Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Co2 system (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81599)

gkontos 02-09-14 21:59

Ρε παιδιά πώς ακριβώς δουλεύει το τεστ σκληρότητας της jbl...

Δεν καταλαβαίνω...

Είναι αυτό που βάζεις σταγόνες μέχρι να αλλάξει χρώμα ή κάτι..

Τάκης 02-09-14 22:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gkontos (Μήνυμα 852775)

Δεν καταλαβαίνω...

Είναι αυτό που βάζεις σταγόνες μέχρι να αλλάξει χρώμα ή κάτι..

Ναι

http://www.fishspot.in/jbl-gh-test-set/

Instructions -
Repeatedly rinse the test cup with the water to be tested.
Fill the test cup with the water to be tested up to the 5 ml mark
(CAUTION: the lower line of the water level must coincide with the marking).
Add reagent one drop at a time, counting the drops, and agitate after each drop until the colour changes from red to green.
One drop of reagent solution used corresponds to 1° total hardness (German scale).

gkontos 03-09-14 07:16

Με απλά ελληνικά??
Αν κατάλαβα καλά βάζω μέχρι το μπλε να αρχίσει να κιτρινίζει? Ή μέχρι να γίνει πορτοκαλί?

Τώρα είδα το λινκ είναι για Gh ενώ εγώ έχω Kh.?

Τάκης 03-09-14 09:51

Για το ΚΗ
http://www.hobbyfish.net/index.php?p...=4014162253606

1 drop = 1°KH.
Colour change from blue to yellow.
For fresh water and salt water.

Από Μπλε να γίνει Κίτρινο
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gkontos (Μήνυμα 852775)

Σου είπα για το GH γιατί είπες για σκληρότητα, το ΚΗ είναι ανθρακική σκληρότητα

Διάβασε και αυτό για το ΚΗ
http://harrogateaquatic.com/product.php?id_product=762

The JBL KH Test Kit includes a test phial, bottle of reagent and full instructions. Simply add 1 drop of the reagent to a 5ml sample of aquarium water and shake gently to turn the sample blue. Then add one drop at a time, counting how many extra drops it takes to turn the sample orange. If it takes 6 drops then the KH is 6 (or 6ºd KH). Conversion: 1°d KH = 21.8 mg/l KH

What is KH?
KH or Carbonate Hardness is a measure of how many carbonate and bicarbonate ions are present in the water. The KH level goes hand-in-hand with the pH - if the KH level is high (plenty of carbonate ions) then the water is 'hard' and the pH is alkaline. If the KH level is low (fewer carbonate ions) then the water is 'soft' and the pH is acidic. In a marine system the KH should really be about 12 °dKH. In most planted aquariums the KH should be 4-6 °dKH and in a pond it should be 6-10 °dKH.

Why is KH important?
Fish, plants and invertebrates (shrimp, snails, crabs and corals) need various minerals and carbonate ions to live and grow. Tap water contains a limited amount of these minerals so you need to 'top up' regularly with a KH buffer to replace the carbonate ions as they are used.

How do I raise the KH?
Simply add Pro KH+ buffer - this raises the pH and KH simultaneously. Make any changes to the KH and pH gradually, as drastic changes in the water chemistry can be stressful for your fish.

gkontos 03-09-14 14:51

Ναι αλλά κάτι πάει χ
Από τις πρώτες 4 σταγόνες αρχίζει να αλλάζει
Απο κατω είναι μπλε και από πάνω κιτρινίζει
Να περιμενω και να συνεχίσω να ρίχνω μέχρι να γίνει όλο κίτρινο ή να το ανακατεψω?

gkri 03-09-14 15:37

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gkontos (Μήνυμα 852816)
Ναι αλλά κάτι πάει χ
Από τις πρώτες 4 σταγόνες αρχίζει να αλλάζει
Απο κατω είναι μπλε και από πάνω κιτρινίζει
Να περιμενω και να συνεχίσω να ρίχνω μέχρι να γίνει όλο κίτρινο ή να το ανακατεψω?

To ανακατεύεις σε κάθε σταγόνα, το λέει στις οδηγίες. Τουλάχιστον έτσι γίνεται με τα υγρά τεστ της ΑΡΙ, φαντάζομαι δεν έχουν διαφορά στη διαδικασία με τα άλλα.

