Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Reef (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=203)
-   -   'Ηρθε και η ώρα μου. (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=80369)

Γιαννης Μ5 06-01-17 14:36

Γιατι κανοντας αλλαγες,δεν καθάριζε ποτε.Τωρα που το εχω ετσι,εχει ξεκολλησει μονο του το κυανο σε αρκετα σημεια και στα αλλα ειναι να ξεκολλα σύντομα...

leonardos 07-01-17 19:44

χρονια πολλα Γιαννη χιλιοχρονος!!!

Sakisdraminos 07-01-17 21:04

κάνε κανονικά αλλαγές και μην το αφήνεις.
απλά να μην σιφιναρεις το κυανό άμα είναι μακρυά από κοράλλια!

Γιαννης Μ5 07-01-17 21:16

Σακη εχω νερο ετοιμο για αλλαγη,απλα το αφηνω να καθαρίσει και μετα αλλαζω.
Το ξερα παντως πως θα το λεγες,χαχαχαχαχαχ
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από leonardos (Μήνυμα 989290)
χρονια πολλα Γιαννη χιλιοχρονος!!!

Ευχαριστώ αγορινα,να χαιρεσαι την οικογένεια σου και υγεια,πανω απ ολα!!!!

golf4470 07-01-17 22:06

Χρόνια πολλα Γιάννη οτι επιθυμείς με κάθε χαρά, ευτυχία κ πάνω απο όλα υγεία.

voas 08-01-17 23:00

Έλα Γιάννη τι βάση θέλεις να φτιάξεις;

Γιαννης Μ5 09-01-17 07:38

Απο κοιλοδοκο Νικο....
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από golf4470 (Μήνυμα 989390)
Χρόνια πολλα Γιάννη οτι επιθυμείς με κάθε χαρά, ευτυχία κ πάνω απο όλα υγεία.

Ευχαριστώ πολυ Δημήτρη,να χαιρεσαι την οικογένεια σου.

leonardos 09-01-17 10:31

Γιαννη δεν ειναι πολυ δυσκολο αλλα θελει λιγο δουλεια. θα μπορουσα να βοηθισω με τα λιγα που ξερω αλλα απο εδω που ειμαι.....

καλο ειναι να σου κωψουν τον κυλοδοκο στις διαστασεις που θες, ακριβος, εκει ππου θα τον παρεις. μπορεις να κοψεις και τις ακρες σε γωνεια για να τεριαζζουν αλλα κανει ποιο δυσκολο το κωλημα. προφανος χρειαζεται καποιος που να μπορει να ηλεκτροκωλισει και μια ιδικη βαση που. γωνειακη, θα σου κρεταει τα δυο μερη για να κωλιθουν στο ιδιο επιπεδο.

εχεις σκοπο να βαλεις ποδια η θα το εχεις κατευθιαν στο πατομα?

Γιαννης Μ5 09-01-17 10:49

Ηλεκτροκολλησεις εχω.....κολλαω και λιγο αλλα εχω θεμα με το κεντραρισμα των κοιλοδοκων για το κόλλημα....αντε να βρω μια γωνιαστρα για την ορθη γωνια,για το να μην κολληθουν λοξα,τι να κανω;

voas 09-01-17 11:32

γιαννη καλημέρα!
βγάλε τα μέτρα και κόψε τα σίδερα,στην συνέχεια κόλλησε τα πλαίσια με ποντες και μετά πέρασε τα κορδόνια!
εγώ έτσι το έκανα και μου βγήκε μια χαρά!
τώρα αν θελεις να αλφαδιάσεις εύκολα μπορείς να πάρεις ρεγουλατορους βαρεου τύπου και να τα φέρεις κατευθείαν στα σωστά!

Γιαννης Μ5 10-01-17 17:25

Ετσι θα το εκανα Νικο,δεν θα τραβαγα γαζι απευθειας....Αυτο με τους ρεγουλατορους,δεν το καταλαβα.....

