Παράθεση:
Οι συσκευές όζον, χρησιμοποιούνται και στις δεξαμένες με ψάρια, αλλά συνηθίζονται σε αυτές που βρίσκονται σε κλειστούς περιορισμένους χώρους..είναι πράγματι μια τεχνολογία που βελτιώνει ακόμα περισσότερο την ποιότητα του νερού. Όσοι την χρησιμοποιούν, ποτέ δεν την έχουν για μεγάλο διάστημα στην "πρίζα". Προσωπικά πιστεύω, ότι από την στιγμή που η λίμνη φέρει αρκετά καλή φίλτρανση (μηχανική - βιολογική) η συσκευή αυτή είναι λίγο παρατραβιγμένη. Σίγουρα όμως, η συσκευή αυτή δεν χρησιμοποιείται για υποστήριξη οξυγόνου σε μια δεξαμένη, έστω και αν μπορεί να δώσει κάτι... |
11 Συνημμένο(α)
για σας
μετά από 2 24ώρα το νερό με το φίλτρο "δικιας" μου κατασκευής είναι πολύ καθαρό. και έβαλα και πάπυρο 3 φυτά και 7 γλαστράκια έτοιμα αυτά που φαίνονται στο νερό και στις συσκευασίες. |
Φιλε υπεροχη η λιμνη σου και πολλα μπραβο ! Μονο ο πιδακας νερου μου χαλα λιγο την εικονα .
Παρεπιπτοντως εχε υποψιν το φυτο που λεγετε typha και εχεις τη συσκευασια για φυτεμα αν το αφησεις ανεξελεγκτο να αναπτυχθει , μονο με τρακτερ θα μπορεσεις να το αφαιρεσεις απο την λιμνη σου . Ειναι πανεμορφο φυτο αλλα μπορει να γινει τρομερο ζιζανιο ! |
Παράθεση:
Ούτε εμένα προσωπικά πάντα μου άρεσε ο πίδακας νερού, γιατί ενώ η δεξαμενη σου έχει μια φυσική προσέγγιση, έρχεται η τεχνολογία σε πρώτο πλάνο. Η δράκενες (τα λεγόμενα παμπού) που έχεις βάλει, δεν θα δουλέψουν καθόλου και θα καταστραφούν με την πρώτη παγωνιά. Το φυτό που σου έχουν πουλήσει για πάπυρο, είναι κύπερος, συγγενικό είδος με τον πάπυρο. |
ψάχνω για koi και δεν βρίσκω μεγάλα εδώ που είμαι μήπως πουλάει η χαρίζει κανεις?
θέλω να κάνω ένα skimmer μέσα στην λίμνη χέρι κανεις τον τρόπο με πατέντα όχι αγορασμένο για τα επιφανειακά φιλα σκόνη και ότι άλλο επιπλέει ------------------------- lucy ευχαριστω για τα φυτα που εστειλες. |
Παράθεση:
http://www.youtube.com/watch?v=s2WP3...eature=related |
φανταστικο το εργο σου!!!!!!!
φανταστικο το εργο σου!!!!!!!
και ο σκυλος επεισης !!!! συνχαριτιρια :p:p:p |
9 Συνημμένο(α)
καλημέρα
σήμερα έβγαλα φωτό τα φυτά που έβαλα πριν 3-4 μέρες και αυτά που μου έστειλε η lucy καταπληκτικό έβγαλαν φυλα πολύ γρήγορα.και το νερό ακόμα καθαρό eine.me 3 koi μικρά. |
όλα καλά μέχρι σήμερα αλλα τώρα το απόγευμα είδα να πρασινίζει το νερό .είναι θέμα φίλτρου η θέμα λάμπας αυτό το πράγμα
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Γιώργο στην τρίτη φωτογραφία το φυτό που έχεις στο μπλε καλαθάκι να το βγάλεις από το νερό. Είναι η Lysimachia nummularia και θέλει υγρασία κι όχι να είναι στο νερό.
Θα ήταν πολύ κατάλληλη για τον καταρράκτη εκεί που πιτσιλάει το νερό και θα την κρατάει συνέχεια υγρή αλλά όχι με πολύ νερό. Εγώ την έχω σε μια γλάστρα που την ποτίζω πολύ. Αυτή είναι παλιά φωτογραφία. Τώρα έχει γίνει πραγματική ζούγκλα .... εδαφοκάλυψης! http://www.aquatek.gr/rimages/albums...b-dscf2242.jpg |
Παράθεση:
|
7 Συνημμένο(α)
πήρα αυτά τα πράγματα και μου ήρθαν σήμερα
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWNX:IT http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWNX:IT http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWNX:IT και ρωτάω η αντλία είναι 13000 λίτρα το φίλτρο είναι 12000 λίτρα δεν θα υπερχειλίζει το νερό? και την λάμπα θα την βάλω με ali αντλία 6000 λίτρα ξεχωριστά μονη τις θα κάνω καλά η όχι? |
Παράθεση:
|
Γιώργο, αν προορίζεις τη δεξαμένη σου για Nishikigoi, τότε το συγκεκριμένο φίλτρο δεν πρόκειται να σε καλύψει.
