Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Malawi (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Το "Juwel Vision 180 Malawi" μου... (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=47488)

Konstantin79 05-01-11 17:44

Αναμεσα απο τα παρακατω ποιο θα μου προτεινατε;
Melanochromis maingano, Pseudotropheus saulosi ή Pseudotropheus acei; να ειμαι ειλικρινης το τελευταιο μου αρεσε πιο πολυ αν θα προτειμουσα το πρωτο για να εχω και μια αντιθεση στα χρωατα τους! Τι λετε κ εσεις;;;

water polo 06-01-11 12:42

φιλε, μην πας για αλλο ειδος, μεινε με αυτα που εχεις, σε λιγο καιρο θα εχεις γεννες. 180 λιτρα εισαι πολυ οριακα. καλη συνεχεια

lans 06-01-11 13:00

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 532285)
Αναμεσα απο τα παρακατω ποιο θα μου προτεινατε;
Melanochromis maingano, Pseudotropheus saulosi ή Pseudotropheus acei; να ειμαι ειλικρινης το τελευταιο μου αρεσε πιο πολυ αν θα προτειμουσα το πρωτο για να εχω και μια αντιθεση στα χρωατα τους! Τι λετε κ εσεις;;;

κοιτα...
1) Τα ασει ειναι φιλικά ψαρακια και ειναι μια χαρα με τα λαμπιντος (το εχω και εγω αυτο τον συνδυασμό).
2) Τα μαινγκανο θα τα εχω την κυριακη και αν και ειναι σε επιθετικότητα μεσαία οσοι τα βαζουν δεν εχουν κανενα προβλημα (και εγω θα τα βαλω γιατι θα δωσει μια αντιθεση)
3) Τα saulosi ειναι καπως επιθετικά. (δεν συνιστάτε)

ΥΓ. σε ενα τουλαχιστον 250 λτ. (και πανω απο 1,30 μηκος ενυδρειο), ενας καλος συνδυασμός ειναι λαμπιντος, ασει και μαιγκανο...αλλα με προσοχη τον πληθυσμό.

...αυτα...!!!

Konstantin79 06-01-11 14:16

Κ εγω στα maingano κλινω ρε συ φιλαρακι!

Φιλε μου water polo, δες το πρωτο ποστ της σελιδας! Δεν παω στα τυφλα, αλλα εδω ο συντοπιτης σου παραπανω :D τα εχει σαν προταση τα δυο κοπαδακια στα 180λτ. Δεν ειναι δα και aulonocara να γινουνε κτηνη κ να μη χωρανε!!! :rolleyes:

lans 06-01-11 14:18

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 532677)
Κ εγω στα maingano κλινω ρε συ φιλαρακι!

Φιλε μου water polo, δες το πρωτο ποστ της σελιδας! Δεν παω στα τυφλα, αλλα εδω ο συντοπιτης σου παραπανω :D τα εχει σαν προταση τα δυο κοπαδακια στα 180λτ. Δεν ειναι δα και aulonocara να γινουνε κτηνη κ να μη χωρανε!!! :rolleyes:

αν και στο 300 θα βαλω ενα μικρο Aulonocara "Rubescens Albino" δοκιμαστικα...ιιχιχιχι...!!!

Konstantin79 06-01-11 14:28

χεχεχε!!! Ασε, κ εγω τρια που εβαλα, παλεβα μια ωρα πανω απο το ενυδρειο για να τα πιασω!!!! :mad:
Αλλα τα λαμπιντος ειναι υπεροα ρε συ! Πανε παντου σαν ομαδα, παιζουν... χαιρεσαι να τα βλεπεις! Οι αυλονακαρες δε λεω, ομορφα χρωματα, αλλα πολυ ντροπαλα! Χωρις τους τσακωμους με τα θηλυκα, και το γεγονος οτι ειχαν πιασει ο καθενας τους μια κρυψωνα κ ειχαν την θηλυκια στην απεξω! :confused:

