PDA

Επιστροφή στο Forum : Χρώματα στη "Μαύρη Ήπειρο" - Malawi 300 lt

Σελίδες : 1 [2] 3 4

Κωστας Malawi
16-04-16, 14:21
οταν ξεμπουκωσει:D

Tanganyiκας
16-04-16, 15:53
οταν ξεμπουκωσει:D

Όπως τα λέει ο Κώστας.

Λάμπρος.Τ
16-04-16, 16:09
χθες που την έβαλα στη γεννήστρα έβαλα μαζί και τα 6 -7 μωρά που είχαν βγει στη σακούλα παραλαβης.
Σήμερα κοιτάζω στη γεννήστρα και δεν βλέπω κανένα.
Τι έγινε? Δεν πιστεύω να τα έφαγε. Επίσης την βλέπω πιο ξεμπουκωμένη.
Μήπως έχασα κάτι το βράδυ ?:confused:

Κωστας Malawi
16-04-16, 18:08
τα εφαγε μαλλον.μην στεναχωρισεαι,θα ξανακανει..

Λάμπρος.Τ
16-04-16, 18:42
τα εφαγε μαλλον.μην στεναχωρισεαι,θα ξανακανει..
Όχι ρε γμτ...:smt093:smt105:smt091
και όχι τίποτε άλλο αλλά δεν τα κράτησα τουλάχιστον αυτά.:(

DEXFISH
16-04-16, 18:44
Εννοείς ότι τα έφαγε όλα; Λόγω ταλαιπωρίας έγινε αυτό αν έγινε; Να μαθαίνουμε και τίποτα νέο!

Λάμπρος.Τ
16-04-16, 19:25
Σταύρο, μόλις τα πήρα ήταν στη σακούλα μόνη της με τα 6 - 7 μικρά τα οποία ναι μεν ήταν πολύ μικρα αλλά κολυμπούσαν μια χαρά.
Είπα λοιπόν ας βάλω τη μαμα με τα μωρά σε μια γεννήστρα να βγάλει και τα άλλα στο χρόνο της.
Σήμερα κοιτάζω στη γεννήστρα ψαράκια " 0 ".
ε, λέω τα έχει στο στόμα της. Κοιτάζω και την βλέπω ξεπρισμένη:confused:.
Αν ήξερα ότι παίζει να τα φάει θα κράταγα τουλάχιστον τα μικρά.
Να τα έφαγε απ'την ταλαιπωρεία ... δεν το ξέρω. Λές ?

Κωστας Malawi
16-04-16, 19:27
το ψαρι στη γεννηστρα δεν εχει και την καλυτερη ψυχολογια.λογικο το ακουω..στη γεννηστρα βαζεις το ψαρι και πριν αρχισει να τα φτυνει περιπου στις 20 μερες τα βγαζεις εσυ με τη γνωστη μεθοδο strip.αλλιως το αφηνεις στην ησυχία του στο ενυδρειο και θα ζησουν μονο τα δυνατα..

εγω ειμαι της δευτερης μεθοδου αν και στο παρελθον που εκανα αναπαραγωγες εκανα την πρωτη..

παντως για κανενα λογο δεν μπορει να ζησει η μανα με τα μωρα μεσα στη γεννηστρα ουτε για μια μερα αφου τα αφησει.

DEXFISH
16-04-16, 19:34
το ψαρι στη γεννηστρα δεν εχει και την καλυτερη ψυχολογια.λογικο το ακουω..στη γεννηστρα βαζεις το ψαρι και πριν αρχισει να τα φτυνει περιπου στις 20 μερες τα βγαζεις εσυ με τη γνωστη μεθοδο strip.αλλιως το αφηνεις στην ησυχία του στο ενυδρειο και θα ζησουν μονο τα δυνατα..

εγω ειμαι της δευτερης μεθοδου αν και στο παρελθον που εκανα αναπαραγωγες εκανα την πρωτη..

παντως για κανενα λογο δεν μπορει να ζησει η μανα με τα μωρα μεσα στη γεννηστρα ουτε για μια μερα αφου τα αφησει.

Μη το λες. Εγώ έβαλα 2 θηλυκές σε ενυδρείο με χώρισμα μέχρι να τα φτύσουν και μετά έβγαλα τις θηλυκές και τις πήγα στο ενυδρείο που ήταν πριν. Χωρίς strip.
Και σίγουρα έμειναν μερικές ώρες παρέα, μαμάδες και μωρά. Εκτός κι αν εννοείς ότι αυτό θα γίνει σε μικρή εσωτερική γεννήστρα οπότε δεν ξέρω καθόλου. Πάντως και στο ενυδρείο, χωρίς κρυψώνες κτλ άμα θέλανε θα τα είχαν φάει εύκολα.

Κωστας Malawi
16-04-16, 19:37
δεν μιλησα για ενυδρειο.σαφως εκει το ψαρι νιωθει ασφαλεια και δεν κανει χαζες κινησεις..μεσα στη γεννηστρα ομως αλλαζουν πολλα.

DEXFISH
16-04-16, 19:42
δεν μιλησα για ενυδρειο.σαφως εκει το ψαρι νιωθει ασφαλεια και δεν κανει χαζες κινησεις..μεσα στη γεννηστρα ομως αλλαζουν πολλα.

Οπότε μένει η λύση της φυσικής επιλογής ή έξτρα ενυδρείου. Ακούς Λάμπρο; Το παλιό σου το έχεις ακόμα;

Λάμπρος.Τ
16-04-16, 21:02
Ναι ναι ακούω Σταύρο.
κάτσε να το πω στη γυναίκα μου.....
Εντάξει κανονίστηκε.
Μου στρώνει στο 54λιτρο. Εκεί θα κοιμηθώ απόψε. Αρχικά σκεφτόταν να με βάλει στη γεννήστρα αλλά με λυπήθηκε!!!
χαχαχαχαχα.....
είσαι τρελός????????