Για αυτό που ρωτάς για το φίλτρο σου, βέβαια και θα ξεχυλίζει, από την στιγμή που κάποτε θα μαζέψει αρκετή ύλη ανάμεσα στο βιολογικό σου υλικό. Η μοναδική περίπτωση που θα απόφευγες αυτό το ενδεχόμενο, θα ήταν να έφτιαχνες με τέτοιο τρόπο τη λίμνη σου, με εσσωτερικό bottom drain με τη στάθμη του νερού σου να βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το ανω μέρος του φίλτρου σου. Από ότι καταλαβαίνω βέβαια, προτείθεσαι να το εφαρμώσεις κάπου ψηλά στον καταρράκτη, έτσι? Τα σφουγγάρια σιγά-σιγά απομακρίνονται από τα συστήματα φίλτρανσης λιμνών. |
βλεπω πολυυυυυ δουλεια μπραβο
πρασινισε την να δεσει τελεια με το περιβαλλον εκει μενεις η ειναι εξοχικο? |
κανονικο οχι εξοχικο
|
για σας μετά από 8 μέρες άρχισε πάλι η άλγη να εμφανίζεται δειλά δειλά . έχουμε και λέμε πολύ ήλιο από το πρωί μέχρι στις 3,30 mate ίσκιο. μέτρησα την θερμοκρασία του νερού και είναι σχεδόν μόνιμα στους 28 μέχρι 32 βαθμούς .έβαλα αρκετά φυτά μέσα περίπου 14 γλάστρες τι να κάνω να μην αυξηθεί "κιαλο" η θολούρα.
|
Καθαρισε τη λαμπα uv και θα δεις αμεσα διαφορά. Καθαρισε και το φιλτρο σου μιας και θα το κανεις και αυτο . Εχε υποψιν οτι το νερο που θα βγαλεις απο μεσα το οποιο θα ειναι μπολικο ειναι το καλυτερο λιπασμα που υπαρχει .
|
ενοιϛ οτι πρέπει να αντικαταστισο καποια λιτρα απο μεσα με νεο νερο
|
Η διαδικασία εξαρτάται απο το φίλτρο που εχεις .Για παράδειγμα εμενα εχει σύστημα που αφαιρει το βρώμικο νερο απο μονο του και καθαριζει τα βιολογικα υλικα .Φυσικα δεν σημαινει οτι δεν το ανοιγω για καθαρισμό και εγω.
Εσυ αφου κλείσεις πρωτα τη uv και μετα την αντλια σου άνοιξε το φίλτρο και αφαίρεσε ολο το πράσινο νερο που θα βρεις μεσα .Στύψε τα σφουγγάρια ή οτιδήποτε εχεις για να καθαρίσει απο τη βρωμιά . ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην καθαρίσεις το φιλτρο με νερο της βρυσης γιατι το χλωριο θα κανει ζημια στη βιολογία σου . Έπειτα δες και το χωρο της uv σου που πιθανον να θελει καθάρισμα απο τις ακαθαρσίες . Καθάρισε το καλα . Οταν τα συναρμολογήσεις ολα οπως ηταν πριν, ανοιξε το ρευμα πρωτα της αντλιας σου και μετα της uv και τελείωσες .(δεν πρεπει η uv να είναι ανοικτή χωρις να υπάρχει νερο) Απο την επόμενη μέρα θα δεις διαφορά. |
11 Συνημμένο(α)
εβαλα και ομπρελες εχει πολη αλγη
|
Το νερό είναι κρύσταλλο!!! Τι σε πειράζει η άλγη στις πέτρες;
Τέλος πάντων δεν καταλαβαίνω την τόση ... αλγοφοβία σας!!! :D Εγώ θα σε συμβούλευα όμως να μην σκιάζεις τα νούφαρα! |
Παράθεση:
|
Γιώργο, προσωπικά ανησυχώ για το 32 της θερμοκρασίας του νερού....δεν είναι ότι καλύτερο για ψάρια κρύου νερού.