Giwrgos P. 11-01-17 03:19

πωπωω τι σασπένς τι αγωνία. αυτη η παρουσίαση ειναι για άτομα +18. την ξεκίνησα απ τις 1 τα ξημερώματα και τελείωσα στις 3. περιττό να σου πω οτι τέτοιες αναποδιές ειχα κι εγω αλλα σε νάνο με αποτέλεσμα να το σταματήσω μαχαίρι το χομπυ και να αγοράσω ενα ενυδρειο 220λιτρα και να κάθεται (ιστορίες για άγριους που λέγονται μονο με τον καφε που κανονίζουμε απο δω μεσα). για κάποιον ανεξήγητο λόγο μου δωσες θάρρος και δύναμη να συνεχίζω ακομα πιο πολυ σ αυτο το αλμυρό χομπυ. κλείνοντας να σου πω πως εκτός το οτι έχουμε ξαναμιλήσει πιο παλιά επί εποχή γλυκών νερών, ΑΝ αγαπάς πραγματικά αυτο το χομπυ μην τ αφήσεις γιατι απ αυτα που διάβασα τωρα και ξημερώθηκα σε κάθε σελίδα που άλλαζα έλεγα νταξει, το παράτησε αλλα τελικα συνεχίζεις. μπράβο γιάννη

Γιαννης Μ5 11-01-17 05:12

Ευχαριστώ Γιωργο.Η αληθεια ειναι οτι πολλες φορες σκεφτηκα να το σταματησω ή να το γυρισω σε φυτεμενο αλλα,κατι με κρατα και μου λεει να μην το βαλω κατω....βεβαια,ο χρονος θα δειξει αν σκεφτηκα σωστα...Τουλάχιστον υπαρχουν παιδια εδω μεσα πουβθελουν να βοηθησουν!!!

Sakisdraminos 11-01-17 08:43

Γιάννη θέλω να δω λίγο το ενυδρείο και να μας πεις τι γίνέτάί με το κυανό!
πες λίγο και Ρουτινες να δούμε μήπως βρούμε τπτ άλλο που δεν μας βοηθάει να απαλαχθουμε στο ένυδρειο σου από το κυανό.

Γιαννης Μ5 11-01-17 09:11

Καμια ρουτινα Σακη.....καμια καταναλωση.....
Ριχνω βακτηρια 5μλ καθε 2 μερες,καθαριζω και το κύπελλο του σκιμμερ καθε 2 μερες και ριχνω και λιγο reef plus.Αλλαγη εκανα καθε 7-10 μερες ενω τωρα εχω κανα μηνα χωρις αλλαγη μπας και φυγει το κυανο.Εχει υπαρξει καποια διαφορα.Ισως σημερα να κανω αλλαγη,αν προλαβω με τα 12ωρα που δουλευω αυτες τις μερες.....
Εν τωμεταξυ θελω νεα οσμωση.....

Sakisdraminos 11-01-17 09:17

Ξεκίνα της αλλαγές νερού φυσικά με νερό ά/ο
Δεν βοηθάει το να μην κάνεις πουθενά.
Οσμόση γιατί θέλεις;
Άμα αλλάζεις τα προφίλτρα δεν έχεις θέμα για αρκετά χρόνια.

Γιαννης Μ5 11-01-17 09:22

Γιατι εβγαλε tds 25.....

Sakisdraminos 11-01-17 09:24

μήπως με ένα απιονισμο μετά τηνία μεμβράνη θα είσαι κομπλέ;
Νομίζω ότι τό 25 δεν είναι πολύ ψηλά...

Γιαννης Μ5 11-01-17 09:27

Λες να αλλαξω προφιλτρα και να βαλω ρητινη μετα;;;
Παντως το παραδοξο ειναι οτι και η ακρο που μου εδωσε ο Νικος και η ποσιλοφορα που μου εδωσε ο Δημήτρης πανε καλα.....σε αντιθεση με κατι παραζοανθους που απο προχθες δεν τα βλεπω να ανοιγουν καλα......

