Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Μονομαχος - PH (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=55508)

B22 04-09-11 16:42

όχι ρε φίλε δε θα ζήσει καλά το χρυσόψαρο ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΜΙΚΡΌ ΤΟ 20ΛΙΤΡΟ πως αλλιώς να στο πούμε;;

gianniwpopi 04-09-11 16:44

αφου τα ξερεις ολα και εμεις ΔΕΝ καταλαβαινουμε, τι να πω........

janickrules 04-09-11 16:44

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Bill Bizkit (Μήνυμα 615594)
και αν το βγαλω να το βαλω που??? να ξερεις στο pet shop μου το προτειναν αυτο! και ο μονομαχος δεν ψοφισε απο αστρωτο ενυδρειο να ξερεις ..

το πρωτο πραγμα που ακουσες διαβασες εδω ειναι οτι τα πετσοπ λενε οτι γουσταρουνε!!σου περνουν τα λεφτα ρε φιλε!καταλαβαινεις;γι'αυτους τα ζωα (οχι μονο τα ψαρια) ειναι αντικειμενα!δεν τους νοιαζει που θα πεθανουν,αρκει να τα πουλησουν πρωτα!ο μονομαχος απο τι πηγε δηλ κατα την γνωμη σου;

Υ:να αληλο-βοηθηθουμε θελουμε εδω μεσα,να το ξερεις...

B22 04-09-11 16:45

δεν έχουμε κανένα συμφέρον από σένα, τα pet shop έχουν, τα λεφτά σου!

gianniwpopi 04-09-11 16:55

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από janickrules (Μήνυμα 615606)
το πρωτο πραγμα που ακουσες διαβασες εδω ειναι οτι τα πετσοπ λενε οτι γουσταρουνε!!σου περνουν τα λεφτα ρε φιλε!καταλαβαινεις;γι'αυτους τα ζωα (οχι μονο τα ψαρια) ειναι αντικειμενα!δεν τους νοιαζει που θα πεθανουν,αρκει να τα πουλησουν πρωτα!ο μονομαχος απο τι πηγε δηλ κατα την γνωμη σου;

Υ:να αληλο-βοηθηθουμε θελουμε εδω μεσα,να το ξερεις...

ο αλλος μονομαχος πεθανε απο //βαθια γεραματα// και ο φιλος τα ζωα πρεπει να τα βλεπει και αυτος σαν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

delta66 04-09-11 16:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Bill Bizkit (Μήνυμα 615586)
κανω πολυ συχνες αλλαγες νερου ( 50%) και θερμοκρασια 25+

Το χρυσοψαρο θελει 25-
Επισης η τοξικοτητα της αμμωνιας ειναι πολυ μεγαλυτερη σε πιο ψηλες θερμοκρασιες.

Δεν ακους τι λεμε και κανεις του κεφαλιου σου χωρις να εχεις διαβασει και πρεπει να τα λεμε ενα ενα εδω ενω υπαρχουν ολα γραμμενα στα υπομνηματα.

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από B22 (Μήνυμα 615580)
φίλε μου στρώσιμο με ψάρια γίνεται μόνο σε πολύ μεγάλα ενυδρεία πάνω από 200 λίτρα και μάλιστα μαζί με μπόλυ..

Μπολιασμα και εισαγωγη ψαριου γινεται αμεσα και σε μκρα ενυδρεια.
Γιατι οχι?

Bill Bizkit 04-09-11 17:00

δεν πεθανε απο βαθια γεραματα ουτε απο αστρωτο ενυδρειο .. και οπως κανετε δεν προκειτε να αλλαηξει κατι.. κανω κατι λαθος και ολοι πεταγεστε να πειτε να δειξετε οτι ειμαι ασχετος . Δηλαδη εγω δεν εχω 500 ευρω να παω να παρω τεραστιο ενυδρειο ε?? εδω κανω λαθη στο 20αρι αν παρω μεγαλο θα τα καταστρεψω ολα. και ο μονομαχος πεθανε επειδη το φιλτρο ηταν βρομικο απο παλια και μολις το εβαλα υπο λειτουργια εβγαλε σαπιες τροφες = μολυνθηκε το νερο = σε 5 μερες πεθανε !
-------------------------
δηλαδη να κανω μπολιασμα???????

gianniwpopi 04-09-11 17:02

με το μπολι στρωνει το φιλτρο αμεσως. στο ειπα ακριβως το ιδιο και πιο πριν. ΒΑΛΕ ΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΠΟΛΙ

B22 04-09-11 17:04

δεν ξέρω από τι πέθανε ο μονομάχος σου.. Κανείς δε θέλει να σε προσβάλλει, ζήτησες τη γνώμη μας , στην είπαμε και τέλος. Τώρα αυτό που λες για τα μεγάλα ενυδρεία έχω να σου πω ότι είναι πιο εύκολο να διατηρήσεις ψάρια σε αυτά γιατί όσο μεγαλύτερο είναι το ενυδρείο τόσο πιο αυτόνομο.ΥΓ: Η ευαισθησία μας και η αγάπη μας για τα ψάρια μας κάνει να κατακρίνουμε το λάθος και ιδιαίτερα αυτό που γίνεται εν γνώση του ακουαρίστα

Chris82 04-09-11 17:07

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Bill Bizkit (Μήνυμα 615615)
.. και οπως κανετε δεν προκειτε να αλλαηξει κατι..

