Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Nano Reef (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=205)
-   -   κυβος 60 λτ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=93602)

revolution1925 03-03-17 11:20

Μπορεί να είναι κυανό παιδιά δεν ξέρω σίγουρα.
Αυτό που ξέρω ότι όταν δουλεύουν τα φώτα υπάρχει και όταν σβήνουν εξαφανίζεται.!

Τι κινήσεις να κάνω? Νομίζω ότι αυξάνεται σιγά σιγά.

voas 03-03-17 11:49

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από revolution1925 (Μήνυμα 999874)
Μπορεί να είναι κυανό παιδιά δεν ξέρω σίγουρα.
Αυτό που ξέρω ότι όταν δουλεύουν τα φώτα υπάρχει και όταν σβήνουν εξαφανίζεται.!

Τι κινήσεις να κάνω? Νομίζω ότι αυξάνεται σιγά σιγά.

χαλάρωσε το τάισμα,αύξησε λίγο τα βακτήρια,κόψε την πηγή άνθρακα εάν ρίχνεις,ανεβασε κυκλοφορία και καλό καθάρισμα στο σκιμμερ!
άφησε το να εκτονωθεί μόνο του.......

revolution1925 03-03-17 12:21

Βακτήρια ρίχνω σε κάθε αλλαγή special blend την προτεινόμενη δόση που γράφει η εταιρεία πόσο παραπάνω να βάλω λες Νίκο? Διπλάσια δόση?
Χωρίς να είμαι σίγουρος γιαυτό που λέω νομίζω ότι διάβασα κάπου ότι μπορεί το special blend να βοηθάει στην εμφάνιση κυανού. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Έχω και Seachem Pristine βακτήρια

Σκιμερ δεν έχω. Έχω Σκιμερ επιφανειας μόνο. Ψάχνομαι τον τελευταίο καιρό για Σκιμερ και είμαι πολύ κοντά σε ένα tunze 9001 λόγο διαστάσεων νομίζω θα με πάρει.. Αξίζει η αγορά του για το σύστημα μου?

Κυκλοφορία έχω ανεβάσει πολύ!

Επίσης πως μπορώ να καθαρίσω τα μηχανήματα? Ο κυκλοφορητής έχει πιάσει μια μαυρίλα σαν άλγη μέσα πως μπορώ να τον καθαρίσω?

Συγνώμη παιδιά για τις πολλές ερωτήσεις και πάλι..

voas 04-03-17 01:34

Δουλεύοντας τα σε βοηθητική χρήση αλληλεπιδρούν μεταξυ τους!
Εγω σε παρόμοιες καταστάσεις εμφάνισης κυανού(στο μικρο),ανεβάζω κατα 20% τα βακτήρια και ακολουθώ οτι σου προανέφερα!
Σκίμμερ να βάλεις εαν το σκέφτεσαι,μονο καλό θα κανεις!
Βγαλτους έξω,Παρε μια λεκανιτσα με νερο όσμωσης και ξύδι,με ενα βουρτσακι καθάρισε τους,εαν θέλεις το νερο μπορεις να το ζεστάνεις πρωτα!
Καλη συνέχεια φιλε Άρη!

Sakisdraminos 05-03-17 08:35

Άρη καλημέρα.
Όταν παίζουμε με βακτήρια καλό είναι να έχουμε και ένα σκιμμερ.
Βέβαια στα λίτρα μας είναι δύσκολο να βρούμε κάτι που να μην φαίνεται.
Το τουνζ είναι πολύ καλό σκιμμερ για τέτοιες χρήσης.
Σκεφτομαι όμως και το mce300 μεγαλύτερο αλλά εξωτερικό!

revolution1925 05-03-17 13:52

καλημερα παιδια!
Σακη πολυ μεγαλο το MC300 δεν με παιρνει στις διαστασεις
L 165mm W 175mm H 450mm

το tunze που μετρησα αν βγαλω απο μεσα το σκιμμερακι επιφανειας θα το βολεψω πιστευω..