lans 06-01-11 14:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 532681)
χεχεχε!!! Ασε, κ εγω τρια που εβαλα, παλεβα μια ωρα πανω απο το ενυδρειο για να τα πιασω!!!! :mad:
Αλλα τα λαμπιντος ειναι υπεροα ρε συ! Πανε παντου σαν ομαδα, παιζουν... χαιρεσαι να τα βλεπεις! Οι αυλονακαρες δε λεω, ομορφα χρωματα, αλλα πολυ ντροπαλα! Χωρις τους τσακωμους με τα θηλυκα, και το γεγονος οτι ειχαν πιασει ο καθενας τους μια κρυψωνα κ ειχαν την θηλυκια στην απεξω! :confused:

προσεξε, δεν ειναι ολα ετσι, πολλα τους αρεσει να κολυμπουν μονο χωρις να ποιασουν καποιες πετρες για κρυψωνα...και εγω θα βαλω μονο ενα για αλλαγη και ειναι ψυλο μικρουλι.

ΥΓ. το καθε ψαρι εκτος απο την standard συμπεριφορα που εχουν, παιζει και μεγαλο ρολο το πως μεγαλονουν με τι αλλα ψαρια συμβιώνουν και πολλα αλλα.
το λεω απο αυτα που εχω διαβασει και απο αυτα που εχω δει στα δικα μου...!!!

Konstantin79 06-01-11 14:35

:D

Οκ! Παω πασο!
Θα αφησω τα λαμπιντος καμια βρομαδα να παρουν τον αερα κ να μαθουν το χωρο καλα-καλα, και απο Παρασκευη θα τους φερω παρεουλα....;)

lans 06-01-11 14:40

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 532688)
:D

Οκ! Παω πασο!
Θα αφησω τα λαμπιντος καμια βρομαδα να παρουν τον αερα κ να μαθουν το χωρο καλα-καλα, και απο Παρασκευη θα τους φερω παρεουλα....;)

πολυ σωστος...σιγα σιγα.

ΥΓ. Να ξερεις οτι αμα θες και γενικως οποιος θελεις να βαλει καποιο ψαρι που ξερει οτι εχει επιθετική συμπεριφορά καλο ειναι να το βαζουμε μετα απο καιρο αφου εχει μεσα καποια ψαρια πιο φιλικά.

Για πολους και διαφορους λογους, οπως και αυτο που ειπες "Θα αφησω τα λαμπιντος καμια βρομαδα να παρουν τον αερα κ να μαθουν το χωρο καλα-καλα".

Konstantin79 06-01-11 14:45

Ναι ρε συ! Ειπα να φτιαξω κατι ομορδο... Μην εχουμε σκοτωμους και μπουρδουκλωματα κ δε μπρουν να νιωσουν ανετα! Βλεπω διαφορα απο την πρωτη μερα που ηταν μεσα με σημερα, που βγαινουν πιο πολυ, πανε τη βολτα τους κ κανουν τα δικα τους! Δε θελω να τα κανω να τα χασουν τους στυλ "τι εγινε ρε παιδια εδωμεσα???"!!! ;)

Αυριο σκεφτομαι να βαλω καμια πρασιναδα μεσα να σπασει λιγο το χωρο... Καμια δυο βαλισνεριες κ καμια ανουμπια σε καποια πετρα στο μεσο αναμεσα στις κρυψωνες σα διαχωριστικο! Θα εχουν κ τσαμπα φαγητο οταν θαειναι στη δουλεια!!! χεχεχεχε!!!

lans 06-01-11 14:48

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 532694)
Ναι ρε συ! Ειπα να φτιαξω κατι ομορδο... Μην εχουμε σκοτωμους και μπουρδουκλωματα κ δε μπρουν να νιωσουν ανετα! Βλεπω διαφορα απο την πρωτη μερα που ηταν μεσα με σημερα, που βγαινουν πιο πολυ, πανε τη βολτα τους κ κανουν τα δικα τους! Δε θελω να τα κανω να τα χασουν τους στυλ "τι εγινε ρε παιδια εδωμεσα???"!!! ;)

Αυριο σκεφτομαι να βαλω καμια πρασιναδα μεσα να σπασει λιγο το χωρο... Καμια δυο βαλισνεριες κ καμια ανουμπια σε καποια πετρα στο μεσο αναμεσα στις κρυψωνες σα διαχωριστικο! Θα εχουν κ τσαμπα φαγητο οταν θαειναι στη δουλεια!!! χεχεχεχε!!!