Κωστας Malawi
16-04-16, 21:10
δεν εχω φτιαξει και το δικο μου να σε φιλοξενησω:smt044:smt044:smt044:smt044

Λάμπρος.Τ
16-04-16, 21:23
δεν εχω φτιαξει και το δικο μου να σε φιλοξενησω:smt044:smt044:smt044:smt044

Σε ευχαριστώ Καλέ μου φίλε, αλλά να μην κακομαθαίνω κιόλας.:roll:
Ρε σεις δεν ντρεπόσαστε που με τρολάρετε???
χαχαχαχα.....:D:D

Κωστας Malawi
16-04-16, 21:24
εμεις σε τρολαρουμε?μολις σου στρωσει το 54λιτρο κανε τεστ να δεις αν εστρωσε σωστα πριν ξαπλωσεις:D:D:D

Λάμπρος.Τ
16-04-16, 21:27
εμεις σε τρολαρουμε?μολις σου στρωσει το 54λιτρο κανε τεστ να δεις αν εστρωσε σωστα πριν ξαπλωσεις:D:D:D

χαχαχαχαχαχα.........:smt082:smt082:smt082
κλαίωωωω ...χαχαχαχα
φοβερό. χαχαχα
Λές να σηκώσω αμμωνία ???
χαχαχα...

Κωστας Malawi
16-04-16, 21:29
απλα ανησυχώ μην κοιμηθεις με πολλα νιτρικα:D:D:D(παει το σκισαμε)...

isidor
16-04-16, 21:39
Λαμπρό η πρώτη φορά ειναι δύσκολη. Μετα το συνηθίζεις. Θα τις βρεις τις κρυψώνες και θα είσαι άνετος.

Τάκης
16-04-16, 22:16
Λαμπρο έλα να σου δώσω μπόλι

DEXFISH
17-04-16, 07:52
:):):):):):)
Δεν πιστεύω να έφαγες βαριά το βράδυ γιατί θα σήκωσες αμμωνία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Προτείνω μια μεγάλη αλλαγή σήμερα το πρωί με βραστό νερό. χαχαχαχαχαχαχαχαχα. Άλλαξε και σεντόνια!

Λάμπρος.Τ
17-04-16, 10:23
απλα ανησυχώ μην κοιμηθεις με πολλα νιτρικα:D:D:D(παει το σκισαμε)...

Λαμπρό η πρώτη φορά ειναι δύσκολη. Μετα το συνηθίζεις. Θα τις βρεις τις κρυψώνες και θα είσαι άνετος.

Λαμπρο έλα να σου δώσω μπόλι

:):):):):):)
Δεν πιστεύω να έφαγες βαριά το βράδυ γιατί θα σήκωσες αμμωνία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Προτείνω μια μεγάλη αλλαγή σήμερα το πρωί με βραστό νερό. χαχαχαχαχαχαχαχαχα. Άλλαξε και σεντόνια!

Καλημέρα στους.... "φίλους μου", που με σκέφτονται και έχουν όλοι μια καλή συμβουλή να μου δώσουν :grin::grin::grin:

Το πείραμα πέτυχε. Ούτε προβλήματα διαπιστώθηκαν, ούτε Νιτρικά ούτε Αμμωνία σήκωσε.:smt041:smt041:smt041
Απλά χρειάστηκε λίγος διαλογισμός πριν (από κάτι βραχμάνους γιόγκι) και χώρεσα μια χαρά !!! :cool::cool::cool:
Ζηλιάρηδες.... επειδή είμαι "Fit".
Το πρόβλημα είναι σήμερα, που από το πρωί που προσπαθώ .....να λυθώ, αλλά ..δεν !!

Λάμπρος.Τ
18-04-16, 09:30
Καλή εβδομάδα σε όλους παιδιά.

Μετά τις αλλαγές που έκανα στο ενυδρείο, έχω αρχίσει να προβληματίζομαι σχετικά με την ιδανική θέση τοποθέτησης των εισόδων - εξόδων των φίλτρων.
Θα μου πείτε ότι η θέση τους είναι ανάλογα τις ανάγκες του ενυδρείου. Δηλαδή τοποθέτηση πετρών, φυτών, κτλ… και γενικά παρατηρείς το πώς κινούνται τα υπολείμματα και που μαζεύονται και ανάλογα τα βάζεις.
Πολύ σωστό αυτό βέβαια, αλλά επειδή ψάχνω ένα γενικό «μπούσουλα» και διαβάζοντας διάφορα post έχω την εξής απορία:
Είναι καλύτερα όταν έχεις πάνω από 1 φίλτρο (2 ή 3 φίλτρα) και κυκλοφορητή, να βάζεις όλες τις εξόδους από την μία πλευρά του ενυδρείου και τις εισόδους από την άλλη ?
Ή μήπως θα πρέπει να είναι κάπως όπως στην εικόνα που έχω βάλει και δείχνει το νερό να κάνει έναν κύκλο (κυκλοφορεί δηλαδή σε όλο το ενυδρείο) και ανάλογα μπαίνει στην μια ή την άλλη εισαγωγή ?
Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι από τη στιγμή που έβαλα τον κυκλοφορητή οι κιχλιδίτσες μου, πηγαίνουν και στήνονται κόντρα στην έξοδο του κυκλοφορητή και απολαμβάνουν να τις χτυπάει στη μούρη τους.
Μιλάμε ότι κάνουν ολόκληρη σειρά :):):)

Tanganyiκας
18-04-16, 11:25
Όπως στο σχέδιο Λάμπρο καλύτερα και από τις δύο πλευρές.

Τάκης
18-04-16, 12:20
Λάμπρο δεν δουλεύω εξωτερικά φίλτρα αλλά DIY , αλλά η άποψη μου είναι στη μία πλευρά οι είσοδοι όλων των φίλτρων και στην άλλη πλευρά οι έξοδοι, και αν μπορουμε στις γωνίες , δηλαδή στη μία πλευρά στις 2 γωνίες οι είσοδοι , και στην άλλη πλευρά στις 2 γωνίες οι έξοδοι. Επίσης θεωρώ πως αν είναι και σε διαφορετικά ύψη ακόμα καλύτερα. Είμαι της άποψης πως με αυτό το τρόπο σχηματίζεται μία ροή νερού από τη μια άκρη του ενυδρείου στην άλλη, και αν ακόμα υπάρχουν εμπόδια μέσα στο ενυδρείο, όπως πέτρες και ξύλα, αυτά σχηματίζουν στροβιλισμούς και έτσι έχουμε κυκλοφορία του νερού παντού