Αυτο δεν το καταλαβα!!Δηλαδη επρεπε να σου πουμε και μπραβο που ταλαιπωρεις ετσι εναν ζωντανο οργανισμο;:confused:

Αν ειχες ενα μεγαλυτερο ενυδρειο τα πραγματα θα ηταν πιο απλα καθως μιλαμε για διαφορετικους ογκους νερου οπου οι συγκεντρωσεις βλαβερων ουσιων ειναι μικροτερες.Ενα μεγαλυτερο ενυδρειο αν το χειριστεις σωστα μπορει ανετα να σου λυσει τα χερια!!;)

Βρες μπολι και βαλτο αμεσα στο φιλτρο σου να μην ταλαιπωρησε ουτε εσυ ουτε το ψαρι σου..

Bill Bizkit 04-09-11 17:08

μπορω να παρω μεγαλο ενυδρειο δωρεαν αλλα θελω να κρατησω αυτο μεχρι να τα καταφερω.. τωρα αλλαξα το νερο απο 30 βαθμους το πηγα στους 25 ( σε 1 ωρα, 1 κουπα καθε 4 λεπτα) και το ψαρι δειχνει πολυ υγιεις κολυμπαει ειναι ζωηρο κλπ . Για το μπολι θα χρειαστω πολλα λεφτα?? :neutral:

NightFighter 04-09-11 17:10

Μπόλι μπορεί να σου δώσει ο καθένας φίλος από το φόρουμ! :rolleyes: Δωρεάν πάντα :cool: Αν είχα ενυδρείο έτοιμο στημένο θα σου έδινα εγώ :rolleyes:

gianniwpopi 04-09-11 17:10

το μπολι ειναι η βρωμα που πιανει το φιλτρο. αυτη η βρωμα ειναι τα βακτηρια που χρειαζονται για να ΦΑΝΕ την αμμωνια και.....ειναι τσαμπα.
υσ. οσο πιο απλα μπορω....

Bill Bizkit 04-09-11 17:13

εγω τωρα εχω μεσα ψαρι , ενεργο φιλτρο , ριχνω βακτηρια σε υγρη μορφη ! απλα περνω το μπολι και το βαζω στο φιλτρο? μετα τελος?

Chris82 04-09-11 17:17

Διαβασε λιγο αυτο.

Bill Bizkit 04-09-11 17:20

το καταλαβα!! ενταξει θα παρω τιλεφωνο το pet shop να μου δωσει μερικη '' βρωμια '' να την βαλω στο φιλτρο μου

gianniwpopi 04-09-11 17:20

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Bill Bizkit (Μήνυμα 615625)
εγω τωρα εχω μεσα ψαρι , ενεργο φιλτρο , ριχνω βακτηρια σε υγρη μορφη ! απλα περνω το μπολι και το βαζω στο φιλτρο? μετα τελος?

αν πιασει,,ναι, τελος

Bill Bizkit 04-09-11 17:22

επομενως πρεπει να κανω μετρηση! μετα απο ποσες μερες? ( αφου βαλω το μπολι)

janickrules 04-09-11 17:30

κανενας δεν σε βριζει,στο ειπα και πιο πανω!μην στραβωνεις!κανενας δεν τα ξερει ολα!και μπολι να βαλεις,βγαλε το χρυσοψαρο σου!εκτος του οτι θα πρεπει ετσι κ' αλλιως να το βγαλεις σε καποια φαση (συντομα),με το μπολι δεν το χρειαζεσαι και ιδιαιτερα(αν δεν κανω λαθος)!μπολι απο πετσοπ ,η αποψη μου ειναι να μην παρεις!δεν ξερεις τι εχει το ενυδρειο του καθε πετσοπα!η'μηπως ξερεις;

Bill Bizkit 04-09-11 17:32

οχι ρε σιγα ειπαμε μας κλεβουν τα λευτα αλλα νταξει θα της ζητησω απο το προσωπικο της ενυδρειο οχι απο αυτα που εχει στο PET SHOP σε καθε 30 λιτρα 80 ψαρια! θα βαλω το μπολι και μετα απο λιγο θα κανω και μετρησεις να δουμε! το χρυσοψαρο θα μεινει μεσα αναγκαστικα!!