καλα σκεφτεσαι... ;)

Konstantin79 07-01-11 18:37

2 Συνημμένο(α)
Νομιζω οτι ειναι οτι πιο ομορφο μπορουσα να φτιαξω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γνωμες;;; :)

Κλεόβουλος 07-01-11 18:49

άσπρη πέτρα ξέξασπρη! Θα στρώσει όμως με τις άλγες.:D
Όμορφο είναι, μπράβο ;)

Konstantin79 07-01-11 19:14

Ευχαριστω πολυ φιλαρακι, και περισσοτερο για ολες τις συμβουλες σας ως τωρα!! Περιμενω κι εγω τη ¨μουχλα" γμτ!!! χεχεχεχε!!!! Σε τι διαστημα εμφανιζεται συνηθως; Αυτη τη στιγμη οι λαμπες λειτουργουν στο 10ωρο. Καλα ειναι ή να το παω στο 8ωρο για τα φυτα κιολας (μην τα καψει δεν ξερω)... :confused:

Επισης... Εχω εναν 400αρη κυκλφορητη της sera με ενα λαιμο σχημα Γ για την εξοδο του νερου. Πως να τον τοποθετουσα στο ενυδρειο και τον λαιμο-εξοδο πως να τον ειχα;:smt120

Κλεόβουλος 07-01-11 20:28

Βάλε τις λάμπες στο 8ωρο.
Την έξοδο του κυκλοφορητή βάλτην να βλέπει προς την επιφάνεια του νερού για να έχεις καλύτερη ανατάραξη ;)

Konstantin79 08-01-11 02:14

Τι κινδυνος εγγυμονει αν το αρσενικο διαλεξει το θυληκο του λαμπιντος, και αφησω μεσα και τα αλλα δυο θυληκα; Υπαρχει περιπτωη να μου κανουν ζημια στα νεογνα;;; :confused:

paliosdimitris 08-01-11 09:22

Φίλε τα mellanochromis auratus είναι για ένα μόνο είδος.
Είναι πολύ επιθετικά ψαράκια και τσαμπουκάδες.
Έγω τα ξεκίνησα μόνα τους και δεν θα βάλω άλλο είδος.
Στα 180 λίτρα που διαθέτεις βάλε 2 είδη που είναι σχετικά ήρεμα.
Έχεις λαμπιντο οπότε το άλλο είδος μπορείς να είναι σε μπλέ χρωματισμό πάντα όμως σε μορφή χαρεμιού.

Konstantin79 08-01-11 15:00

Ναι αλλα το ερωτημα φιλε μου ειναι ΠΟΙΟ???
Τα melanochromis maingano δε μπορω να τα βρω ουτε σε petcity ουτε στο Starfish. Εχω παρει σβαρνα ολα τα μαγαζια κ ρωταω!
Υπαρχει καποια αλλη προταση, στους χρωματισμους του maingano, που να ειναι εξισου ενδιαφερον και συμβατο με τα λαμπιντος μου;;

lans 08-01-11 18:43

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 534066)
Ναι αλλα το ερωτημα φιλε μου ειναι ΠΟΙΟ???
Τα melanochromis maingano δε μπορω να τα βρω ουτε σε petcity ουτε στο Starfish. Εχω παρει σβαρνα ολα τα μαγαζια κ ρωταω!
Υπαρχει καποια αλλη προταση, στους χρωματισμους του maingano, που να ειναι εξισου ενδιαφερον και συμβατο με τα λαμπιντος μου;;

