Παράθεση:
------------------------- λοιπον παιδια καλησπέρα!πηρα ένα γειτονα ηλεκτρολογο και θα ερθει αυριο το απόγευμα να το δει και να μου πει.........για να δουμε μπας και γινει. εάν περασω αυτό το εμποδιο όπως εχει εξελιχθεί και ερθει και ο νινταλ το σαββατο σπιτι πλεον θα μενει να μπει ο εξοπλισμος στην θεση του.. 1ον:αντ.οσμ.>δεν υπαρχει περιπτωση να την συνδεσω μονος μου 2ον:σκιμμερ>ισχυει ότι και στα πανω...... 3ον:αυτ.αναπληρωση>ισχυει ότι και στα πανω.... 4ον:co2>ισχυει ότι και στα πανω.... 5oν:3ριακτορες> ισχυει ότι και στα πανω.... 6ον:θερμοσταστης>πιστευω ότι τον εχω.... 7ον:αντλια επ. & λοιπες αντλιες>και αυτές πιστευω ότι τις εχω.... 8ον:κυκλοφορητες>και αυτους νομιζω ότι τους εχω... 9ον:ελεγκτης θερμ>κουτσα στραβα θα τον μονταρω..... όπως καταλαβαίνετε.....:smt120:smt120:smt120:smt120:smt 120:smt120:smt120:smt120:smt120 |
2 Συνημμένο(α)
καλησπέρα σε ολους!σημερα ηρθε ο νεος ηλεκτρολόγος φοβερο παιδι τα ξεπεταξε σε 2.30 ωρες και εφυγε.ιδου τα αποτελεσματαhttp://www.aquatek.gr/vb/attachment....5&d=1446308793Συνημμένο Αρχείο 74605
[http://www.aquatek.gr/vb/attachment....6&d=1446308793ATTACH]74606[/ATTACH].....μετα ηρθε ο νινταλ(φοβερος τυπος κανονικη εγκυκλοπαιδια)όλα καλα και θα ερθει ξανα την τριτη η'παρασκευη για να το τελειώσουμε........μακαρι....επιτελους! |
παιδια ξεχασα...μου ειπε ο νινταλ ότι πρεπει να παρω και ph controller για τον ριακτορα ασβεστιου......εχετε τιποτα υποψιν σας????...όπως επισης και ηλεκτροβανα που μου ειπε να παω σε ένα μαγαζι που την εχει φτηνα να την παρω....
|
Παράθεση:
Φαντάσου ότι από της 8 είμαι Πρέβεζα! Άσε που πρέπει να αρρώστησα ... Για το reactora άμα θες βάζεις εγώ δουλεύω χωρίς και μέχρι στιγμής δεν έχει θέμα!, |
Παράθεση:
οποτε δεν βαζω προς το παρων.... |
Μπράβο Νίκο !!!! Άντε να ξεκινήσει το σύστημα .
|
ευχαριστω πολυ μιχαλη!πεταω φιλε περιμενω πως και πως.....
------------------------- μιχαλη να σε ρωτησω.ο βραχος καθεται πανω στο τζαμι η' σε καμια βασουλα ετσι ώστε να αναπνεει οσο μπορει? ------------------------- παιδια πιο είναι τωρα το επομενω βημα?τι πρεπει να αγορασω?αλατι αραγωνιτη?ζωντανο βραχο?απο ποσα κιλα σε όλα?ξεχναω κατι?πρωτα βαζω αλατι μετραω και μετα τα αλλα?.......όπως καταλαβαίνετε απανηλθα σαν B52 με βομβαρδισμο ερωτήσεων.......-+9-+9 ------------------------- τελικα μιχαλη δεν θα βαλω ανεμ/και στα 3πορτακια της βασης,το ειδε και ο νινταλ και μου ειπε ότι είναι υπεραρκετα τα 2ζευγαρια που εχω βαλει ηδη!απλα θα βαλω μονο σιτεςhttp://www.marinastores.gr/product.p...5&category=143 για να αναπνεει όταν είναι κλειστα. |
θα σου πω τι εκανα εγω...