Λάμπρος.Τ
18-04-16, 13:18
Λάμπρο δεν δουλεύω εξωτερικά φίλτρα αλλά DIY , αλλά η άποψη μου είναι στη μία πλευρά οι είσοδοι όλων των φίλτρων και στην άλλη πλευρά οι έξοδοι, και αν μπορουμε στις γωνίες , δηλαδή στη μία πλευρά στις 2 γωνίες οι είσοδοι , και στην άλλη πλευρά στις 2 γωνίες οι έξοδοι. Επίσης θεωρώ πως αν είναι και σε διαφορετικά ύψη ακόμα καλύτερα. Είμαι της άποψης πως με αυτό το τρόπο σχηματίζεται μία ροή νερού από τη μια άκρη του ενυδρείου στην άλλη, και αν ακόμα υπάρχουν εμπόδια μέσα στο ενυδρείο, όπως πέτρες και ξύλα, αυτά σχηματίζουν στροβιλισμούς και έτσι έχουμε κυκλοφορία του νερού παντού

Τάκη, δεν δημιουργούνται νεκρά σημεία έτσι ?
πχ, στη γωνία κάτω από την έξοδο των 2 φίλτρων ? (η μία έξοδος ας πούμε χτυπάει την επιφάνεια για ανατάραξη και η άλλη μπορεί να χτυπάει πίσω από τα βράχια ή οπουδήποτε αλλού. Άρα από κάτω τους θα είναι λογικά νεκρό σημείο).

Τάκης
18-04-16, 13:38
Το ένα κάνεις σαν spray bar Λάμπρο και χτυπάει προς τα κάτω , ή κάνεις την έξοδο όχι κατά μήκος αλλά να στέλνει κατά πλάτος με ελαφριά κλίση προς τα κάτω. Είναι ακριβώς το ίδιο θέμα αν είχες ένα φίλτρο. Σε αυτό δεν διαφοροποιείται κάτι με το αν έχεις ένα φίλτρο, απλά έχεις πιο πολλές επιλογές εξόδου του νερού, που και με το ένα φίλτρο θα μπορούσες να το έχεις αν έσπαγες την έξοδο σε πολλά σημεία, με ένα φίλτρο όμως θα έχεις πιο μειωμένη ροή. Η διαφορά για εμένα πως με τα πολλά φίλτρα, εκτός από τους λόγους ασφάλειας, καλύτερη μηχανική φίλτρανση, και τον άπλετο χώρο για βιολογικό υλικό, έχεις πάνω από μία εισόδους του νερού και αναγκάζεις το ρεύμα ροής να είναι πιο απλωμένο

Λάμπρος.Τ
18-04-16, 14:44
Το ένα κάνεις σαν spray bar Λάμπρο και χτυπάει προς τα κάτω , ή κάνεις την έξοδο όχι κατά μήκος αλλά να στέλνει κατά πλάτος με ελαφριά κλίση προς τα κάτω. Είναι ακριβώς το ίδιο θέμα αν είχες ένα φίλτρο. Σε αυτό δεν διαφοροποιείται κάτι με το αν έχεις ένα φίλτρο, απλά έχεις πιο πολλές επιλογές εξόδου του νερού, που και με το ένα φίλτρο θα μπορούσες να το έχεις αν έσπαγες την έξοδο σε πολλά σημεία, με ένα φίλτρο όμως θα έχεις πιο μειωμένη ροή. Η διαφορά για εμένα πως με τα πολλά φίλτρα, εκτός από τους λόγους ασφάλειας, καλύτερη μηχανική φίλτρανση, και τον άπλετο χώρο για βιολογικό υλικό, έχεις πάνω από μία εισόδους του νερού και αναγκάζεις το ρεύμα ροής να είναι πιο απλωμένο

Στα 2 σχέδια που έφτιαξα πρόχειρα δείχνω στην 1η περίπτωση την έξοδο του ενός φίλτρου με σπρέι μπαρ στην επιφάνεια για ανατάραξη και την έξοδο του 2ου φίλτρου πάλι με σπρει μπαρ κάθετα στο πίσω τζάμι ούτως ώστε να σπρώχνει το νερό προς την είσοδο των 2 φίλτρων.
Οι καφέ ζώνες δείχνουν τις νεκρές περιοχές που λογικά θα δημιουργηθούν.

Στο δεύτερο σχέδιο δείχνω το spray bar στην επιφάνεια για ανατάραξη και το δεύτερο κάτω από το 1ο spray bar χτυπώντας προς τα κάτω και διαγώνια τον βυθό.
πάλι υπάρχουν νεκρά σημεία (με καφέ χρώμα).

Δεν ξέρω, απλά λέω, μήπως με τον κυκλικό τρόπο κυκλοφορίας ουσιαστικά καταργείς τα νεκρά σημεία ?

Τάκης
18-04-16, 15:11
Η 2η είναι καλύτερη, και μη φανταστείς πως το σημείο που έχεις με καφέ δεν θα υπάρχει ροή, θα υπάρχει λίγο λιγότερη , το νερό δεν πάει ευθεία, συναντά αντιστάσεις στον υπάρχοντα όγκο νερού και διασκορπίζεται .
Στα χρυσόψαρα έχω εφαρμόσει αυτό το τρόπο
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-filter-flow_zpscqz12c4r.jpg

στο κόκκινο είναι η είσοδος του φίλτρου , το πράσινο στέλνει αντίθετα από τη θέση του φίλτρου και στην επιφάνεια , και το μπλε στέλνει προς τη οθόνη με ελαφριά κλίση προς τα κάτω και αντίθετα από τη θέση του εισόδου του φίλτρου. Το Χειμώνα που α άλγη είχε φτάσει τα 2 εκατοστά μήκος, την έβλεπα να κυματίζει παντού.
Δεν έχει κάποια διαφορά που είναι εσωτερικό φίλτρο, στο σημείο που είναι η είσοδος , θα μπορούσε να είναι οι 2 είσοδοι των 2 φίλτρων με διαφορά ύψους.
Στη κάθε έξοδο έχω αντλία 1000Λ/Ω

Tanganyiκας
18-04-16, 16:17
Θεωρώ ότι στα αφρικάνικα(που έχουν νταμάρια)είναι καλύτερα είσοδοι-έξοδοι να είναι μοιρασμένες για να τραβάνε ακαθαρσίες από πιο πολλά και διαφορετικά σημεία!

