χωρις παρεξηγηση παντως, τα πιτ-μπουλ τα θεωρω καθαρη ανωμαλια της φυσης, και ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο καποιος θα επελεγε ενα τετοιο....
|
Παράθεση:
|
ειναι ανωμαλια, οπως ανωμαλια ειναι και τα παπαγαλοψαρα.
γιατι πηρες πιτ-μπουλ και οχι καποιο αλλο ? που υπερτερουν? |
Παράθεση:
|
εν ολιγοις , εσενα σου αρεσουν -εμενα οχι.
απλα στη γερμανια καποια στιγμη συζητηθηκε η αναγκαιοτητα "αδειας χρησης" για τα πιτ-μπουλ, δεν ξερω τι εγινε τελικα. θυμαμαι ομως και παρα πολλα περιστατικα οπου τρελλαθηκαν και σκοτωσαν αρκετα παιδια. αν δεν απατωμαι η ρατσα αυτη δημιουργηθηκε απο καποιους αρρωστους εγκεφαλους για κυνομαχιες. Στην τελικη ομως οπως εγω εχω neon και αρλεκινους, ενω εσυ εχεις δισκους και αλλες κιχλιδες, ετσι εσυ εχεις πιτ-μπουλ κι εγω ποτε δεν προκειται να παρω |
το βλεπω να τσακωνομαστε ο καθενας για το σκυλο του:smt066
|
και οχι μονο στη γερμανια..η ρατσα αυτη δημιουργηθηκε αρχικα για κυνομαχιες με ιδιαιτερη προσοχη να μην επιτηθεται σε ανθρωπους,αρα οι περισσοτερες επιθεσεις σε ανθρωπους οφειλεται αποκλειστηκα στον κατοχο του.ολη η φημη των πιτ μπουλ ξεκινησε οταν τα πρωτα πιτ μπουλ πηγαν στην ολλανδια για κυνομαχιες(1980)τοτε μερικοι χαζοι εκτροφεις και διοργανωτες αγωνων αρχιζαν τη φημη των πιτ μπουλ στην ολλανδια και μετα μετα το ενδιαφερον περασε σε ολλο τον κοσμο με τα γνωστα αποτελεσματα.μεχρι νομοσχεδια για απαγορευση της κατοχης και εισαγωγης των πιτ μπουλ σε παρα πολλες χωρες εγιναν.και ολλα αυτα απο μερικους ηλιθιους.οσο για σημερα το ιδιο και ακομα χειροτερο,ο καθε βλακας εχοντας ακουσει διαφορα παιρνει ενα πιτ μπουλ(μαγκια) το παιζει ιστορια μαθαινει στο σκυλι οτι κινηται δαγκωνεται και μετα αν γινει το κακο τα ριχνουμε στο σκυλι,και οχι στον ανεγκεφαλο ιδιοκτητη
|
Παράθεση:
|
χα χα,οχι καλα ειναι μην ανυσηχεις
|
ξερεις πως αγριευει ο δικος μου??:D
|
Έχω την εντύπωση πως κάπου έχουμε μπερδέψει λίγο τα πράγματα.
Όλα μα όλα τα σκυλιά έχουν άγρια ένστικτα είναι άλλωστε στη φύση τους Όλα μια και είναι ζώα αγέλης θα δώσουν και τη ζωή τους αν χρειαστεί για την οικογένεια τους Κάποια είναι καλύτεροι φύλακες και άλλα καλύτεροι κυνηγοί, αλλά κανένα μα κανένα δεν είναι δολοφόνος από την φύση του Όταν ένας σκύλος γίνετε άγριος και επικίνδυνος φταίει πάντα και μόνο ο ιδιοκτήτης .. Φυσικά κάποια σκυλιά που είναι <φύλακες> είναι απαραίτητο να περνούν μια ειδική εκπαίδευση εκτός από την βασική για να μπορεί ο ιδιοκτήτης τους να τα ελέγξει πλήρως |
Παράθεση:
επετρεψε μου να διαφωνησω σε αυτο που λες, δηλαδη δεν υπαρχει περιπτωση να σαλταρει ενας σκυλος στα καλα καθουμενα? |
κυριοι ας μην ξεφευγουμε...πραγματι ολα με μετρο,.και σαφως απο την αλλη υπαρχουν και οι εξαιρεσεις........:smt064:rolleyes:;)
|
Παράθεση:
Στα καλά καθούμενα δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια πιθανότητα |
Παράθεση:
Οσο για την λυσσα αν δεν κανω λαθος εχει να εμφανiστει παρα πολλα χρονια καποιο περιστατικο. Και μια που μιλαμε για πρωσοπικα γουστα, εγω θα ηθελα ενα μαλινουα.Το κακο ειναι οτι ειναι πολυ ενεργητικο και θελει και αρκετη πείρα |
Πάρτε ένα σκυλόψαρο να ησυχάσετε. :D
Θεόφιλος ΥΓ. Εμένα μου αρέσουν τα ριτρίβερ και τα λαμπραντόρ. |
Παράθεση:
το ντόμπερμαν δεν είναι ροτβάιλερ απλά περιέχει γονίδια του όπως και από άλλες 10 ράτσες. έχουν πάρα πολλές διαφορές. τα ντόμπερμαν όπως και τα πιτ-μπουλ γίνονται άγρια ΜΟΝΟ αν το επιδιώξει ο ιδιοκτητης από νεαρή ηλικία ή απλά δεν ξέρει από σκυλιά και τα κάνει έτσι άθελά του από κακή διαγωγή. αντιθέτως τα ροτβάιλερ το έχουν μέσα τους να μην "γουστάρουν" κανέναν άλλο εκτός από το αφεντικό τους και μερικές φορές μπορεί να του την "βγουν" κι αυτού... |
Εγω παντως οσα ροτβαιλερ εχω δει (κι εχω δει αρκετα) ηταν γλυκυτατα, και με εμενα και με αλλους.