Sakisdraminos 11-01-17 09:29

λοιπόν λέω για αρχή να ανέβεις λίγο ψυχολογικά (ενυδρειακά).
μετά άλλαξε προφίλτρα και βάλε την ριτηνη και εισαι κομπλε.
αλλά κάνε αλλαγές νερού αλλιώς δεν βοηθάς την κατάσταση με το κυανό....

Γιαννης Μ5 11-01-17 09:48

Θα το κανω μαλλον ετσι Σακη....

voas 11-01-17 10:30

καλημέρα Γιαννη!
πιστεύω ότι καταλαμβάνει μεγάλο μερίδιο ευθύνης η δυσλειτουργια της όσμωσης για την επιμονή που δείχνει το κυανό,από αντλία επ. πως είσαι,δουλεύει στο φουλ?

Γιαννης Μ5 11-01-17 11:08

Καλημέρα Νικο,δεν ρυθμιζεται η αντλια επιστροφης δουλευει συνεχεια φουλ....Ειναι 2000 λιτρα....

voas 20-01-17 13:34

Καλημερα Γιάννη!
Πως παει το ενυδρείο,έφυγε το κυανό;
Έβγαλε πολύποδες η ακροπορα;

Γιαννης Μ5 20-01-17 15:27

Η ακρο Νικο ειχε ξεκινησει και εβγαζε αρκετους πολυποδες,οχι ολους.Δυστυχώς ομως το κυανο της επιτεθηκε σε καποια σημεια και οταν την πηρα χαμπαρι(λογω 12ωρης βαρδια στον τελευταιο χιονια),προσπαθησα να την.καθαρισω με ενα κυκλοφορητη.....Δυστυχώς δεν καθαρισε και χρησιμοποίησα μια οδοντόβουρτσα,παρα πολυ απαλα.....
Λοιπον...οπου ακουμπησε η οδοντοβουρτσα,εχω ασπρισματα....
Ο βράχος ακομα εχει σημεια με κυανο και ειλικρινα δεν το βλεπω να φευγει.....
Να σημειωσω πως αλλαξα προφιλτρα και μαλλον την ερχόμενη εβδομάδα θα παρω και ρητινη.

voas 28-01-17 22:55

Γιάννη δεν πειράζει για το κομμάτι,το θεμα ειναι να καταφέρει να κανει ενα βήμα παραπάνω το ενυδρείο σου για να μπορέσει να υποστηρίξει sps!
Μετα ολα τα αλλα ασ'τα πανω μας!

Γιαννης Μ5 29-01-17 00:55

Ευχαριστώ Νικο Ειναι πολυ ωραιο να ξερεις οτι εχεις φιλους να σε βοηθησουν.Αποφασισα να δοκιμασω την τυχη μου με το κυανο με οξυζενε.Ειμαι στην 5η μερα και η μονη διαφορα που ειδα ειναι οτι εχει αρχισει και γινεται σκουρο μπορντω....Θα περιμενω μεχρι να ολοκληρωθει η διαδικασια.Παραδόξως,εκει που ειχα αποχαιρετησει την ακρο,απο εχθες εχει βγαλει λιγους πρασινους πολυποδες,οπως και η καλαστρεα που δεν ειχα δει ποτε μου τους πολυποδες της...Να ναι απο το οξυζενε;;;;Δεν γνωριζω....Παντως μακαρι να φυγει το κυανο και να παιξω με βοτκα,που αποφασισα τελικα.....αλλιως......fish only!!!!

