Παράθεση:
|
Εβαλλα ενα λεντακι 10κ στο ταχυδρομειο αγορι , για προσωρινα να μην εχεις θεμα ,σε τρεις μερες υπολογισε ;)
|
Παράθεση:
Το cri τι ακριβως ειναι; |
Σάκη τι κοράλια έχασες;
Πως πάει η κατάσταση; Έχεις βολευτεί προσωρινά με κάποιο φωτιστικό; |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Μονο η χυστρηξ εγινε μερικα κοματια. Απο φωτισμο μου εδωσε ενας φιλος μια μεταλου 60βατ και πιστευω δεν εχω θεμα. Βεβαια επιδι δεν θελω να ανχονομαι ο κωστας μου εστιλε ενα λεντ 50βατ. Παρασκευη παραγγελνω και τα λεντ και πιστευω μεσα σε 20 μερες να εχω τελιωσει με το φωτιστικο. |
Κώστα είσαι πρώτος! :smt041
Περιμένουμε νέα μιας και θα πάρω και εγώ μαζί με τον Σάκη ίσος κάνει και καλύτερη τιμή ο Κινέζος.Ειπα να μην κάνω αλχημείες μόνος μου και να πάρω αυτά που έκανες μου φαίνονται πολύ σωστά! Σάκη κάθε εμπόδιο σε καλό να βγάζει φίλε έπαθες ζημιά αλλά θα κάνεις φωτιστικό που θα τα σπάει! |
Παράθεση:
|
Ωραία!
Για ψύκτρες ποιες έχεις εσύ Κώστα? |
Ελα να κανουμε ενα φωτιστικο TOYMPANO!
Mod note πιπερι :D |
Παράθεση:
μια ψήκτρα με το μέτρο 5χ10χ130. 80ευρω περιπου φτανει για 8 λεντ ευκολα παρτους ενα τηλ μηπως μπορει να σου βρει ιδια , για να καταλαβουν στο 130μηκος ειναι περιπου 15 κιλα |
Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα θα το ψάξω.
|
λοιπον στα λεντ περιμενουμε προσφορα αλλα πρεπει να κανουμε και την παραγγελια στα υπολοιπα μερη και θελω την βοηθεια σας.
για το ενα λεντ υπαρχει ειδι τροφοδοτικο ψυχτρα και θερμικο κοντρολερ, γιατα αλλα δυο θα παμε σε: 2 ακομα ψυχτρες και τα αλλα δυο λεντ: http://ac-rc.net/catalog/product_inf...jrf1escd8rjil0 2 τροφοδοτικα dimmable γιανα μπουν αργοτερα σε αρντουινο: http://ac-rc.net/catalog/product_inf...jrf1escd8rjil0 2 dimmer pwm γιανα αναψουν τα τροφοδοτικα μεχρι να ερθει ο αρντουινος. http://ac-rc.net/catalog/product_inf...jrf1escd8rjil0 για θερμηκη προστασια του λεντ 2 : http://ac-rc.net/catalog/product_inf...jrf1escd8rjil0 και μια παστα για το κολημα: http://ac-rc.net/catalog/product_inf...jrf1escd8rjil0 τα λεντ ειναι απο leds global και ειναι 50 1.75A 30-36volt καλη συνθεση? |
Σάκη μια χαρά τα βλέπω εγώ.
|
Παράθεση:
|
Σακη,ποσο σου βγαινει το κάθε λεντ ολοκληρωμενο;
|
Παράθεση:
|
Καλα εισαι
|
Παράθεση:
δυστηχως στους καιρους μας υπαρχουν πολλοι που θα θελησουν να βγαλουν κερδος απο εμας... ακομα και χομπιστες που τα περνουν απο μαγαζια γιανα κανουν προμοσιον.......... |
Θελω να βαλω μια πεταλουδα chelmon!
Ειναι καλο να βαλω αποικιες μισιδες; Μπορουν να αναπαραχθουν στο ενυδρειο; Τι αλλες αποικιες μπορω να ριξω; |
παιδες καλισπερα σκεφτομαι να βαλω τα εξης ψαρακια.