Τάκης
18-04-16, 16:42
Γιώργο , αν βάλεις κοντά την έξοδο του ενός φίλτρου , με την είσοδο του άλλου , τότε το νερό με το που θα βγαίνει από το ένα φίλτρο θα μπαίνει στο άλλο χωρίς να κυκλοφορήσει στο ενυδρείο. Θεωρώ πως οι είσοδοι να είναι στη μια πλευρά , όχι κοντά , και οι έξοδοι να χτυπάνε σε διαφορετικά σημεία αλλά να αντιδιαμετρικά από τις εισόδους για να υπάρχει συνεχή ροή

Λάμπρος.Τ
18-04-16, 18:58
Τάκη, όταν βγαίνει το νερό απο το spray bar στην επιφάνεια βγαίνει με τόση δύναμηπου θεωρώ αδύνατο να το τραβήξει η είσοδος του άλλου που είναι μεν δίπλα του αλλά πολύ χαμηλότερα.
Θα ήμουν περίεργος να ακούσω και ο Κώστας που έχει 3 φίλτρα αλλά και ο Κλεόβουλος στο πως τα έχουν στήσει.

Κλεόβουλος
18-04-16, 19:45
αφού είσαι περίεργος :D.....
στο ενυδρείο που έχω τώρα τρέχουν 2 φίλτρα και έχω από μία είσοδο σε κάθε πίσω γωνία και στις αντίθετες μικρές πλευρές του ενυδρείου τα σπρέι μπαρ τους.

Λάμπρος.Τ
18-04-16, 19:52
αφού είσαι περίεργος :D.....
στο ενυδρείο που έχω τώρα τρέχουν 2 φίλτρα και έχω από μία είσοδο σε κάθε πίσω γωνία και στις αντίθετες μικρές πλευρές του ενυδρείου τα σπρέι μπαρ τους.

οκ. και τα 2 spray bar χτυπάνε το ένα το άλλο στην επιφάνεια ή έχεις το ένα για την επιφάνεια και το άλλο χτυπάει προς τα κάτω διαγώνια?

Κωστας Malawi
18-04-16, 19:52
εχω δυο εισαγωγες αριστερα και μια δεξια.επισης εχω δυο σπρει μπαρ αριστερα και ενα δεξια.
ετσι εχω κυκλικη κινηση απο το κεντρο προς τις εισαγωγες..

http://s3.postimg.org/4c0tstumb/image.png

Κλεόβουλος
18-04-16, 19:57
οκ. και τα 2 spray bar χτυπάνε το ένα το άλλο στην επιφάνεια ή έχεις το ένα για την επιφάνεια και το άλλο χτυπάει προς τα κάτω διαγώνια?
οι τρύπες τους δεν είναι όλες παράλληλα με την επιφάνεια αλλά κάποιες έχουν κατεύθυνση προς τα κάτω ή διαγώνια για να υπάρχει ροή (σχεδόν) παντού.

Λάμπρος.Τ
18-04-16, 20:54
Τελικά κατάλαβα ότι ο καθένας τοποθετεί τις εισόδους - εξόδους ανάλογα με το πως πιστεύει ο καθένας ότι μπορεί να πετύχει την καλύτερη ροή στο ενυδρείο του.
όλες οι προτάσεις έχουν τη λογική τους.

Κωστας Malawi
18-04-16, 20:57
Λαμπρο δεν υπαρχει σωστο και λαθος.το καθε ενυδρειο εχει την δικια του λυση..τα βαζεις λοιπον οπως νομιζεις και παρακολουθεις το αποτελεσμα.
εγω ετσι οπως το εχω με εχει βολεψει πολυ.στο αλλο ενυδρειο θα κανω ξανα πειραματα.

Tanganyiκας
18-04-16, 23:42
Τάκη όπως το λέει και ο Λάμπρος είναι,αφού βαράνε ψηλά αποκλείεται να τραβάνε "φρεσκο" νερό!

Τάκης
19-04-16, 06:25
Τάκη όπως το λέει και ο Λάμπρος είναι,αφού βαράνε ψηλά αποκλείεται να τραβάνε "φρεσκο" νερό!
Γιώργο η άποψη μου είναι πως έτσι δεν δημιουργείτε ροή σε όλο το μήκος του ενυδρείου

Tanganyiκας
19-04-16, 20:27
Γιώργο η άποψη μου είναι πως έτσι δεν δημιουργείτε ροή σε όλο το μήκος του ενυδρείου

Τάκη αυτό που σου λέω το έχω δουλέψει χωρίς να υπάρχει κάποιο νεκρό σημείο.

Λάμπρος.Τ
20-04-16, 15:21
Τελικά για άλλο ξεκίνησα και αλλού πήγα.
Είπα να ανεβάσω την κυκλοφορία στο ενυδρείο (βλέπε άλγες κτλ...) και τελικά το "τερμάτισα" !!!:):)
Αρχικά είχα 2 φίλτρα (ένα Fluval 406 με 1400lt/h και ένα Astro AS 2212 με 1300 lt/h).
Σε αυτά πρόσθεσα αρχικά ένα wavemaker jebao WP10 4000 lt/h.
Σήμερα έβαλα άλλον ένα jebao wp10 (συνολικά 2) και πρόσθεσα ακόμη ένα εξωτερικό φίλτρο JBL e-1500 με 1400 lt/h (αν και ταλαιπωρήθηκα αρκετά με την απόκτηση του από εξωτερικό).

Συνολικά 3 εξωτερικά φίλτρα με σύνολο κυκλοφορίας 4100 lt/h και 2 wavemakers από 4000lt/h ο καθένας.
Πιστεύω ότι τώρα πια το μόνο πρόβλημα που δεν θα υπάρχει είναι φίλτρανσης και κυκλοφορίας.
Σωστά???
Τα ψαράκια μου πάντως δείχνουν όχι απλά να μην ενοχλούνται αλλά να το απολαμβάνουν κιόλας.
Πάντως μόλις μπολιαδτεί το νέο φίλτρο το Fluval θα φύγει.