κοιτουσα και το tunze 9004 αλλα και αυτο μεγαλο μου πεφτει..

μαλλον θα παραγγειλω το 9001 καλες κριτικες διαβασα κιολας οποτε λεω να την κανω την αγορα!
-------------------------
και κατι αλλο ρε παιδια ..τα φιλτρα στην οσμοση καθε ποτε τα αλλαζουμε περιπου?

Sakisdraminos 10-03-17 10:53

Καλή επιλογή το Tunze αξιόπιστο.

τα φίλτρα κάθε 6 μήνες και ανάλογα τι μέγεθος 6000 με 10000 λίτρα.

revolution1925 10-03-17 21:52

Μακάρι να βγεί καλό Σάκη, από βδομάδα λογικά θα έρθει.!

ψιλοπαλέυω με το κυανο αυτόν τον καιρό και πιστεύω να βοηθησει και το σκίμερ.
θα παραγγείλω την δευτέρα φίλτρα για την όσμοση για να τα αλλαξω να μαι σίγουρος και προχωράμε!

Sakisdraminos 11-03-17 00:41

Μια χαρά Άρη!
Τι κυανό είναι ένα θέμα που το έχουν οι περισσότεροι. .
Άλλοι σε έξαρση και άλλοι ιερό έξαρση!

revolution1925 11-03-17 16:12

Έχω αυξήσει κυκλοφορία όσο με περνει και το σιφωναρω σε κάθε αλλαγή νερού περιμένω και το σκιμμερ και όπως είπα θα αλλάξω και φίλτρα στην όσμωση.

Ενοχλεί το κυανο τα κοράλλια η είναι μόνο αισθητικό το θέμα της απομάκρυνσης του?

Να ευελπιστώ ότι κάποια στιγμή θα κάνει τον κύκλο του και θα φύγει μόνο του ή όχι?

Τι άλλες κινήσεις πιστεύεις ότι θα πρέπει να κάνω?

Μήπως κάνω χαζομάρα που το σιφωναρω και θα έπρεπε να το αφήσω στην ησυχία του?

voas 15-03-17 14:06

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από revolution1925 (Μήνυμα 1001206)
Έχω αυξήσει κυκλοφορία όσο με περνει και το σιφωναρω σε κάθε αλλαγή νερού περιμένω και το σκιμμερ και όπως είπα θα αλλάξω και φίλτρα στην όσμωση.

Ενοχλεί το κυανο τα κοράλλια η είναι μόνο αισθητικό το θέμα της απομάκρυνσης του?

Να ευελπιστώ ότι κάποια στιγμή θα κάνει τον κύκλο του και θα φύγει μόνο του ή όχι?

Τι άλλες κινήσεις πιστεύεις ότι θα πρέπει να κάνω?

Μήπως κάνω χαζομάρα που το σιφωναρω και θα έπρεπε να το αφήσω στην ησυχία του?

καλησπερα αρη!
το σκιμμερ θα σε βοηθήσει πολύ γενικότερα και σε άλλα πράγματα!
το κυανό είναι τοξικό και νεκρώνει τα κοράλλια επομένως συφωνάριζε το εάν τα ακουμπάει!
φυσικά και θα κάνει τον κύκλο του απλά πρέπει να το αφήσεις να κλιμακώσει το μπουστάρισμα του δημιουργώντας ένα πέπλο πάνω από τον αραγωνιτη ή τον βράχο,τότε πρέπει να το συφωνάρεις!
άλλες κινήσεις είναι:
αύξηση κυκλοφορίας νερού
γύρισμα περισσότερων λίτρων νερού σε όσους έχουν σαμπ
καλό καθάρισμα σκιμμερ
ελαφριά αύξηση στην χορήγηση βακτηρίων!
διακοπή χορήγησης πηγή άνθρακα!