1 ζευγαρι Pseudanthias Squamipinnis 1 Pseudocheilinus Hexataenia 1 Nemateleotris magnifica 4-5 Chromis Viridis τι λετε θα εχω θεμα με κανενα απο αυτα? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
επισις ταισματα γινονται καθημερινα και απο τροφες στην καταψυξη ειμαι φουλ. εχω κεκινησει και καλιεργια grindal για να εχουμε ποικιλια. αρτεμιες ειναι θεμα χρονου να εκκολάπτονται!!! |
Εδω και 3μερες μπηκαν τα παρακατω ψαρια στο ενυδρειο.
1 ζευγαρι Pseudanthias Squamipinnis 1 Pseudocheilinus Hexataenia 1 Nemateleotris magnifica 2 Chromis Viridis Διστυχως το μαγκιφικα εσπασε το πανω πτεριγιο αλλα θελω να πιστευω οτι θα ξανα γινει οπος ηταν. Επισις τα χρομις ηταν μονο δυο αλλα με την 1η ευκαιρια θα βαλω αλλα 4. Τωρα το ενυδρειο αρχισε να διχνει! Σκεφτομαι να βαλω λιγα ακομα ψαρακια. Ενα θυληκο μανταρινο μπας και ζευγαρωσουν,αλλα 4χρομις,1ακομα magnifika,2-3γαριδες clear . Ειναι υπερβολη; |
4 Συνημμένο(α)
το εργο προχοραει !!!!
Σημερα πηρα τα τροφοδοτικα ψυχτρες και λοιπα αξεσουαρ. τα λεντ εχουν ξεκινησει ειδι και στην πρωτη εικονα ειναι το η δοκιμη!! |
το εργο με το φωτιστικο εχει σχεδον τελιωσει απλα περιμενω τα λεντ.
σε λιγες μερες θα ειναι ετοιμο και το jarduino!!! επισις εχω προχορισει σε καποιες αλλαγες στο ενυδρειο εχω βγαλει μερικα κοματια βραχο με κοραλια γιατι θελω να ξεφορτωθω την ανθελια και δεν μπορω οποτε θα προχορισω στην επομενη φαση. εχω θεσει σε λειτουργια μια καραντινα 180λτ και εκει θα βαλω νεκρο βραχο μαζι με ζωντανο γιανα τον ζωντανεψω! σε κανενα 3 μηνο θα κανω το νεο aquaspape του βραχου και θα το μεταφερω στο ενυδρειο. |
μπράβο ρε αγόρι , πολύ σωστή προσέγγιση θεωρώ το στήσιμο καραντίνας , με την πρώτη ευκαιρεία στήνω και εγώ μία . Τα λεντ εντάξει τι να πούμε μάλλον κόλλησαν κάπου ελλάδα , μάλλον για αεροδρόμειο το ψήνω
|
Παράθεση:
με την καραντίνα το ειχα στο μυαλο μου και μαλλον το μονο που θα κανω ειναι να εχω ενα κυκλοφοριτη και οταν χρειαστει εναν θερμαντηρα μεγαλο γιανα μπορω να τον κανω οτι θελω. επισις στην καραντηνα θα υπαρχει χαετο με ενα 3w led 8ωρες την μερα και καμια 15 μεσογειακες γαριδες να κρατανε την βιολογια. αυτες δεν εχουν θεμα με την θερμοκρασια. |
Έχεις εξελιχθεί επικύνδυνα σάκη!
