στεφανε ειχες ποτε malawi ?
------------------------- |
ναι εχουν γιατι τις εβγαλα απο το κανονικο ενυδρειο... τρωνε και αλγη??
|
μπα...εχω ομως guppy και έζησα τις γενες τους κανα 3-4 φορες... :p :p :p ...
|
η πετρες σου εχουν καθολου αλγη πανω τους?
|
Τα malawi..?? Δεν νομιζω να τρωνε αλγη! Μονο τα Sea, οι γλύφτες και τα σαλιγγαρια (και μερικα ακομα) τρωνε αλγη....νομιζω...!
|
εχουν ναι απαντησα και ποιο πανω!!;);)
|
δεν εχουν σχεση ομως η αφρικανες με τα γκαπυ αγορινα ο λυκος με το προβατο εχουν?
|
??:confused::confused:To ξερω πως ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικα ψαρια:confused::confused:??
|
αφου εχει λοιπον αλγη ποιο πολη θα τρωνε απο εκει παρα απο την τροφη σου
------------------------- |
κατι αλλο που ηθελα να ρωτισω.. με τα φωτα τι γινετε??να τα εχω ποιο πολυ ωρα ανοιχτα για να βλεπουν η οχι??
|
το ξερεις αλλα δεν ξερεις οτι τα mbuna ειναι αλγοφαγα και φυτοφαγα?
διαβασμα στεφανε |
Μπα...μαλλον δεν το ηξερα! Γι' αυτο είπα "νομιζω..." :p
|
το ιδιο ειναι αν θες βαλε λιγο φως εγω σε αλλα εχω σε αλλα δεν εχω καθολου.
|
Τα φωτα (απ'οτι ξερω) πρεπει να τα εχεις ανοιχτα περιπου 10 ωρες την μερα φιλε Μιχαλη! 1ον για να ξεκουραζονται και τα ψαρια και 2ον γιατι τα φυτα (ως γνωστων) χρειαζονται φως για να αναπτυχθουν! Αρα οσο πιο πολυ ωρα εχεις ανοιχτο το φως τοσο πιο πολυ αλγη θα παραγεται! Και...πιστεψε με! Ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αντιαισθητικη...! :p
------------------------- Γι'αυτο 10 ωρες ανοιχτα ΜΟΝΟ! Οχι παραπανω! :p :D |
ναι τα ξερω ολα αυτα που λες...απλα αυτην την στιγμη το ενυδρειακι χρησιμοποιειτε σαν γενηστρα ας το πω ετσι....δεν εχω ουτε φυτα ουτε τπτ μεσα...μονο αμμο και μερικες πετρες για να κρυβοντε οι μπομπιρες....απλα ρωταω τι θα ηταν καλυτερο για τα μικρα...;););)
|
θα μας στειλης εσυ στεφανε:smt017:smt017
|
:confused::confused::smt017:smt017τι να πω...δεν ξερω! Αστο κανα 6-7 ωρες ανοιχτο..! Ετσι κι αλλιος δεν εουν ακομα συνηθισει στο πολυ φως!
------------------------- Τι να στείλω??????:confused::confused: |
Παράθεση:
|
Τι να στείλω??:confused::confused:
|
Παράθεση:
|
οποτε φωτα ιδιες ωρες με πριν οκ!!! απο θερμοκρασια?? τωρα παιζει γυρω στους 25-26 εκει.... ειναι καλα??
|
αααα...χαχαχαχα....:p:p:plol:p:p:p...
|
22-29 εισαι οκ
------------------------- : |
26 βαθμους κελσιου ΔΑΓΚΩΤΟ! Ειναι η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ θερμοκρασία για τετοια ψάρια (τροπικά ή ψαρια που ζουν σε θερμες/ζεστε τοποθεσιες/χωρες)...
|
οποτε ειναι ολα κομπλε!!!;);)ταισμα ποσες φορες την μερα?? η μια και λιγο??