|
Παράθεση:
edit:να προσθέσω ότι το συγκεκριμένο σκυλί χρειάζεται έναν ιδιοκτήτη με καλό χαρακτήρα, κοινωνικό, να μην χτυπάει τον σκύλο του ποτέ, να ξέρει πως θα τον μαλώσει όταν κάνει κάτι λάθος, να φέρνει τον σκύλο του συχνά σε επαφή με άλλους ανθρώπους, να ασχολείται πολλές ώρες μαζί του και άλλα τέτοια όμορφα πράγματα, διαφορετικά αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνει ο σκύλος του πολύ κακός. Δύσκολα βρήσκεις τέτοιο ιδιοκτήτη στην Ελλάδα... :rolleyes: |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
εντάξει δεν χρειάζεται να επιμένω, αν κάποιος ξέρει οτι το συγκεκριμένο σκυλί δεν έχει τάσεις βίας και νομίζει πως του κάνει ας το πάρει, ελπίζω μόνο να είναι όπως τον περιέγραψα πιο πριν (σαν τον κλαζ :p ) εγώ απλά λέω αυτά που ξέρω, αυτά που έχω δει και την πρότασή μου στην επιλογή μεγάλου σκύλου. |
By the way...
Αυτός είναι σκύλος:D :D :D :smt049 :smt049 :smt049 http://www.aquatek.gr/rimages/albums...idna000-12.jpg http://www.aquatek.gr/rimages/albums...na000-peg1.jpg http://www.aquatek.gr/rimages/albums...t_dec_02-5.jpg http://www.aquatek.gr/rimages/albums...stercoffee.jpg |
By the way...
5 κατσαρολες φαϊ την ημερα θελει το συγκεκριμενο.. :D |
Πραγματικά υπέροχοι :smt045 :smt045 :smt045
|
Παράθεση:
|
γιαυτό στη δανία έχουν 25% φπα?
:d |
Παράθεση:
|
ολα καλα,και ειναι αξιολατρευτοι οι μολοσσοι...αλλα ζουνε δυστυχως πολυ λιγο......:-?:-?:-?:-?
|
Παράθεση:
|
Οσο μεγαλυτερο ειναι ενα σκυλι τοσο πιο λιγο ζει
|
αυτό παιδιά δεν το ήξερα :confused: όταν λέμε λίγο δηλαδή πόσο περίπου?
|
αν δεν κανω λαθος ηλια,οι μολοσσοι ζουνε περιπου 6-7 χρονια...??? μπορει και πιο λιγο......οσο αναφορα την ''δικια μου'' ρατσα τα ντομπερμαν αν φτασει ο σκυλος τα 10 χρονια..θα εχω πιασει και το τζοκερ......:confused::confused::rolleyes:.συν ηθως μετα τα 5,κινδυνευουν ολα απο ανακοπη.......ετσι ειναι ,ο σκυλος ειναι μονιμα στην τσιτα...,καποια στιγμη θα το πληρωσει με την ζωη του...