Sakisdraminos 20-03-17 04:36

Άρη τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα λέει ο Νικόλας!!

revolution1925 20-03-17 08:56

Το κυανο έχει φύγει σχεδόν όλο παιδιά..! Γενικά δεν με παίδεψε καθόλου.

Άλλαξα φίλτρα στην όσμωση ήρθε και το σκιμμερ, το έβαλα εχθές.. Μια χαρά δείχνει το μηχάνημα οπότε όλα μια χαρά..!

Ανακάλυψα και 2 μικρές απτεσιες σε κάτι ζοανθους χθες και θα κάτσω σήμερα να τους φραγκαρω να τις ξεφορτωθώ.

Σε γενικές γραμμές μιας που κλείνω εξάμηνο να πω ότι το περίμενα πιο δύσκολο το θαλασσινό, αλλά αν έχεις ασχοληθεί με τα ενυδρεία και είσαι λίγο τυπικός σε μερικα πράγματα δεν είναι και τίποτα δύσκολο. Αυτή είναι η γνώμη μου τώρα και δεν ξέρω αν αλλάξει όταν πάω σε μεγαλύτερο.

Sakisdraminos 20-03-17 09:27

Πολύ σωστά Άρη με λίγο διάβασμα σωστό εξοπλισμό και Ρουτινες είσαι κομπλέ!

όσο για της απταιζιες πάρε γαρίδα που της τρώει να της φάει!

revolution1925 20-03-17 10:05

Το σκέφτηκα Σάκη αλλά διάβασα ότι είναι και λίγο τύχη με τις peppermit .. Παίζει να μην τρώει δηλαδή!

Εσύ προτείνεις να βάλω?

Sakisdraminos 20-03-17 10:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από revolution1925 (Μήνυμα 1002417)
Το σκέφτηκα Σάκη αλλά διάβασα ότι είναι και λίγο τύχη με τις peppermit .. Παίζει να μην τρώει δηλαδή!

Εσύ προτείνεις να βάλω?

Για τα λίτρα σου δεν έχεις και πολλές επιλογές!

revolution1925 24-03-17 21:52

Έκοψα έραψα και τις ξεφορτωθηκα..!

2 μέρες τώρα έχω κλείσει τον κυκλοφοριτη και είμαι μόνο με το φίλτρο με τα υλικά από κυκλοφορία. Παρατήρησα ότι τα κοράλλια είναι πιο καλά και αρχίζω να πιστεύω ότι τα ενοχλεί η πολύ κυκλοφορία. Αυτές τις δύο μέρες παρατήρησα ότι κάποια ζοανθους που είχαν γίνει ψηλά ξανακοντηνανε! Επίσης μια ρικορντεα που δεν απλώνεται καλά τώρα είναι απλωμενη και τροφαντη!

Ο κυκλοφορητής αν και στην πρώτη ταχύτητα δίνει θεωρητικά 500λιτρα την ώρα νομίζω ότι ενοχλεί τα κοράλλια.

Έχετε να προτείνετε απ την εμπειρία σας κάποια συγκεκριμένη θέση να τον βάλω για να είναι καλύτερα και να μην ενοχλεί η ροή? Το ενυδρείο να θυμίσω είναι κύβος 38x38 εκατοστά.

Επίσης με το που έβαλα το σκιμμερ πλέον το ενυδρείο το έχω χωρίς καπάκι. Η εξάτμιση είναι πολύ περισσότερη από πριν και πρέπει σιγά σιγά να εγκαταστήσω και την αυτόματη αναπλήρωση που την έχω έτοιμη συνδεμένη αλλά αμέλησα να την βάλω.

