Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Χρώματα στη "Μαύρη Ήπειρο" - Malawi 300 lt

Σελίδες : 1 2 3 [4]

KostasGR
24-10-16, 11:36
Πρέπει να βάλεις στα 300 λίτρα πχ 300γρμ αλάτι. Αν το κρατήσεις για ένα μήνα, σε κάθε αλλαγή βάζεις την ποσότητα που αντιστοιχεί στο νέο νερό.

Λάμπρος.Τ
24-10-16, 11:51
Πρέπει να βάλεις στα 300 λίτρα πχ 300γρμ αλάτι. Αν το κρατήσεις για ένα μήνα, σε κάθε αλλαγή βάζεις την ποσότητα που αντιστοιχεί στο νέο νερό.

Αν το βάλω μαζικά (τα 300 γρ δηλαδή) δεν θα πρεσαριστούν τα ψάρια απότομα ?
Μήπως είναι καλύτερα να γίνει σταδιακά ? πχ 10 ή 20 λίτρα νερό τη μέρα ?

KostasGR
24-10-16, 12:12
Αυτό καλύτερα να ρωτήσεις τον αρθρογράφο ή κάποιον πιο έμπειρο;

Εγώ στο παρελθόν το έχω κάνει έτσι όπως λέω.

DEXFISH
24-10-16, 14:33
Εγώ το είχα απότομα μια φορά που χρειάστηκε.
Βέβαια ας πουν οι έμπειροι για σιγουριά.
Έχει όμως λογική... ότι θέλουμε τα παράσιτα (αν είναι παράσιτα) να μην αντέξουν αυτή τη μεταβολή, που τα ψάρια μας θα την αντέξουν εύκολα.

ΥΓ. Κάτι άσχετο-σχετικό. Πιο πολύ άσχετο. Βρήκα σήμερα στο ενυδρείο που μετακόμισα εχθές ένα μικρό λαμπιντο, 1 εκατοστό, και ζούσε σε άδειο ενυδρείο με 1 εκατοστό νερό. :smt120

Τάκης
24-10-16, 14:53
Κρατήστε αυτό όλοι στα θέματα που παρακολουθείτε,
αχρείαστο να είναι αλλά σε ώρα ανάγκης χρειάζεται :)
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8221
εγώ πάντως όλο μαζί το βάζω, όταν έχει χρειαστεί,
μπορείς επίσης να βάλεις μισό το πρωί και μισό το βράδυ
αλλά να το ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ πάρα πολύ καλά πριν το ρίξεις,
σε κάθε αλλαγή θα βάζεις και το ανάλογο αλάτι στο φρέσκο νερό ΠΡΙΝ το ρίξεις μέσα,
όταν αρχίσεις να το αφαιρείς, θα το κάνεις σταδιακά, πχ 10%-15% καθημερινές αλλαγές χωρίς αλάτι, για καμιά 10αρια ημέρες, έχω κάνει και 10% πρωί βράδυ χωρίς κανένα πρόβλημα.
ΠΡΟΣΕΧΕ, η απότομη μείωση αλατότητας - σκληρότητας είναι ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ από οσμωτικό σοκ, η απότομη αύξηση όχι

Κλεόβουλος
24-10-16, 19:11
Φίλε εγώ δεν θα έκανα τίποτα σ' αυτή τη φάση που περιγράφεις (δηλ. δεν ξύνονται συνέχεια και όχι τα περισσότερα) γιατί πιστεύω ότι μικροπροβλήματα σε σωστές συνθήκες τα ψάρια τα ξεπερνάνε μόνα τους (έχω χρόνια να χρησιμοποιήσω φάρμακα και πολύ καιρό αλάτι).
[Σημειώνω εδώ ότι το "ξύσιμο" εκτός από ένδειξη εξωπαράσιτων μπορεί να είναι και συμπεριφορά οριοθέτησης περιοχής σε ορισμένα ψάρια.]
Στην περίπτωση σου πάντως και επειδή τα πήρες πρόσφατα και μεταφέρθηκαν από ενυδρεία σε ενυδρείο, πιθανότατα λόγω της ταλαιπωρίας βρήκαν ευκαιρία κάποια παράσιτα να αναπτυχθούν.
Αν θέλεις μπορείς να ρίξεις αλάτι, όλη μαζί την ποσότητα για τα καθαρά λίτρα σου και άφησε το 3 βδομάδες (στις αλλαγές προσθέτεις την αντίστοιχη ποσότητα για το νερό της αλλαγής). Η ελαφρά δοσολογία δεν νομίζω ότι θα κάνει τίποτα γι αυτό προτείνω 0,3% περ. (εγώ μπακαλίστικα έριχνα μια καλή κουταλιά σούπας ανά 20 λίτρα).

