε 9 λεπτα περίπου χωρίς να του στέλνει νερό στο βραγχια ;
αντέχουν τόσο πολύ ;

Artemisia 09-11-15 20:26

Μπράβο βρε Γιάννη , δεν έχω λόγια :) Να μην με αξιώσει ο θεός να το περάσω αυτό το στάδιο και εσένα ευχομαι να είναι το τελευταίο σου :)
Να είσαι καλά :)
Θαύμα το Κόι όμως μια χαρά με εσένα για γιατρό :D Να μην σε έχω κοντά ..... αδικία :)

johnreta 09-11-15 21:14

χαρας το κουραγιο σου και χιλια μπραβο απο την αρχη μεχρι το τελος
και για την αγαπη που εχεις και για αυτο που εχεις φτιαξει...!!συγχαρητηρια!!!

aliens- 10-11-15 10:47

Η επέμβαση κράτησε πάνω από 20 λεπτά και εγώ φοβάμαι να τα αφήσω εκτός νερού πάνω από 20 δευτερόλεπτα. Με τις σωστές προϋποθέσεις και στα σωστά χέρια μπορούν να μείνουν αρκετά εκτός νερού....

Εντυπωσιακό, ιδικά για τα Ελληνικά δεδομένα.

GIANNHS KOI 19-04-16 21:06

Tεχνητές λίμνες

Αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω κάτι για της τεχνητές λίμνες που έχουμε στα σπίτια μας η ενδεχομένως θα θέλαμε να κατασκευάσουμε.
Η κατασκευή μιας λίμνης απαιτεί χρόνο κόπο χρήμα και μεράκι .
Ο χρόνος δεν φτάνει μόνο για την κατασκευή ,αλλά είναι
περισσότερο απαραίτητος και για την συντήρηση μαζί με λίγο κόπο και γίνεται σχεδόν καθημερινά. Τίποτα δεν μπαίνει στον αυτόματο .
Χρήμα για των απαραίτητο εξοπλισμό (χωρίς μεγάλες εκπτώσεις)αφού εκεί θα φιλοξενήσουμε ζωντανούς οργανισμούς και έχουμε ευθύνη. Άλλωστε τα έξοδα δεν σταματούν μόνο στην κατασκευή αλλά συνεχίζονται και για την διατήρηση .
Και μεράκι μεράκι μεράκι……
Αυτά πρέπει κάποιος να τα λάβει σοβαρά πριν ξεκινήσει για να κάνη μια σωστή αρχή .
Με ημίμετρα (υποτυπώδης φίλτρα, φτηνά βιολογικά μέσα, μικρή κυκλοφορία και καθόλου αερισμό) δεν θα καταφέρει κανείς τίποτα θα απογοητευτεί και θα τα παρατήσει με συνέπια να χάση χρόνο και χρήμα, αφού στην ουσία θα έχει φτιάξη ένα βούρκο …...

Artemisia 19-04-16 21:13

Έτσι είναι Γιάννη μου :D:D 2 μέρες καθαρίζω αντλίες και σουξου- μουξου καπάκι μετα την δουλειά .... Μεράκι , αγάπη , χρήμα , κόπο και χρόνο ;)

pavos 19-04-16 21:27

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από GIANNHS KOI (Μήνυμα 938471)
(υποτυπώδης φίλτρα, φτηνά βιολογικά μέσα, μικρή κυκλοφορία και καθόλου αερισμό)

ουτε φωτογραφια να με ειχες!!!!:D:D
που θα παει??? σιγα σιγα την αναβαθμιζω

GIANNHS KOI 19-04-16 23:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από pavos (Μήνυμα 938482)
ουτε φωτογραφια να με ειχες!!!!:D:D
που θα παει??? σιγα σιγα την αναβαθμιζω

Δεν το λέω μόνο για εσένα ρε Σταύρο ,προσπαθώ να απεικονίσω ρεαλιστικά την πραγματικοτιτα στους νέους . Αν το κάνουνε να ξέρουν τη τους περιμένει .Και αν είναι δυνατών να κάνουν όσο πιο λιγότερα λάθη γίνεται .

pavos 20-04-16 11:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από GIANNHS KOI (Μήνυμα 938509)
Δεν το λέω μόνο για εσένα ρε Σταύρο ,προσπαθώ να απεικονίσω ρεαλιστικά την πραγματικοτιτα στους νέους . Αν το κάνουνε να ξέρουν τη τους περιμένει .Και αν είναι δυνατών να κάνουν όσο πιο λιγότερα λάθη γίνεται .

Το ξερω βρε Γιάννη!!!!
Αλλά μπορώ με σιγουριά να επιβεβαιώσω τα όσα είπες

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 14:51.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01693 seconds with 10 queries