Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Malawi (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Το "Juwel Vision 180 Malawi" μου... (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=47488)

Konstantin79 09-01-11 17:47

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος (Μήνυμα 533577)
άσπρη πέτρα ξέξασπρη! Θα στρώσει όμως με τις άλγες.:D
Όμορφο είναι, μπράβο ;)

Δε λεγαμε τπτ αλλο???
Η "ομορφη" αλγη αρχισε να κανει την εμφανιση της στις πετρες που τοσο εχεις βαλει στο ματι κ τις κανει καπως πιο...φυσικες!!!! :D

Κλεόβουλος 09-01-11 18:02

:D όχι, νόμιζες πως θα γλυτώσεις?
Για να μην γίνουν "πολύ φυσικές" οι πέτρες σου, βάλε κάνα σαλίγκαρο να τρώει να παχαίνει(δοκίμασε τα clithon diadema που απ' ότι ξέρω δεν γεμίζουν τον τόπο αυγά ή neritina natalensis "zebra" που αφήνουν άσπρα αυγά όπου βρουν{εγώ αυτά έχω:(} http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28398

Konstantin79 09-01-11 18:13

Τα λαμπιντος μου δε θα τσιμπολογανε απο κει; Ή δεν αρεσκονται σε κατι τετοιο;;

Κλεόβουλος 09-01-11 18:19

Εννοείς να τσιμπολογάνε την άλγη? Χλωμό το βλέπω :D
Αν παρατηρήσεις το στόμα τους είναι διαφορετικό απο άλλα mbuna που τρέφονται απο τις άλγες.

Konstantin79 09-01-11 19:38

Πες μου τωρα... γιατι να προτιμησω αυτα που αφηνουν αυγα κ γιατι αυτα που ΔΕΝ αφηνουν; Βασικα εγω τα Neritina natalensis εβαλα στο ματι. Ενα φτανει; Μην το παρακανω κιολας!

-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 534352)
Ξενερωσα!!! Απ'οτι φαινεται, τα τρια θυληκα δεν ειναι τρια αλλα δυο... :smt120 Το αλλο εβγαλε σημερα μαυρη ταινια πανω και κατω, και κατεβαλε τη μια κρυψωνα (τωρα καταλαβα γιατι) κ αρχισα να φεραι σαν τον μεγαλο που κουναει την ουρα του στην εισοδο της κρυψωνας κ την καθαριζει!
Περιμενω να βρει και ο μεγαλος την εκλεκτη του....

Βλεπετε ομοιοτητα και τα δυο;;; Μονο στο μεγεθος διαφερουν!!! :(

Αληθεια, εχετε καμια πατεντα για να πιασετε τα ψαρακια σας στην αποχη; Εγω σκεφτομουν χθες... Αν καλυψω τις δυο κρυψωνες με μεγαλο καλσον για να μη μπορουν να μπουν μεσα, και με το χερι τα βοηθησω να κανουν το γυρο μεχρι να μπουν την αποχη, δε θα τα καταφερω;;;;

Κλεόβουλος 09-01-11 19:59

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 534770)
Πες μου τωρα... γιατι να προτιμησω αυτα που αφηνουν αυγα κ γιατι αυτα που ΔΕΝ αφηνουν; Βασικα εγω τα Neritina natalensis εβαλα στο ματι. Ενα φτανει; Μην το παρακανω κιολας!

Τα αυγά των zebra nerite είναι λευκά,είναι παντού,είναι αντιαισθητικά,δεν βγαίνουν εύκολα-την έχω πατήσει και ξέρω.
Τα clithon diadema δεν τα είχα ποτέ αλλά δεν έχω ακούσει τέτοια παράπονα (αν τα βρεις,δοκίμασε να μας πεις :D)
Τα αυγά πάντως και των δύο δεν εκκολάπτονται σε γλυκό νερό.

Αληθεια, εχετε καμια πατεντα για να πιασετε τα ψαρακια σας στην αποχη; Εγω σκεφτομουν χθες... Αν καλυψω τις δυο κρυψωνες με μεγαλο καλσον για να μη μπορουν να μπουν μεσα, και με το χερι τα βοηθησω να κανουν το γυρο μεχρι να μπουν την αποχη, δε θα τα καταφερω;;;;

ελπίζω να τα καταφέρεις :cool:

Konstantin79 09-01-11 20:03

Αρα τοτε δεν προκειται να δω αυγα κ απο τη ζεμπρα, ετσι δεν ειναι; Ή θα δω κ απλα δε θα εκκολαφθουν;;; :confused:

Κλεόβουλος 09-01-11 20:06

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 534797)
θα δω κ απλα δε θα εκκολαφθουν

:D...

Konstantin79 09-01-11 20:13

Οκ! παω πασο!!

Αληθεια, οσν αφορα την παραπανω φωτο, εισαι πεισμενος οτι κ το μικρο ειναι αρσενικο, ή δεν αρκει μονο η μαυρη ταινια που εχει πανω κ στα πτερυγια του; Σε ρωταω γιατι τελευταια η συμπεριφορα του εμοιαζε στον μεγαλο που μετακινει αμμο εξω απο την κρυψωνα του, συν οτι δεν κανουν πολυ παρεα μαζι! Υπαρχει περιπτωση να εμφανιζουν κ τα θηλυκα μαυρα στιγματα;;; :smt120

Κλεόβουλος 09-01-11 21:12

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 534807)
Οκ! παω πασο!!