michalos 25-03-17 06:35

καλημερα , επειδη δεν εχει μηκος το ενυδρειο ο κυκλοφορητης δεν θα πρεπει να ειναι πολυ δυνατος ,αλλ μπορεις να κανεις οτι εκανα δηλ ο κυκλοφορητης να μην χτυπαει απευθειας τα κοραλια αλλα απο "σποντα"
Εγω τον εχω (τον κυριως 2500lt/h)να σημαδευει προς το πλαι (στο πλαινο τζαμι) κ λιγο χαμηλα οποτε το νερο με την επιστροφη που κανει απο την σποντα μετα χτυπαει τα κοραλια ,αλλα ετσι με πολυ μικροτερη δυναμη
εχω κ ενα 2000lt/h να σημαδευει την επιφανεια για να κανει κυματισμο
με τους 2 κυκλοφορητες 2500+2000 + το φιλτρο του 700lt/h που λειτουργει κατα το ημισυ σαν κυκλοφορητης ,εχω δηλ παμω απο 5000lt/h στον κυβο 60lt αλλα ειναι ετσι τοποθετημενει που τα κοραλια η κυκλοφορια απλα τα "χαιδευει "ελαφρα
βεβαια εξαρταται κια απο το στησιμο που εχει ο βραχος και τα κοραλια στο ενυδρειο
Το καπακι για μενα χρειαζεται -εκτος αν δεν γινεται αλλιως - για 3 λογους , 1ον για την εξατμιση 2ον για την σκονη που θα μπαινει χωρις αυτο κ 3ον για κατι πηδηχτουληδες αλα και σαλιγκαρια η αστεριες που μπορει να βγουν εξω χωρις αυτο. Οι πιο ειδικοι ας πουν γνωμες γιαυτο εγω με τα λιγα που ξερω αυτο πιστευω

revolution1925 28-03-17 15:47

Τα κουνάω από εδώ τα κοιτάω από εκεί και την ψάχνω με την κυκλοφορία Μιχάλη ακόμα.. Σε ότι θέσεις και να έχω βάλει τα μηχανήματα κάτι δεν μ αρέσει! Που θα πάει θα το βρω!

Τώρα με το Σκιμερ το καπάκι δεν καθόταν έτσι και αλλιώς αλλά πήγα έκοψα ένα άλλο και το 80% του ενυδρείου είναι με καπάκι πλέον.!

Ποσο ρόλο παίζει ρε παιδιά το καπάκι στο φως?
Εννοώ ότι ακόμα και αν το καπάκι είναι διάφανο κάτι δεν θα κόβει απ την ένταση του φωτιστικού?

voas 28-03-17 20:13

Καλησπέρα Άρη,συνέχισε το ψάξιμο με την κυκλοφορία και θα την βρεις την άκρη,στην εσχάτη Παρε εναν μικρότερο και κρατά αυτόν κάβα!
Το μεγαλύτερο προτέρημα στο ανοιχτό ενυδρείο,ειναι η σωστή οξυγόνωση του νερου,διατηρώντας το πχ σε ενδεδειγμένες τιμές!
Δεν νομιζω πέραν απο μια μικρη αντανάκλαση,να εχει απώλεια το φωτιστικο,θα θέλει ομως πολύ συχνό καθάρισμα γιατι θα πιάνει άλατα και τότε θα εχεις απώλειες!
Καλη συνεχεια φιλαρακι!

revolution1925 31-03-17 16:39

Καλησπέρα την ψάχνω ακόμα με την κυκλοφορία!
Το σκιμμερ κλείνει περίπου 2 βδομάδες και βγάζει ένα κυπελάκι κίτρινο υγρό στις 5 μέρες περίπου.

Με το κυανο μια έτσι μια αλλιώς. Είναι σαφώς πιο λίγο. σήμερα παρατήρησα ότι έχει και φούσκες πάνω του μάλλον 'αναπνεει'

Απο μετρήσεις πάμε σταθερά και με τις αλλαγές δεν χρειάζεται να προσθέτω σχεδόν τίποτα.

Σήμερα αποφάσισα να ταισω και τα κοράλλια τα οποία δεν τα τάιζα από τότε που εμφανίστηκε κυανό.!
Και με την ευκαιρία έβγαλα και κάποιες φώτο την ώρα του φαγητού!