Undertaker
24-10-16, 20:04
Λάμπρο όταν λες ξύνονται, το κάνουν πάνω στις πέτρες ή κάνουν βουτιές στην άμμο σα να ξύνονται εκεί; Τα δικά μου το έκαναν αυτό ένα διάστημα τον πρώτο καιρό που μπήκαν στο ενυδρείο. Δε τα έκαναν όλα. Οριοθετουσαν την περιοχή τους τελικά, δεν έριξα πότε τίποτα και δεν παρουσίασαν πότε κανένα πρόβλημα. Το να βάλεις αλάτι, κακό δε θα κάνει σίγουρα και μιας και δεν είσαι σίγουρος για το τι συμβαίνει, εγώ στη θέση σου θα έβαζα.

Λάμπρος.Τ
24-10-16, 20:35
Λάμπρο όταν λες ξύνονται, το κάνουν πάνω στις πέτρες ή κάνουν βουτιές στην άμμο σα να ξύνονται εκεί; Τα δικά μου το έκαναν αυτό ένα διάστημα τον πρώτο καιρό που μπήκαν στο ενυδρείο. Δε τα έκαναν όλα. Οριοθετουσαν την περιοχή τους τελικά, δεν έριξα πότε τίποτα και δεν παρουσίασαν πότε κανένα πρόβλημα. Το να βάλεις αλάτι, κακό δε θα κάνει σίγουρα και μιας και δεν είσαι σίγουρος για το τι συμβαίνει, εγώ στη θέση σου θα έβαζα.

ποιό πολύ πάνω στην άμμο ξύνονται.
Σήμερα το απόγευμα δεν είδα να κάνουν κάτι.....
είναι η ημέρα νηστειας σήμερα και μόνο πλακάτ "πεινάμε ρε" που δεν έχουν σηκώσει.....χαχαχαχαχαχαχαχα

είναι συνέχεια μπροστά στο τζάμι.

Κωστας Malawi
24-10-16, 22:15
το ξυσιμο δεν ειναι απαραιτητα παρασιτα..εκτος κι αν εχεις δει καποιο ψαρι να ξύνεται επανειλημμένα..
μην βαλεις αλατι ακομα.παρακολουθησε τα και βλεπουμε.

Λάμπρος.Τ
29-10-16, 09:14
Καλημέρα σας.
Τελικά αλάτι δεν έβαλα, γιατί τα ψαράκια μου δεν συνέχισαν το ξύσιμο, και πιστεύω ότι προς το παρόν δεν χρειάζεται να πειράξω κάτι.
Αλάτι έχω πάρει. Οπότε αν δω στο μέλλον κάτι περίεργο θα ακολουθήσω τις οδηγίες.
Αυτό που παρατήρησα και μου έκανε εντύπωση είναι σχετικά με τα "msobo magunga".
Ενώ από την αρχή που τα πήρα το ένα από τα ψάρια είχε ήδη μαύρα έντονα ραχιαίο πτερύγιο και σχεδόν όλη η κοιλιά του το ίδιο, και ενώ επίσης είναι (από όσο δείχνει τουλάχιστον) το αφεντικό στο ενυδρείο παρόλο του ότι υπάρχει το αρσενικό Hongi που είναι 3 φορές μεγαλύτερο, περίμενα από μέρα σε μέρα να αλλάξει τα χρώματα του και να αρχίσει να παίρνει το μαυρο μπλέ του κυρίαρχου αρσενικού.
Ε, λοιπόν τίποτε. Όπως μπήκε από την αρχή έτσι και είναι.
Αντίθετα το 2ο στην ιεραρχία αρσενικό msobo, (το οποίο όταν βλέπει απλά τον κυριάρχο εξαφανίζεται), έχει αρχίσει να μεταμορφώνεται.
Τα χρώματα του αλλάζουν πολύ γρήγορα ξαφνικά και τώρα βρίσκεται στο ενδιάμεσο στάδιο πριν να πάρει τα οριστικά του χρώματα.
Όλο αυτό μου φάνηκε εντυπωσιακό δεδομένου του ότι από όσο γνωρίζουμε το αρσενικό που θα έχει τα απόλυτα χρώματα πρώτο θα είναι και αυτό που θα είναι το κυρίαρχο.
Θα προσπαθήσω να σας βάλω και φωτό και των 2 για να το δείτε.