Αληθεια, οσν αφορα την παραπανω φωτο, εισαι πεισμενος οτι κ το μικρο ειναι αρσενικο, ή δεν αρκει μονο η μαυρη ταινια που εχει πανω κ στα πτερυγια του; Σε ρωταω γιατι τελευταια η συμπεριφορα του εμοιαζε στον μεγαλο που μετακινει αμμο εξω απο την κρυψωνα του, συν οτι δεν κανουν πολυ παρεα μαζι! Υπαρχει περιπτωση να εμφανιζουν κ τα θηλυκα μαυρα στιγματα;;; :smt120

Δεν αρκεί αυτό που βλέπω. Σίγουρα θα το καταλάβεις όταν αρχίσει να κυνηγάει τα θηλυκά και να κάνει μπροστά τους το γνωστό "τρεμούλιασμα" της πρόσκλησης για ζευγάρωμα.
Μην βιάζεσαι δεν θέλει άγχος. Απλά να είσαι σε επιφυλακή, αν είναι όντως αρσενικό κι αυτό, μήπως το μεγαλύτερο αρχίσει να του επιτίθεται σοβαρά.

Konstantin79 10-01-11 23:31

Προς το παρον δε με φοβιζει κατι τετοιο. Το μονο που μεν ανησυχει ειναι που εχει διαλεξει την αλλη κρυψωνα, καθεται μπαστακωμενος εκει και δεν κανει παρεα με το αρσεινικο πολυ, και οτι το μιμειται καθαριζοντας την αμμο μπροστα απο τη φωλια του (αν ειναι τελικα αρσενικο), κατι που τα θηλυκα δεν κανουν. Εκεινα απλα βολταρουν με τον Αντρα!!! :smt052
http://www.youtube.com/watch?v=XA8-LjT-ru4

Konstantin79 11-01-11 19:18

2 Συνημμένο(α)
Τα νεα μου μικρουλια pseudotropheus acei!!
Ειναι υπεροχα! Πραγματικα γεμισε ζωη το ενυδρειο! Τα labidos ξετρυπωσαν κ αρχισαν να κινουνται περισσοτερο, αλλα εχω ενα προβλημα... :smt120 πρεπει να διωξω τον ενα αρσενικο!! Δεν αφηνει τα μικρα να κανουν την κρυψωνα δικη του. Ο μεγαλος τον διωχνει δικαιολογημενα πο την αλλη, κ αυτα ειναι μικρα ακομα για να τσαμπουκαλευτουνε!

υ.γ. στα δυο απο τα εξι, η κοιλια του ειναι λιγι κυρτη. Σημαινει κατι αυτο;

lans 11-01-11 19:32

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 535840)
Ειναι υπεροχα! Πραγματικα γεμισε ζωη το ενυδρειο! Τα labidos ξετρυπωσαν κ αρχισαν να κινουνται περισσοτερο, αλλα εχω ενα προβλημα... :smt120 πρεπει να διωξω τον ενα αρσενικο!! Δεν αφηνει τα μικρα να κανουν την κρυψωνα δικη του. Ο μεγαλος τον διωχνει δικαιολογημενα πο την αλλη, κ αυτα ειναι μικρα ακομα για να τσαμπουκαλευτουνε!

ναι...ετοιμασου να γινεις θείος... :smt041

Konstantin79 11-01-11 19:34

οχι ρε συ. εννοω ειναι σα να την ρουφανε.

Με τον αλλο τι θα κανω????

lans 11-01-11 19:40

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 535853)
οχι ρε συ. εννοω ειναι σα να την ρουφανε.

Με τον αλλο τι θα κανω????

aaa...δεν ξερω τι μπορει να ειναι...

...αλλα για το αρσενικο διωξτο. :)

Konstantin79 11-01-11 19:41

ΘΑ το διωξω! Στην επομενη αλλαγη νερου θα χαμηλωσω λιγο τη σταθμη του νερου ή να καλυψω με τουλι τις κρυψωνες να μην μπορει να κρυφτει καπου; δεν ειναι τοσο ευκολο γμτ!zw

lans 11-01-11 19:46

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 535856)
ΘΑ το διωξω! Στην επομενη αλλαγη νερου θα χαμηλωσω λιγο τη σταθμη του νερου ή να καλυψω με τουλι τις κρυψωνες να μην μπορει να κρυφτει καπου; δεν ειναι τοσο ευκολο γμτ!zw

ολη αυτο το προβλημα εχουμε... :D
και που θα το βαλεις?

Konstantin79 11-01-11 19:48

Θα το δωσω!

Κλεόβουλος 11-01-11 20:22

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 535840)

Τα ψαράκια φαίνονται ταλαιπωρημένα και αδύναμα.
Φρόντισε για μικρά και τακτικά (3-4 φορές την ημέρα) ταίσματα.
Καλού-κακού πρόσθεσε λίγο ενυδρειακό αλάτι στο ενυδρείο ή μια προληπτική δόση Ektozon.