αυριο περνω τα ζευγαρι maingano μαζι με αλλα ζευγαρακια και μου ειπε το παιδι οτι ειναι ετοιμη να γεννηση...αν εισαι τυχερος μπορω να σου δωσω εγω...αλλα βαλε και καμια αγγελια, εδω τα παιδια αν εχουν σιγουρα θα δωσουν... ;)

Konstantin79 08-01-11 22:59

1 Συνημμένο(α)
Ξενερωσα!!! Απ'οτι φαινεται, τα τρια θυληκα δεν ειναι τρια αλλα δυο... :smt120 Το αλλο εβγαλε σημερα μαυρη ταινια πανω και κατω, και κατεβαλε τη μια κρυψωνα (τωρα καταλαβα γιατι) κ αρχισα να φεραι σαν τον μεγαλο που κουναει την ουρα του στην εισοδο της κρυψωνας κ την καθαριζει!
Περιμενω να βρει και ο μεγαλος την εκλεκτη του....

Βλεπετε ομοιοτητα και τα δυο;;; Μονο στο μεγεθος διαφερουν!!! :(

Konstantin79 09-01-11 17:47

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος (Μήνυμα 533577)
άσπρη πέτρα ξέξασπρη! Θα στρώσει όμως με τις άλγες.:D
Όμορφο είναι, μπράβο ;)

Δε λεγαμε τπτ αλλο???
Η "ομορφη" αλγη αρχισε να κανει την εμφανιση της στις πετρες που τοσο εχεις βαλει στο ματι κ τις κανει καπως πιο...φυσικες!!!! :D

Κλεόβουλος 09-01-11 18:02

:D όχι, νόμιζες πως θα γλυτώσεις?
Για να μην γίνουν "πολύ φυσικές" οι πέτρες σου, βάλε κάνα σαλίγκαρο να τρώει να παχαίνει(δοκίμασε τα clithon diadema που απ' ότι ξέρω δεν γεμίζουν τον τόπο αυγά ή neritina natalensis "zebra" που αφήνουν άσπρα αυγά όπου βρουν{εγώ αυτά έχω:(} http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28398

Konstantin79 09-01-11 18:13

Τα λαμπιντος μου δε θα τσιμπολογανε απο κει; Ή δεν αρεσκονται σε κατι τετοιο;;

Κλεόβουλος 09-01-11 18:19

Εννοείς να τσιμπολογάνε την άλγη? Χλωμό το βλέπω :D
Αν παρατηρήσεις το στόμα τους είναι διαφορετικό απο άλλα mbuna που τρέφονται απο τις άλγες.

Konstantin79 09-01-11 19:38

Πες μου τωρα... γιατι να προτιμησω αυτα που αφηνουν αυγα κ γιατι αυτα που ΔΕΝ αφηνουν; Βασικα εγω τα Neritina natalensis εβαλα στο ματι. Ενα φτανει; Μην το παρακανω κιολας!

-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 534352)
Ξενερωσα!!! Απ'οτι φαινεται, τα τρια θυληκα δεν ειναι τρια αλλα δυο... :smt120 Το αλλο εβγαλε σημερα μαυρη ταινια πανω και κατω, και κατεβαλε τη μια κρυψωνα (τωρα καταλαβα γιατι) κ αρχισα να φεραι σαν τον μεγαλο που κουναει την ουρα του στην εισοδο της κρυψωνας κ την καθαριζει!
Περιμενω να βρει και ο μεγαλος την εκλεκτη του....