καταρχας γεμισα με κανονικο νερο τα παντα και δοκιμασα ολο τον εξοπλισμο σαν αν ειχε ψαρια μεσα. το αδειασα και το γεμισα με νερο και αντιχλωριο. αν μπορείς από οσμωση καλυτερα απλά ειναι πολλά τα λίτρα στην αρχή. μετά έριξα το αλάτι με την αναλογία που γραφει η συσκευασια. αφου μπήκε το αλάτι διάλεξα αραγωνίτη ... δλδ μου ειπαν .... ποιον δεν θυμαμαι. τον αραγωνίτη τον πλένεις πολυ πολυ πολυ καλα και μετά μεσα. μου είπαν να μην βαλω βασεις μεσα στον αραγωνίτη και απλά να ακουμπησω τον βραχο. ουτε στο σαμπ εχω βαλει βασεις για τον βραχο. αν θελεις βραχο ζωντανο εξαρταται το σεταπ που θελεις. να ξερεις οτι θελει παρακολουθηση στην αρχη για το τι κουβαλαει. εχασα 6 ψαρια σε 3 ημερες απο ενα κολοκαβουρι. το καλο ειναι οτι το ενυδρειο παιρνει μπρος αμεσως αλλιως μπορει να περασουν και 4 μηνες. το κακο ειναι οτι ειναι διπλασια τιμη. υπάρχει μια αναλογια κιλων ανα λιτρο αλλα ειναι δικο σου θεμα. σου μεταφερω τηνμια και μοναδικη μου εμπειρια. ας σου πουν οι πιο εμπειροι πιο πολλά. δοξα το θεο , αν εξαιρεσεις το καβουρι ολα πηγαν πολυ καλα . τελικα το αλατι αν το προσεξεις δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο λενε....φτου φτου φτου... |
ευχαριστω μιχαλη.αραγωνιτης υπαρχει ασπρος και μαυρος?εχουν καμια διαφορα?
κοκομετρια μετρια μου ειχε πει ο κωστας. τον καβουρα τον βλεπω για σαγανακι! ------------------------- μιχαλη δεν θα βαλω ψαρια ακομα....... ------------------------- βραχο ποσα κιλα και απο που? |
Ο άσπρος αραγωνιτης αντανακλά περισσότερο το φώς αποτι ξέρω.Κοκκομετρια μέτρια ώστε να μην σηκώνεται με την κυκλοφορία του νερού αλλά και να μην είναι χοντρός και χώνεται τροφή ανάμεσα.Ακόμα ο χοντρός δυσκολεύει καποια ψάρια όπως wrasse και goby.Ο βράχος είναι πολύ σοβαρό θέμα στο θαλασσινό και πρέπει να το ψάξεις πολύ καλά.Ειδικά αν ξεκινήσεις με ζωντανό πρέπει να τον παρατηρήσεις καλά για τυχόν απταισιες και άλλα τέτοια παράσιτα.Η ποσότητα που θα χρειαστείς είναι περίπου 1 kg/10 λίτρα νερού περίπου αναλόγως και το πόσο έχεις σκοπό να φορτώσεις το ενυδρείο
|
Παράθεση:
------------------------- προσπαθω να παραγγειλω αυτό: http://www.charterhouse-aquatics.co....dcd2a9d0009928 και δεν γινεται.....γνωρίζετε τιποτα? |
Παράθεση:
Μήπως δεν εγκρίνονται τα λεφτά? |
καλημερα!σακη δεν δεχεται τον ταχυδρομικο κωδ.
|
προσωπική μου άποψη είναι ότι , αποφασίζεις πόσα θα χώσεις και αγοράζεις βράχο ... προσπάθησε όσο πιο πολύ πορώδη μπορείς.
αυτό που συμπέρανα απο την δικιά μου προσπάθεια είναι ότι αν έβαζα τώρα πχ 10 κιλά βράχο , μετά έβαζα ψάρια και μετά απο 2 μήνες έλεγα .... αχ να είχα κι αλλο βραχο ....με τίποτα δεν θα έβαζα νέο ζωντανό βράχο .... ίσως μόνο στο σαμπ για κουράρισμα κανα δυο κομματια... σκέψου τώρα να τα εχεις φτιάξει όλα και να προσθέσεις βραχο και να σου κάτσει μια απταίσια και να μην την παρεις χαμπάρι... μπορείς να βάλεις μισό ζωντανό και μισό νεκρό..... ----------- θεωρώ ότι η καλύτερη επιλογή που έκανα ήταν να βάλω σχεδόν 35 κιλά βράχο σε ένα ενυδρειο+σαμπ 280+60 λιτρα. ισως για το λογο αυτό το ενυδρειο παει σφαιρα...το φιλτράρισμα. κάνε την υπέρβαση , βρες την αρχιτεκτονιική που θέλεις , ρώτα πχ τον νινταλ που θα σου έρθει και παρτα όλα με την μια. οι εμπειροι για πειτε .. τα λεω σωστά? |
μιχαλη εχεις δικιο!δηλαδη να παω να παρω 40κιλα πανω κατω βραχο και μετα ολα τα αλλα εε?καλυτερα πιστευω γιατι θα κανω και αλλο παζαρι σε αυτα τα κιλα.τι λες?