Κωστας Malawi
20-04-16, 15:29
σας παρουσιαζουμε το ενυδρειο του Λαμπρου...

http://s31.postimg.org/iglj8v8ez/desktop_1421172912.jpg

Elena Petrou
20-04-16, 15:35

Χαχαχαχαχαχαχαχαχα! Θεικο σχολιο.... :):):):):):)

Tanganyiκας
20-04-16, 15:35

Και με στήψιμο 1400στροφ/λ!!!!!!!

Τάκης
20-04-16, 15:49
Λάμπρο το τερμάτισες εσύ, τέλος, αυτό δεν είναι ενυδρείο , το κατέβασμα του Βοϊδομάτη με κανό-καγιάκ έφτιαξες

Κωστας Malawi
20-04-16, 15:50
τωρα θα λυθει το προβλημα με τις αλγες..αφου θα ξυλωθουν απο τη ριζα:D:D

Λάμπρος.Τ
20-04-16, 15:51
Και με στήψιμο 1400στροφ/λ!!!!!!!

χαχαχαχαχαχαχαχαχα..................:):):):):)

Ρε σα δεν ντρεπόσαστε................. !!!:cool::cool::cool:
χαχαχαχαχα........

Σας πληροφορώ ότι δεν είναι καθόλου πλυντήριο (ούτε καν..).
Αλήθεια λέω. Θα σας βάλω και video "ζουλιάρηδες" για να μην λέτε...!!!
χαχαχαχαχα......

Γιώργο, αυτό που σου έλεγα μάλλον βρήκα κάποια άκρη τελικά.
Θα σε πάρω τηλέφωνο το απόγευμα να σου πω.

Κωστας Malawi
20-04-16, 15:53
Λαμπρο το ξερω οτι τους αρεσει η δυνατη ροη.απλα μια συμβουλη..βαλτο στο προγραμμα για τα ευαισθητα:smt005:smt005:smt005:smt005

Λάμπρος.Τ
20-04-16, 15:55
Λάμπρο το τερμάτισες εσύ, τέλος, αυτό δεν είναι ενυδρείο , το κατέβασμα του Βοϊδομάτη με κανό-καγιάκ έφτιαξες

τωρα θα λυθει το προβλημα με τις αλγες..αφου θα ξυλωθουν απο τη ριζα:D:D

χαχαχαχαχαχαχα..................:smt044:smt044:smt 044:smt044

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΛΕΜΕ ............... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Elena Petrou
20-04-16, 15:56
Συγνωμη, εχεις δικιο Λαμπρο.

Εγω σαν γυναικα παντως, σου προτεινω να μην βαζεις τα λευκα ψαρια με τα χρωματιστα μαζι.... :):):):):)

Κωστας Malawi
20-04-16, 15:58
συγνωμη βρε Λαμπρο..το καταστρεψαμε παλι το θεμα.ζητα απο ενα διαχειρηστη να το καθαρισει απο τις βλακειες μας:(
αλλα δεν αντεξα.μολις ειδα οτι εχεις 62000 λιτρα το δευτερολεπτο κυκλοφορια πεθανα:smt043

Tanganyiκας
20-04-16, 16:05
συγνωμη βρε Λαμπρο..το καταστρεψαμε παλι το θεμα.ζητα απο ενα διαχειρηστη να το καθαρισει απο τις βλακειες μας:(
αλλα δεν αντεξα.μολις ειδα οτι εχεις 62000 λιτρα το δευτερολεπτο κυκλοφορια πεθανα:smt043

Έχεις δίκιο Κώστα........αλλά χρειάζεται και η πλάκα!!:D
-------------------------

Πάρε να τα πούμε.

Λάμπρος.Τ
20-04-16, 16:11

Ποιό "δευτερόλεπτο" ??????????
Την ώρα λέμε....!!!

Κοίταζες το "πλυντήριο" την ώρα που δούλευε και το χασες????:smt120:smt120

Να μην σβήσει κανένας τίποτε.
Συμφωνώ με τον Γιώργο. Η πλάκα και το χιούμορ είναι πηγή ζωής !!!

Κωστας Malawi
20-04-16, 16:18
πλακα πλακα εχεις μεγαλυτερη κυκλοφορια και απο μενα που εχω μεγαλυτερο ενυδρειο.
εμενα ειναι 3500 λιτρα την ωρα.ηθελα να το βελτιωσω αλλα τωρα αφου φτιαχνω το αλλο δε συμφερει.

Λάμπρος.Τ
20-04-16, 16:25
πλακα πλακα εχεις μεγαλυτερη κυκλοφορια και απο μενα που εχω μεγαλυτερο ενυδρειο.
εμενα ειναι 3500 λιτρα την ωρα.ηθελα να το βελτιωσω αλλα τωρα αφου φτιαχνω το αλλο δε συμφερει.

Κώστα, όντως πέρα από την πλάκα, θα βγάλω το ένα εξωτερικό φίλτρο μετά το Πάσχα.
Και όντως τα ψάρια την καταβρίσκουν να κάθονται κόντρα στο ρεύμα.

Ορίστε και το σχετικό Video (καταρχήν δείτε τον αρσενικό Afra πως κάθετε κποντρα στο ρεύμα του κυκλοφορορητη).

https://www.youtube.com/watch?v=xdGwQ_P1hbI&feature=youtu.be

DEXFISH
20-04-16, 19:48
χαχαχαχαχαχαχαχαχα..................:):):):):)

Ρε σα δεν ντρεπόσαστε................. !!!:cool::cool::cool:
χαχαχαχαχα........

Σας πληροφορώ ότι δεν είναι καθόλου πλυντήριο (ούτε καν..).
Αλήθεια λέω. Θα σας βάλω και video "ζουλιάρηδες" για να μην λέτε...!!!
χαχαχαχαχα......

πλάκα πλάκα ένα βίντεο δεν μας έχεις βάλει τόσο καιρό! 12 σελίδες χωρίς βίντεο! Για βάλε κανένα :smt084
ώχ, τώρα το είδα!