Βλεπετε ομοιοτητα και τα δυο;;; Μονο στο μεγεθος διαφερουν!!! :(

Αληθεια, εχετε καμια πατεντα για να πιασετε τα ψαρακια σας στην αποχη; Εγω σκεφτομουν χθες... Αν καλυψω τις δυο κρυψωνες με μεγαλο καλσον για να μη μπορουν να μπουν μεσα, και με το χερι τα βοηθησω να κανουν το γυρο μεχρι να μπουν την αποχη, δε θα τα καταφερω;;;;

Κλεόβουλος 09-01-11 19:59

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 534770)
Πες μου τωρα... γιατι να προτιμησω αυτα που αφηνουν αυγα κ γιατι αυτα που ΔΕΝ αφηνουν; Βασικα εγω τα Neritina natalensis εβαλα στο ματι. Ενα φτανει; Μην το παρακανω κιολας!

Τα αυγά των zebra nerite είναι λευκά,είναι παντού,είναι αντιαισθητικά,δεν βγαίνουν εύκολα-την έχω πατήσει και ξέρω.
Τα clithon diadema δεν τα είχα ποτέ αλλά δεν έχω ακούσει τέτοια παράπονα (αν τα βρεις,δοκίμασε να μας πεις :D)
Τα αυγά πάντως και των δύο δεν εκκολάπτονται σε γλυκό νερό.

Αληθεια, εχετε καμια πατεντα για να πιασετε τα ψαρακια σας στην αποχη; Εγω σκεφτομουν χθες... Αν καλυψω τις δυο κρυψωνες με μεγαλο καλσον για να μη μπορουν να μπουν μεσα, και με το χερι τα βοηθησω να κανουν το γυρο μεχρι να μπουν την αποχη, δε θα τα καταφερω;;;;

ελπίζω να τα καταφέρεις :cool:

Konstantin79 09-01-11 20:03

Αρα τοτε δεν προκειται να δω αυγα κ απο τη ζεμπρα, ετσι δεν ειναι; Ή θα δω κ απλα δε θα εκκολαφθουν;;; :confused:

Κλεόβουλος 09-01-11 20:06

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 534797)
θα δω κ απλα δε θα εκκολαφθουν

:D...

Konstantin79 09-01-11 20:13

Οκ! παω πασο!!

Αληθεια, οσν αφορα την παραπανω φωτο, εισαι πεισμενος οτι κ το μικρο ειναι αρσενικο, ή δεν αρκει μονο η μαυρη ταινια που εχει πανω κ στα πτερυγια του; Σε ρωταω γιατι τελευταια η συμπεριφορα του εμοιαζε στον μεγαλο που μετακινει αμμο εξω απο την κρυψωνα του, συν οτι δεν κανουν πολυ παρεα μαζι! Υπαρχει περιπτωση να εμφανιζουν κ τα θηλυκα μαυρα στιγματα;;; :smt120

Κλεόβουλος 09-01-11 21:12

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 534807)
Οκ! παω πασο!!

Αληθεια, οσν αφορα την παραπανω φωτο, εισαι πεισμενος οτι κ το μικρο ειναι αρσενικο, ή δεν αρκει μονο η μαυρη ταινια που εχει πανω κ στα πτερυγια του; Σε ρωταω γιατι τελευταια η συμπεριφορα του εμοιαζε στον μεγαλο που μετακινει αμμο εξω απο την κρυψωνα του, συν οτι δεν κανουν πολυ παρεα μαζι! Υπαρχει περιπτωση να εμφανιζουν κ τα θηλυκα μαυρα στιγματα;;; :smt120

Δεν αρκεί αυτό που βλέπω. Σίγουρα θα το καταλάβεις όταν αρχίσει να κυνηγάει τα θηλυκά και να κάνει μπροστά τους το γνωστό "τρεμούλιασμα" της πρόσκλησης για ζευγάρωμα.
Μην βιάζεσαι δεν θέλει άγχος. Απλά να είσαι σε επιφυλακή, αν είναι όντως αρσενικό κι αυτό, μήπως το μεγαλύτερο αρχίσει να του επιτίθεται σοβαρά.

