Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Reef (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=203)
-   -   voas reef tank 550l (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=86342)

Sakisdraminos 06-11-15 07:24

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από voas (Μήνυμα 905360)
καλησπέρα παιδια!τα λογια είναι περιττα....Συνημμένο Αρχείο 74685
εχω τρελαθεί από χαρα.......περιμενω πως και πως.

Χαλαρααααα
Απο εδω και περα πρεπει να εχεις περισοτερο υπομονη!!!
Τι εκανες απο βραχο και αραγονιτη...

mixalakis 06-11-15 07:33

βλεπω να βαζεις καρχαρία απο την πρωτη μερα στο ενυδρειο..:D:D:D:D

voas 06-11-15 10:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mixalakis (Μήνυμα 905381)
βλεπω να βαζεις καρχαρία απο την πρωτη μερα στο ενυδρειο..:D:D:D:D

φαλαινοκαρχαρια:smt120??
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Sakis Papadopoulos (Μήνυμα 905380)
Χαλαρααααα
Απο εδω και περα πρεπει να εχεις περισοτερο υπομονη!!!
Τι εκανες απο βραχο και αραγονιτη...

γεια σου σακη!εχεις δικιο....απλα ερχονται γιορτες & στο σαλονι είναι το κουτι με το ενυδρειο και καταλαβαίνεις!:D
40κιλα νεκρο με aquascape & 5-7κιλα ζωντανο.αραγωνιτη ασπρο νεκρο 3-5....
τελικα ειπα στο νινταλ να κανουμε τρυπα & στην αντλ.επ.....
σακη ευχαριστω αλλα είναι απλησίαστα αυτά τα νουμερα για τους 2τελευταιους ριακτορες που μου εδειξες!

voas 07-11-15 02:30

1 Συνημμένο(α)
http://www.aquatek.gr/vb/attachment....3&d=1446856168μετα από 4ωρες δουλεια ........ιδου τα αποτελέσματα
Συνημμένο Αρχείο 74713 αυριο νεοτερα.........

Sakisdraminos 07-11-15 07:29

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από voas (Μήνυμα 905388)
φαλαινοκαρχαρια:smt120??

γεια σου σακη!εχεις δικιο....απλα ερχονται γιορτες & στο σαλονι είναι το κουτι με το ενυδρειο και καταλαβαίνεις!:D
40κιλα νεκρο με aquascape & 5-7κιλα ζωντανο.αραγωνιτη ασπρο νεκρο 3-5....
τελικα ειπα στο νινταλ να κανουμε τρυπα & στην αντλ.επ.....
σακη ευχαριστω αλλα είναι απλησίαστα αυτά τα νουμερα για τους 2τελευταιους ριακτορες που μου εδειξες!

Απο οτι ειδες αναλογα θα το μεγεθος ειναι οι τιμες.
αξιοπιστα τα εργαλια. αμα θελεις κοιτα και αλλες εταιριες.
Με το 509 πιστευω θα εισαι κομπλε. το εχω εγω και ενα παλικαρι απο αρτα!

για βραχο καλα εκανες πιο επελεξες?
αραγονιτη δεν θα εβαζα ζωντανο καλυτερα βραχο.πιστευω οτι δεν μπορει να ειναι ζωντανος.
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από voas (Μήνυμα 905516)
μετα από 4ωρες δουλεια ........ιδου τα αποτελέσματα
Συνημμένο Αρχείο 74713 αυριο νεοτερα.........

Πλατη θα βαψεις???

mixalakis 07-11-15 07:40

Μια μπλε πλατουλα θα ηταν λουκούμι ....

Sakisdraminos 07-11-15 08:24

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mixalakis (Μήνυμα 905520)
Μια μπλε πλατουλα θα ηταν λουκούμι ....

