Φυσικά! Μα το έχει δηλώσει κι είναι κι πολύ. Σωστός σε αυτό... Οτι θα το στρώσει πρωτα...
|
Συζητάμε για αυτό που δείχνει στην φωτογραφία,ότι δεν επαρκεί ο χώρος του για να μπει βιολογικό υλικό.
|
Ναι... Κι επειδή το έχω δουλέψει του λέω ότι του φαίνεται... Θα βάλει μια στρώση ενυδρειακο βαμβάκι σε καλσον θα βάλει μακαρόνι κι εγώ θα έβγαζα κι τελείως το σφουγγάρι... Αλλα αν το θελει... θα το κόψει...έτσι ώστε να χωράνε όλα... Θα τα στουμπωσει λίγο αλλά δεν θα έχει θέμα...
------------------------- Πήγαινε στον Αμαζόνιο!! Για υλικά για το ενυδρείο κλπ... ------------------------- Ακόμα κι στη τρύπα που έχει μπορεί να βάλει βιολογικό υλικό... Έτσι θα μειωσει κι τη ροή... Περισσότερο επίσης θα το βυθίσεις αρκετά μέσα στο νερό το σωληνάκι το άσπρο όμως εξω απο το νερό. |
Παιδιά το ενυδρείο στήθηκε. Έχω θέμα με το ξύλο το οποίο παρόλο που έβαλα μια μικρή πέτρα απο κάτω δεν στέκεται με τίποτα. Έβαλα αντιχλώριο και βακτήρια. Θερμοκρασία να ανεβάσω στους 32;(Κάπου διάβασα οτι βοηθάει για πιο γρήγορο στρώσιμο).
Απορίες: 1) Δεν είναι καλή ιδέα να αγοράσω βαρίδια ψαρέματος και για το ξύλο και τα φυτά; Σε θέμα εμφάνισης δεν θα φαίνονται τα βαρίδια καθώς θα τα θάψω. 2) Στο φίλτρο έβαλα μόνο υαλοβάμβακα μέσα στο κενό που είχε. Δεν ξέρω αν το ηρέμησα όσο έπρεπε. Το ενυδρείο φαίνεται ήρεμο αλλά νομίζω το έχω τοποθετήσει πολύ κάτω το στόμιο που βγαίνει το νερό απο το φίλτρο. Επίσης είχε και λαστιχάκι για να βγάζει μπουρμπουλήθρες αλλά έβγαζε πάρα πολλές και πολύ βίαια(Το πλαστικό που ρυθμίζεις την ένταση δεν λειτουργεί καν.) Βάζω φωτογραφίες για να μου πείτε. https://image.prntscr.com/image/ba52...f05b824c08.pnghttps://image.prntscr.com/image/58d0...cff14ef83b.pnghttps://image.prntscr.com/image/481a...6981f1df74.png |
Μια χαρά!
|
Παράθεση:
|
βαρίδια δεν θα βάλεις, και ειδικά αν είναι μεταλλικά ,
δεν θα βάζεις μόνο βακτήρια αλλά θα βάζεις σε ένα τούλι καμια κουταλιά της σούπας τροφή, αλλιώς δεν θα στρώσει ποτέ :) |
Παράθεση:
Στο φίλτρο τί άλλο να προσθέσω ; |
Βαρίδια όχι. Δεν έχω να πω κάτι. Το φίλτρο είναι μια χαρά... Σου Ρίπα πως να το κανεις. Θα χρειαστείς βιολογικό υλικό κόψε το σφουγγάρι... Και βάλε σε καλσον μακαρόνι. Δεν είναι δύσκολο. Σε υψος είναι μια χαρά !!
