Συνολικά τα δύο φίλτρα που έχω δίνουν 600lt/h το εσωτερικό juwel και 300lt/h το εξωτερικό eheim. Η πραγματική τους ροη θα είναι αρκετά χαμηλότερη, ιδίως του εξωτερικού φίλτρου. Μήπως τελικά χρειάζομαι μεγαλύτερο εξωτερικό φίλτρο;
Όταν λέτε αύξηση της κυκλοφορίας εννοείτε μόνιμα ή μόνο μέχρι να φύγη η bga; Η προσθήκη DIY CO2 θα βοηθήσει; Σίγουρα θα απομακρύνω κάποια άμμο από την επιφάνεια. Έχω και έναν κυκλοφορητή για τις αλλαγές νερού. Αν δεν χρειάζεται να πάω σε εξωτερικό φίλτρο με μεγαλύτερη ροή θα το χρησιμοποιήσω προσωρινά. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. ;) |
Kαλημερα φιλε μου,να σε ρωτησω κατι?ποσο καιρο εχεις την alternanthera στο ενυδρειο σου? Την εχω και γω και για κανενα μηνα πηγαινε καλα και ψηλωνε..αν την δεις τωρα ειναι για να την κλαις .εχουν μεινει μονο τα κοτσανια και καναδυο μικρουλικα φυλλαρακια τα οποια πεταει κατα καιρους αλλα δεν προλαβαινουν να μεγαλωσουν και λιωνουν..εχω παραγγειλει μπουκαλα co2 η οποια ακομα δεν εχει ερθει,βαζω λιγο excel και εχω καλο φωτισμο (1watt/l ).:smt120 την αφηνω ομως εκει μηπως και αναστηθει οταν βαλω το διοξειδιο...
|
Καλή σου μέρα. Την alternanthera την έχω στο ενυδρείο μου περίπου 8 μήνες. Δεν ξέρω γιατί αλλά πάει πάρα πολύ καλά. Στο διάστημα αυτό έχω κλαδέψει, μεταφυτέψει και δώσει κλαδέματα 3-4 φορές. Φυσικά, καθώς το ενυδρείο μου είναι γενικά χαμηλών απαιτήσεων δεν μεγαλώνει με γρήγορους ρυθμούς και κατά καιρούς πιάνει άλγη στα φύλλα της μάλλον λόγω κακής λίπανσης και έλλειψης CO2.
Ο raven μου έχει δώσει κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές. Σύμφωνα λοιπόν με την απίστευτη εμπειρία του ειναι εξαιρετικος "δεικτης" και απο τις αντιδράσεις του μπορούμε να μάθουμε τι λείπει στο ενυδρείο μας καθώς αντιδρά πρώτο στις ελλείψεις. Δες εδω για την αντιστοιχία συμπτωμάτων και ελλείψεων. |
τι να πω...οσο κρατιεται ακομα και δεν σαπιζει καμια ριζα την κραταω και περιμενω....γενικα εχω πολυ μεγαλη περιεργεια να δω πως θα παει η αναπτυξη ολων των φυτων μολις μπει το διοξειδιο,γιατι με οσα εχω διαβασει ως τωρα ,εχω μεγαλες προσδοκιες απο την ''μαγικη '' μπουκαλα:rolleyes:
|
Παράθεση:
Όλγα, ο Θόδωρος, δεν έχει CO2, δεν έχει ειδικά υποστρώματα, δεν έχει πολύ φως, αλλά τα φυτά του είναι υγιέστατα και κατακόκκινα !!! :smt020 |
.....ναι...το διαβασα...και πηγα να ριξω κολλυριο στα ματια μου μηπως και δεν βλεπω καλα zw
|
6 Συνημμένο(α)
Για να χαλαρώσω κάπως είπα να ασχοληθώ λίγο με το ενυδρείο.
