Και λίγα για τον φωτισμό μου. 54w στα 120 λίτρα. 1 Agua Relle 1cool white kai 1 day light. Φωτοπερίοδος 8 ώρες . Τώρα τελευταία εχω θεμα με hair alge .και δεν ανάβω την day light προς δοκιμή
------------------------- Παράθεση:
|
120 λιτρα μεικτα....αρα εισαι πανω απο 0.5w/l....
νομιζω για αρχη εισαι κομπλε κ με το co2...!!! σωστα δ τα λεω κ.σταματη;;;χαχχαα.... κ εμενα αυτος μου τα εχει πει κ τωρα κανω τον καμποσο....χζαχαχ!!!! |
Παράθεση:
δες και μια γρήγορη λύση http://www.aquaticquotient.com/galle...IYcounter3.JPG κάτι παρόμοιο εχω και εγώ |
Με μια λάμπα στα 6500Κ και μια στα 4500Κ πιστεύω να είσαι καλυμμένος. Στα βατ είσαι καλά για την ώρα. Εξαρτάται από τι φυτά θα βάλεις και πόσο ανάγκη θα έχουν σε φωτισμό. Σε μέσες άκρες είσαι καλά. Για τις άλγες μην ανησυχείς, κάνουν τον κύκλο τους και φεύγουν Αυτό που θα πρέπει να ξέρεις είναι ότι άλλες φορές φεύγουν γρήγορα και άλλες αργούν. Σε ένα ενυδρείο μου αφού έκαναν παρέλαση όλες οι άλγες τελικά καθάρισα μετά από 6 μήνες. Μεγάλο ρόλο παίζει η ποσότητα νιτρικών και φωσφορικών αλλά και η μεταξύ τους σχέση Συνήθως νιτρικά φωσφορικά πάνε 10 προς 1. Προσοχή με τα λιπάσματα, ένας μεγάλος λόγος της άλγης είναι η περίσσια λιπασμάτων που υπάρχει στο νερό. Καλή επιτυχία και πολύ υπομονή, θα έρθει η ώρα που το ενυδρείο θα τρέχει από μόνο του.
|
Παράθεση:
Απο λιπανση με αυτό το φωτισμό θα λιπαινα μια φορά την εβδομάδα μια με γενικό και μια με traces και μια μεγάλη αλλαγη στο τέλος. No3 και φωσφορικά να μετρήσεις να δεις που εισαι ,και θα φούντωσεις σίγουρα. Υπόστρωμα τι έχεις; |
Εγώ αναφέρομε σε μεταχειρισμένες φιάλες που είναι για πυρόσβεση και γίνονται για τα ενυδρεία.
Σωληνάκι έχω από αεραντλία κάνη την δουλειά που το χρειαζόμαστε |
Παράθεση:
Μεταχειρισμένη, καινούρια, πυρόσβεση ή ενυδρείο, οι προδιαγραφές είναι ίδιες. Και το σωληνάκι για την αεροαντλία κάνει μια χαρά, όμως το κομμάτι που είναι μέσα στο νερό ασπρίζει, με τον καιρό κολλάει πάνω στους διαχυτές, μετρητές κτλ και υπάρχει περίπτωση να σπάσει κάτι αν προσπαθήσουμε να το αφαιρέσουμε. Πολλές φορές από απροσεξία μας τσακίζει και στραγγαλίζεται. Κατά άλλα κάνει και αυτό μια χαρά. |
Παράθεση:
|
Αυτό λογικά θα ειναι πλούσιο σε σίδηρο τα φυτα θα πανε σφαίρα αλλα μπορει να σου κανει και την άλγη. Μια χαρά σε βλέπω γενικά :smt041
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:33. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board