Οι πέτρες σου θα καλυφθούν από σκόνη και άλγη, όσες προσπάθειες και αν κάνεις. Δεν είναι εξάλλου κακό. Μην υπερβάλεις σε αυτό το θέμα. Μερίμνησε να έχεις καλή χημεία οτυ νερού σου μόνημα και θα είναι όλα εντάξει. Η λάμπα υπ. ακτινοβιλίας θα σου καθαρίζει το νερό που αυτό είναι το ζητούμενο. |
σήμερα έκανα το test νερού ήταν όλα στα πάνω φυσιολογικά όρια εκτος από την ολική "σκλιροτιτα" που έπρεπε να είναι έως 11 και ήταν 21 τι πρέπει να κάνω
|
Παράθεση:
ΡΗ με μικρή απόκληση άνω και κάτω στο 7.4 ΚΗ κοντά στο 5dΗ GH με ανώτατο όριο το 15dΗ Τα φυτά θα παίξουν κάποιο ρόλο στην μείωση των σκληροτήτων, αλλά αυτό θα διαρκέσει κάποιο χρόνο. Μια άλλη πρόταση είναι να αναμείξεις το νερό σου με πόσιμο από την υδατοπρομήθεια, μετά από ένα μεγάλο πότισμα του κήπου σου που θα κάνεις με νερό από τη λίμνη σου. Οι αναπληρώσεις από την εξάτμιση θα πρέπει τουλάχιστον για ένα διάστημα να γίνονται και πάλι από την υδατοπρομήθεια. Δυστυχώς, τα λίτρα είναι πολλά, έτσι οποιεσδήποτε άλλες μεθόδοι είναι λιγάκι τσουκτερές. π.χ. η εφαρμογή και χρήση ενός purification ( system μπορεί να σου μαλακώνει το νερό για ένα μικρό τουλάχιστον διάστημα, ως ώτου η χλωρίδα και το περιβάλλον που θα αναπτυχθεί να μπορεί να κρατήσει τις ισορροπίες που ζητάς. |
για σας εδώ και 2 μέρες η άλγη έγινε καφέ γιατί? είναι κακό αυτό που άλλαξε χρώμα και τι φταίει για αυτό?
|
Γιωργο συνεχιζεις να ασχολεισαι γυρω με το κηπο σου κοντα στη λιμνη?
Επειδη απο την εμπειρια που ειχα πριν λιγες που ασχοληθηκα πολυ με την αυλη οποτε ανακατευα χωμα ή εσκαβα και εμπαινε λιγο απο αυτο απο τον αερα μεσα στη λιμνη ηταν καταστροφικο το αποτελεσμα αφου την επομενη γεμιζα αλγη .Μηπως συμβαινει και με εσενα αυτο? Φυσικα πιθανοτερη αιτια του προβληματος ειναι οτι εχεις μια νεα λιμνη και πρεπει να περιμενεις το συστημα σου να ισσοροπησει . |
ομορφη λιμνουλα αλλα ειναι δυσκολο με τοσο φως να μην εχεις καθολου αλγη ουτε στις πετρες
|
ναι έκανα εργασίες έσπειρα καμια 60 τετραγωνικά με "τριφιλακι" νάνο γύρο γύρο από την λίμνη. και ρωτάω και το εξής να αλλάξω και το νερό η όχι? να καθαρίσω την άλγη με μια βούρτσα (σκούπα)?
|
Ναι αφαίρεσε την. Αγορασε καλύτερα ή φτιαξε αυτοσχεδιο δίχτυ μεγάλο .Θα σε ευκολύνει . Αν και απο οτι κατάλαβα θα εχει πεσει αρκετο χωμα ετσι ωσπου να την αφαιρεσεις θα ξεφυτρωσει και αλλη αφου τα φωσφορικά σου θα ειναι στα υψη.Καθαρισε ξανα το φιλτρο σου αφου λογικα θα εχει επιβαρυνθεί πολύ .Αν σταματησει να μπαινει χωμα στη λιμνη πολυ γρηγορα θα φτιαξουν τα πραγματα αλλα αν θελεις ποτιζε τα δεντρα σου με το νερο της λιμνης και συμπληρωνε καινουριο μετα .Καλο θα κανει κακο οχι .
------------------------- Παράθεση:
Εννοεις τις πετρες να καθαρισεις απο την αλγη με τη σκουπα?Πρεπει να αποδεχτεις οπως σου ειπε και ο Βασιλης πιο πανω οτι η αλγη πανω στο λαινερ,πετρες ,γλαστρες κλπ δεν προκειτε να φυγει με κανενα τροπο .Ετσι ειναι οι λιμνες :) Εγω μιλουσα για την αφαιρεση της τριχοειδη αλγης με το διχτυ (αυτης που επιπλει δλδ ) |
τελικά άλλαξα όλο το νερό 80% ευτυχώς γιατί είχε πολύ χώμα και άλγη κάτω τώρα την γεμίζω με νερό από το δίκτυο ύδρευσης.
|
Χμμμ έχουν ανοιχθεί 2 ίδια θέματα, ας κάνει κάποιος διαχειριστής κάτι.
|
Παράθεση:
|
20 Συνημμένο(α)
new foto
|
Πoλυ ωραια η λιμνη σου και αυτο το πορτοκαλι κοι ακομα καλυτερο.
Το μονο που "χαλαει" νομιζω την εικονα της λιμνης σου ειναι η πετρες στο εσωτερικο. |
Παράθεση:
Εντούτοις πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα θα χρειαστείς ακόμα ένα είδος φίλτρανσης, όπως και αεραντλία στο βαθύτερο σημείο, αφού έχεις επιλέξει nishikigoi. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:03. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board