Misirlis Aquarium 03-09-14 16:10

στην κύπρο σίγουρα έχει κάποιο μαγαζί που γεμίζει τις μπουκάλες του ανθρακικού που βάζουνε στα βαρέλια της μπυρας της βαρελίσια και στα post mix των αναψυκτικών .
ρότα σε κάποιο μπαρ που βρίσκετε ,
από εκεί θα τη γεμίζεις και κατά πασα πιθανότητα θα έχει και μπουκάλες για πούλημα

μανόμετρα από e-bay η εδω

αν έχεις και κάποιο φίλο που δουλεύει σε κάνα βαρ η ακόμα καλύτερα σε καβα
ίσος μπορεί να σου κανονίσει κανένα μανόμετρο
να ξέρεις ότι τα διπλα μανόμετρα που έχει το σύστημα co2 τις μπυρας κάνει την ελαχιστη ρύθμιση που χρειάζεσαι για το ενυδρείο

gkontos 03-09-14 16:16

Λοιπόν το έκανα το τεστ και βγήκε Kh 9
Ειναι λογικό με ph 8.2??

Όσο για co2 πήρα αυτό που σας έγραψα πιο πάνω απο την co2art και βρήκα και μπουκάλα στην Κύπρο

plin 03-09-14 16:39

Νομίζω ότι είναι λογικό αυτό το ΚΗ.

Misirlis Aquarium 03-09-14 16:47

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gkontos (Μήνυμα 852825)
Λοιπόν το έκανα το τεστ και βγήκε Kh 9
Ειναι λογικό με ph 8.2??

Όσο για co2 πήρα αυτό που σας έγραψα πιο πάνω απο την co2art και βρήκα και μπουκάλα στην Κύπρο

μάλλον έχασα τα τελευταία επεισόδια ! :smt003

gkontos 03-09-14 16:53

Χε χε χε κανένα πρόβλημα

Λοιπόν αρα με ph 8.2 και kh 9
Και μεσα στο ενυδρείο ζωοτοκα, red cherry shrimps και snails (apple, ramshorn, malesyan)
Και με μέτρια και εύκολα φυτα

Πόσο ph πρέπει να ρυθμίσω τον κοντρολλερ μόλις στήσω το σύστημα co2?

plin 03-09-14 21:41

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8483

gkontos 03-09-14 21:54

Μέχρι το ph 8 έχει
Ενώ εγώ έχω ph 8.2

plin 04-09-14 07:57

Δεν κατάλαβες. Το ζητούμενο από τον πίνακα αυτό δεν είναι να βρεις την ποσότητα του διοξειδίου που ήδη έχεις (είναι πολύ χαμηλή και το ξέρεις) αλλά να βρεις ποιο Ph πρέπει να φτάσεις με την χρήση CO2. Με ΚΗ=9 μπορείς να 'ρίξεις' το Ph μέχρι την πράσινη περιοχή χωρίς να έχουν πρόβλημα τα ζωντανά, δηλαδή μέχρι το Ph=7,2 και όχι λιγότερο.
Επίσης, κάπως πιο αξιόπιστη μέτρηση της ποσότητας του CO2 στο νερό δίνει το drop checker. Κάνε μια αναζήτηση εδώ στο forum ή στο google και θα βρεις πολλές πληροφορίες γι' αυτό.

gkontos 04-09-14 08:40

Αααα τώρα κατάλαβα άρα ουσιαστικά εγω τον ph controller θα τον ρυθμίσω στο ph 7.2, και θα μου το κρατα εκεί σταθερό, σωστά???

Η σκληρότητα μου θα αλλάξει με τη χρήση co2??

plin 04-09-14 11:10

Αυτό δεν το γνωρίζω.

Γιώργος Κ 05-09-14 01:14

Παράθεση:

θα τον ρυθμίσω στο ph 7.2, και θα μου το κρατα εκεί σταθερό, σωστά?
Στην ουσια δε θα "αφησει" το ph να πεσει κατω απο τη τιμη που θα δωσεις (θα διακοψει τη παροχη διοξειδίου εκεινη τη στιγμη)

Παράθεση:

Η γενικη σκληροτητα δε θα αλλαξει με την παροχη CO2 ....

Διαβασε εδω: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=33909 πως αλληλοεπιδρουν οι παραγοντες του νερου ...
Ειδικα για τη γενικη σκληροτητα εδω: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=48265

nicpapa 05-09-14 01:28

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gkontos (Μήνυμα 852877)
Αααα τώρα κατάλαβα άρα ουσιαστικά εγω τον ph controller θα τον ρυθμίσω στο ph 7.2, και θα μου το κρατα εκεί σταθερό, σωστά???