Sakisdraminos 29-01-17 12:26

Γιατί οξυζενε πιος σου είπε να ρίξεις;

Γιαννης Μ5 29-01-17 12:59

Το διαβασα Σακη.Πολλοι ξεμπερδεψαν με οξυζενε.Καποιοι μαλιστα το χρησιμοποιουν και για ντιπαρισμα...

golf4470 29-01-17 15:19

Θα ξεμπερδεψεις με τα προβληματα Γιαννη κ θα το γεμισουμε κοραλλια.

leonardos 29-01-17 15:20

τι fo μας λες ρε Γιαννη μιλαμε θα γινει ριφαρα!!! τι κιαν εχει λιγο κιανο!!! :D:p;)

j.p. 29-01-17 17:58

παντως πολυ σε έχει ταλαιπωρήσει αυτο το κυανο.
το phalaena κάποιοι λενε οτι καταναλώνει κυανό

Γιαννης Μ5 30-01-17 01:41

Ευχαριστώ παιδια.Για να δουμε πως θα εξελιχθει...
Διαβαζω και για τα fighting conch snails οτι βοηθουν με το κυανο.Εχεις καποιος εμπειρια;Γνωριζει καποιος που θα τα βρω;

voas 31-01-17 14:27

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από j.p. (Μήνυμα 993490)
παντως πολυ σε έχει ταλαιπωρήσει αυτο το κυανο.
το phalaena κάποιοι λενε οτι καταναλώνει κυανό

έλα Γιαννη,το phalaena δεν καταναλώνει κυανό απλά ανεβάζει τον αραγωνιτη ψηλά και τον απελευθερωνει από το στόμα του!
το κακό είναι ότι μπορεί μεν να διασπατε έτσι το κυανό και να εξασθενεί αλλά από την άλλη κάνει όλα τα κοράλλια χάλια και έχεις μόνιμα ένα ενυδρείο θολό!

voas 31-01-17 14:40

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Γιαννης Μ5 (Μήνυμα 993515)
Ευχαριστώ παιδια.Για να δουμε πως θα εξελιχθει...
Διαβαζω και για τα fighting conch snails οτι βοηθουν με το κυανο.Εχεις καποιος εμπειρια;Γνωριζει καποιος που θα τα βρω;

Γιάννη καλησπερα!
άλλαξε τα φίλτρα στην όσμωση που είναι η πηγή του κακού για την επιμονή του κυανού!
και όποτε μπορείς πάρε και μια αντλία επιστροφής 3000-4000 για να γυρίζει το νερό πολλαπλάσια από την υπάρχον!
άλλαζε συστηματικά ενεργό και αντιφως και κανε εβδομαδιαίες αλλαγές νερού καθαρίζοντας εντατικά και το σκιμμερ!
ανεβασε όσο μπορείς την κυκλοφορία και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα εξαλειφθεί!
καλή συνέχεια φιλαράκι μου και υπομονή θα φύγει δεν είναι στο χέρι του!:grin:

kostas82 31-01-17 16:40

Γιαννη το οξυζενέ μου κάνει ακραίο σε ενυδρείο ριφ καλύτερα απέφυγε το , αν θέλεις οριστική λύση ρίξε το cyano clean , ή το red slime remover.

Γιαννης Μ5 31-01-17 19:32

Με το οξυζενε,δεν ειδα καμια επιδραση σε ψαρια και κοράλλια.Βεβαια δεν ειδα ουτε με το κυανο.Τα φιλτρα της οσμωσης τα αλλαξα.Η αντλια ειναι ενα θεμα που θα κοιταξω να λυσω.Το σκιμμερ καθαριζεται καθημερινα.Μπορω λετε να ξεκινησω βοτκα ή θα γινει χειροτερα,οσο αφορά το κυανο;

Sakisdraminos 31-01-17 19:53

αντιφοσφωρο έχεις;

Γιαννης Μ5 31-01-17 20:17

Ναι Σακη,τον αλλαζω κάθε 20 μερες,μαζι με τον άνθρακα.Τον εχω μέσα στο σκιμμερ.

Sakisdraminos 31-01-17 21:09

έχεις μέτρησης ;

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:52.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02993 seconds with 10 queries