Λάμπρος.Τ
04-11-16, 12:22
Καλημέρα σας,

Δυστυχώς η επιλογή της άμμου στο ενυδρείο ήταν "μεγάλη αποτυχία" !!!
Ο λόγος είναι ότι είναι πάρα πολύ ψιλή (πούδρα) και με το που ξεκινάνε είτε να σκάβουν είτε να ανακατεύουν τον βυθό, το νερό θολώνει (όχι τελείως) αλλά είναι αρκετά εκνευριστικό.

Το να βγάλω την άμμο που έχει τώρα μέσα ούτε συζήτηση. Πέτρες και ψάρια κτλ..δεν το ξανακάνω με τίποτε. :smt120

Η ερώτηση μου λοιπόν είναι η εξής:

Θα μπορούσα να ρίξω από πάνω λίγο πιο χονδρόκοκκη άμμο ?
Ξέρω, θα μου πείτε ότι με τον καιρό και το ανακάτεμα θα ανέβει πάλι στην επιφάνεια η πιο ψιλή :(

Καμιά άλλη ιδέα ?

Τάκης
04-11-16, 14:05
ανεβάζει θολούρα τόσο πολύ ;
το να βάλεις ποιο χοντρη δεν θα κανεις τίποτα,
η πιο χοντρή θα πάει στο πάτο και θα μείνει η ψιλή επάνω,
έχεις και μωρά μέσα ;

Κλεόβουλος
04-11-16, 14:15
Λάμπρο μια λύση θα σου δώσω (χωρίς να κάνεις γενικό ξεπάτωμα :D).
Όταν κάνεις αλλαγή νερού θα αφαιρείς και άμμο.
Σε 3 αλλαγές θα έχεις απομακρύνει την περισσότερη.
Μετά προσθέτεις την καινούργια ;)

Τάκης
04-11-16, 14:24
Κάτι τέτοιο που πρότεινε ο Κλεόβουλος σκεφτόμουνα και εγώ,
για αυτό σε ρώτησα αν υπάρχουν μωρά.
Με μια σωλήνα, που θα τη χρησιμοποιήσεις σαν σκούπα βυθού τραβάς την άμμο,
όσο πιο πολύ μπορείς,
και μετά προσθέτεις τη καινουρια.
Πάρε την άμμο που θες , πλύνε την ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,
και έρχομαι ενα Σ/Κ και το κάνουμε μαζί,
χωρίς να σηκώσουμε ούτε μία πέτρα,
και αν θες φέρνω και το δικό μου βαρέλι , και βραστήρες να ζεσταίνουμε νερό , και αντλίες και κουτι σαμλα να βάλουμε τη παλιά άμμο, και ότι άλλο χρειαστεί.
Αλλά και κανα κράνος ή να λείπει η γυναίκα σου :D

Λάμπρος.Τ
04-11-16, 15:07
Πολύ καλή ιδέα αυτή με τις αλλαγές !!! :smt023

Αυτό θα κάνω !!! θα ξεκινήσω να βγάζω σε κάθε αλλαγή με την τρόμπα-σωλήνα που έχω.
Σε 3 - 4 αλλαγές θα έχει γίνει "κρανίου τόπος" !!!! :D

Μετά θα βάλω την καινούργια !!!

Thanks Τάκης για την πρόταση.

Tanganyiκας
04-11-16, 15:26
Πολύ καλή ιδέα αυτή με τις αλλαγές !!! :smt023

Αυτό θα κάνω !!! θα ξεκινήσω να βγάζω σε κάθε αλλαγή με την τρόμπα-σωλήνα που έχω.
Σε 3 - 4 αλλαγές θα έχει γίνει "κρανίου τόπος" !!!! :D

Μετά θα βάλω την καινούργια !!!

Thanks Τάκης για την πρόταση.
Εεεεεεεεε και εγώ μέσα!!!!!!Αυτή είναι η καλύτερη λύση χωρίς να ξεστήσεις,έτσι θα φύγει όλη!

