Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=111)
-   -   Το Κουφετάκι έχει κάτσει κατω στον πάτο. (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=69562)

Dimitris77 28-02-13 15:34

Το ψαρακι ειναι θεμα χρονου να ''φυγει''.Φιλτρο στρωμενο χωρις βιολογικο υλικο δεν μπορει να υπαρξει.Μονο με σφουγγαρια δεν μπορεις να κρατησεις ψαρια,ποσο μαλλον 3 χρυσοψαρα στα 60 λιτρα.Αν μπορεις να βρεις εναν εμπειρο χομπιστα να κρατησει τα ψαρακια μεχρι να διαβασεις για τον κυκλο του αζωτου και το πως στηνουμε ενα σωστο φιλτρο θα ηταν το καλυτερο κατα την γνωμη μου.

maria p 28-02-13 15:37

δυστυχώς δεν μπορώ να σε καθοδηγήσω με βεβαιότητα, αν θες κοίταξε τα δύο παρακάτω λινκς και αν καταλήξεις κάπου, σε κάποια μέθοδο, ρώτησε ότι θες.
το μόνο σίγουρο είναι οτι πρέπει να κάνεις συχνές μικρές αλλαγές νερού ελπίζοντας να αποκτήσεις μια καλή ποιότητα νερού.
εύχομαι τα καλύτερα

http://www.youtube.com/watch?v=EHqjAXMfbc0
http://www.goldfish-emergency.com/vi...hp?page_id=174
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Dimitris77 (Μήνυμα 741736)
Το ψαρακι ειναι θεμα χρονου να ''φυγει''.Φιλτρο στρωμενο χωρις βιολογικο υλικο δεν μπορει να υπαρξει.Μονο με σφουγγαρια δεν μπορεις να κρατησεις ψαρια,ποσο μαλλον 3 χρυσοψαρα στα 60 λιτρα.Αν μπορεις να βρεις εναν εμπειρο χομπιστα να κρατησει τα ψαρακια μεχρι να διαβασεις για τον κυκλο του αζωτου και το πως στηνουμε ενα σωστο φιλτρο θα ηταν το καλυτερο κατα την γνωμη μου.

ναι σωστό, τουλάχιστον τα δύο υγιή και να κρατήσεις για θεραπεία το άρρωστο

Dimitris77 28-02-13 16:11

εγω θα ελεγα να τα δωσει και τα τρια,το ''αρρωστο''εχει και αυτο αναγκη απο σωστες συνθηκες νερου και φυσικα ηρεμια γιατι τελευταια κοβει βολτες σε ταπερ,λεκανες,κουβαδες και αλλα οικιακα σκευη.

maria p 28-02-13 16:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Dimitris77 (Μήνυμα 741742)
εγω θα ελεγα να τα δωσει και τα τρια,το ''αρρωστο''εχει και αυτο αναγκη απο σωστες συνθηκες νερου και φυσικα ηρεμια γιατι τελευταια κοβει βολτες σε ταπερ,λεκανες,κουβαδες και αλλα οικιακα σκευη.

ποιος θα βάλει άρρωστο ψάρι στο ενυδρείο του? εξ άλλου στα 60λ μόνο του ίσως τα καταφέρει. τέλος πάντων το θέμα είναι υπάρχει αυτό το άτομο ?

Dimitris77 28-02-13 17:16

Μαρια εννοω εμπειρος χομπιστας να το κρατησει σε καραντινα μηπως και το σωσει.Για αρχη ενα κινεζικο φιλτρακι με μπολι θα ηταν οτι πρεπει σε ενα δοχειο απο το ικεα.

delta66 28-02-13 17:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Dimitris77 (Μήνυμα 741736)