|
smt072:smt072:smt070:smt070
Παράθεση:
Παράθεση:
|
1 φορά την μέρα! Προτινω να εχεις σταθερο ωραριο! Οχι μια το βραδυ μια το μεσημερι μια το πρωι κτλ.! Εγω τα ταϊζω καθε πρωι..! Κι εσυ κατι τετοιο κανε...
|
Παράθεση:
|
Για το συγκεκρημενο...ναι! Το διαβασα πρόσφατα στην "Εγκυκλοπαίδια του Ενυδρείου"! Ψωφισα την ξεφυλισα σχεδον ολη αλλα δεν τα θυμαμαι ΟΛΑ! 260 Σελίδες είναι! Καποια τα ξεχασα ΕΓΩ ΦΤΑΙΩΩΩ???:smt092:smt092:smt092...ΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧ:p:p: p
|
απο οτι βλεπω οταν ριχνω τροφη κατι τσιμπανε παντως....δεν τουσ ειναι αδιαφορη... ;););)
|
Κοιτα να δεις... ΜΑΛΛΟΝ...τις πρωτες μερες θα αδιαφορουν λιγο..! Δηλαδη θα βλεπεις την τροφη στον πατο του ενυδρειου σου χωρις να την πιραξαν καθολου! Αλλα...μην ανησυχησεις....ειναι απολύτος φισιολογικο! Μετα απο λιγες μερες ομως..θα δεις διαφορά! Θα τρων σαν τρελοι... :):):cool::cool::D:D
|
τωρα η μονη περιπτωση να χασω ψαρι ειναι απο ασιτια ετσι?? δεν πιστευω να υπαρχει καποιοσ αλλοσ λογος....
|
Δεν ξέρω...μάλλον...!:confused::confused::confused:
------------------------- Aαα...και κάτι ακόμα! ΠΟΤΕ μην βαζεις ψαρια στο ενυδρειο σου απο οπουδηποτε αλλου (εκτος απο pet-shop) χωρις πρώτα να τα βαλεις (ενα-ενα ) για καμια 'βδομαδα μονα τους σε μια γυαλα (ή κατι παρόμοιο) για να μην εχουν καμια αρρωστια και σου κωλησουν τιποτα τα αλλα ψάρια...! |
να σου πω την αλιθεια ποιο πολυ εμπιστευομαι τα ψαρια απο οπουδιποτε αλλου παρα απο πετ σοπ.... αχαχαχαχαχαχ!!!!:D:D:D
|
Παράθεση:
|
Κοίτα απ'οτι ξερω...στα pet-shop τα ψάρια πάνε από "Σιγκαπούρι" σε "Θεσσαλονικη" και απο εκεί στην πόλη που ειναι να πανε (πχ. στα Γρεβενα [εδω μενω])! Πάντως το pet-shop εδω (Pet-shop Καψής Λευτέρης) παίζει σιγουρα να λέει αλήθεια γιατί τον ξέρω πολύ καλά....! Δεν είναι και πολύ του ψέματος... :p
------------------------- Δεν ξέρω αν κουβαλάνε λιγότερες αρρωστιες, αλλά όσες φορές εχω πάρει ψαρι απο pet-shop δεν μου εχει αρρωστησει ποτε! Και μια φορά που πήρα ψάρι από ποτάμι και το εβαλα κατ' ευθειαν στο ενυδρειο, μου αρρωστησε ολα ταψαρια και ψωφισαν...ολα! |
Αυτό δε λέει τίποτα για την υγεία τους.
----------------- Το ψάρι από το ποτάμι είναι άλλη ιστορία. |
Αυτο εννοουσα οταν ελεγα "Μην παιρνετε απο πουθενα αλλου εκτος απο pet-shop"! Δηλαδη "ΜΗΝ παιρνετε ψαρια απο ποταμια, λίμνες, θάλασσες κτλ."..
|
κοινος οχι πεστροφες και τσιπουρες εε:smt100:smt100:smt100:smt100
|
Αυτα........ετσι κι αλλιος ειναι αρκετα μεγαλα για ενα μικρο ενυδρειο, σωστα??
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 14:56. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board