Όταν το βλέπεις να λιώνει το αλλά ζεις... Εχεις πάρει τεστ ; Αμμωνία μηδέν νιτρικά 0 νιτρώδη μέχρι 10 Και το φαι σε καλσον |
Παράθεση:
|
+1 με την αποψη του κ.τακη
Και ενα μεγαλο μπράβο σου για το στησιμο.. Πολυ καλο για αρχη...μπράβο σου και παλι Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Για τεστ μην βιαστείς παρε απο το ebay πολυτεστ
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Παιδιά τα βαρίδια είναι απο μολύβι. Ισχύει το ίδιο; Να μην τα βάλω ε;
------------------------- Παράθεση:
|
ειδικά επειδή ειναι μολύβι
|
Τα φερνουν σε ενα μαγαζι στον Κηφισό γνωστη αλυσιδα αλλα τωρα δεν ξερω αν εχουν... :-(
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Παράθεση:
|
το ξυλο θα πεσει μονο του σε μερικες μερες.υπομονη.
|
Επίσης θα σου γίνει το νερό καφέ απο το ξύλο μην τρομαξεις
|
Παράθεση:
|
χαχαχαχ κατάλαβα σε κανα μήνα θα κάτσει κάτω. Παιδιά ξανα ρωτώ. Να ταίσω σήμερα χωρίς τούλι; Και επίσης την θερμοκρασία που να την βάλω;
|
Δεν έχει καλσον ή κάλτσα , πήγαινε κι πάρε απο ενα περίπτερο καλέ.
|
Παράθεση:
|
Ναι θα το δεις... Δεν θα εχεις θέμα...
|
Παράθεση:
|
Βάλε μια κουτάλια ακόμα...
|
Οκ έτοιμο. Κάτι άσχετο. Έχω μπροστά μου έναν οδηγό της sera για στήσιμο ενυδρείου και αναφέρει ότι ο τρόπος για να βάλεις φυτά είναι να τα φυτέψεις στο χαλίκι σου. Γίνεται αυτό; Νομίζω είχα διαβάσει οτι οι ρίζες δεν πρέπει να θάβονται.
|
Ανάλογα τα φυτά ...οι ανουμπιες δένονται π.χ. δεν φυτεύονται ποτε. Τα γρασιδακια φυτεύονται... Το κερατοφυλλο όχι...όταν έρθεις η στιγμή θα στα πούμε όλα...
|
Παράθεση:
|
Ναι φυσικά απλως δεν τα εχεις πάρει ακόμα... Μόλις τα πάρεις μας λες....
Ή μάλλον δες τι σ'αρεσει για να σου πούμε απαιτήσεις... Τελικά τον μονομάχο θα βάλεις ; |
Παράθεση:
|
Οχι δεν θα τον αφήσεις στη γυαλα... Δεν είναι για γυαλα οι μονομάχοι...
Θα πρεπει να τον χαρισεις... |
Παράθεση:
|
Ναι αυτό σου χα πει να κανείς... Να πάρεις μια όμορφη θηλυκια κι να τον βάλεις εκεί...
Θα δεις κι πως κανουν παιδάκια . Είναι κάτι μαγικό! Πανεμορφο |
Θα το σκεφτώ αν είναι. Περι φυτών. Πόσα ας πούμε μπορώ να βάλω; Μπορώ π.χ να πάρω 2 ακόμα φυτά κ να τελειώσω για αρχή; Αν ξέρεις θέλω να μου προτείνεις κανένα που να φυτεύεται! :)
|
Σχετικά με την τροφή σε τούλι, τι θα λέγατε για εκείνη τη θηκούλα (μεταλλική συνήθως) που βάζουμε το τσάι; Είναι συνήθως σε σφαιρικό σχήμα με αλυσιδίτσα για να κρεμιέται σε φλυτζάνι και με βολικές τρυπούλες σαν μικρό σουρωτήρι. Ξέρω ότι τα μεταλλικά είναι απαγορευμένα σε ενυδρείο αλλά είναι κατάλληλο για τρόφιμα (αλοίμονο) και μιλάμε μόνο για το στρώσιμο. Τι λέτε;
|
αν κρατάει τη τροφή και δεν βγάζει σκουπιδάκια να σου λερώσει το ενυδρείο γιατι να μη κάνει ; Αυτά συνήθως είναι ανοξείδωτα
|
Παιδιά μόλις γύρισα απ την δουλειά και το νερό είναι θολό. Τί μπορεί να συμβαίνει; https://image.prntscr.com/image/7c5d...31a14891b0.pnghttps://image.prntscr.com/image/b98a...73fcb9f946.png
|
Αμμωνία πρέπει να ναι... Περιμενε να σου πουν κι οι ειδικοί. Μην αγχωνεσαι! Αφού δεν έχουμε ψάρια μέσα δεν εχεις να φοβάσαι κάτι.
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:50. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board