DEXFISH
04-11-16, 17:13
Λάμπρο, θα στην πω λίγο τώρα... αλλά την άμμο μαλλον δεν την έχεις πλύνει τέλεια. Κι εγώ πούδρα έχω (φαντάσου σε προηγούμενο στήσιμο πέτρωνε σε κάποια σημεία) και δεν θολώνει το νερό με τίποτα.

Λάμπρος.Τ
04-11-16, 19:52
Λάμπρο, θα στην πω λίγο τώρα... αλλά την άμμο μαλλον δεν την έχεις πλύνει τέλεια. Κι εγώ πούδρα έχω (φαντάσου σε προηγούμενο στήσιμο πέτρωνε σε κάποια σημεία) και δεν θολώνει το νερό με τίποτα.

εσένα θα ήταν γύψος (για αυτό πέτρωνε) !!!
Ρε πλάκα μου κάνεις ? και άντε και δεν την είχα πλύνει (που την είχα) τόσο καιρό που την έχω μέσα στο ενυδρείο ...έχει "καρακαταπλυθεί" !!!

Βρε με το που την κουνάς μέσα στο ενυδρείο αρχίζει και γίνεται το νερό (άντε μην πω) και αρχίζεις και βλέπεις σαν ασημοσκονη να υπάρχει παντού.

Τίποτε.... θα πάρει δρόμο !!!

Undertaker
04-11-16, 20:01
Λάμπρο, όπως σου είπαν τα παιδιά. Η καλύτερη λύση.

tsantos
06-11-16, 12:21
Πολυ ωραια ψαρια Λαμπρο,φανταστικα χρωματα!!!
Να τα χαιρεσε φιλε και καλους απογονους ;)

Λάμπρος.Τ
10-12-16, 21:24
Σήμερα ήταν ημέρα εβδομαδιαίας αλλαγής νερού, και καθαρισμού τζαμιών από την καφέ άλγη... (άσχετο, αλλά εντελώς τυχαία ανακάλυψα ποιος παράγωντας επιβαρύνει και ενισχύει περισσότερο την δημιουργία της καφέ άλγης....το πολύ τάϊσμα, αλλά αυτό θα το συζητήσουμε αργότερα...), εκεί λοιπόν που κούνησα 2 μεγάλες πέτρες, πεταχτήκανε από το πουθενά 2 - 3 μωρά ψαράκια...

Τρελάθηκα, γιατί δεν το περίμενα με τίποτε.
Πρώτον γιατί δεν είχα παρατηρήσει κάποια μπουκωμένη και δεύτερον γιατί τα περισσότερα από τα ψάρια μου είναι ακόμη μικρά.

επειδή ακριβώς είναι μικρά, πίστευα ότι όποια γέννα υπάρξει θα την τσακίσουν γιατί όπου και να κρυφτούν τα μωρά, χωράνε λίγο πολύ και τα υπόλοιπα....

έλα όμως που η φύση είναι απρόβλεπτη......

Τι γεννήστρες, και προσοχή κτλ.... ???

Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι άμα θέλει..... επιβιώνουν και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.....

Για να δούμε... υποθέτω ότι πρέπει να είναι από τα Hongi...

Υγ.

Αρκετές από τις πέτρες μου έχουν πιάσει άλγη και είναι απίστευτο θέαμα να βλέπεις τις Αφρικάνες να βυζαίνουν τις πέτρες προκειμένου να τραφούν.

Πολύ ωραία πράγματα...!!!!

Κλεόβουλε, πρέπει να δεις τα χρώματα του αρσενικού Msobo. Απλά όνειρο !!!

DEXFISH
11-12-16, 07:49
Ε θα βάλεις καμιά φωτό να δούμε τα χρώματα του μεγάλου; :D
Πάντως ρε συ, αυτά που επιβιώνουν έτσι είναι τα καλύτερα των καλύτερων και μετά μεγαλώνοντας φαίνεται γιατί επέζησαν. Σε εμένα είχε επιβιώσει 1 acei μόνο σε γέννα μέσα στο ενυδρείο και έχει ίδια ηλικία με τα άλλα που γεννήθηκαν σε ενυδρείο γεννήστρα. Ε αυτό φαίνεται ότι θα γίνει το κυρίαρχο αρσενικό μια μέρα. Έχει το κάτι παραπάνω σε σχέση με τα "γεννηστρο-γεννημένα"

Κλεόβουλος
11-12-16, 09:39
Κλεόβουλε, πρέπει να δεις τα χρώματα του αρσενικού Msobo. Απλά όνειρο !!!
Πρέπει, αλλά δεν τα βλέπω :p:smt107

Λάμπρος.Τ
11-12-16, 09:56
Θα στο στείλω με ΠΜ... (φωτό δεν βάζω...φοβούμαι το κακό ματι και τους ζουλιάριδες).