Μετά από συνεχείς αναδιατάξεις, τα φυτά που έχουν μείνει (προς το παρόν) είναι τα εξής : HEMIANTHUS MICRANTHEMOIDES Έχει γίνει θηρίο, δεν περίμενα να πάρει τόσο ύψος. Μήπως θέλει ένα καλό κλάδεμα; Ή το αφήσω όπως είναι; SAGITTARIA SUBULATA Παρά την μετρημένη λίπανση έχει αρχίσει να παίρνει αρκετό ύψος και μου φαίνεται πως δεν ταιριάζει πλέον με το μονόπλευρο στήσιμο που προσπαθώ να κάνω. Τι λέτε; ALTERNANTHERA REINECKII 'ROSAEFOLIA' Το κοκκινάκι που χρειάζεται σε ένα ενυδρείο για να σπάει την πολλή πρασινίλα. ECHINODORUS PARVIFLORUS 'TROPICA' Αρκετές ριζούλες από τον μικρό αυτό εχινόδορο, νομίζω τον καταλληλότερο για τέτοια ενυδρεία μικρού μεγέθους. ECHINODORUS QUADRICOSTATUS Ίσως τελικά αντικαταστήσει τη Sagittaria, αφού είναι χαμηλότερο φυτό. LITORELLA UNIFLORA Ενώ στην αρχή έβγαζε παντού δρομείς, τελευταία παραμένει στάσιμο. Έχει κανένας εμπειρία με αυτό το φυτό; HETERANTHERA ZOSTERIFOLIA Προσπαθεί να καλύψει το φίλτρο ROTALA ROTUNDIFOLIA Ότι απέμεινε από την ασιατική ήπειρο στο ενυδρείο μου SALVINIA MINIMA Το διατηρώ σε ελάχιστη ποσότητα στην επιφάνεια HYDROCOTYLE LEUCOCEPHALA Μια μπαίνει στο ενυδρεί, μια μπαίνει στο κουβά. Δεν αποφάσισα ακόμα. Από ψάρια : 12 Black phantom tetra (Hyphessobrycon megalopterus) 5 corydoras duplicareus 4 Otocinclus vittatus Τιμές νερού : gH=5, kH=2, pH=7-6.8 Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας μήπως και το βελτιώσω λιγάκι... Συνημμένο Αρχείο 32292Συνημμένο Αρχείο 32294Συνημμένο Αρχείο 32295Συνημμένο Αρχείο 32297Συνημμένο Αρχείο 32293Συνημμένο Αρχείο 32296 |
Υπέροχο μου φαίνεται Θοδωρή, στο είπα κι από κοντά, αν και δεν φημίζομαι για το γούστο μου στο στήσιμο των φυτών.
Ναι, νομίζω πως το HEMIANTHUS MICRANTHEMOIDES θέλει λίγο κλάδεμα, δείχνει τεράστιο, σα να πνίγει την δεξιά πλευρά. Η Sagittaria μου αρέσει πάρα πολύ, ίσως αν τις μάζευες σε ένα ματσάκι όλες μαζί στην αριστερή γωνία, με κενό στο σημείο που είναι τώρα? |
Και εμένα μου άρεσε πάρα πολύ και συμφωνώ μεε τον Κώστα για την Σαγκιτάρια..
|
Ωραίο Θόδωρε, κούρεψε το HEMIANTHUS MICRANTHEMOIDES για να δούμε καλά και το κοκκινάκι από πίσω.
LITORELLA UNIFLORA, αν είναι αυτό που μου έδωσες, μου έχει μείνει μία ριζούλα. Δεν το είδα ποτέ να πηγαίνει καλά και το έβαλα και στα 2 ενυδρεία μου. |
Βλέποντας τις προτάσεις σας και θέλωντας να χαλαρώσω λίγο, δεν άντεξα και "ξαναέβαλα χερι" στο ενυδρείο. Και ιδού το αποτέλεσμα...
http://img266.imageshack.us/img266/5249/phg.jpg |
Μου αρέσει πολύ περισσότερο!
|
Προσωπικά μου αρέσει πολύ περισσότερο (χώρια που περίσσεψαν κλαδέματα και για μας :D).
Κάτι μου λέει ότι το νινί σε ξενυχτάει Θοδωρή, όλο τέτοιες ώρες μπαίνεις.:) |
παρα πολυ ομορφο!
τα φυτα σου ειναι υγιεστατα, φοβερα χρωματα! καθε ποτε κανεις αλλαγες νερου? και ποσο..? |
Πολυ καλυτερο το αποτελεσμα!
|
Παράθεση:
Έλπίζω να έχεις πολύ χώρο, γιατί όπως είδες sτο micranthemoides έπεσε πολύ κούρεμα :p ------------------------- Παράθεση:
------------------------- exelix και Giorgos ευχαριστώ πολύ ! ;) ------------------------- Κάτι που με απασχολεί είναι άτι ο φωτισμός στα άκρα του ενυδρείου είναι αρκετά περιορισμένος, και το stargrass που βρίσκεται μπροστά από το κουτί του εσωτερικού φίλτρου δεν βλέπω να προοδεύει. Ίσως τελικά ξαναγυρίσω στην Cryptocoryne crispulata var. balansae που είχα παλιότερα ... |
3 Συνημμένο(α)
Το ενυδρείο έχει αφεθεί σχεδόν στην τύχη του τους τελευταίους μήνες χωρίς καθόλου λίπανση τις τελευταιές εβδομάδες και με μόνη επέμβαση την αφαίρεση φυτών για χάρισμα και την προσθήκη μερικών άλλων δοκιμαστικά.
