Παράθεση:
|
παγωμενο νερακι στο ενυδρειο κατευθειαν και αστο να ζεσταθει μονο του.
σιγουρα πολλοι θα διαφωνισουν αλλα τα ψαρια δεν ζουν σε μια σταθερη θερμοκρασια 26 βαθμους ολη τους τη ζωη....η φυση εχει μεγαλα σκαμπανεβασματα.(μερα-νυχτα π.χ.) ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση ψαρι (ενηλικο οχι γοννος) να παθει κατι απο αυτη τη διαδικασια. |
Παράθεση:
Το νερό έχει θερμοσυσσωρευτικές ιδιότητες και οποιαδήποτε μεταβολή θερμοκρασίας γίνεται στην φύση στο νερό γίνετε σε πολύ μικρότερη κλίμακα. Η χρήση κατσαρόλας ή μίξη νερού από το δίκτυο είναι προσωρινές λύσεις,η χρήση κάδου προετοιμασίας του νερού επιβάλλεται αν θέλουμε να μειώσουμε τις αιτίες προβλημάτων στο ενυδρείο μας. |
Παράθεση:
ετσι πιστευα και εγω αλλα πειραματιστηκα...εδω και χρονια κανενα απολυτως προβλημα.ουτε καν στη συμπεριφορα.ποσο μαλλον να νοσησει καποιο ψαρι... κατα τη δικη μου αποψη ειναι μυθος και για μενα καταριφθικε.εσυ μπορεις να προετοιμαζεις το νερο σου....:rolleyes: εγω γλυτωσα απο τεραστια διαδικασια. |
Φίλε Κώστα αυτά είναι χιλιοειπωμένα και χιλιογραμμένα,ο καθένας αποφασίζει ποιον δρόμο θα διαλέξει.
|
Παράθεση:
Εγω μια που χρησιμοποιω νερο οσμωσης αφηνω το σωληνακι της οσμωσης να γεμισει το ενυδρειο! Σταδιακα ριχνω ηλεκτρολυτες και ιχνοστοιχεια... Δεν προλαβαινει να πεσει η θερμοκρασια σχεδον καθολου αφου αναλαμβανει ο θερμοστατης! Πιο παλια (πολυ πιο σωστα) συγκεντρωνα το νερο σε βαρελακι , με θερμοστατη το ζεσταινα και με αντλια το εβαζα στο ενυδρειο! (φυσικα αφου εριχνα ηλεκτρολυτες και ιχνοστοιχεια) |
για μια ακομη φορα σωστος:p
δεν το διαυκρινισα.αν κανεις αλλαγη με παγωμενο νερο σε 60αρι δεν θα μεινει τιποτα ορθιο.... μιλαω για μεγαλα ενυδρεια που θερμοκρασια αντε να παει απο 26 στους 24. ιδανικο γιατι που να κανεις προετοιμασια σε 500λιτρα αλλαγη....:D |
αν υποθετικά το νερό του ενυδρείου μας είναι στους 27 και το φρέσκο νερό είναι στους 20, σε μια υποτιθέμενη αλλαγή της τάξης του 30%, ή 15 λίτρα ενυδρειο έχουμε, ή 1000 λίτρα ενυδρειο έχουμε, η θερμοκρασία θα παίσει στους 24,9.
|
Παράθεση:
|
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Φυσικα η θερμοκρασια του νερου αλλαγης θα πρεπει να ειναι ιδια με του νερου του ενυδρειου ... αλλα δυστηχως πρακτικα πολλες φορες ειναι δυσκολο ... ειδικα στα μεγαλα ενυδρεια! Το ιδανικο θα ηταν να αλλαζουμε ενα μικρο ποσοστο του νερου μας καθημερινα ... τοσο μικρο που οι μεταβολες στη θερμοκρασια θα ηταν ανεπαισθητες!! Αλλα πρακτικα ειναι δυσκολο ισως στο μελλον με αυτοματοποιημενο τροπο το καταφερω ...! ΠΡΟΣΟΧΗ πολλες φορες αν εχουμε πολλα ψαρια ισως χρειαζεται να αλλαζουμε παραπανω απο 30% η και να κανουμε 2 αλλαγες ανα εβδομαδα! |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:34. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board