Σταύρο, εσένα επειδή είσαι καλό παιδί άμα θέλεις θα σου στείλω μια γέννα από τα Hongi όταν γίνουν πολλά...και πριν το ξεκαθάρισμα για το στήσιμο του μεγαλύτερου.
Όντως δεν έχουν καμιά σχεση τα χρώματα τους με τα αλλα που κυκλοφορούν στην αγορά.

tsantos
11-12-16, 10:30
Να σου ζήσουν τα τσακαλια ρε Λαμπρε!!!τα έκανες πάνω σου από τη χαρά σου ε;σαν να σε βλέπω!!!:Dτώρα για φωτό δεν σε πιέζω,σε καταλαβαίνω!!!

Λάμπρος.Τ
11-12-16, 10:36
Σε ευχαριστω Άλεξ. Ήταν όντως εντυπωσιακό και έμεινα να τα κοιτάω σαν χαζός μέχρι να κρυφτούν.
Αφου το εβλεπα και δεν το πιστευα....Νόμιζα ότι ήταν σκουπιδάκια κτλ...

Φωτό δεν....
Εδώ καλά καλά δεν γραφω τι ψάρια έχω τωρα....πλάκα κάνεις ???
Ασε γιατί έχει φοβηθεί το μάτι μου.

KostasGR
11-12-16, 10:39
Ενταξει ασχολίαστο, σε φορουμ εισαι...

Κλεόβουλος
11-12-16, 10:41
Άντε βρε προληπτικέ :smt016
Στο μεσαίωνα είμαστε??.....κάτσε να κάνω μια τελετή να διώξω τα κακά πνεύματα :D:D
http://s.enet.gr/resources/2013-01/62-63-1--2-thumb-large.jpg

Λάμπρος.Τ
11-12-16, 12:43
Άντε βρε προληπτικέ :smt016
Στο μεσαίωνα είμαστε??.....κάτσε να κάνω μια τελετή να διώξω τα κακά πνεύματα :D:D

Ναι είναι αλήθεια... το ομολογώ !!!

Είμαι προληπτικός με κάποια πράγματα.....

tsala
11-12-16, 12:50
εσεις οι Αφρικανοι , εχετε παρει και τα χουγια της Αφρικης! :D

Να τα χαιρεσαι Λαμπρο!

Undertaker
11-12-16, 13:20
Ο Λάμπρος είναι ο "μάγος" του φόρουμ. Καράφλα, tattoo σε όλο το σώμα, μιλάει ακαταλαβίστικα...... Βουντού σκέτος ο τύπος.

Λάμπρος.Τ
23-12-16, 18:08
Εδω και αρκετό καιρό είχα παρατηρήσει κάποια περίεργα λευκά σημάδια στο σώμα του μεγάλου Hongi, διαπίστωσα σήμερα ότι εχουν αρχίσει να εμφανίζουν περόμοια σημάδια και άλλα ψάρια.

άλλο πάνω από τα χείλη του, άλλο στο σώμα, άλλο στην κοιλιά....

από όσο διάβασα θεωρώ ότι είναι "Fungus".
Στις φώτό φαίνεται στον Hongi κάτω από το κεφάλι (στην κοιλιά) ένα λευκό σημάδι. σε κάποιο άλλο ψάρι εμφανίζετε στο στόμα, κτλ..

Επειδή το π΄ροβλημα είδα ότι εξαπλώνεται, ξεκίνησα θεραπεία με αλάτι και Melafix.

ελπίζω ότι θα το ξεπεράσουν χωρίς παρενέργειες

egeorgiou
23-12-16, 18:42
Από τις εικόνες μοιάζουν περισσότερο για σημάδια από αψιμαχίες.
Έχεις φασαρίες στο ενυδρείο;

Αλατάκι και μελαφίξ θα βοηθήσουν στην αναδόμηση της βλέννας και σε εξωτερικά παράσιτα.