Οχι Δημητρη,
Τα σφουγγαρια ειναι και βιολογικα υλικα.
Ολα τα υλικα ειναι και βιολογικα υλικα. (άλλα, πιο καλα απο άλλα)
Αναλογα ομως, που θα τοποθετηθουν στο φιλτρο και πως θα τους συμπεριφερθουμε στη συντηρηση, θα δουλεψουν και ως βιολογικα.
Τα juwel φιλτρα ειναι μια χαρα φιλτρα κι απο μονα τους (χωρις "αναβαθμιση" με κεραμικα υλικα κλπ) αν δεν κανουμε υπερβολες στην ιχθυοφορτωση και στο ταισμα.
Τα ψαρια που εχει μπορει να απαιτουν λιτρα και καλη φιλτρανση, αλλά αυτο οταν μεγαλωσουν και για να μεγαλωσουν (καλο ταισμα).
Τωρα ειναι μικρα. Δεν υπαρχει προβλημα για λιγο καιρο ακομα,

maria p 28-02-13 17:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Dimitris77 (Μήνυμα 741755)
Μαρια εννοω εμπειρος χομπιστας να το κρατησει σε καραντινα μηπως και το σωσει.Για αρχη ενα κινεζικο φιλτρακι με μπολι θα ηταν οτι πρεπει σε ενα δοχειο απο το ικεα.

κατάλαβα, μακάρι να βρεθεί...

moufas1973 28-02-13 17:38

Κουφετακι σε κίνδυνο

Μου φαινεται πρεπει να ανοιξει ενα νοσοκομειο-θεραπευτηριο ψαριων
Προσοχη κατοχυρωνω την σκεψη σαν πατεντα
Οποιος δεν μου πληρωσει πνυματικα δικαιωματα κ την χρησιμοποιησει αλλοιμονο του χαχα

maria p 28-02-13 17:57

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από moufas1973 (Μήνυμα 741764)
Οποιος δεν μου πληρωσει πνυματικα δικαιωματα κ την χρησιμοποιησει αλλοιμονο του χαχα

δηλαδή όχι μόνο θα θεραπεύουμε τζάμπα τα ψάρια θα πληρώνουμε κι απο πάνω διόδια?:)
πως πάει το κουφετάκι?

Dimitris77 28-02-13 18:50

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 741761)
Οχι Δημητρη,
Τα σφουγγαρια ειναι και βιολογικα υλικα.
Ολα τα υλικα ειναι και βιολογικα υλικα. (άλλα, πιο καλα απο άλλα)
Αναλογα ομως, που θα τοποθετηθουν στο φιλτρο και πως θα τους συμπεριφερθουμε στη συντηρηση, θα δουλεψουν και ως βιολογικα.
Τα juwel φιλτρα ειναι μια χαρα φιλτρα κι απο μονα τους (χωρις "αναβαθμιση" με κεραμικα υλικα κλπ) αν δεν κανουμε υπερβολες στην ιχθυοφορτωση και στο ταισμα.
Τα ψαρια που εχει μπορει να απαιτουν λιτρα και καλη φιλτρανση, αλλά αυτο οταν μεγαλωσουν και για να μεγαλωσουν (καλο ταισμα).
Τωρα ειναι μικρα. Δεν υπαρχει προβλημα για λιγο καιρο ακομα,

Σπυρο εσυ μπορει να κρατας και 20 χροσοψαρα με σπογγοφιλτρο.Εσυ ομως ξερεις πως να το κανεις.Οι πιο πολλοι ομως ξεπλενουν τα σφουγγαρια με νερο βρυσης,πολλες φορες και ζεματιστο.Οποτε η βιολογια παει περιπατο.

delta66 28-02-13 21:06

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Dimitris77 (Μήνυμα 741791)
Σπυρο εσυ μπορει να κρατας και 20 χροσοψαρα με σπογγοφιλτρο.Εσυ ομως ξερεις πως να το κανεις.Οι πιο πολλοι ομως ξεπλενουν τα σφουγγαρια με νερο βρυσης,πολλες φορες και ζεματιστο.Οποτε η βιολογια παει περιπατο.

Δημητρη και σουπερ κεραμικα βιολογικα να εχει, αν τα πλενει με νερο βρυσης, παλι το ιδιο αποτελεσμα θα εχει

boutas ski 28-02-13 21:35

καλησπερα παιδια...!!

λοιπον πηγα σε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ πετ σοπερ συστημενος απο φιλο... ο ανθρωπος μου ζητησε νερακι για να μετρησουμε μου ζητησε χιλια δυο... του πηγα και το ψαρακι (με δικη μου πρωτοβουλια) το ειδε και ειπε εχει προβλημα με την φουσκα του ειχε πρηστει.. μου ειπε οτι η μονη λυση αυτην την στιγμη ειναι να επεμβουμε με βελονιτσα να το ξεπρηξουμε..
του εδωσα το Οκ και το καναμε μεχρι στιγμης ζει..!! αναπνεει καλυτερα τωρα ΑΛΛΑ ειναι παρα πολυ κρισιμη η σημερινη μερα του δινει 20% να ζησει γιατι ειναι μικρο ακομα και μπορει να μην αντεξει....