Μαυρο.επελεξα στο δικο μου και στο νανο το οδιο.
πιστευω δεν φενονται πολυ οι αλγες στην πλατη καο τονηζει πολυ τα χρωματα στα κοραλια.

mixalakis 07-11-15 08:31

Κι εγω μαυρο εχω ... και αισθανομαι οτι ειναι λιγο σκοτεινό...ισως θα επρεπε να ειχα βαλει μπλε.

manoskap 07-11-15 08:33

Και εγω μαυρο αλλα μου αρεσει !!!
Γουστα ειναι αυτα!

Sakisdraminos 07-11-15 08:51

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mixalakis (Μήνυμα 905523)
Κι εγω μαυρο εχω ... και αισθανομαι οτι ειναι λιγο σκοτεινό...ισως θα επρεπε να ειχα βαλει μπλε.

Εγω που εχω τσεκαρει δυο μπλε δεν μου αρεσε καθολου.
το γιατι το ειπα.
επισις το σκοτεινο δεν νομιζω να αλαξει κατι αμα το αλλαξεις...

voas 07-11-15 09:32

καλημέρα παιδια!καταρχην ένα μεγαλο ευχαριστω στο nidal,απιστευτες γνωσεις,τρομερος μαστορας(χειρουργος),πεντακαθαρη δουλεια & τροπος δουλειας(εργοστασιακο) και πανω από όλα καλος ανθρωπος παρολο που δεν τον γνωριζω χρονια!!
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Sakis Papadopoulos (Μήνυμα 905518)
Απο οτι ειδες αναλογα θα το μεγεθος ειναι οι τιμες.οπως και στην υπολοιπη ζωη μας.οτι πληρωσεις περνεις
αξιοπιστα τα εργαλια. αμα θελεις κοιτα και αλλες εταιριες.
Με το 509 πιστευω θα εισαι κομπλε. το εχω εγω και ενα παλικαρι απο αρτα!
ποσο εχει σακη ο 509?
για βραχο καλα εκανες πιο επελεξες?μες την εβδομαδα θα παω......
αραγονιτη δεν θα εβαζα ζωντανο καλυτερα βραχο.πιστευω οτι δεν μπορει να ειναι ζωντανος.νεκρο αραγωνιτη θα βαλω 40 κιλα.

Πλατη θα βαψεις???

φυσικα!
μου εχετε βαλει νέο διλημμα!μπλε μαυρο:smt120 :smt120

mixalakis 07-11-15 09:48

το μαυρο ειναι safe . το μπλε ειναι γουστο.

kostas82 07-11-15 12:22

Άντε να γεμίσουμε νεράκι :D με το φωτιστικό τι θα κάνεις ;

Sakisdraminos 07-11-15 13:07

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kostas82 (Μήνυμα 905554)

Μεταλου θα βαλει.....:D
Παράθεση:

Μεταλου θα βαλει.....:D

Νικο 235 +μεταφορικα το 509 εχει υλικο αλλα προτηνω να παρεις νεκρο κοραλι ARM.
Για αραγονιτη καλη επιλογη εγω εχω λιγοτερο απο δυο δακτυλα.

voas 07-11-15 19:15

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mixalakis (Μήνυμα 905533)
το μαυρο ειναι safe . το μπλε ειναι γουστο.

είναι safe σε τι?
Παράθεση:

εεεε τωρα που χειμωνιασε σιγα σιγα ωρα να αναψουμε τα καλαι μας,τι λες?:grin:βεβαια πρεπει πρωτα να κανονίσουμε λεπτομεριες περι επιλογης φασματος,λεντ,κτλ. ετσι δεν είναι?
Νικο 235 +μεταφορικα το 509 εχει υλικο αλλα προτηνω να παρεις νεκρο κοραλι ARM.δηλαδη σακη αυτος σε σχεσει με τον tmc1500 είναι καλυτερος σαν εταιρια αλλα πιο μικρος ?αν παει τοσο οκ!
Για αραγονιτη καλη επιλογη εγω εχω λιγοτερο απο δυο δακτυλα.[/QUOTE]
αραγωνιτη νεκρο ασπρο 2-4 κοκ.
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από voas (Μήνυμα 905592)
είναι safe σε τι?
εεεε τωρα που χειμωνιασε σιγα σιγα ωρα να αναψουμε τα καλαι μας,τι λες?:grin:βεβαια πρεπει πρωτα να κανονίσουμε λεπτομεριες περι επιλογης φασματος,λεντ,κτλ. ετσι δεν είναι?
Νικο 235 +μεταφορικα το 509 εχει υλικο αλλα προτηνω να παρεις νεκρο κοραλι ARM.δηλαδη σακη αυτος σε σχεση με τον tmc1500 είναι καλυτερος σαν εταιρια αλλα πιο μικρος ?αν παει τοσο οκ!
Για αραγονιτη καλη επιλογη εγω εχω λιγοτερο απο δυο δακτυλα.

αραγωνιτη νεκρο ασπρο 2-4 κοκ. [/QUOTE]

mixalakis 07-11-15 19:36

ειναι safe σαν επιλογη... το μπλε αν δεν το εχεις καπου αλλου να σου κανει κουκου μην το βαλεις.... βαλε μαυρο. εχει δικιο ο σακης. αντανακλα πιο πολυ φως εις βαρος των κοραλιων ... αλλα και παλι περι ορέξεως ...

voas 07-11-15 19:38

καλησπέρα σε ολους!αφου τελειώσαμε εχθες αυτην την ψυχοφθορα διαδικασια του ανοιγματος των τρυπων & και της τοποθέτησης του ενυδρείου με την συνδεσμολογια των σωληνων με το σαμπ στην βαση πλεον περναμε σε μια ευχαριστη φαση η οποια περιλαμβανει εκτος από πολύ υπομονη τα παρακατω:αγορα αραγωνιτη & νεκρου βραχου μες την εβδομαδα και σχεδιασμος aquascape,βαψημο πλατης 3 χερια με πλαστικο χρωμα ματ,σχεδιασμος ντουλαπιου πολυγωνικου ανοιγομενου προς τα πανω με κουμπασα μαλλον(εχω θεμα σε αυτό το κομματι και εχει σπασει το κεφαλι μου)για πανω από ενυδρειο διαστασεων 155χ10χ12,5χ12,5 με φαλτσα 22.5μοιρων,στην μετοπη θα σχεδιαστουν 6 ανεμιστηρακια που θα βαρανε πανω στο diy φωτιστκο και στον χωρο μεσα,το υλικο θα είναι κοντ.πλακ.θαλ.0.8cm

mixalakis 07-11-15 19:42

νερο ποτε σκεφτεσαι να βαλεις?

voas 07-11-15 20:41

ν.βραχος,αραγωνιτης,αλατι,βακτηρια και νερο.......

mixalakis 07-11-15 21:19

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από voas (Μήνυμα 905616)
ν.βραχος,αραγωνιτης,αλατι,βακτηρια και νερο.......

Το συστημα δεν θα το δοκιμασεις ?

voas 07-11-15 23:50

όχι δεν προλαβα σημερα,ειχα γιορτη πατερα υιου & γυναικας οποτε λιγο δυσκολο μιχαλη:smt120!
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mixalakis (Μήνυμα 905618)
Το συστημα δεν θα το δοκιμασεις ?

δεν εχουν μπει οι συστολες & οι ουρες στην αποχετευση του σαμπ γιατι δεν τα ειχα οποτε εκρεμουν για μες την βδομαδα που θα τα παρω για να μπουν!θυμαμαι το τηλ. και την επισημανση σου αρχες εβδομάδας:)

mixalakis 07-11-15 23:51

να τους χαιρεσαι!!!

voas 07-11-15 23:54

και εσυ φιλε πολυχρονος!:pκαι όλα τα καλα με υγεια:)......

kostas82 08-11-15 02:04

Να τους χαίρεσαι Νίκο , χρόνια πολλά και σε εσένα Μιχάλη ,
Νίκο γεμισε το με γλυκό νερό και δοκίμασε το ήρθε η ώρα μην βρεθούμε προ εκπλήξεων χαχαχα

mixalakis 08-11-15 10:37

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kostas82 (Μήνυμα 905677)
Νίκο γεμισε το με γλυκό νερό και δοκίμασε το ήρθε η ώρα μην βρεθούμε προ εκπλήξεων χαχαχα

ευχαριστω !!

