από τις μετρήσεις σου το π΄ρωτο που πρέπει να σε απασχολήσει είναι η αμμωνία. δεν ξέρω έγιναν σωστά οι μετρήσεις γιατί μου φαίνεται περίεργο να έχεις νιτρικά και αμμωνία και να μην έχεις νιτρώδη.
κάνε και μια μέτρηση στο νερό βρύσης. θα έβαζα ξανά μπόλι και μέχρι τότε δεν θα τάιζα θα έκανα αλλαγές νερού με ιδίας θερμοκρασίας νερό και θα έβαζα 5πλή δόση prime (είναι αντιχλώριο που σε μεγάλη δόση αποτοξικοποιεί την αμμωνία). ας που και οι πιο έμπειροι. |
κι εμενα μου κανει εντυπωση...
μπορει και να μην επιασε το μπολι.. (αν ειναι ετσι ξαναερχεσαι να το στουμπωσουμε στα υλικα :p) ξαναμετρησε αμμωνια για να ειμαστε σιγουροι και μετρα και στην βρυση.. με μετρησιμα νιτρικα και μηδεν νιτρωδη ομως, εντυπωση μου κανει... οι σκληροτητες ειναι οι αναμενομενες.. σιγα σιγα θα το διορθωσεις.... η αμμωνια μας απασχολει τωρα |
λοιπον ξανα εκανα το τεστ και μου βγηκε ιδιο,στην βρυση ειναι 0.να κανω αλλαγη νερου?επισης να πω οτι το φιλτρο ολες αυτες τις μερες το ειχα κατω απο την μιση ισχυ να δουλευει γιατι διαβασα οτι ο μονομαχος δεν του αρεσει να κολυμπα σε ισχυρα ρευματα,επισης δεν εχω βαλει ακομα λαμπα οστε να γινεται σωστα η φωτοσυνθεση τον φυτων,η αμμωνια διαβασα οτι φευγει με καλη οξυγωνοση και καλο αερισμο εξατμιζεται,μηπως φταιει οτι δεν "αεριζα" σωστα?
|
οχι, δεν φταιει αυτο.. θα βαλουμε κι αλλο μπολι..
τωρα προετοιμασε 50% αλλαγη νερου.. οταν μπορεσεις περνα.. |
Παράθεση:
|
Δεν τα πηρε στον μεγαλο καδο ολα τα υλικα?
Ελα ρε συ.. αφου ειχε αρκετο χωρο.. εβαλες αρα τα υλικα εκει , εβγαλες το λευκο σφουγγαρι εντελως και εβαλες το μπλε σφουγγαρακι στο μικρο καδο? |
ναι ναι εβαλα το μπλε και εκανα ακριβως οπως μου ειπες μονο που το ασπρο σφουγγαρι δεν χωρεσε να βαλω καθολου,το στραγγιξα μεσα στη γυαλα και το αποθηκευσα για μελλοντικι χρηση.προτιμησα να βγαλω υλικα απτο παλιο μπολι για να χωρεσουν τα καινουργια...
|
οκ καλα εκανες..
μια χαρα ειναι και το μπλε σφουγγαρακι για μηχανικη φιλτρανση.. αρα εισαι κομπλε... ;) |
μετρησοις 1/8/2014
αμμωνια:0-0,25 NO2:0,05MG/L NO3:10MG/L PH:8 KH:9 GH:11 Eχω να ταισω 2 μερες και εκανα 50% αλλαγη νερου προχτες,πως συνεχιζω,σημερα να ταισω?ευχαριστω! |
Σε καλο δρομο εισαι, σε λιγες μερες θα στρωσει πληρως πιστευω το φιλτρο και θα εχεις αμμωνια και νιτρωδη μηδεν. Εγω θα το ταϊζα λιγο το ψαρακι σημερα και θα παρακολουθουσα στενα με μετρησεις τις επομενες μερες.
|
ευχαριστω πολυ για την βοηθεια,μολις τον ταισα 2 μπαλακια για πρωτη φορα απτο χερι μου,πηδηξε και το εφαγε λες και ηταν εκπεδευμενος να το κανει...οντος ειναι πολυ μοναδικα τα συγκεκριμενα ψαρακια,θα δοκιμασω και με κουνουπι που τους τρελενει περισσοτερο!
|
Δεν εχεις δει τιποτα ακομα ;)
Μολις εισαι ενταξει με το στρωσιμο, μαλακωσε λιγο το νερακι για να εχεις ενα υγιες ψαρακι. |
καλα παμε!
αρχιζουν την καθοδο! Σε λιγες μερες θα εισαι κομπλε!! Ελεγχομενα ταισματα τις πρωτες μερες;) |
και τα φυτα αρχιζουν την καθοδο τοσες μερες χωρις φως....επιτελουσ εφεραν το μπαλαστ και αυριο μαλλον θα εχω φως,αντε να αρχισουμε και το φυτεμα σιγα σιγα!
|
Παράθεση:
βαλε και καμια φωτο οταν βαλεις φωτισμο |
Ο ζαχαρουλης ποζαρει
4 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
|
Για φωτογραφιες, σβηνεις τα φωτα στο δωματιο και εχεις ανοιχτα μονο του ενυδρειου. Δε βαζεις φλας στη μηχανη.
Ωραιος ο ψαρακος σου! |
κουκλος να τον χαιρεσαι!
οι βαλισνεριες βλεπω τα παιξαν χωρις την λαμπα.. οταν θα ξανακλαδεψω θα σου δωσω κι αλλες.. |
πολυ βρωμα ρε συ γιαννη το ενυδρειο απ'αυτες τις βαλισνεριες,παντου αιωρούνται σαπια φυλλα!μετρησοις ποτε ξανακανω?εχτεσ εκανα αλλαγη νερου και αρχισα να ταιζω οπως μου ειπες!
|
αφου σαπισαν!:D
βγαλε οτι μπορεις και θα βαλουμε αλλες οταν κλαδεψω.. Μετρησεις αφου εστρωσε τωρα, κανε νιτρικα πριν την αλλαγη, να δουμε ποσα εχεις..αν και δεν νομιζω να εχεις πολλα.. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:57. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board