Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=139)
-   -   ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ OSCAR (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=69122)

imichal 13-02-13 22:46

Παράθεση:

αλλα συνηθως απο οσο γνωριζω μεγαλωνουν με βαση το μεγεθος του ενυδρειου ετσι δεν ειναι?
ναι παθαινουν νανισμο το οποιο δεν ειναι φυσιολογικο και εξασθενειται σταδιακα το ανοσοποιητικο τους....

ChocolatePuma 13-02-13 22:46

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ALEXANDROS OSCAR (Μήνυμα 736181)
οκ παω πασο.
αλλα συνηθως απο οσο γνωριζω μεγαλωνουν με βαση το μεγεθος του ενυδρειου ετσι δεν ειναι?
δεν τα πηρα μεγαλα..εκει μεγαλωσαν και δεν υπηρξε καποια μεταβολη!
λαθος αποψη εχω?

Ισχύει
Αν θες διάβασε αυτό
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....E9%F3%EC%FC%F2

ALEXANDROS OSCAR 13-02-13 22:47

σε ευχαριστω ηταν πολυ χρησιμο!!!

maria p 13-02-13 22:47

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ALEXANDROS OSCAR (Μήνυμα 736175)
χαιρομαι! αν και θεωρω υπερβολη καπως τα 210 λιτρα για ενα μονο οσκαρ..αλλα αυτο ειναι και λιγο αποψη!

επανηλθαν αλλα μου καθονται πολυ στο βυθο και συνοστιζονται μεταξυ τους και μου κανει εντυπωση!

είσαι ο μόνος που μου το λες. τα ξένα σάιτ αναφέρουν γύρω στα 75γαλλόνια το ένα (δηλ.280λ), 100γαλ.τα δύο (δηλ.390λ). τώρα ο δικός μου είναι 30εκ και τον βλέπω καλά. βέβαια ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να του το παρέχω.
παρακολούθησέ τα, πάντως όταν είναι ομάδα λειτουργούν διαφορετικά από τα μεμονομένα, γιατί υπάρχει η αλληλεπίδραση. ελπίζω να πάνε όλα καλά, είναι ψάρια που ζουν πολύ και ευτυχώς είναι ανθεκτικά. έχεις καθόλου φυτά μέσα ή μπα?

ALEXANDROS OSCAR 13-02-13 22:55

οχι τιποτα ευτυχως.
αλωστε ζουνε τρελα αρμονικα....οταν ηταν μικρα ειχαμε εντασεις...
τι να πω θα τα αφησω να δω πως θα συνεχισουν!!!!
ευχαριστω πολυ παντως.
-------------------------
ολος περιεργως δεν εχω καθολου τσακωμους μεταξυ τους παροτι ειναι 3 ηδη...2 tiger ενα albino και 2 παραλαγη του tiger
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από maria p (Μήνυμα 736188)
είσαι ο μόνος που μου το λες. τα ξένα σάιτ αναφέρουν γύρω στα 75γαλλόνια το ένα (δηλ.280λ), 100γαλ.τα δύο (δηλ.390λ). τώρα ο δικός μου είναι 30εκ και τον βλέπω καλά. βέβαια ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να του το παρέχω.
παρακολούθησέ τα, πάντως όταν είναι ομάδα λειτουργούν διαφορετικά από τα μεμονομένα, γιατί υπάρχει η αλληλεπίδραση. ελπίζω να πάνε όλα καλά, είναι ψάρια που ζουν πολύ και ευτυχώς είναι ανθεκτικά. έχεις καθόλου φυτά μέσα ή μπα?

εχεις ενα δικιο αλλα ειχα πιο παλια 2 οσκαρ σε 200 ενυδρειο και ζησανε 6 χρονια και με δυσκολες συνθηκες...και φαντασου οτι μετα τα εδωσα γιατι επρεπε να φυγω. ημουν φοιτητης.

εχω φυτα ...συνθετικα εννοειται...
τα αληθηνα εζησαν μονο 2 μερες...χεχεχεχεχεχεχε
κυριως βραχια και ενα αεροπλανο ναυαγιο στο οποιο μπαινουν..απορω πως χωρανε!!!!!

maria p 13-02-13 22:57

πάντως το ποστ για τον νανισμό αναφέρει οτι τα όσκαρ δεν περιλαμβάνονται σ αυτά που παθαίνουν νανισμό λόγω έλλειψης χώρου. τώρα τι άλλα θέματα μπορεί να προκύψουν από αυτό και τι λέμε μικρό χώρο, εφ όσον όλοι ενδιαφερόμαστε για το καλό των ζώων μας, το συζητάμε.

dimost 13-02-13 23:01

https://www.youtube.com/watch?v=VTHuUjmkF58
και φυτα μπαινουν αρκει να υπαρχει χωρος

ALEXANDROS OSCAR 13-02-13 23:03

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από maria p (Μήνυμα 736194)
πάντως το ποστ για τον νανισμό αναφέρει οτι τα όσκαρ δεν περιλαμβάνονται σ αυτά που παθαίνουν νανισμό λόγω έλλειψης χώρου. τώρα τι άλλα θέματα μπορεί να προκύψουν από αυτό και τι λέμε μικρό χώρο, εφ όσον όλοι ενδιαφερόμαστε για το καλό των ζώων μας, το συζητάμε.