------------------------- απο που ομως????ξερεις κανενα καλο μαγαζι? |
εγω μπορώ να σου πω από που το πήρα και δεν ειχα πολλά θέματα αν εξαιρέσεις ενα καβουρι και μια απταισια . ρωτα ομως για το τελικό στησιμο και τον νινταλ αλλά και τον κωστα. προσπαθησε να δεις ενυδρεια στο ιντερνετ στο μεγεθος το δικο σου και να σχεδιάσεις που θελεις να πας..
|
μιχαλη μας εγκατελειψαν οι παλιοι!:D
------------------------- σημερα περιμενω το νινταλ να μου πει τι υλικα χρειαζομαστε για να παω να τα παρω απο σταματιου.. |
οι παλιοι δεν μπορούν να σου πουν τι πρέπει να σου αρέσει.....αυτό θα το κρίνεις εσύ... εσυ θα το τρώς το ενυδρείο στην μαπα καθε βραδυ..
μπες στο ιντερνετ και δες στις διαστάσεις σου τι εχουν φτιάξει. βάλε φωτό εδω μέσα τι σου άρεσε και τότε να σου πουν οι πιο εμπειροι τα υπερ και τα κατά. |
oxi για το aquascape desingn μιχαλη!αλλα για την αγορα βραχου απο που?καποιο αξιοπιστο μαγαζι?
|
Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α)
Συνημμένο Αρχείο 74632http://www.aquatek.gr/vb/attachment....2&d=1446461787κατι τετοιο τι λετε?αλλα σε πιο μεγαλο?
|
ειναι οκ?
|
Παράθεση:
εχω την εντύπωση οτι δεν παραδιδει στην Ελλάδα... |
και εγω ετσι καταλαβα.....
κανενα που να στελνει υπαρχει??? |
Παράθεση:
|
Νίκο ωραίο το πρώτο αλλά με το 1,5 μήκος που έχεις το κόβω για 60 κιλά βράχο. Νομίζω τα 40 κιλα θα τα έχεις με 2νησακια
|
Παράθεση:
Πρωσοπικη άποψη μην βάλεις πολύ βράχο και ειδικά άμα πας σε sps. Φαντάσου ότι εγώ έχω σε 310+180ενυδρειο και Σάμπ μεικτά καμία 15κιλα μαύρο αραγονιτη και καμία 20κιλα βράχο. Βέβαια καλό είναι να έχεις βράχο τον θα κανείς το aquascape!!! |
ισχύει ότι όσο πιο πολύ βράχο έχεις πετυχαίνεις καλύτερη βιολογία , φιλτράρισμα και σταθερότητα στο ενυδρείο ?
|
Παράθεση:
|
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ!μου εστειλε ο νινταλ σημερα το πρωι τα υλικα απο σταματιου που θα παρω......θα ερθει παρασκευη μαλλον για δουλεια....:):):)
|
Νίκο πάρε 7 κιλά για κάθε 100 λιτρα νερού και 40 κιλα αραγωνιτη 2-3 mm για βραχο δες στο ,aquapro 2000 και στο aquaristik net μπορεις να παρεις 30κιλα νεκρό και 10 κιλά ζωντανό πχ απο εδω
|
οκ καταλαβα!το ιδιο μου ειπε και ο σακης πανω κατω!να σε ρωτησω που θα παραγγειλω τον ριακτορα ασβ. γιατι δεν μπορω να βρω σαιτ που στελνει ελλαδα?