αυριο θα παω παλι να του δωσω νερο να μετρησουμε κτλ και σιγα σιγα να δουμε αν εχει το ενυδρειο προβλημα...

maria p 28-02-13 22:59

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από moufas1973 (Μήνυμα 741764)

http://iatropedia.gr/articles/read/3249
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από boutas ski (Μήνυμα 741859)
καλησπερα παιδια...!!

λοιπον πηγα σε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ πετ σοπερ συστημενος απο φιλο... ο ανθρωπος μου ζητησε νερακι για να μετρησουμε μου ζητησε χιλια δυο... του πηγα και το ψαρακι (με δικη μου πρωτοβουλια) το ειδε και ειπε εχει προβλημα με την φουσκα του ειχε πρηστει.. μου ειπε οτι η μονη λυση αυτην την στιγμη ειναι να επεμβουμε με βελονιτσα να το ξεπρηξουμε..
του εδωσα το Οκ και το καναμε μεχρι στιγμης ζει..!! αναπνεει καλυτερα τωρα ΑΛΛΑ ειναι παρα πολυ κρισιμη η σημερινη μερα του δινει 20% να ζησει γιατι ειναι μικρο ακομα και μπορει να μην αντεξει....

αυριο θα παω παλι να του δωσω νερο να μετρησουμε κτλ και σιγα σιγα να δουμε αν εχει το ενυδρειο προβλημα...

ενημέρωσέ μας, περιμένουμε

boutas ski 01-03-13 15:08

δυστυχως αντεξε μεχρι τις 12 το μεσημερι σημερα....

στο πετ σοπ που πηγα νερακι μου ειπε οτι δεν εχει κανενα θεμα ειναι μια χαρα ολα....

maria p 01-03-13 16:03

κρίμα.... λυπάμαι πολύ, ήταν το αγαπημένο σου όπως κατάλαβα, ωστόσο πρόσεξε τα άλλα δύο τώρα όσο μπορεί.
συγγνώμη που δεν μπόρεσα να βοηθήσω πιο αποτελεσματικά

Dimitris77 01-03-13 16:44

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από boutas ski (Μήνυμα 742132)
δυστυχως αντεξε μεχρι τις 12 το μεσημερι σημερα....

στο πετ σοπ που πηγα νερακι μου ειπε οτι δεν εχει κανενα θεμα ειναι μια χαρα ολα....

Μπορεις να μας πεις τι μετρησεις εκανε και τι τιμες βρηκε?

boutas ski 01-03-13 18:24

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από maria p (Μήνυμα 742151)
κρίμα.... λυπάμαι πολύ, ήταν το αγαπημένο σου όπως κατάλαβα, ωστόσο πρόσεξε τα άλλα δύο τώρα όσο μπορεί.
συγγνώμη που δεν μπόρεσα να βοηθήσω πιο αποτελεσματικά

μαρια και ολοι σας με βοηθησατε παρα πολυ...!! εγω πρεπει να σας ευχαριστω οχι να μου ζητατε και συγγνωμη..!! :smt023

τις μετρησεις οτι θυμαμαι (γιατι μετα τον μεσημεριανο υπνο ο εγκεφαλος μου κανει reset :D ) το ph 7,3 σκληροτητα ηταν καλη δεν θυμαμαι ακριβως και λιγο νιτρατες ειχα (αν το λεω καλα) οχι κατι ανησυχητικο....