Λάμπρος.Τ
23-12-16, 18:51
Από τις εικόνες μοιάζουν περισσότερο για σημάδια από αψιμαχίες.
Έχεις φασαρίες στο ενυδρείο;

Αλατάκι και μελαφίξ θα βοηθήσουν στην αναδόμηση της βλέννας και σε εξωτερικά παράσιτα.

Όχι σίγουρα δεν είναι από αψιμαχίες.
Δεν ξέρω αν μπορείς να το δεις καθαρά, αλλά φαντάσου μια λευκή φούσκα που σκάει μετά από 2 - 3 μέρες και μετά κάνει μια πληγή στο σώμα του ψαριού.

Αν δεις στην τρίτη φωτό, το Hongi έχει κάτω στην κοιλιά ανάμεσα στα 2 πτερύγια μια άσπρη βούλα. εκεί ήταν η φούσκα που έσκασε και άφησε μια πληγή.
Και τώρα είχε ξεκινήσει αυτά τα άσπρα στη μούρη που φαίνονται.

Επίσης στο άλλο φαίνεται πάνω στο στόμα του (πάνω χείλος) στη 1η και 2η φωτό.

Τάκης
23-12-16, 19:25
Λάμπρο δες πως θα πάει για μία εβδομάδα με τη θεραπεία που ξεκίνησες και μετα βλέπεις και συνεχίζεις ανάλογα

Κωστας Malawi
23-12-16, 19:46
περαστικα ρε Λαμπρο!τι κακο ειναι αυτο ρε γαμωτο?απο που το τσιμπησανε αραγε τα καημενα?αμα δεν δεις να στρωνει γρηγορα μην το αφησεις ετσι,αν και νομιζω οτι θα στρωσουν,δεν ειναι και τοσο ασχημα..

Λάμπρος.Τ
23-12-16, 20:08
Λάμπρο δες πως θα πάει για μία εβδομάδα με τη θεραπεία που ξεκίνησες και μετα βλέπεις και συνεχίζεις ανάλογα

περαστικα ρε Λαμπρο!τι κακο ειναι αυτο ρε γαμωτο?απο που το τσιμπησανε αραγε τα καημενα?αμα δεν δεις να στρωνει γρηγορα μην το αφησεις ετσι,αν και νομιζω οτι θα στρωσουν,δεν ειναι και τοσο ασχημα..

Σας ευχαριστώ και τους 2.

Εννοείτε ότι δεν θα τα αφήσω έτσι ότι και να γίνει !!!
Πλάκα κάνουμε ???
Είδα και έπαθα να τα βρω..... δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνω ότι πρέπει.

όσο για το πως το τσίμπησα έχω μια σκέψη..αλλά θα τα πούμε αλλού.

egeorgiou
23-12-16, 20:16
Είδα αυτό που λες στην 3η φώτο.
Ναι αυτό δε μοιάζει αμυχή από αψιμαχία.

Θα ανέβαζα και θερμοκρασία στους 27.

Με ick μοιάζει περισσότερο.

Άλλαξες κάποια ρουτίνα τελευταία; Μπήκε κάνα νέο ψάρι/φυτό;

Κλεόβουλος
23-12-16, 20:29
Λάμπρο παρατήρησε το χρώμα των κοπράνων. Είναι μήπως υπόλευκα?
Τρώνε κανονικά?
Τι θερμοκρασία έχεις?
Στην 3η φωτο φαίνονται κάτι άσπρες κουκίδες κάτω απ' το ραχιαίο?
Θέλω κι άλλες φωτο

Λάμπρος.Τ
23-12-16, 20:48
Είδα αυτό που λες στην 3η φώτο.
Ναι αυτό δε μοιάζει αμυχή από αψιμαχία.

Θα ανέβαζα και θερμοκρασία στους 27.

Με ick μοιάζει περισσότερο.

Άλλαξες κάποια ρουτίνα τελευταία; Μπήκε κάνα νέο ψάρι/φυτό;

Είχα βάλει κάποια ψάρια πριν από 2 -3 βδομάδες, και χθές πρόσθεσα και κάποια ακόμη.

Λες να είναι ICH ?