χαχαχαχα, βάλε βρε και 2 αεραντλίες! Νομίζω χρειάζονται!
Ο φωτισμός μήπως είναι κάπως έντονος; Βέβαια δεν ξέρω πώς είναι από κοντά αλλά έχω παρατηρήσει ότι φαίνονται πιο όμορφα τα χρώματα των ψαριών αυτών με πιο σκοτεινό περιβάλλον

Λάμπρος.Τ
20-04-16, 20:45
Σταύρο ο φωτισμός είναι αλλαγμένος πρόσφατα.
Είχα 4 λάμπες των 39watt (2 ροζ + 2 λευκές).
Αναβανε απο 4 ώρες 1 ροζ + 1λευκή (ζευγάρι).
Τώρα έβγαλα τις ροζ και στη θέση τους έβαλα Daylight.
έχω δηλαδή ζευγάρι 1 daylight + 1 εργοστασιακή λευκή.
Στις εργοστασιακές λευκές έχω βάλει από κάτω ανακλαστήρες και δεν αφήνω το φως μα πέφτει μέσα στο ενυδρείο.
Στο βίντεο το φως είναι από τις 2 Daylight.
Πιστεύω ότι δεν είναι υπερβολικό 2 λάμπες 39watt.
Βίντεο θα βάλω σωστό όταν τελειώσω οριστικά με όλες τις αλλαγές.

Λάμπρος.Τ
25-04-16, 11:10
Επειδή των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν - παραγγέλνουν από το Σουβλατζίδικο στη γωνία ;) θα ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση που αποφασίσω να αλλάξω τα πάντα όλα (βυθός, άμμος, πέτρες, κτλ...) στο ενυδρείο μου, ποιά βήματα θα πρέπει να ακολουθήσω.

Με βάση όσα έχω διαβάσει σχετικά με το θέμα (διορθώστε με όπου κάνω λάθος ή συμπληρώστε με) τα βήματα είναι ώς εξής:

1. Αδειάζω το νερό του ενυδρείου σε ένα δοχείο (περίπου 140 λίτρα - κουτί ΙΚΕΑ) και βάζω τα ψάρια μέσα.

2. Βάζω φίλτρο και θερμαντήρα.

3. Τα φυτά που έχω μέσα τα βάζω σε άλλο δοχείο με νερό ενυδρείου.

4. βγάζω πέτρες και άμμο κτλ...

5. Αφού ήδη έχω πλύνει τη νέα άμμο και πέτρες κτλ... τα τοποθετώ στο ενυδρείο.

6. Βάζω τα φυτά ξανά μαζί με το νερό του ενυδρείου που τα είχα.

7. βάζω νερό και ψάρια από το δοχείο που τα είχα πίσω στο ενυδρείο.

8. Συμπληρώνω με νερό προετοιμασμένο με αντιχλώριο.

9. Τα αφήνω την ημέρα αυτή χωρίς φώτα και φαγητό.

10. Την επόμενη ημέρα αλλάζω νερό ενυδρείου (όπως στην καθιερωμένη αλλαγή 50%) και ταίζω κανονικά.

Αν έχω ξεχάσει κάποιο βήμα μου το λέτε.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν δεν μπορέσω να ολοκληρώσω την μετάβαση την ίδια ημέρα, θα πείραζε να μένανε στο προσωρινό δοχείο τα ψάρια για 1 ημέρα ?

Κλεόβουλος
25-04-16, 17:24
Αυτά είναι τα βήματα ;)
Το τελευταίο δεν είναι απαραίτητο αφού θα έχεις ήδη αλλάξει σχεδόν το 50%.
Αν το προγραμματίσεις σωστά δεν χρειάζεσαι παραπάνω από μερικές ώρες και δεν θα ταλαιπωρήσεις πολύ τα ψάρια.

egeorgiou
25-04-16, 19:24
Σοφότερο να μοιράσεις σε περισσότερες κούτες τα ψάρια άναλογα το μέγεθος όσο κάνεις τις αναδιατάξεις.

Τα φίλτρα και κλειστά να μείνουν στις θερμοκρασίες που έχουμε τώρα δε θα πάθει τίποτα η βιολογία τους.

Κράτα τη σφουγγαρίστρα σε κοντινή απόσταση. Όλο και κάπου θα χρειαστεί.

Tanganyiκας
25-04-16, 19:56
Με την σειρά που τα λες χωρίς το τελευταίο,όπως σου είπαν.Φρόντισε να τα έχεις όλα μαζεμένα που σου χρειάζονται και σε μία μέρα προλαβαίνεις!

Λάμπρος.Τ
28-04-16, 10:58
Τελικά το ενυδρείο μου πάει ολοταχώς για.. "βρεφονηπιακός σταθμός".:smt020
Η μια θηλυκιά Labido κρύβεται συνεχώς σε ένα σημείο, και ο αρσενικός όλο πάει εκεί και τις ..."τρέμει". :)
Έχει πολύ μεγάλη πλάκα.

Εντω μεταξύ τώρα που ψιλομεγαλώσανε τα μωρά Afra και έχουν αρχίσει να βγαίνουν για να αρπάξουν την τροφή πιο άφοβα, έχω μετρήσει πρόχειρα και όπως προλαβαίνω τουλάχιστον 8 !!!

Το αστείο είναι ότι είναι άγρια πιασμένα και κάπου είχα διαβάσει ότι τα άγρια πιασμένα αργούν να ζευγαρώσουν. και όχι τίποτε άλλο αλλά η θηλυκιά Afra είναι πάλι μπουκωμένη του σκοτωμού !!! :confused:

Έτσι όπως πάει το πράγμα αυτά είναι πιο ....... και από τα Guppy που είχα στην αρχή.

Τόσο εύκολα γεννάνε στην Αφρική ???
Αν συνεχίσει έτσι δεν θα ξέρω τι να κάνω.

Τάκης
28-04-16, 11:06
Θα μου τα δώσεις εμένα να φτιάξω Αφρικάνικο :D:D

Λάμπρος.Τ
28-04-16, 12:05
"DONE".....:smt023:smt023:smt023:smt041

Με μεγάλη μου χαρά. Είναι για να το συζητάς???