delta66 04-09-11 17:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Bill Bizkit (Μήνυμα 615621)
μπορω να παρω μεγαλο ενυδρειο δωρεαν αλλα θελω να κρατησω αυτο μεχρι να τα καταφερω.. τωρα αλλαξα το νερο απο 30 βαθμους το πηγα στους 25 ( σε 1 ωρα, 1 κουπα καθε 4 λεπτα) και το ψαρι δειχνει πολυ υγιεις κολυμπαει ειναι ζωηρο κλπ . Για το μπολι θα χρειαστω πολλα λεφτα?? :neutral:

Το ενα λαθος μετα το αλλο.
Διαβασε τα υπομνηματαααααααααα
Μαθε και τι ειναι θερμικο σοκ.
Οταν λεμε σωστη αλλαγη τι εννοουμε? αλλαγη με νερο ιδιων ή πολυ κοντινων παραμετρων σε ph gh kh και θερμοκρασια.
Και κατεβασες τη θερμοκρασια 5 βαθμους σε μια ωρα ?? :confused:

janickrules 04-09-11 17:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Bill Bizkit (Μήνυμα 615633)
το χρυσοψαρο θα μεινει μεσα αναγκαστικα!!

γιατι;

Dimitris77 04-09-11 17:36

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Bill Bizkit (Μήνυμα 615628)
ενταξει θα παρω τιλεφωνο το pet shop δωσει

Oταν ξεκολλησεις απο αυτο θα φτιαξεις ενυδρειο.....

Bill Bizkit 04-09-11 17:37

οχι!! απο 29-30 πηγε 26! να ρωτησω αμα κανω μπολιασμα και το ψαρι μεινει μεσα θα παθει τιποτα?

gianniwpopi 04-09-11 17:39

οχι,απλα το ενυδρειο σου ειναι μικρο για χρυσοψαρο

Bill Bizkit 04-09-11 17:41

ωραια , το μπολι που ακριβως θα το βαλω?? θα ριξω την βρωμια που θα μου δωσει στο σφουγγαρακι του φιλτρου? Αν ναι , αυτο θα το κανω μεσα στο νερο η θα βγαλω εξω το φιλτρο?

delta66 04-09-11 17:42

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Bill Bizkit (Μήνυμα 615633)
οχι ρε σιγα ειπαμε μας κλεβουν τα λευτα αλλα νταξει θα της ζητησω απο το προσωπικο της ενυδρειο οχι απο αυτα που εχει στο PET SHOP σε καθε 30 λιτρα 80 ψαρια! θα βαλω το μπολι και μετα απο λιγο θα κανω και μετρησεις να δουμε! το χρυσοψαρο θα μεινει μεσα αναγκαστικα!!

Νομιζω πως γραφουμε ασκοπα.
Μπορεις να ρωτησεις οτι απορια εχεις στο πετσοπ.
Καλη συνεχεια.

Bill Bizkit 04-09-11 17:43

ρε αυτη του pet shop εχει ενυδρειο στο σπιτι της απο αυτο θα μου δωσει να κανω το μπολιασμα

gianniwpopi 04-09-11 17:45

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Bill Bizkit (Μήνυμα 615640)
ωραια , το μπολι που ακριβως θα το βαλω?? θα ριξω την βρωμια που θα μου δωσει στο σφουγγαρακι του φιλτρου? Αν ναι , αυτο θα το κανω μεσα στο νερο η θα βγαλω εξω το φιλτρο?

βγαζεις το φιλτρο και ριχνεις τη ΒΡΩΜΑ μεσα στο φιλτρο. στο σφουγγαρι..

janickrules 04-09-11 17:47

ναι ρε bill,τα εχουμε πει αυτα!το μπολι καλο θα του κανει,αλλα πρεπει να φυγει το ζωο απο εκει!πως να στο πω:πες οτι σου δινουν ενα κουταβι μολοσο!υπαρχει περιπτωση να το βλεις μονιμα σε ενα κλουβι για παππαγαλο μακαο(εστω);οχι!η' και να το βαλεις,θα σε "αναγκασει" να το βγαλεις γιατι θα παρει μποι!κι εγω ειχα χρυσοψαρα στην γυαλα..και σε 25-λιτρο ενυδρειο....δεν ηξερα ομως...τωρα εσυ εισαι τυχερος φουλ!τα παιδια σου λενε να το βγαλεις,για τους παραπανω λογους!!οποτε ειναι απλο ρε συ..;)!!!!!

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:59.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02304 seconds with 10 queries