------------------------- κωστα αραγωνιτη ασπρο η' μαυρο?τι λες η' ειναι θεμΑ γουστου? αραγωνιτη ζωντανο ε? ------------------------- ΚΩΣΤΑ ΕΧΕΙς ΠΟΛΛΑ φιλια απο νινταλ!:p ------------------------- επισης τρυπα για την αντλ.επιστροφης να κανω?ο νινταλ μου ειπε αν θελω μπορω και οχι.τι λες? ------------------------- θα ερθει παρασκευη μαλλον απογευμα για μονταρισμα και τρυπες και μου ειπε για υπερ/ση θα κανει 2 τρυπες και θα βαλει ποτηρια.επισης μου ειπε οτι βγηκε μια νεα υπερ/ση που εξαλειφθει τελειως τον θορυβο αλλα παει κανενα 150αρι.οχι οτι αυτη που θα βαλει θα κανει πολυ θορυβο αλλα στην αλλη δεν ακους τιποτα και του ειπα εαν γινεται αργοτερα να μπει η νεα εαν θελω και μου ειπε οκ.. επισης μου ειπε οτι ο ριακτορας θελει ph contr. αλλα μετα απο συνομιλια με τον φιλο ΣΑΚΗ ΠΑΠ.(ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΑΚΗ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΦΙΛΕ)μου ειπε οτι δεν ειναι αναγκαστικο....τι κανω?αν και εχω χρονο για τον ριακτορα ακομα... κατα τα αλλα ολα καλα του αρεσε η δουλιτσα που εχω κανει το μονο που μου ειπε ειναι οτι πρεπει να παρω αλλον ενα θερμοστατη για το δοχ.προετ. γιατι ειναι λιγο μικρος......αυτα. |
εγω ψηφιζω ασπρο αραγωνίτη...40 κιλά!!! εχεις να πλενεις 2 μερες ...
|
Παράθεση:
|
αν μπορείς να βρεις καμια σκάφη σαν κι αυτές που κοσκίνηζαν την άμμο για να κανουν γύψινα είναι ότι καλύτερο....
|
Παράθεση:
τελικα μιχαλη απο τα 100%ζ.βραχου+αραγωνιτη μιλωντας με τους παλιους καταληγουμε στο 70%νεκρου30%ζωντανου και 40κιλα αραγωνιτη. να'στε καλα παιδια γιατι χωρις εσας θα χρειαζομουν ενυδρειοδανειο... ------------------------- μπηκα και χαζευα για νεκρο βραχο στο σαιτ που μου ειπε ο κωστας το aquaristik net και βγαζει 3τυπους ν.βραχου 6ευρω το κιλο.να παρω απο όλα σαν τα σουβλάκια ας πουμε δηλαδή είναι θεμα γουστου η' όλα παιζουν το ρολο τους,οπως αν δεν κανω λαθος τα επίπεδα κομματια για πλατφόρμες. ------------------------- αραγωνιτη απο ελλαδα η' απο εξω?ζωντανος η' υπαρχει και νεκρος?υπαρχουν διαφορες εταιριες και αν ναι πια να παρω? |
Πάρε τον Ιγνάτιο Τηλ, έχει πιο φθηνό νεκρό βράχο, πολύ καλής ποιότητας και με πολύ λιγηοτρερα μεταφορικά από Γερμανία. Έχει και νεκρό αραγωνιτης, τον τελευταίο μην τον πάρεις ζωντανό, πετάς χρήματα!
|
ευχαριστω γρηγορη να εισαι καλα φιλε!το τηλ του ιγνατιου που θα το βρω?
------------------------- παιδια καλημερα!μια ερωτηση για εμπειρους-παλιους>εαν βαλεις νεκρο -ζωντανο βραχο μαζι στις ιδιες αναλογιες πανω κατω ποσο θα χρειαστει για να ζωντανεψει ο νεκρος περιπου?και σε πιες θεσης τοποθετειται ο ζωντανος?αναμεσα-πανω κατω? |
Τσεκαρε το igna.gr Νικο , δεν υπάρχει κανόνας για το πότε θα πιάσει βιολογία και ο υπόλοιπος βράχος , γύρω στο τρίμηνο θα μπορεί να υποστηρίξει όλα τα ψάρια εξαρτάται ομως
|
1 Συνημμένο(α)
καλησπέρα παιδια!τα λογια είναι περιττα....http://www.aquatek.gr/vb/attachment....5&d=1446760942Συνημμένο Αρχείο 74685
εχω τρελαθεί από χαρα.......περιμενω πως και πως. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:15. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board