Undertaker
28-04-16, 13:55
Δώσε τα μωρά στον Τάκη, θα κάτσει καμια βδομάδα στην ταράτσα και θα τους φτιάξει και παιχνίδια με τίποτα ξύλα που έμειναν από τις καρέκλες.

Τάκης
28-04-16, 14:03
Δώσε τα μωρά στον Τάκη, θα κάτσει καμια βδομάδα στην ταράτσα και θα τους φτιάξει και παιχνίδια με τίποτα ξύλα που έμειναν από τις καρέκλες.
:D:D:D

Λάμπρος.Τ
28-04-16, 14:07

χαχαχαχαχαχα......:smt082:smt082

Πως είναι το "Αγκου..αγκού" για τα μωρά στα Αφρικάνικα ???:smt041

Λάμπρος.Τ
04-05-16, 10:12
Καλημέρα σε όλους.
Τελικά τα ψαράκια μου και το ενυδρείο μου μια χαρά το βρήκα με την 5ημερη απουσία μου.
Βρήκα και νέες πέτρες (από εκδρομή στο ποτάμι, στην Πύλη Τρικάλων) για το νέο στήσιμο που σχεδιάζω.;) και πιστεύω μέσα στο καλοκαίρι να αλλάξω τελείως το setup σε .... ποιό βιοτοπικής προσέγγισης!!!

Τάκης
04-05-16, 10:48
Καλώστονα,
τελικά είχες βάλει ταΐστρα ή τα άφησες νηστικά ;

Λάμπρος.Τ
04-05-16, 10:54
Νηστεία για τα ψαράκια μου.... και φαγητό μέχρι τελικής πτώσης για εμένα !!!
χαχαχαχαχαχαχαχαχα:)

Τάκης
04-05-16, 11:26
Δεν πειράζει , να πέσουν οι κοιλιές :)
Ξεκίνα τώρα εσύ τη νηστεία :D
Είμαι βέβαιος πως το ενυδρείο το βρήκες μια χαρά, για 5 ημέρες δεν παθαίνουν τίποτα

DEXFISH
10-05-16, 15:11
Ε ναι σε 5 μέρες τι να πάθουν. Οι μπουκωμένες θα πέθαιναν 5 φορές!! Εκτός κι αν καταπίνουν κανένα μωρό και δεν μας το λένε! Λέτε;:confused:

Λάμπρος.Τ
12-05-16, 08:53
Η μπουκωμένη Afra τα άφησε τα μικρά, και χθες το βράδυ είδα τα πρώτα σποράκια.:)
Είχα ήδη τα μικρά από την προηγούμενη γέννα Afra (πρέπει να υπάρχουν 8 -9 από αυτά) και τώρα ξαμολήθηκε και η νέα φουρνιά !!!

Η μπουκωμένη Labido εντωμεταξύ συνεχίζει να κάθεται μόνη της και την βλέπω και αυτήν κατά την άλλη βδομάδα να τα αμολάει.

Τελικά τα 3 φίλτρα θα χρειαστούν σίγουρα !!!:rolleyes:
Μια είναι η λύση από δω και πέρα…………………. «χαμομήλι και αντικούκου» μήπως και σταματήσουν:smt120

Undertaker
12-05-16, 09:03
Αφρικάνες ρέι, θα πήξεις στις γέννες!

Λάμπρος.Τ
12-05-16, 09:21
Πάνο, επειδή έχω πικρά πείρα με τα γκάπυ που είχα βάλει στο πρώτο ενυδρείο, τα είχα βγάλει άρον άρον γιατί γεννούσαν συνέχεια και θα μου τίναζαν στον αέρα όλο το ενυδρείο.
Έτσι και αρχίσουν και αυτές το ίδιο βιολί (και επειδή το να τα πιάσεις, δεν το συζητώ καθόλου :smt120:smt120:smt117!!!) με βλέπω να το κάνω €œMale Tank only (στρατώνα) και να ησυχάσουμε όλοι.:roll:

Κωστας Malawi
12-05-16, 10:19
Πάνο,με βλέπω να το κάνω €œMale Tank only (στρατώνα) και να ησυχάσουμε όλοι.:roll:

ολοι θα ησυχασουν εκτος απο εναν:D
και ξερεις μετα.....zw

Λάμπρος.Τ
12-05-16, 10:58
Στο απευκταίο αυτό στήσιμο, ποιόν "έναν" εννοείς?

Κωστας Malawi
12-05-16, 11:10
τον Κλεοβουλο:)

Κλεόβουλος
12-05-16, 11:15
με βλέπω να το κάνω €œMale Tank only (στρατώνα) και να ησυχάσουμε όλοι.:roll:
:smt018
και μέθοδο ελέγχου των γεννήσεων έχουμε (όχι δεν θα τους μοιράσεις προφυλακτικά :p)....
και λέγεται Synodontis multipunctatus ;)

Λάμπρος.Τ
12-05-16, 11:34
τον Κλεοβουλο:)

χαχαχαχαχα..... και έβαλες "μόνο" ένα zw ? Που να το καταλάβω μετά ? Βάλε καλύτερα :smt072:twisted::smt093:smt071:smt070:smt068:smt07 5:smt021 να καταλάβω για ποιόν μιλάς.
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.................

:smt018
και μέθοδο ελέγχου των γεννήσεων έχουμε (όχι δεν θα τους μοιράσεις προφυλακτικά :p)....
και λέγεται Synodontis multipunctatus ;)

Μεγάλε διδάσκαλε, αυτό δεν είναι από Tanganyika ? Επίσης (ερώτηση κάνω μην μ' αρχίσεις αμέσως...:)), όσο πρόλαβα να διαβάσω αν βάλεις ζευγάρι και αυτά ενώ τρώνε τα αυγά από τις κιχλίδες μετά αφήνουν τα δικά τους. Θα γλυτώσουμε από τις ανεξελεκτες γεννήσεις κιχλίδων και θα αρχίσουμε παιδικό πάρτι για "Synodontis" ?

Κωστας Malawi
12-05-16, 12:40
για ξαναδιαβασε εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=48448

πιστεψε με ενα αρκει.