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...331_155718.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...331_155735.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...331_160528.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...331_160021.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...1_155833_1.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...331_161133.jpg

Στην προτελευταία φώτο βλέπουμε ένα μωρό ακαν που μόλις σχηματίζεται!

Sakisdraminos 01-04-17 08:57

Πολύ ωραία τα κοράλλια αλλά θα σε "μαλωσω"
Κάθε φορά πιο σκούρο φωτισμό!!!!
Σε λίγο ούτε τα κοράλλια δεν θα βλέπουμε

revolution1925 01-04-17 10:51

:D Σάκη δουλεύω το φωτιστικό 11 με 2 το πρωί με τα άσπρα στο 30% και τις υπόλοιπες ώρες μόνο με τα μπλε. Στο σπίτι πάω μετά τις 3 οπότε οι φώτο βγαίνουν με φουλ μπλε και με το κινητό. Έχω και μια nikon d3200 αλλά είμαι τελείως αμπαλος με τις φωτογραφίες οπότε αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω!

Πάντως όχι να το παινευτω αλλα τα χρώματα απ τα κοράλλια δεν μπορώ να τα αποδώσω ούτε καν στο μισό απ ότι ειναι. Λίγο τα μπλε, λίγο τα λεντ, λίγο η ασχετοσύνη μου και αυτό είναι το αποτέλεσμα!

Εσείς πως βγαζεται τόσο ωραίες φώτο με τα μπλε δεν μπορώ να το καταλάβω!

revolution1925 07-04-17 11:24

Καλημέρα παιδιά έχω ετοιμάσει νερό για αλλαγή απ την Κυριακή που μας πέρασε και λόγο κάποιον υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να την κάνω.

Σήμερα έλεγα να κάνω αλλαγή. Μπορώ να το βάλω η πρέπει να φτιάξω άλλο?

Το νερό είναι απ την Κυριακή έτοιμο στο βαρέλι στην αλατοτητα και στην θερμοκρασία που πρέπει με έναν κυκλοφοριτη μέσα να το γυρνάει.

Το βάζω η το πετάω και φτιάχνω άλλο?

Sakisdraminos 07-04-17 15:28

Κάνε αλλαγή κανονικά φίλε.....

Απλά άλλη φορά μην το αφήσεις τόσο πολύ!!!

revolution1925 08-04-17 08:05

Έγινε Σάκη ευχαριστώ!

revolution1925 11-04-17 10:23

Καλημέρα παιδιά!
Εχθες έκανα μια βραδινή παρατήρηση του ενυδρείου και βρήκα κάτι μικρά άσπρα σαλιγκάρια με μαύρες βούλες.
Ξέρει κάνεις τι παίζει με αυτά και αν είναι reef safe?

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...411_082809.jpg

leonardos 11-04-17 20:22

δεν ξερω τι μπορει να ειναι αλλα πρωτον δεν εχω ακουσει για καποιο σαλιγκαρι που να εχει θεμα με τα κοραλια (αλλα και παλι απλα δεν εχω ακουσει οχι οτι ξερω κιολας) και δευτερων τι σαλιγκαρια εχεις μεσα? μιπος ειναι καμια γενα απο τα δικασου?

revolution1925 12-04-17 08:19

Turbo trohus και nasarius έχω μέσα λεο.
Λες να γέννησε τίποτα απ αυτά?

leonardos 12-04-17 19:52

nassarius δεν ειναι trohous δεν νομιζω, για turbo μου κανει καλητερα! ναι παιζει να γενησε οποτε λογικα θα δεις σιγα σιγα και αλλα!!! αντε με το καλο!!!:D:D

revolution1925 12-04-17 21:04

:) καλή φάση! Πάντα είναι καλό σημάδι όταν κάποιο ζωντανό γεννάει! Ευχαριστώ Λεο.!

Επίσης ξέρουμε τι είναι το παρακάτω?