πες τα κώστα , πες τα , Νικο ριξε νεροοοο στο σύστημα

voas 08-11-15 14:46

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kostas82 (Μήνυμα 905677)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΩΣΤΑ!
κωστα πρεπει να συνδεθει στην αποχετευση πως θα αδειασω μετα?μες την εβδομαδα θα γινει και αυτο.:p:p
μου ελειπαν κατι συστολες & ουρες οποτε θα ξαναερθει ο νινταλ για δοκιμες κτλ.:grin:

voas 08-11-15 20:19

5 Συνημμένο(α)
καλησπέρα σε ολους!μιχαλη>http://www.aquatek.gr/vb/attachment....3&d=1447006644Συνημμένο Αρχείο 74743

http://www.aquatek.gr/vb/attachment....4&d=1447006644Συνημμένο Αρχείο 74744

Συνημμένο Αρχείο 74748

http://www.aquatek.gr/vb/attachment....9&d=1447006732Συνημμένο Αρχείο 74749

Συνημμένο Αρχείο 74750

voas 09-11-15 19:30

ενώ μεχρι τωρα μεσα μου εκλεινα περισσοτερο προς το μπλε κατι μου λεει αυριο να παρω μαυρο πλαστικο χρωμα για πλατη!!:confused:
μαρεσει που ηθελα να κανω και αγορες βραχου αραγωνιτη αλατι βακτιρια για σημερα και δεν εκανα τιποτα γιατι τωρα μπηκα σπιτι...:smt086

puntomad 09-11-15 22:49

Νικο καλησπερα
μολις ολοκληρωσα την αναγνωση, διαβασα ολο το θεμα απο την αρχη.
Καλοριζικο να ειναι και να το χαρεις οπως το εχεις φανταστει.
Περι ενυδρειου δεν εχω πολλες γνωσεις αλλα η δουλεια σου ειναι πολυ καλη και ο εξοπλισμος φαινεται σουπερ.

Δυο παρατηρησεις σημαντικες για εμενα.
1ον το ups εκει που το εχεις μετα απο λιγο καιρο θα σου κανει χαλια την γυψοσανιδα, απο θερμοκρασια και σκονες θα μαυρισει και θα φαινεται χαλια, επισης ειναι επικινδυνο γιατι θα εχεις υγρασια και πολυ πιθανο να σου βγαλει ζημια.
2ον Το πινακακι που εχεις τις ασφαλειες ειναι στεγανο ??? Εξω στο μπαλκονι που εβαλες τα πολυμπριζα ειναι στεγανα??? Ειναι πολυ ευκολο να σου ριχνει τον ρελε απο υγρασιες.

Απο τον πινακα τραβηξες νυμ δυομισαρι καλωδιο ή μονο μαυρο (φαση) ?

voas 10-11-15 00:13

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από puntomad (Μήνυμα 905930)
Νικο καλησπερα
μολις ολοκληρωσα την αναγνωση, διαβασα ολο το θεμα απο την αρχη.
Καλοριζικο να ειναι και να το χαρεις οπως το εχεις φανταστει.ευχαριστω πολύ φιλε puntomad(το ονομα σου?)
Περι ενυδρειου δεν εχω πολλες γνωσεις αλλα η δουλεια σου ειναι πολυ καλη και ο εξοπλισμος φαινεται σουπερ.ουτε εγω εχω γνωση σε θαλασσινο, πρωτη αποπειρα είναι αλλα να'ναι καλα τα παιδια στο φορουμ που βοηθάνε...