Λάμπρο παρατήρησε το χρώμα των κοπράνων. Είναι μήπως υπόλευκα?

Κάποιες φορές είναι. Όχι πάντα όμως.
Τρώνε κανονικά?

Τρώνε κανονικότατα και μάλιστα του σκοτωμού.
Τι θερμοκρασία έχεις?

έχω 25.3 Να την ανεβάσω στους 27,5 ?

Θέλω κι άλλες φωτο

Θα προσπαθήσω να βγάλω και άλλες.

Κλεόβουλος
23-12-16, 20:58
Θα πρότεινα να ανεβάσεις θερμοκρασία έτσι κι αλλιώς.

Καλά βλέπω?

Έβλεπες σίγουρα φούσκα εκεί που είναι τα σημάδια? ή απλά ένα άσπρο σημάδι?

Λάμπρος.Τ
23-12-16, 21:08
Θα πρότεινα να ανεβάσεις θερμοκρασία έτσι κι αλλιώς.

οκ. θα την πάω στους 27,5.
Καλά βλέπω?
Όχι δεν είναι λευκές κουκίδες. Ήταν από την αρχή έτσι. είναι σαν να έχει γδαρθεί σε μια ευθεία, αλλά μην φανταστείς κανονικό γδάρσιμο απλά ασν να έχει φύγει η γυαλάδα από τα λέπια σε μια ευθεία.

Έβλεπες σίγουρα φούσκα εκεί που είναι τα σημάδια? ή απλά ένα άσπρο σημάδι?
όχι σίγουρα κάνει μια μικρή φούσκα.

Και ενώ στην αρχή το είδα μόνο στο Hongi τωρα το έχω προσέξει σε αρκετά.

egeorgiou
23-12-16, 21:34
Σε αυτή τη φάση δε θα έκανα τίποτα άλλο.
Άνοδος θερμοκρασίας, αλατότητα κοντά στο 0.3%, μελαφίξ.

Αν είναι εξωτερικό παράσιτο, ick ή σημάδια από αμιχές σε 3-4 ημέρες θα είναι καλύτερα.

Κάνει κόπο να βγάλεις μερικές ακόμα φώτο;

Ψάρι από μαγαζί ή χομπίστα έβαλες τελευταίο;

Λάμπρος.Τ
23-12-16, 21:51
Σε αυτή τη φάση δε θα έκανα τίποτα άλλο.
Άνοδος θερμοκρασίας, αλατότητα κοντά στο 0.3%, μελαφίξ.

Αν είναι εξωτερικό παράσιτο, ick ή σημάδια από αμιχές σε 3-4 ημέρες θα είναι καλύτερα.

Κάνει κόπο να βγάλεις μερικές ακόμα φώτο;

Ψάρι από μαγαζί ή χομπίστα έβαλες τελευταίο;

Αλατότητα έχω στο 0.3 %, (σήμερα που έκανα την αλλαγή έβαλα και την αναλογη ποσότητα).
Την θερμοκρασία την έβαλα να ανεβαίνει σταδιακά στα 27.5

Έχω ρίξει και μελαφιξ (αν και το μελαφιξ) δεν κάνει για ICH.

Και εγώ μετά από όσα έχω διαβάσει δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι άλλο αυτή τη στιγμή.

tsantos
24-12-16, 23:39
Περαστικα Λαμπρε!!!

Λάμπρος.Τ
29-12-16, 15:41
Τελικά το Μελαφιξ και το αλατάκι δείχνει ότι κάνανε αρκετή δουλειά.
οι λευκές φουσκίτσες που είχαν εμφανιστεί σε αρκετά ψάρια έχουν εξαφανιστεί (ειδικά ο μεγάλος δεν έχει καμία πλέον και η πληγή που είχε ανοίξει όταν εφυγε η 1η φουσκάλα του σταδιακά κλείνει).
θα βάλω Μελαφιξ έως και την Παρασκευή (7 μέρες) και μετά λέω να το σταματήσω και να διατηρήσω το αλάτι για άλλη μια βδομάδα.
και μετά θα αρχίσω σταδιακά να αφαιρώ αλάτι με τις αλλαγές νερού.

Undertaker
29-12-16, 15:48
Ευχάριστα νέα Λάμπρο, μπράβο. Μελαφιξ και αλάτι έχουν κάνει σπουδαία δουλειά και σε μένα.