Δεν αλλάζει καμια σκληροτητα με το co2, παρα μονο το ph.
Μην το βαλεις κατευθεια στο 7.2 , κατεβαζε το σιγα σιγα... πιασε το 7,8 και αρχισε να καταιβενεις ανα 2-3 ημέρες , και παρατηρα τους οργανισμους και μετα τα φυτα... έχε υποψιν σου ομως οτι το ph που μετρας δεν οφειλεται μονο στο co2.
Το ph επηρεαζεται απο τον βυθο την βρωμια που λέμε, και τις τανινες απο τα ξυλα.
Ο πινακας ναι μεν ισχυει κάπως , ειναι ενας μπουσουλας, αλλα ολα αυτα που αναγραφει ειναι υπο ορισμένες προυποθεσεις...

gkontos 05-09-14 07:19

Οκ άρα θα κατεβάζω 0.2 - 0.4 ph καθε δύο μέρες μέχρι να φτάσω κοντά στο 7...
Κάποιες άλλες ερωτήσεις

Το drop checker πότε το βάζω στο ενυδρείο και για πόσο καιρό το αφήνω εκεί?? Μένει μόνιμα?

Και το ηλεκτρόδιο από το ph κοντρολλερ υπάρχει πρόβλημα να το βάλω στην εθουσα εξόδου του εσωτερικού μου φίλτρου?

gkontos 06-09-14 21:11

Επιτέλους τα εστεισα..
Είχα πρόβλημα με την smc valve και την ηλεκτροβανα στην ένωση τους έχανε διοξείδιο αλλά νομίζω βρήκα την ρεουλα τους...

Το εχω 2-3 φουσκαλες το δευτερόλεπτο...

Και ο Θεός βοηθός...

gkontos 09-09-14 21:33

Καλησπέρα φίλοι μου

Όπως σας είπα έστησα το σύστημα και το έχω ρυθμίσει περίπου στις 3 φούσκαλες το δευτερόλεπτο, και τον ph controller στο 7.21
Το drop checker μου έχει γίνει πράσινο..

Το πρόβλημα πιο είναι?

Παρατήρησα στον controller οτι δεν κρατάει σταθερό το ph δλδ μπορεί να ανέβει μέχρι και 7.36 και κάποιες φορές τον είδα να είναι το ph στο 7.15 για να σταματήσει να δίνει διοξείδιο...

Τι φταίει? Τι πρόβλημα υπάρχει?

nicpapa 09-09-14 21:40

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gkontos (Μήνυμα 853494)
Καλησπέρα φίλοι μου

Όπως σας είπα έστησα το σύστημα και το έχω ρυθμίσει περίπου στις 3 φούσκαλες το δευτερόλεπτο, και τον ph controller στο 7.21

Το πρόβλημα πιο είναι?

Παρατήρησα στον controller οτι δεν κρατάει σταθερό το ph δλδ μπορεί να ανέβει μέχρι και 7.36 και κάποιες φορές τον είδα να είναι το ph στο 7.15 για να σταματήσει να δίνει διοξείδιο...

Αναλογως τον controller σου , ποσο διαστημα σου αφηνει..
Εχει αλλους που ειναι ανα 0,1 εχεις και αλλους ανα 0,5 ph.

Τάκης 09-09-14 21:49

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gkontos (Μήνυμα 853494)
Καλησπέρα φίλοι μου

Το πρόβλημα πιο είναι?

3 φυσαλίδες το δευτερόλεπτο δεν είναι λίγες, και ο drop checker για να είναι πράσινος δείχνει πως έχεις φυσιολογικό διοξείδιο, με κίτρινο θα είχες πολύ, με μπλε θα είχες λίγο, και με PH πάνω από 7 δεν μου φαίνεται και άσχημα. Τώρα ο controller για να κόβει στο 7,15 ενώ τον έχεις ρυθμίσει στο 7,21 μάλλον κάτι συμβαίνει, μήπως δεν τον έχεις ρυθμίσει σωστά ;
-------------------------
Μήπως ο controller έχει εύρος +/- 0,6 ;

gkontos 09-09-14 22:35

Χμμ δεν ξέρω σκέφτομαι να στείλω μήνυμα στο co2art
Δεν γράφει το εύρος του το κουτί..
Που μπορώ να το βρω?

gkontos 11-09-14 17:26

Επικοινωνίσα με την co2art και δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί έχει τόση πολλή απόκλιση

Δλδ να το ρυθμίζω 7.21
Και να πέφτει 7.18 ή ακόμα να μην μπορεί να το ελέγξει και να ανεβαίνει μέχρι 7.39

Παίζει να πρέπει να δυναμώσω την παροχή που δίνει το smc valve???

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:03.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02369 seconds with 10 queries