Konstantin79 10-01-11 23:31

Προς το παρον δε με φοβιζει κατι τετοιο. Το μονο που μεν ανησυχει ειναι που εχει διαλεξει την αλλη κρυψωνα, καθεται μπαστακωμενος εκει και δεν κανει παρεα με το αρσεινικο πολυ, και οτι το μιμειται καθαριζοντας την αμμο μπροστα απο τη φωλια του (αν ειναι τελικα αρσενικο), κατι που τα θηλυκα δεν κανουν. Εκεινα απλα βολταρουν με τον Αντρα!!! :smt052
http://www.youtube.com/watch?v=XA8-LjT-ru4

Konstantin79 11-01-11 19:18

2 Συνημμένο(α)
Τα νεα μου μικρουλια pseudotropheus acei!!
Ειναι υπεροχα! Πραγματικα γεμισε ζωη το ενυδρειο! Τα labidos ξετρυπωσαν κ αρχισαν να κινουνται περισσοτερο, αλλα εχω ενα προβλημα... :smt120 πρεπει να διωξω τον ενα αρσενικο!! Δεν αφηνει τα μικρα να κανουν την κρυψωνα δικη του. Ο μεγαλος τον διωχνει δικαιολογημενα πο την αλλη, κ αυτα ειναι μικρα ακομα για να τσαμπουκαλευτουνε!

υ.γ. στα δυο απο τα εξι, η κοιλια του ειναι λιγι κυρτη. Σημαινει κατι αυτο;

lans 11-01-11 19:32

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 535840)
Ειναι υπεροχα! Πραγματικα γεμισε ζωη το ενυδρειο! Τα labidos ξετρυπωσαν κ αρχισαν να κινουνται περισσοτερο, αλλα εχω ενα προβλημα... :smt120 πρεπει να διωξω τον ενα αρσενικο!! Δεν αφηνει τα μικρα να κανουν την κρυψωνα δικη του. Ο μεγαλος τον διωχνει δικαιολογημενα πο την αλλη, κ αυτα ειναι μικρα ακομα για να τσαμπουκαλευτουνε!

ναι...ετοιμασου να γινεις θείος... :smt041

Konstantin79 11-01-11 19:34

οχι ρε συ. εννοω ειναι σα να την ρουφανε.

Με τον αλλο τι θα κανω????

lans 11-01-11 19:40

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 535853)
οχι ρε συ. εννοω ειναι σα να την ρουφανε.

Με τον αλλο τι θα κανω????

aaa...δεν ξερω τι μπορει να ειναι...

...αλλα για το αρσενικο διωξτο. :)

Konstantin79 11-01-11 19:41

ΘΑ το διωξω! Στην επομενη αλλαγη νερου θα χαμηλωσω λιγο τη σταθμη του νερου ή να καλυψω με τουλι τις κρυψωνες να μην μπορει να κρυφτει καπου; δεν ειναι τοσο ευκολο γμτ!zw

lans 11-01-11 19:46

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 535856)
ΘΑ το διωξω! Στην επομενη αλλαγη νερου θα χαμηλωσω λιγο τη σταθμη του νερου ή να καλυψω με τουλι τις κρυψωνες να μην μπορει να κρυφτει καπου; δεν ειναι τοσο ευκολο γμτ!zw

ολη αυτο το προβλημα εχουμε... :D
και που θα το βαλεις?

Konstantin79 11-01-11 19:48

Θα το δωσω!

Κλεόβουλος 11-01-11 20:22

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Konstantin79 (Μήνυμα 535840)

Τα ψαράκια φαίνονται ταλαιπωρημένα και αδύναμα.
Φρόντισε για μικρά και τακτικά (3-4 φορές την ημέρα) ταίσματα.
Καλού-κακού πρόσθεσε λίγο ενυδρειακό αλάτι στο ενυδρείο ή μια προληπτική δόση Ektozon.

Konstantin79 11-01-11 22:27

2 Συνημμένο(α)
Γι'αυτο φαινονται σα να εχουν ρεψει φιλε μου;
Ριχνω τροφη Omega Οne Super Veggie. Την εχουν τσακισει. Κανει καλο η τροφη που τους δινω;;;

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 02:30.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,07919 seconds with 10 queries