Όσο για την ανθέλια δύσκολα την ξεφορτώνεσαι αν κάτσει στο βράχο. Βασικά γιατί να την ξεφορτωθείς; Δεν ενοχλεί άλλα κοράλια και υποχωρεί αν τη βρει επιθετικό κοράλι. |
Παράθεση:
προσπαθω να ψαχνωμε γενικοτερα σε πολλα πραγματα γύρω απο τα κοραλια για να τους δώσω τελείες συνθήκες! Φυσικα χορις της γνωμες απο χομπιστες δεν θα μπορουσα να προχωρήσω. Για την ανθελια εχω κανει προγραμμα αλλαγη βραχου σε κανενα 6 μηνο απο τωρα. θα πρεπει να ζωντανεψω νεκρο και μετα να τον αλλαξω ολο μαζι! Βεβαία οσο θα περνάει ο καιρος σε καθε εβδομαδιαία συντηρηση θα κανω εκαθαρηση μεγαλου ποσοστου ανθελιας για να την περιορισω. Εχει καθίσει μεχρι και στο 1/4 του αραγονιτη και θα αρχισω απο εκει απο ρουφονταστο με ενα σωλινακι. Αργοτερα θα κλεινω του κλυκλοφοριτες γιανα μην εχει ροη και απο την μια θα την ξινω και απο διπλα θα την ρουφαω γιανα μην ξεχασω κανενα κοματι. αυτα θα γινονται με χειρουργικές κινήσεις μια που μπορει να γίνει χειροτερο αμα δεν γινει σωστα! |
Καλισπερα εδω και μερικες ωρες παρελαβα την πεταλουδα που μου εχει κλεψει την καρδια!
Chelmon Rostratus τι πρεπει να προσεξω? Η συμπεριφορά της μεχρι τωρα μετα απο δυο ωρες παρατηρησης φενεται να τσιμπαει κατι απο τον βραχο και δεν μπορω να διακρινω. κινητε γιρο γιρο απο τον βραχο και εχει ενα σημειο σαν κριψονα. οταν παω κοντα κριβεται αλλα μαλλον θα ειναι ακομα φοβισμενει. αρκετα συχνα κανει γρηγορες κινησης σαν να την ενοχλει κατι προφανος καπου ακουμπαει. |
3 Συνημμένο(α)
ΤΟ αγαπημενο μου ψαρι κολυμπαει στον υφαλο μου!+-8+-8+-8+-8
επισις πηρα ακομα δυο acanthastries! |
Nα σου ζήσει Σάκη!
Ωραίος. Είναι ψαρωμένος ακόμα. Δώστου χρόνο να προσαρμοστεί. |
να σου ζήσει ο κούκλος , πλακωσέ το στην μυσης και αρτέμια κατεψυγμένες φίλε γιατί έχει αδυνατήσει από την τελευταία φορά που το είδα , φουλ και αν μπορείς τον κύβο στο χέρι και μέσα ταισμά στο στόμα να γινει λίγο πιο τσουπωτό :D:D για τις ακαν εντάξει από τα αγαπημένα
|
Παράθεση:
και εγω ετσι πιστευω οτι θα χρειαστει μερικες μερες να προσαρμοστει. απο το πρωι εχει μεγαλη διαφορα! ------------------------- Παράθεση:
χθες ταισα 2 φορες απο μισω πλακατι κατεψυγμενη μισιδα αλλα δεν τον ειδα να τσιμπαει! το θεμα ειναι οτι τον βλεπω να τσιμπαει κατι απο το βραχο και δεν ανησυχώ!! |
[QUOTE=Sakis Papadopoulos;861970] ...φενεται να τσιμπαει κατι απο τον βραχο και δεν μπορω να διακρινω... [QUOTE]
Να σου ζήσει ο ψαρής! Και μη σε νοιάζει που δε διακρίνεις εσύ... φτάνει που διακρίνει αυτός!!! :D |
[QUOTE=freediver;862083][QUOTE=Sakis Papadopoulos;861970] ...φενεται να τσιμπαει κατι απο τον βραχο και δεν μπορω να διακρινω...
Παράθεση:
Εχεις απολυτο δικαιο. Σκεφτομαι να ξεκινησω καλιεργια μισιδας σε ενα μικρο ενυδρειο αλλα δεν ξερω κατα ποσο συμφερει! Το ψαρι τα σπαει και ειμαι διαθετημενος να κανω το οτιδιποτε γιανα το κρατησω! |
Χμμμ... κι εγώ αυτό ψάχνω τον τελευταίο μήνα, κάνοντας κάποια μετατροπή, ίσως, στο sump... αν έχεις κάποια ιδέα, πες την και τη συζητάμε.
|
Παράθεση:
Δεν ξερω τι θερμοκρασια θελουν για να μεγαλωνουν και αμα πολαπλασιαζονται ευκολα! |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:37. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board