ερωτηση....!!! τι φυτο μπορω να βαλω και με ποιους τροπους τα βαζω... (δε μπορεσα να βρω τοπικ για χρυσοψαρα και φυτα :smt012....) ξερω οτι τα χρυσοψαρα ειναι χορτοφαγα θα τα μαδισουν τα φυτα αλλα καποιοι τα εχουν συνδιασει γιατι οχι και γω....

maria p 01-03-13 18:34

προσωπικά έχω στα χρυσόψαρα ανούμπιες, εχινόδορους και κάποια που δεν θυμάμαι. δεν τα πειράζουν καθόλου αλλά τουλάχιστον 2φορές την βδομάδα και τρεις, βράζω σ ένα μπρικάκι, κολοκυθάκι, αρακά (ξεφλουδισμένο) ,καρότο (αρκετά βρασμένο), αγγούρι (απλά το ζεματάω λίγα λεπτά για να βυθίζεται), μαρούλι (κομμένο κομματάκια και ζεματισμένο επίσης), λάχανο (το ίδιο), σπανάκι (το ίδιο), ότι έχεις με λίγα λόγια. έτσι δεν τους λείπει το χορταρικό και δεν ακουμπάνε τίποτα . πρόσεχε μην ρίχνεις μεγάλες ποσότητες και σαπίζουν μέσα στο ενυδρείο. θα μάθεις πόσο τρώνε. είναι μια καλή λύση που τα κάνει και χαίρονται και ασχολούνται όλη μέρα μασουλώντας.
αν βάλεις ανούμπιες τις δένεις με μια κλωστή σ ένα ξύλο και ώσπου να σαπίσει η κλωστή έχουν ακουμπήσει οι ρίζες πάνω του. αν βάλεις οτιδήποτε που φυτεύεται απλά το παραχώνεις στο χαλίκι και καλό είναι την πρώτη φορά να βάλεις κοντά στην ρίζα μια παστίλια λιπάσματος. τίποτ άλλο

boutas ski 02-03-13 09:45

καλημερα μαρια ευχαριστω που μπαινεις στο κοπο καθε φορα και απαντας...!!

ωραια γιατι απ οτι καταλαβα και το λιγο χορταρακι κανει καλο στον οργανισμο τους ξεφρακαρει και το στομαχακι τους κτλ...

κατσε τωρα να γκουγκλαρο τις ανουμπιες και τους εχινοδορους διοτι δεν εχω ξαναδει ποτε πως ειναι...!!

για τις ανουμπιες λες βαζω ενα ξυλακι το μπιγω στο χαλικι?? παραλληλα με το φυτο? την κλωστη που την βαζω δε καταλαβα.. (το ενυδρειο μου εχει μονο χαλικι για βυθο τιποτα αλλο ουτε χωματα ουτε τιποτα..)
η παστιλια λιπασματος τι παστιλια ? απο πετ σοπ την περνω?

leda 02-03-13 10:06

οταν λες "νιτρατες",εννοεις νιτρωδη η νιτρικα?
γιατι δεν παιρνεις υγρα τεστ να ελεγξεις το νερο να υπαρχει μια ξεκαθαρη κατασταση ?
το ενυδρειο τωρα γι αυτα τα δυο ψαρακια που ειναι μικρα,ειναι οριακο μεν,αλλα οχι απαγορευτικο,οποτε μπορεις να το φροντισεις καλα και σωστα και να το χαρεις,αλλα προεχουν οι μετρησεις και να διορθωθουν καποια λαθη και οχι τα φυτα.

maria p 02-03-13 10:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από boutas ski (Μήνυμα 742376)
κατσε τωρα να γκουγκλαρο τις ανουμπιες και τους εχινοδορους διοτι δεν εχω ξαναδει ποτε πως ειναι...!!

για τις ανουμπιες λες βαζω ενα ξυλακι το μπιγω στο χαλικι?? παραλληλα με το φυτο? την κλωστη που την βαζω δε καταλαβα.. (το ενυδρειο μου εχει μονο χαλικι για βυθο τιποτα αλλο ουτε χωματα ουτε τιποτα..)
η παστιλια λιπασματος τι παστιλια ? απο πετ σοπ την περνω?

