Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=11)
-   -   CO 2 στα 100 (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=82557)

Αντωνης 74 08-10-14 12:23

Και λίγα για τον φωτισμό μου. 54w στα 120 λίτρα. 1 Agua Relle 1cool white kai 1 day light. Φωτοπερίοδος 8 ώρες . Τώρα τελευταία εχω θεμα με hair alge .και δεν ανάβω την day light προς δοκιμή
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από takis_gt (Μήνυμα 857091)
Καλορίζικη τότε.

Με τον χρονοδιακόπτη μπορείς να τον βάλεις μαζί με τα φώτα, αλλά θα σου συνιστούσα αν θα τον κάνεις ξεχωριστά , να κλείνει 10 λεπτά μετά τα φώτα ή μαζι με τα φώτα, όχι πριν, γιατί φοβάμαι πως θα έχεις αυξομείωση PH.

Για το πόσες φυσαλίδες θα σου το δείξει το τεστ CO2 ή αλλιώς drop checker, με αυτό θα είσαι σίγουρος αν έχεις τη σωστή ποσότητα CO2 στο ενυδρείο σου.

Τα πόσα bar προς το ενυδρείο δεν χρειάζονται ρύθμιση, με τη βελονοειδή θα ρυθμίσεις μόνο τις φυσαλίδες.

Τι μετρητή από γυάλινο μπουκαλάκι ? τι μέτραγες ?

Απλό σωληνάκι 5αρι που βάζουμε και στις αεραντλίες

Πάλι φυσαλίδες αλλά σε DIY co2 με μαγιά

artsi28 08-10-14 12:25

120 λιτρα μεικτα....αρα εισαι πανω απο 0.5w/l....
νομιζω για αρχη εισαι κομπλε κ με το co2...!!!
σωστα δ τα λεω κ.σταματη;;;χαχχαα....
κ εμενα αυτος μου τα εχει πει κ τωρα κανω τον καμποσο....χζαχαχ!!!!

Τάκης 08-10-14 12:32

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Αντωνης 74 (Μήνυμα 857097)

Μια χαρά τότε, τον κρατάς
δες και μια γρήγορη λύση
http://www.aquaticquotient.com/galle...IYcounter3.JPG

κάτι παρόμοιο εχω και εγώ

bouboulas 08-10-14 12:36

Με μια λάμπα στα 6500Κ και μια στα 4500Κ πιστεύω να είσαι καλυμμένος. Στα βατ είσαι καλά για την ώρα. Εξαρτάται από τι φυτά θα βάλεις και πόσο ανάγκη θα έχουν σε φωτισμό. Σε μέσες άκρες είσαι καλά. Για τις άλγες μην ανησυχείς, κάνουν τον κύκλο τους και φεύγουν Αυτό που θα πρέπει να ξέρεις είναι ότι άλλες φορές φεύγουν γρήγορα και άλλες αργούν. Σε ένα ενυδρείο μου αφού έκαναν παρέλαση όλες οι άλγες τελικά καθάρισα μετά από 6 μήνες. Μεγάλο ρόλο παίζει η ποσότητα νιτρικών και φωσφορικών αλλά και η μεταξύ τους σχέση Συνήθως νιτρικά φωσφορικά πάνε 10 προς 1. Προσοχή με τα λιπάσματα, ένας μεγάλος λόγος της άλγης είναι η περίσσια λιπασμάτων που υπάρχει στο νερό. Καλή επιτυχία και πολύ υπομονή, θα έρθει η ώρα που το ενυδρείο θα τρέχει από μόνο του.

johnpecn` 08-10-14 12:41

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Αντωνης 74 (Μήνυμα 857097)
Και λίγα για τον φωτισμό μου. 54w στα 120 λίτρα. 1 Agua Relle 1cool white kai 1 day light. Φωτοπερίοδος 8 ώρες . Τώρα τελευταία εχω θεμα με hair alge .και δεν ανάβω την day light προς δοκιμή
-------------------------

Η hair algae συνήθως προκαλείται απο περισιο σίδηρο ,δεν νομίζω να στην κανει η λάμπα.
Απο λιπανση με αυτό το φωτισμό θα λιπαινα μια φορά την εβδομάδα μια με γενικό και μια με traces και μια μεγάλη αλλαγη στο τέλος.
No3 και φωσφορικά να μετρήσεις να δεις που εισαι ,και θα φούντωσεις σίγουρα.
Υπόστρωμα τι έχεις;

planetgeo7 08-10-14 12:43

Εγώ αναφέρομε σε μεταχειρισμένες φιάλες που είναι για πυρόσβεση και γίνονται για τα ενυδρεία.
Σωληνάκι έχω από αεραντλία κάνη την δουλειά που το χρειαζόμαστε

bouboulas 08-10-14 13:08

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από planetgeo7 (Μήνυμα 857108)
Εγώ αναφέρομε σε μεταχειρισμένες φιάλες που είναι για πυρόσβεση και γίνονται για τα ενυδρεία.
Σωληνάκι έχω από αεραντλία κάνη την δουλειά που το χρειαζόμαστε

Μεταχειρισμένη, καινούρια, πυρόσβεση ή ενυδρείο, οι προδιαγραφές είναι ίδιες.

Και το σωληνάκι για την αεροαντλία κάνει μια χαρά, όμως το κομμάτι που είναι μέσα στο νερό ασπρίζει, με τον καιρό κολλάει πάνω στους διαχυτές, μετρητές κτλ και υπάρχει περίπτωση να σπάσει κάτι αν προσπαθήσουμε να το αφαιρέσουμε. Πολλές φορές από απροσεξία μας τσακίζει και στραγγαλίζεται. Κατά άλλα κάνει και αυτό μια χαρά.

Αντωνης 74 08-10-14 13:42

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από johnpecn` (Μήνυμα 857107)
Η hair algae συνήθως προκαλείται απο περισιο σίδηρο ,δεν νομίζω να στην κανει η λάμπα.
Απο λιπανση με αυτό το φωτισμό θα λιπαινα μια φορά την εβδομάδα μια με γενικό και μια με traces και μια μεγάλη αλλαγη στο τέλος.
No3 και φωσφορικά να μετρήσεις να δεις που εισαι ,και θα φούντωσεις σίγουρα.
Υπόστρωμα τι έχεις;

υπόστρωμα έχω βάλει βιολογικό φυτόχωμα μαζί με κομπόστ.Περίπου 2 μήνες τώρα.

johnpecn` 08-10-14 14:50

Αυτό λογικά θα ειναι πλούσιο σε σίδηρο τα φυτα θα πανε σφαίρα αλλα μπορει να σου κανει και την άλγη. Μια χαρά σε βλέπω γενικά :smt041

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:33.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01476 seconds with 10 queries