Δυο παρατηρησεις σημαντικες για εμενα.
1ον το ups εκει που το εχεις μετα απο λιγο καιρο θα σου κανει χαλια την γυψοσανιδα, απο θερμοκρασια και σκονες θα μαυρισει και θα φαινεται χαλια, επισης ειναι επικινδυνο γιατι θα εχεις υγρασια και πολυ πιθανο να σου βγαλει ζημια.1ον:πισω από τo ups εχω βαλει 3ανεμιστηρακια που βαρανε πανω του.2ον:θα μπει πορτακι ανοιγομενο πανω από το ενυδρειο και θα φοραει 6ανεμιστηρακια που θα βαρανε το χωρο μεσα.3ον:εχω βαλει ανεμιστηρακια πανω από το σαμπ 2χ12αρια.4ον:θα φτιαχτουν εξαερισμοι στα πορτακια 5ον:ολα τα ανεμιστηρακια θα πεσουν στον ελεκτη θερμ.6ον:το φωτιστικο το (μαμα) θα αφαιρεθεί αμεσα και θα φτιαξω diy που χρειαζεται 30 με 40 ποντους νομιζω από την σταθμη δεν ξερω ακριβως οποτε θα κουμπωσει στον ουρανο της γυψοσανίδας.
2ον Το πινακακι που εχεις τις ασφαλειες ειναι στεγανο ???είναι εξωτερικου χωρου και τυπου Εξω στο μπαλκονι που εβαλες τα πολυμπριζα ειναι στεγανα???τα εχω σε ντουναπακι μονομενοΕιναι πολυ ευκολο να σου ριχνει τον ρελε απο υγρασιες.

Απο τον πινακα τραβηξες νυμ δυομισαρι καλωδιο ή μονο μαυρο (φαση) ?

2.5αρι3ων δρομων.ολα αυτά που με ρωτας είναι απολυτος σωστα,τα ιδια ρωτησα και τον ηλεκτρολογο που μου συνεδεσε τον πινακα και μου ειπε ότι δεν εχουν θεμα ....τωρα από εκει και περα λαθοι δεν κανει ο θεος & οι νεκροι οποτε εάν δω κατι από τα προαναγγελθεντα θα παω στην λυση εξαερισμου τυπου μπανιου και τελος η υγρασία......

puntomad 10-11-15 00:49

Το ονομα μου ειναι Δημητρης.
Το ups θα σου κανει σταμπα απο πανω στανταρ.
θα φτιαξεις diy ελεκτες θερμοκρασιας?
πχ το ups θα εχει δικο του ελεκτη και θα ανοιγει το ανεμιστηρακι?
ή εχεις βρει ελεκτη με πολλες ειδοσους και εξοδους?

Σε ρωτησα για τις υγρασιες, γιατι οσα θαλασσινα εχω δει ειναι ανοικτα απο πανω και συνηθως εχουν πολυ χωρο απο πανω, οποτε φανταζομαι θα παιζει και υγρασια.

voas 10-11-15 22:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από puntomad (Μήνυμα 905960)
Το ονομα μου ειναι Δημητρης.γεια σου μητσαρα!
Το ups θα σου κανει σταμπα απο πανω στανταρ.παντως το λειτουργω καμια εδβομαδα και ειναι αθορυβο
θα φτιαξεις diy ελεκτες θερμοκρασιας?οχι απο ebay εχω παρει τον stc1000
πχ το ups θα εχει δικο του ελεκτη και θα ανοιγει το ανεμιστηρακι?στο ups θα πεσουν η αντλ.επ. & οι 3κυκλοφ/τες
ή εχεις βρει ελεκτη με πολλες ειδοσους και εξοδους?με γεφυρα μαλλον

Σε ρωτησα για τις υγρασιες, γιατι οσα θαλασσινα εχω δει ειναι ανοικτα απο πανω και συνηθως εχουν πολυ χωρο απο πανω, οποτε φανταζομαι θα παιζει και υγρασια.