Konstantin79 11-01-11 22:27

2 Συνημμένο(α)
Γι'αυτο φαινονται σα να εχουν ρεψει φιλε μου;
Ριχνω τροφη Omega Οne Super Veggie. Την εχουν τσακισει. Κανει καλο η τροφη που τους δινω;;;

Konstantin79 12-01-11 01:00

http://www.youtube.com/watch?v=UcKttd8Htrk

Σχόλια..

Konstantin79 12-01-11 17:34

4 Συνημμένο(α)
Τα νεα μου ps. acei στο νεο τους περιβαλλον πλεον! Περιμενω πως κ πως να θρεψουν!!! :)

nxris 12-01-11 19:24

Πολυ ωραίο αποτέλεσμα! :smt041
Τώρα κάτσε στον καναπέ σου και απόλαυσέ τα μέχρι να μεγαλώσουν να ξεχωρίσεις χαρέμια.
Ίσως να χρειαστεί κάποια στιγμή να προσθέσεις λίγες πέτρες, θα το δείς μόνο σου αν χρειάζεται. Όσο μεγαλώνουν και είναι έτοιμα για αναπαραγωγές γίνονται πιό επιθετικά και χρειάζονται πολλές κρυψώνες.

Konstantin79 12-01-11 19:50

Ευχαριστω φιλαρακι! Ευχαριστω ολους για τη βοηθεια κ τις πολυτιμες συμβουλες σας!
Πταγματικα τωρα θεω απλα να τα απλαυσω και να αργησω πολυ να βαλω ξανα χερι μεσα!!! :P

Αληθεια, υπαρχει περιπτωση να διεκδηκησουν τη δευτερη κρυψωνα οσο μεγαλωνουν;;; :confused:

nxris 12-01-11 23:00

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 536747)
Αληθεια, υπαρχει περιπτωση να διεκδηκησουν τη δευτερη κρυψωνα οσο μεγαλωνουν;;; :confused:

Καλά είναι να υπάρχει για όλα από μία ακόμα και δύο κρυψώνες για το καθένα για να αποφεύγεις τους πολλούς καυγάδες.
Ο πιο τσαμπουκάς παίρνει αυτό που θέλει:smt066:smt068

Konstantin79 12-01-11 23:19

Αντε να μεγαλωσουν να κανουν κ αυτα τα κουμαντα τους γιατι ολο στην απεξω ειναι! Θα κοιταξω μηπως φτιαξω στο πισω μερος καμια μακρια στοιβα πετρες-κρυψωνες να'χουν να "παιζουν"!

Αντε κ οταν μεγαλωσουν, καθαριζω ζευγαρι, κ τα υπολοιπα στα μελη μας!!!! :smt020

ΜΙΜΗΣ 13-01-11 18:00

καλησπερα και απο μενα.
καλο ειναι να τους ριχνεις πολλες και διαφορετικες τροφες και οχι μονο μια.
και να περιεχουν εχτρα σπιρουλινα.
τα ψαρια που εχεις πανε σε χαρεμια 1αρσενικο 3θηλυκα και οχι σε ζευγαρια.
ειναι λιγο πιο δυσκολο αποτι δειχνει να φτιαξεις σωστα χαρεμια.

Konstantin79 13-01-11 18:04

Το ξερω φιλε μου, αλλα αυτη τη στιγμη ετσι ειμαι! :rolleyes: Ασε που κ στα λαμπιντος με 1α/1θ θα μεινω καθως και το τριτο "θηλυκο" μου βγηκε αρσενικο. Περιμενω να μεγαλωσουν κ τα acei να δω πως θα μου βγουνε κ αναλογα θα πορευτω. Αργοτερα ισως βαλω κ αλλο θηλυκο μεσα, αν κ αυτο το φοβαμαι για οποιο απο τα δυο ειδη, καθως το δευτερ θηλυκο μπορει να κανει ζημια στο μπουκωμενο.

ΜΙΜΗΣ 13-01-11 18:54

μη βιαζεσε φιλε μου να βγαλεις συμπερασματα στο πιο ειναι αρσενικο και πιο θηλυκο λαμπιντο!!!
πολλες φορες τα αρσενικα φοβουνται και δεν βγαζουν καθολου τα μαυρα χρωματα τους και το παιζουν θηλυκα.
επισης καποια ψαρια εχουν καταμαυρα πτεριγια πανω κατω και το ψαρι ειναι θηλυκο.
ειναι ακομα πολυ νωρις,αστα ετσι οπως ειναι και μην τα πειραζεις.

Konstantin79 14-01-11 22:32

Απορια, αν κ δεν ξερω για πιο λογο την κανω, μιας κ θελω να αφησω τα ψαρακια μου να ηρεμησουν... Ισως για να το ξερω για το μελλον καποια στιγμη:

Ποσο δυνατο ή αδυνατο είναι να προσθεσω πετρες στο ενυδρειο χωρις κινδυνο;;; Τι θα προτεινατε;;;

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:33.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02479 seconds with 10 queries