δεν νομιζω οτι ισχυει ο νανισμος στα οσκαρ...
αυτα μεγαλωνουν σαν τρελα....

maria p 13-02-13 23:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από dimost (Μήνυμα 736199)
https://www.youtube.com/watch?v=VTHuUjmkF58
και φυτα μπαινουν αρκει να υπαρχει χωρος

δικά σου είναι αυτά? πολύ όμορφα και το ενυδρείο επίσης. τέτοιος τιγρέ είναι κι εμένα.
κοίτα ο δικός μου είναι στυλ "τσαμπουκά" του έχω μια μεγάλη κοτρώνα που όταν ήταν μικρός καμμιά φορά κρυβόταν πίσω της και ένα ξύλο μοπάνι που τώρα έχω αρχίσει να σκέφτομαι πως είναι πολύ ελαφρύ γι αυτόν γιατί το κάνει βόλτα στο ενυδρείο και φοβάμαι μην κάνει καμμιά ζημιά στα τζάμια. έχει χαλάσει τον θερμαντήρα του, κουνάει τις άκρες από τα φίλτρα και όταν τρώει γεμίζει νερά τον τόπο. ούτε σκέψη για φυτά, α ούτε ανέχεται φως στο ενυδρείο, μόνο του δωματίου.

ALEXANDROS OSCAR 13-02-13 23:14

εχω και εγω αρκετα φυτα!
δημο δουλευεις σε πετ???
σοβαρα???
πρεπει να δεις τα δικα μου...
λες και ειναι οικογενεια...

dimost 13-02-13 23:19

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από maria p (Μήνυμα 736206)
δικά σου είναι αυτά? πολύ όμορφα και το ενυδρείο επίσης. τέτοιος τιγρέ είναι κι εμένα.
κοίτα ο δικός μου είναι στυλ "τσαμπουκά" του έχω μια μεγάλη κοτρώνα που όταν ήταν μικρός καμμιά φορά κρυβόταν πίσω της και ένα ξύλο μοπάνι που τώρα έχω αρχίσει να σκέφτομαι πως είναι πολύ ελαφρύ γι αυτόν γιατί το κάνει βόλτα στο ενυδρείο και φοβάμαι μην κάνει καμμιά ζημιά στα τζάμια. έχει χαλάσει τον θερμαντήρα του, κουνάει τις άκρες από τα φίλτρα και όταν τρώει γεμίζει νερά τον τόπο. ούτε σκέψη για φυτά, α ούτε ανέχεται φως στο ενυδρείο, μόνο του δωματίου.

ναι τα δικα μου ειναι
κοιτα οτι κανουν ζημιες κανουν αλλα αμα τα δεσεις καλα τα φυτα και εχεις και ορεξη να τακτοποιεις το ενυδρειο μπορει και να ζησουν τα φυτα
εγω εκτος απο της ανουμπιες εχω μεσα και κρυπτοκορινες και κανα δυο αλλα φυτα
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από maria p (Μήνυμα 736206)

ναι τα δικα μου ειναι
κοιτα οτι κανουν ζημιες κανουν αλλα αμα τα δεσεις καλα τα φυτα και εχεις και ορεξη να τακτοποιεις το ενυδρειο μπορει και να ζησουν τα φυτα
εγω εκτος απο της ανουμπιες εχω μεσα και κρυπτοκορινες και κανα δυο αλλα φυτα
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ALEXANDROS OSCAR (Μήνυμα 736209)
εχω και εγω αρκετα φυτα!
δημο δουλευεις σε πετ???
σοβαρα???
πρεπει να δεις τα δικα μου...
λες και ειναι οικογενεια...

οχι δεν δουλευω σε pet

ALEXANDROS OSCAR 13-02-13 23:28

τι να σου πω... εμενα παλι αλλο ψαρι δεν εζησε.....
τα δε φυτα τα κοβουν ακομα και τα πλαστικα!
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ALEXANDROS OSCAR (Μήνυμα 736221)
τι να σου πω... εμενα παλι αλλο ψαρι δεν εζησε.....
τα δε φυτα τα κοβουν ακομα και τα πλαστικα!

ευχαριστώ πολυ ολουσ σας!
καλο βραδυ να εχετε!!

tsoui 13-02-13 23:37

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από maria p (Μήνυμα 736194)

και τα oscar παθαινουν νανισμο οπως ολα τα ψαρια η διαφορα τους ειναι οτι σε αντιθεση με ολα τα αλλα ψαρια μεγαλωνει μονο το σωμα του ψαριου κανονικα αλλα το κεφαλι παραμενει μικρο (δεν αναπτυσετε) το εχω δει με τα ματια σε ενα τυπο να τον χαρακτηρησω με επιεικια που ειχε ενα oscar σε 60λτ το σωμα του ψαριου δε χωραγε εννοειτε να στριψει μεσα στο ενυδρειο το κεφαλι του ομως ηταν οσο 1 χρονων πολυ λυπηρο θεαμα τελειος απαραδεκτος ο τυπος.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:17.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01834 seconds with 10 queries