ανοιχτο θα ειναι γιατι θα φυγει το φωτιστικο αυτο,απλα θα μπει πορτακι στην φατσα.
τελικα παιδια ανατροπη δεδομενων στις καθυστερησεις για την αγορα ν.βραχου!εκει που θα τον αγοραζα από μαγαζι εχθες αργα ένα παιδι από το φορουμ εβαλε ότι πουλαει καμια 50κιλα.συμφωνησαμε και αυριο παω να τον παρω:)......

voas 11-11-15 22:07

5 Συνημμένο(α)
καλησπέρα σε ολους!για να μαζευόμαστε σιγα σιγα.http://www.aquatek.gr/vb/attachment....5&d=1447272391Συνημμένο Αρχείο 74805

http://www.aquatek.gr/vb/attachment....6&d=1447272391Συνημμένο Αρχείο 74806

http://www.aquatek.gr/vb/attachment....8&d=1447272391Συνημμένο Αρχείο 74807

http://www.aquatek.gr/vb/attachment....1&d=1447272391Συνημμένο Αρχείο 74808

Συνημμένο Αρχείο 74809

Sakisdraminos 11-11-15 22:56

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από voas (Μήνυμα 906266)

Καλη αρχη γιανα βλεπω να τα τα δινες σχημα...

billartist 12-11-15 21:29

Τον μαριναρησες καλα;

voas 12-11-15 22:30

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από billartist (Μήνυμα 906427)
Τον μαριναρησες καλα;

εχω ξεκινησει με μισολογα να το λεω στη γυναικα μου για ψυσιμο στο φουρνο γιατι ξερω ότι μυριζει λιγο,αυριο που θα λειπει θα τον "θωρακισω"εξωτερικα κανα 2ωρο στους 200βαθμους......:D
μηπως θα επρεπε να βρω 3-4 κομματια πιο μεγαλα ν.βραχου για να τα ξεκινησω σαν βασης και πανω τους να χτισω τα υπαρχον που εχω.τι λετε οι εμπειροι?

kostas82 12-11-15 22:53

Ναι και να τον σβησεις και με ενα καλό κρασί ρε συ Νίκο χαχαχα , ποσό καιρό είναι νεκρός ; Καλύτερα να βάλεις τον ζωντανό απο πάνω Νίκο

leonardos 12-11-15 22:58

για δωσε λιγο σχημα να δουμε!!!! :)

voas 12-11-15 23:15

1 Συνημμένο(α)
http://www.aquatek.gr/vb/attachment....5&d=1447362886Συνημμένο Αρχείο 74835
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kostas82 (Μήνυμα 906447)
Ναι και να τον σβησεις και με ενα καλό κρασί ρε συ Νίκο χαχαχα , ποσό καιρό είναι νεκρός ; Καλύτερα να βάλεις τον ζωντανό απο πάνω Νίκο

το επιασα το υπονοουμενο κωστα:grin:!

voas 12-11-15 23:36

5 Συνημμένο(α)
βαζοντας λοιπον την πρωτη δοση στο φουρνο εκανα ένα πειραμα χωρις κολλες τσιμεντα κτλ. για να περασει η ωρα αλλα και για να φτιαξω ένα πλανο!βεβαια θελω τις γνωμες σας για να δω εάν το πλανο που εχω είναι σωστο η είναι αλλου για αλλου...http://www.aquatek.gr/vb/attachment....6&d=1447363453Συνημμένο Αρχείο 74836

http://www.aquatek.gr/vb/attachment....9&d=1447364016Συνημμένο Αρχείο 74837http://www.aquatek.gr/vb/attachment....9&d=1447364016Συνημμένο Αρχείο 74838[ATTACH]Συνημμένο Αρχείο 74840[/ATTACH]αυτος είναι 20κιλα περιπου και εχει διαστασεις 100χ30χ30

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 14:05.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,04416 seconds with 10 queries