Τάκης
29-12-16, 16:11
Μια χαρά Λάμπρο,
ο συνδυασμός αλάτι και μελαφιξ είναι ένας καλός και ήπιος τρόπος αντιμετώπισης κάποιων μολύνσεων σε αρχικό στάδιο

egeorgiou
29-12-16, 22:18
Καλά νέα!

Εξωπαράσιτα πρέπει να ήταν.

Θερμοκρασία σταδιακά επαναφορά στα κανονικά επίπεδα.

Λάμπρος.Τ
02-02-17, 10:06
Προσεχώς ....."αναβάθμιση" !!!:smt023

Undertaker
02-02-17, 11:28
Ε άμα είσαι τυχερός τελικά........άντε να δούμε ωραία πράγματα!

Κλεόβουλος
02-02-17, 11:40
:smt041:smt026+-8

Tanganyiκας
02-02-17, 11:43
Προσεχώς ....."αναβάθμιση" !!!:smt023

Και άργησες...............μας είχες συνηθίσει στις αλλαγές!!!!!

DEXFISH
02-02-17, 11:49
Ελπίζω να ανοίξεις νέο θέμα. Αυτό έχει καταντήσει Λάμψη και Καλημέρα Ζωή μαζί. :D

Λάμπρος.Τ
02-02-17, 12:06
Ελπίζω να ανοίξεις νέο θέμα. Αυτό έχει καταντήσει Λάμψη και Καλημέρα Ζωή μαζί. :D

Ναι...εννοείτε αυτό Σταύρο.
Πάλιωσε αυτό το θέμα.....
έχω βρει............ και "τίτλο" !!! :cool:

Τάκης
02-02-17, 13:03
Ναι,
θα ανοίξει νέο θέμα στα χρυσόψαρα :D
Με τίτλο "Τα χρυσόψαρα του Λάμπρου" :p

Λάμπρος.Τ
02-02-17, 13:42
Ναι,
θα ανοίξει νέο θέμα στα χρυσόψαρα :D
Με τίτλο "Τα χρυσόψαρα του Λάμπρου" :p

:smt018:smt018:smt018

Ε ψίτ.... :smt064 είσαι τρελός ???

θες να φάω .. zwzwzw από τον "θεό" ???

Κλεόβουλος
02-02-17, 18:51
θ' αστράψει και θα βροντήξει.....αθεόφοβοι :smt096 :D

Λάμπρος.Τ
25-02-17, 10:43
Καλημέρα σε όλους....
Φιλαράκια μου καλά εφτασε η στιγμή αυτό το θέμα να κλείσει.
Τα "Χρώματα στην Μαύρη Ήπειρο" φτάσανε στο τέλος τους.
Ένα νέο "κεφάλαιο - θέμα" θα ανοίξει σε λίγο καιρό όπου θα καταγράφονται όλα τα μικρά και μεγαλα θέματα που θα αφορούν πλέον το "νέο" στήσιμο και το νέο ενυδρείο μου.

Μπάμπης
25-02-17, 12:57
Πολύ ωραίο το ενυδρείο. Και με τόσο φορτωμένο πρόγραμμα όλα όσα φτιάχνεις αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Tanganyiκας
25-02-17, 15:32
Καλημέρα σε όλους....
Φιλαράκια μου καλά εφτασε η στιγμή αυτό το θέμα να κλείσει.
Τα "Χρώματα στην Μαύρη Ήπειρο" φτάσανε στο τέλος τους.
Ένα νέο "κεφάλαιο - θέμα" θα ανοίξει σε λίγο καιρό όπου θα καταγράφονται όλα τα μικρά και μεγαλα θέματα που θα αφορούν πλέον το "νέο" στήσιμο και το νέο ενυδρείο μου.

Αλήθεια;;;;;;;.............Τί θα στήσεις;;;;

Τάκης
25-02-17, 15:59
Αλήθεια;;;;;;;.............Τί θα στήσεις;;;;
Χρυσόψαρα :D:D:D:D

christoschor
25-02-17, 17:03
Το ενυδρείο θα λέγεται "τα χρυσά του Λάμπρου" ?

Λάμπρος.Τ
25-02-17, 17:19
Βρε σεις...είπαμε το θέμα κλείνει.
Σταματήστε το τρολάρισμα !!!:D:D:D