για να δεις τα φυτά πάτα εδώ .
για να στερεώσεις τις ανούμπιες, παίρνεις ένα από τα διακοσμητικά ξύλα του ενυδρειου σου, την δένεις με κλωστή (το δέσιμο χρειάζεται για να μην ανεβαίνει στην επιφάνεια) και αφήνεις τις ρίζες ελεύθερες, δεν φυτεύεις καθόλου. για τους εχινόδωρος, τους παραχώνεις στο χαλίκι, να σκεπαστούν οι ρίζες τους. δεν χρειάζεται χώμα, υπόστρωμα κτλ. τις παστίλιες λιπάσματος τις πωλούν τα πετ σοπς ναι. εγώ έχω και κρυπτοκορίνες επίσης, φυτεύονται όπως ο εχινόδωρος. για σένα επειδή είναι κάπως μικρός ο χώρος, και δυο ανούμπιες είναι καλές, είναι ωραία φυτά εμένα μου αρέσουν

boutas ski 02-03-13 10:42

leda αυτο που δεν ειναι "κακο" ή λιγοτερο κακο δεν θυμαμαι ακριβως τι μου ειπε...πρεπει να ηταν νιτρωδη αλλα δε θυμαμαι.... ε τα υγρα ειναι πιο ακριβα και για να σου πω και την αληθεια πρωτη φορα στη ζωη μου εκανα τεστ στο νερο...

maria p 02-03-13 10:50

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από boutas ski (Μήνυμα 742386)
leda αυτο που δεν ειναι "κακο" ή λιγοτερο κακο δεν θυμαμαι ακριβως τι μου ειπε...πρεπει να ηταν νιτρωδη αλλα δε θυμαμαι.... ε τα υγρα ειναι πιο ακριβα και για να σου πω και την αληθεια πρωτη φορα στη ζωη μου εκανα τεστ στο νερο...

το μόνο σίγουρο είναι οτι πρέπει να κάνεις συχνές αλλαγές νερού, στην ίδια θερμοκρασία, με αντιχλώριο. σ αυτή τη φάση όσο πιο συχνά τόσο καλύτερα, καλύτερα πιο μικρές ποσότητες πιο συχνά από το αραιά και μεγαλύτερες.
όταν ξαναπάς για μετρήσεις, σημείωσε σ ενα χαρτάκι τα αποτελέσματα να μας τα πεις και να πάρεις καλύτερες γνώμες. επίσης τσέκαρε τι γίνεται με το φίλτρο σου.

leda 02-03-13 10:51

αν ηταν νιτρωδη,πρεπει να ειναι μηδεν .
μπορεις να τα βρεις και φθηνοτερα,αλλα πρεπει να κανεις,εαν σε ενδιαφερουν τα ψαρια σου.
εαν οχι και τοσο,κανε οτι νομιζεις...

boutas ski 02-03-13 10:59

δε ξερω παιδια παντως μου ειπε οτι δεν ειναι προβλημα...οτι για το νερο της περιοχης ειναι πολυ καλα... ναι μου ειπε και ο ιδιος να κανω μετρησεις σχετικα τακτικα.

σιγα σιγα θα τα τακτοποιησουμε ολα. οσο αναφορα το φιλτρο του ειπα τι γινεται και μου ειπε πως ουσιαστικο προβλημα δεν εχει αλλα οχι οτι δεν θα χρειαστει αλλαγη, ειναι το επομενο που θα αλλαξω....

το καλοκαιρι που το νερο αρχιζει και βραζει μεσα στο σπιτι κανουμε κατι πατεντες με ανεμιστηρεσ που ειδα στο DIY ή κατι αλλο? γιατι θα φτασει το νερο σιγουρα τους 27-28 εκει μεσα...

maria p 02-03-13 11:41

ναι πρέπει να το δροσίζεις με κάποιο τρόπο, το καλύτερο αυτό με τ ανεμιστηράκια των pc.

Dimitris77 02-03-13 12:05

Πρεπει να καταλαβεις τι ζηταμε απο το φιλτρο μας,τι ακριβως κανει ενα φιλτρο.
Διαβασε για τον κυκλο του αζωτου.Πληροφοριες θα βρεις στα υπομνηματα αρχαριων.Αν δεν κατανοησεις αυτο θα εχεις προβληματα μονιμως.
Ο πετσοπας τα λεει μπερδεμενα λιγο.Τι σχεση εχει η ποιοτητα νερου στην περιοχη σας με τις μετρησεις???

delta66 02-03-13 13:26

Nitrate = Νιτρικα = ΝΟ3 http://en.wikipedia.org/wiki/Nitrate
Nitrite = Νιτρωδη = ΝΟ2 http://en.wikipedia.org/wiki/Nitrite

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:09.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02666 seconds with 10 queries