|
Παράθεση:
Το ότι ένα σκυλί δεν κάθεται να το χαϊδέψει ο καθένας δεν είναι κακό αντίθετα αποτελεί μέρος τις εκπαίδευσης καμιά φορά και δεν έχει σχέση με την ράτσα η την ιδιοσυγκρασία του σκύλου Παράθεση:
Παράθεση:
Όσο για τον μεγάλο Δανό δεν χρειάζεται παραπάνω τροφή από ένα ποιμενικό γιατί είναι ένα σκυλί με ελάχιστα ποσοστά λίπους στο σώμα του (αυτά τα θεριά που βλέπουμε πιο πάνω είναι 60 κιλά καθαρή μυϊκή μάζα) |
Παράθεση:
για τους ιδιοκτήτες τώρα, εύχομαι εκεί που ζεις να υπάρχουν πολλοί τέτοιοι ιδιοκτήτες, εδώ που ζω εγώ έχω δει μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού μόνο. έχω να σας λέω τα χειρότερα από όσα έχω δει. αυτό που λες για το ποσοστό λίπους δεν έχει σχέση με την ποσότητα τροφής (και ποιος είπε οτι οι μύες για να γίνουν θέλουν λιγότερο φαγητό?). το πόσο θα τρώει έχει να κάνει με την πρόοδο ανάπτυξης ( και του μεγάλου Δανού είναι παααααααααάρα πολύ γρήγορη), με τον μεταβολισμό του κάθε οργανισμού και με την μάζα του ζώου. |
Την κυριακη στην εκθεση, ΔΕΘ - Θεσσαλονικη, στο περιπτερο 17 εχει διαγωνισμο μεγαλοσωμων σκυλων.Για οσους εχουν παθος θα ειναι ωραια, ξεκιναει στις 10:00 το πρωι.
|
καταρχην αυτος που θελει να παρει σκυλο..Θα πρεπει πρωτα να καθισει και να σκεφτει..!
Για ποιο λογο θελει τον σκυλο.. για φυλακα? για συντροφια? για κυνηγι? Δευτερον θα πρεπει να σκεφτει το μεγεθος του.. Ο σκυλος δε μενει μικρος για παντα, ουτε το καλοκαιρι θα τον αφησει μοναχο του στο σπιτι.. Αν θελει να παρει μεγαλοσωμο θα πρεπει να ξερει τι θα τον κανει το καλοκαιρι που θα θελει να παει διακοπες...Δεν ειναι τοσο ευκολο να ταξιδευεις με εναν μολοσσο.. Τριτον, τα καθαροαιμα, εχουν τις στανταρ αρρωστιες της καθε ρατσας.. Θα πρεπει να ειναι ενημερωμενος για αυτα πριν καταληξει σε μια ρατσα Τεταρτον, οσο πιο μεγαλο ειναι το ζωο τοσα ποιο πολλα εξοδα θελει.. απο την τροφη, σαμπουαν αλλα και μεχρι το αυτοκινητο που θα θελησει να παρει ο ιδιοκτητης..!! Πεμπτον, ο ιδιοκτητης πρεπει να φροντισει περα απο την καλη υγεια, τροφη του ζωου και την εκπαιδευση του, αν θελει να κανει σωστη δουλεια και να εχει ενα ζωο, αρκετα χρονια χωρις προβληματα..! και τελος θα πρεπει να λαβει υποψιν του και την εμπειρια του, δε μπορει δηλ να μην ειχε καποιος ποτε σκυλο και να παει να μου παρει ροτβαιλερ! Δεν εχω τιποτα με τη ρατσα, ισα ισα θα γουσταρα πολυ ενα..ΑΛΛΑ η καθε ρατσα θελει μια μικρη διαφορετικη αντιμετωπιση, γιατι μιλαμε για δυνατα ζωα που αν ειναι ανεξελεγκτα θα δημιουργηθει τεραστιο προβλημα τοσο στους γυρω αλλα και στην ιδια την οικογενεια.. Σκεφτειτε τη διαφορα, αλλο ενα ανεξελεγκτο κοκερ..:D:D:D και αλλο ενα ανεξελεγκτο ροτβαιλερ...:rolleyes::rolleyes::rolleyes: για αυριο μιλας μιχαλη? |
Ναι αυριο.
|
Παράθεση:
Δεν ειναι ετσι οπως τα λες.Συγνωμη για το σχολιο αλλα παραπληροφορεις οσους δεν ξερουνε. Εχουν ιδιετεροτητες αλλα οπως ειπα πιο πανω κανενας σκυλος δεν ειναι κακος. Οι ανθρωποι τους κανουνε. Εδω στα Χανια υπαρχουν παρα πολλοι κοινωνικοι(ροτβαιλερ). Με την σωστη εκπαιδευση, γινονται φοβεροι. Να δεις ροτβαιλερ με μανταλακι στο αυτι να κλεει στον ιδιοκτητη να το βγαλει γιατι το μωρο του το εβαλε.Να δεις ροτβαιλερ να κανουν τουμπες με μικρα παιδια. Και τοσα αλλα παραδειγματα. Ενας σκυλος εκπαιδευμενος πρεπει να ειναι επικινδυνος οταν φυλαει τον χωρο του ή προστατευει το αφεντικο του. Οταν ομως ειναι ελευθερο και παιζει πρεπει να ειναι αρνακι, μεχρι ενα σημειο παντα. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:55. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board