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...154905_1_1.jpg

Sakisdraminos 14-04-17 19:49

Σπύρογραφοι και σφουγγάρια πρέπει να είναι αυτά!

revolution1925 15-04-17 08:18

Σφουγγάρι λοιπόν ωραία! Ευχαριστώ!

leonardos 15-04-17 19:44

αν και πιστευω πως ο Σακης εχει δικιο μου φαινεται οτι σαν να σχηματιζονται οι μωρφες απο σαλιφκαρακια. οποτε μιας και δεν ξερω το μεγεθος και τον τροπο οοτοκιας των τουρμπο μηπος ειναι αυγα πρην εκολαφθουν?
αν και παλι ξαναλεω το σφουγκαρι ειναι ποιο σωστη υποθεση!

voas 17-04-17 18:54

Χρόνια πολλά Άρη!
Οτι σου είπαν και τα αγορια πιο πάνω,τι νεα απο τον ύφαλο;
Ανέβασες ένταση το φωτιστικο τελικά;

revolution1925 18-04-17 16:56

Χρόνια πολλά Νίκο!
Εχθες έκανα την πρώτη κίνηση και ανέβασα 5% ενταση . Σκέφτομαι να ανεβάζω 5% τον μήνα.

Θα ρίξω σιγά σιγά και την φωτοπεριοδο από τις 12 στις 11 ώρες και βλέπουμε.

Δεν μπορώ να βγάλω άκρη με το κυανο. την προηγούμενη βδομάδα δεν έκανα αλλαγή νερού λόγο δουλειάς και το ενυδρείο ήταν πεντακάθαρο. Μετά έκανα αλλαγή και βγήκε πάλι λίγο κυανό στον αραγωνιτη. Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος εγώ ή αν είναι τυχαίο.

Παρήγγειλα και ένα ηλεκτρονικό τεστ φωσφορικων της hanna που είχα βάλει στο πρόγραμμα καιρό γιατί με τα υγρά δεν βγάζεις άκρη. Οπότε θα έρθει με το καλό και βλέπουμε.

Σε γενικές γραμμές το ενυδρείο πάει σούπερ και αν ήμουν διαφορετικός άνθρωπος δεν θα πείραζα τίποτα.!
Απλά σκαλίζω και ψαχνω γενικά περισσότερο για να μαθαίνω και να βλέπω τις διαφορές στο σύστημα μου ώστε να αποκτώ εμπειρίες!

Στα δικά μου τα μάτια φαίνεται κουκλί το ενυδρείο και το χαίρομαι όσο δεν φαντάζεσαι!
Επίσης σκέφτομαι σοβαρά να προσθέσω 2 fire shrimp ποια η γνώμη σας παιδιά?

voas 24-04-17 13:30

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από revolution1925 (Μήνυμα 1006160)
Χρόνια πολλά Νίκο!
Εχθες έκανα την πρώτη κίνηση και ανέβασα 5% ενταση . Σκέφτομαι να ανεβάζω 5% τον μήνα.
Θα ρίξω σιγά σιγά και την φωτοπεριοδο από τις 12 στις 11 ώρες και βλέπουμε.

σε πόσο % ένταση το δουλεύεις,για πιο λόγο θελεις να ρίξεις την φωτοπεριοδο κατά μια ώρα,γιατί 5% ανέβασμα ανά μήνα?

Δεν μπορώ να βγάλω άκρη με το κυανο. την προηγούμενη βδομάδα δεν έκανα αλλαγή νερού λόγο δουλειάς και το ενυδρείο ήταν πεντακάθαρο. Μετά έκανα αλλαγή και βγήκε πάλι λίγο κυανό στον αραγωνιτη. Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος εγώ ή αν είναι τυχαίο.

όταν κάνεις αλλαγη νερού,συφωναρεις και αραγωτιτη με σκούπα βυθού?

Παρήγγειλα και ένα ηλεκτρονικό τεστ φωσφορικων της hanna που είχα βάλει στο πρόγραμμα καιρό γιατί με τα υγρά δεν βγάζεις άκρη. Οπότε θα έρθει με το καλό και βλέπουμε.