Παρά λοιπόν τις αντίξοες συνθήκες οι subulata έχουν πάρει το μέγεθος vallisneria και η ανάπτυξη της είναι οργιώδης. Η moss έχει καλύψει ολόκληρο το ξύλο και μια πράσινη νηματοειδής άλγη ευημερή φτάνοντας, σε μερικά σημεία, αρκετά εκατοστά μήκος. Ξεκίνω λοιπόν μια καινούργια προσπάθεια να φτάσω το ενυδρείο μου σε ένα επιθυμητό για εμένα αποτέλεσμα. Κύριοι στόχοι μου: Να ξεκλέψω λίγο παραπάνω χρόνο ( από τον ύπνο δηλαδή, από που αλλού :D ). Να μειώσω σημαντικά τις άλγες και την moss. Να επαναφέρω τα περισσότερα φυτά σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο. Να ελλατώσω και τα κάθε είδους σαλιγκάρια που έχουν κατακλίσει το ενυδρείο. Συνημμένο Αρχείο 36718 Συνημμένο Αρχείο 36719 Συνημμένο Αρχείο 36720 |
Τι έγινε βρε Θοδωρή, γιατί τέτοια εγκατάλειψη? Το καημένο κοντεύει να φτάσει στα χάλια των δικών μου ενυδρείων. Έχει ακόμη δρόμο βέβαια...:p
|
Ομοιοαθης ειμαι Θοδωρη :D Κι εγω δεν βρισκω χρονο να ασχοληθω, αλλα μερικες φορες και τα παραμελημενα μποστανια εχουν την χαρη τους και κρατανε μια φυσικη και αγρια ομορφια.
Μολις ασχοληθεις λιγακι να δεις που θα το συνεφερεις και θα γινει ιο κουκλι απ οτι ειναι. Οι αλγες μην σε απασχολουν...ουτε που φαινονται και με λιγη προσοχη θα ελαττωθουν και θα φυγουν. Γιατι η subbulata εμενα μου μοιαζει με Valisneria nana :confused: |
Nana είναι 100% Θόδωρε.
|
Εγώ πάντως είχα αγοράσει-παραγγείλει τα δύο γλαστράκια με το όνομα Sagittaria pusilla η οποία είναι μια μορφή της subulata ( ειναί;; ). Ήταν σε emersed μορφή όπως φαίνεται και στην πρώτη φώτο στη δημοσίευση #28.
Η v. nana καλιεργείται emersed; Επειδή παλιότερα είχα και v. nana είμαι σχεδόν σίγουρος πως είναι διαφορετικό φυτό. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το μεγάλο ύψος που έχει πάρει το φυτό. |
Έχω διαβάσει σε βιβλίο ότι η διαφορά τους είναι στην μορφή των νεύρων στο φύλλο. Θα το βρω το βραδάκι.
|
|
:smt017
Κατανοητό το σκιτσάκι σου! (αλλιώς τι γραφίστας θα ήσουν :grin: ) ΑΛΛΑ : Σύμφωνα με το σκίτσο και με μόνο αυτό σαν κριτήριο για να σιγουρευτώ τι φυτό έχω, θα πρέπει να είναι vallisneria. Βλέπω κάποιες οριζόντιες γραμμούλες. Όμως τα φυτά αυτά όχι μόνο γράφανε στο ταμπελάκι πως ήταν sagittaria, αλλά ήταν και σε emersed μορφή και από όσο ξέρω οι vallisneria δεν... Είναι το φυτό στην πρώτη φωτογραφία εδώ. |
Το ενυδρείο έχει αλλάξει μορφή και ψαροσύνθεση και θα αλλάξει και άλλο. Νομίζω πριν τις τελευταίες αλλαγές είχε φτάσει σε μια ικανοποιητική μορφή σε σχέση με αυτά που του παρείχα. Ανεβάζω λοιπόν δύο βιντεάκια όπως ήταν πριν από δύο μήνες, για να έχω να θυμάμαι τα αγαπημένα μου κορυδοράκια που τώρα φιλοξενούνται αλλού αλλά και την συνολική του εικόνα :)
. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:08. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board