Του έκανα ερώτηση :D
|
Εμενα μου εκανε εντυπωση απο το αρθρο οτι οι green και οι heckel που ζουνε σε πιο χαμηλο ph ειναι πιο μικροι σε τελικο μεγεθος 9-12 cm απο τους μπλε-καφε 10-20cm
Οι δικοι μας οι δισκοι που μεγαλωνουν τοσο πολυ σε μεγεθος φυσιολογικα πρεπει να ειναι απογονοι μπλε-καφε οποτε πρεπει να αντεχουν σε πιο ουδετερο ph. |
Παράθεση:
Δεν ειναι κανονας τα δικά μου ψαρια αν κα "πρασινοι" δίσκοι ήταν πολύ μεγάλα ψαρια αλλά γενικά ναι . Τωρα ψαρια εκτροφής σε ph 6.5-6.8 είναι καλά σε γενικες γραμμες |
Παράθεση:
Τολη δεν κρατησα κατι επιλεκτικα,αν δεις στο ποστ μου αναφερω οτι οι περισσοτεροι αγριοι ζουν σε ph απο 3.8-4.8 βαση του υπομνηματος που εχεις βαλει εσυ.:confused:Και παρακατω αναφερω οτι οι δισκοι εκτροφης κρατουνται απο τους εκτροφεις σε ψιλοτερα ph για να εχουν καλυτερη και σωστοτερη αναπτυξη,αλλα και επειδη οι εκτροφεις δεν μπορουν να κανουν αλλαγες απο Α/Ο σε τοσους τονους νερου που χρειαζονται.:p Υ.Γ:Παντως νομιζω οτι βγηκαν καποια συμπερασματα και η συζητηση ηταν πολυ επικοδομητικη.:smt052:smt020:smt041 |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Κανε μια παρουσιαση το ενυδρειο σου ... βαλε φωτογραφιες ... και γραψε μας τις ρουτινες σου!! Οπως λες ο ιδιος η πραξεις μετρανε ... εδω οσο να το συζηταμε δεν βρισκω να εχει νοημα ... μια που ειναι παλι σε θεωρητικα επιπεδα!! ;) |
http://www.greekdiscus.com/test2000/...ead.php?t=5441
η απαντηση :D:cool: θα το διαβασω αυριο στο βιβλιο του αν και μου κανει περιεργο που δεν αναφερει αυτην την μετρηση στο τελος του βιβλιου του που εχει αναλυτικες μετρησεις απο διαφορες περιοχες και για ολα τα ειδη δισκου :smt020 |
Τις τιμες PH Αμαζονιου θελεις?
http://translate.google.com/translat...ate.google.com Για εμενα ισχυει η διατηρηση των ενηλικων δισκων σε ph 5-5.5. |
Παράθεση:
|
Δεν υπαρχουν σε ολες τις περιοχες που βλεπουμε με υψηλο ph δισκοι.
Γενικοτερα ναι, θα τους ειχα στο 5-5.5 οπως εχω και τους εκτροφης.:rolleyes::) |
Στη φυση αλλαζουν οι παραμετροι του νερου ... επισης τα ψαρια δεν καθονται "καρφωμενα" καπου ... υπαρχουν πλημμυρες κοκ! Συνηθως καταγραφεται η ελάχιστη και η μεγιστη τιμη πχ του ph ... αυτο δε παει να πει οτι θα πρεπει να διαλεξουμε οτι μας "συμφερει" ... οι αγριοι δισκοι ειναι ενα μεγαλο κεφαλαιο και οσοι εχουν το γνωριζουν καλα! Χρειαζονται μεγαλη προσοχη και φροντιδα ... ακομα και οι τιμες του νερου να ειναι οι ιδανικες ...
|
Ακριβως!! Πρεπει να ειναι ιδανικες σε σχεση με το περιβαλλον τους! Οι καφε και μπλε δισκοι θελουν πιο ψηλο ph και αυτο δεν ειναι κακο.. Γενικως κατα την αποψη μου δεν ισχυει παντα οτι δισκος=ph πολυ χαμηλο
|
Παράθεση:
Σε αγριους μη το δοκιμασεις παντως ... θα ειναι πανωλεθρια! ;) |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:50. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board