πολύ καλή κίνηση,ελπίζω να πήρες το u.low!

Σε γενικές γραμμές το ενυδρείο πάει σούπερ και αν ήμουν διαφορετικός άνθρωπος δεν θα πείραζα τίποτα.!
Απλά σκαλίζω και ψαχνω γενικά περισσότερο για να μαθαίνω και να βλέπω τις διαφορές στο σύστημα μου ώστε να αποκτώ εμπειρίες!

Στα δικά μου τα μάτια φαίνεται κουκλί το ενυδρείο και το χαίρομαι όσο δεν φαντάζεσαι!
Επίσης σκέφτομαι σοβαρά να προσθέσω 2 fire shrimp ποια η γνώμη σας παιδιά?

καλά κάνεις και το ψάχνεις Αρη και έτσι πρέπει,απλά πρόσεχε γιατί ένας ύφαλος μπορεί να λειτουργεί σωστά με πολλούς και διαφορετικους τρόπους,εάν όμως υπάρξει κάποιος συνδυασμός αυτών,μπορεί να έχεις αρνητικά αποτελέσματα!

revolution1925 24-04-17 20:52

Είπα να ρίξω την φωτοπεριοδο 1ωρα για να περιορίσω το κυανο.
Το φωτιστικό το δουλεύω μέχρι 45% max μέχρι στιγμής είπα να το ανεβάσω σιγά σιγά γιατί έχω την εντύπωση ότι τα κοράλλια χάσανε λίγο χρώμα!

Στις αλλαγές δεν σιφωναρω τον αραγωνιτη είναι πολύ ψιλος και χάνω πολύ αραγωνιτη. Επίσης η επιφάνεια του αραγωνιτη που μπορώ να φτάσω είναι σχεδόν το 30-40% χωρίς να κουνήσω βράχους οπότε είναι και δύσκολο όλο αυτό.

Πήρα το ultra low διάβασα ότι δίνει καλύτερες μετρήσεις!

Ξαναλέω το ενυδρειακι πάει πολύ καλά!
Όλα αυτά που λέω και που κάνω είναι λεπτομέρειες.
Τα κοράλλια πάνε πολύ καλά βλέπω ανάπτυξη και ωραία χρώματα!
Απλά παντα ψάχνω για το καλύτερο! Έτσι είναι το χόμπι άλλωστε!!

voas 24-04-17 22:55

Άρη τάισε λιγο τα κοραλλακια σου θα τα βοηθήσεις ετσι,έπειτα δεν ειναι απαιτητικά στο φως οπως τα sps!
Άσε το κυανό να εκτονωθεί και να κανει τον κύκλο του,μπορει και να ευθύνεται η πολύ λεπτή κοκκομετρια για την επιμονή του,στον βράχο εχεις καθόλου;
Μια χαρά παει φιλαρακι το ρεεφακι σου και οπως το λες,οι λεπτομέρειες κανουν την διαφορα,ολοι μας μεσα απο τις προσωπικές μας εμπειρίες μπορουμε να κατανοούμε καλυτερα το χόμπι μας!
Καλη συνεχεια....

revolution1925 24-04-17 23:40

Τα ταΐζω Νίκο αλλά πολύ ελαφρά. 1 φορά την βδομάδα περίπου!

Κυανό δεν έχω στον βράχο καθόλου είναι πεντακάθαρος.. Στον αραγωνιτη έχω αλλά μην φανταστείς πολύ ίσα που φαίνεται σε κάποια σημεία πιο σκούρος ο αραγωνιτης. Δεν είμαι καν σίγουρος πλέον αν είναι κυανό αυτό η ελαφριά διατομικη. Μπορεί να λέω και βλακειες.

Όταν κλείνουν τα φώτα δεν υπάρχει τίποτα ο αραγωνιτης είναι πεντακάθαρος. Ανάβουν τα φώτα και σιγά σιγά εμφανίζεται!

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 02:01.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,03293 seconds with 10 queries