Κλεόβουλος
12-05-16, 12:44
Με τάραξες και έγραψα λάθος ψάρι :D:rolleyes:
Synodontis njassae ήθελα να γράψω http://www.seriouslyfish.com/species/synodontis-njassae/ (ο μόνος synodontis της λίμνης)
Αντ' αυτού όμως (αν δεν είσαι ακραιφνής "βιοτοπικός") μπορείς να βάλεις το ξαδελφάκι του από την Τανγκανίκα τον Synodontis lucipinnis ή τον S.petricola (αυτός γίνεται ελαφρώς μεγαλύτερος-10 εκ ο πρώτος και 13εκ περ. ο δέυτερος) και μην ανησυχείς για αναπαραγωγή σε στυλ κούκου γιατί δεν τους βολεύουν τα mbuna αλλά τα haps ;) (ο multi και ο njassae γίνoνται αρκετά μεγάλοι-περ. 20+ εκ)

Λάμπρος.Τ
12-05-16, 13:21
Τώρα μάλιστα.!!!:):):)
όχι τίποτε άλλο, αλλά μου έβαλε "χέρι" ο Κώστας για το ψάρι, και διάβαζα και ξαναδιάβαζα το κείμενο σχετικά με τη Malawi και έλεγα "... δέν μπορεί κάτι λάθος διαβάζω. Κάποιο λάθος κάνω" :confused: :D:D

Σας ευχαριστώ λοιπόν για τη συμβουλή, θα αρχίσω ψάξιμο να δω κατά πόσο είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά.

Κλεόβουλος
12-05-16, 13:26
S.petricola είχε στη λίστα προπαραγγελίας η Άβυσσος (μπήκα στον πειρασμό αλλά δεν γιατί μ' έτσουξε η τιμή τους :()
Ψάχνω S.lucipinnis, αν βρεις καμιά άκρη σφύρα Λάμπρο ;)

Λάμπρος.Τ
13-05-16, 11:28
Ένα video με σκηνές από το ενυδρείο μου με τα μωρά "Afra Jalo" να έχουν "ξεψαρώσει" για τα καλά, και σε κάποιο σημείο εμφανίζετε και το φρέσκο μωρό "Afra".

https://www.youtube.com/watch?v=Ti_iIqZwjEY&feature=youtu.be

"Bigmouth strikes again" λοιπόν... :):):) αν και το γράψανε για άλλο λόγο το κομμάτι ;)

isidor
13-05-16, 13:36
Πανέμορφα Λάμπρο.
Μόλις στήσω το 300αρι θα είσαι ο πρώτος που θα προτιμήσω!!!

Λάμπρος.Τ
13-05-16, 14:00
Πανέμορφα Λάμπρο.
Μόλις στήσω το 300αρι θα είσαι ο πρώτος που θα προτιμήσω!!!

Σε ευχαριστώ φίλε.
Στήστο με το καλό το δικό σου και έχω να σου δώσω Afra όσα θέλεις.

Λάμπρος.Τ
15-05-16, 08:53
Καλημέρα σας. Προχθες μπήκανε επιτέλους ένα ζευγάρι Protomelas Taeniolatus στο ενυδρείο μου.
Έχει πέσει βέβαια αρκετό κυνηγητό από τον αρσενικό Afra που κάνει κουμάντο σε όλο το ενυδρείο.
Το αστείο είναι ότι κυνηγάει περισσότερο το αρσενικό Protomelas που είναι 3 φορές το μεγεθός του.
Τέλος πάντων όσο περνάει ο καιρός τα κυνηγητά μειώνονται.
Το θέμα μου είναι ότι προχθες που τα έβαλα είχαμε νηστεία στο ενυδρείο.
Χθες όμως και τις 2 φορές που ταισα με Flakes (Σπιρουλίνα & Cichlides omni flakes) και τις 2 φορές δεν ακουμπήσανε το φαγητό.
Λέτε να θέλουν ημέρες προσαρμογής?
Μέχρι τώρα δεν μου έχει ξανατύχει με κανένα ψάρι αυτό.

Λάμπρος.Τ
16-05-16, 11:43
Ούτε και χθες τελικά φάγανε.
περνάνε από δίπλα τους τα flakes και ούτε που τους δίνουν σημασία ενώ στο υπόλοιπο ενυδρείο επικρατεί ο μαύρος χαμός από τα άλλα που τρώνε.

Το κυνηγητό επίσης έχει μειωθεί πάρα πολύ, έως και εξαφανιστεί. Ο αρσενικός Afra έδωσε τους ρόλους ξεκαθάρισε ποιός κάνει κουμάντο και τώρα όλα είναι ήρεμα.

Αν προλάβω σήμερα θα ψάξω να βρω μαγαζί να έχει τις τροφές που τα ταΐζε το παιδί που τα είχε (Tropical Omnivore Cichlids small pellets, αν και Tropical τροφές με ποικιλία δύσκολα βρίσκεις Αθήνα),

Κωστας Malawi
16-05-16, 13:06
την tropical εμενα ουτε να την κοιταξουν δε θελουν..ασε 3-4 μερες και μπορει να δοκιμασουν σιγα σιγα.

Λάμπρος.Τ
19-05-16, 09:10
Καλημέρα σας.
Τελικά μετά από 5 ημέρες νηστείας και άπειρες δοκιμές με τροφές από εμένα (και τι δεν τους έδωσα από Flakes, Granules, sticks, κτλ... εκείνα τίποτε), χθες
παρατήρησα ότι ξεκινήσανε να τρώνε σιγά σιγά και επιφυλακτικά (αλλά μόνο όταν έφευγα εγώ μπροστά από το ενυδρείο).

Ενώ όλα τα υπόλοιπα μόλις με βλέπουν να ανοίγω το καπάκι τρέχουν να πάρουν θέση μάχης, εκείνα κρυβόντουσαν και ενώ περνούσε η τροφή μπροστά τους λόγο κυκλοφορίας σε όλο το ενυδρείο, δεν την ακουμπούσαν.

ε,, από χθες ξεκίνησαν να ψάχνουν στην άμμο (για τροφή) μόλις έφευγα και να τσιμπάνε και μερικά φιλαράκια τροφής που υπάρχουν στο νερό.

Για να δούμε πως θα πάει ....

Tanganyiκας
19-05-16, 10:09
Αφού ξεκίνησαν θα στρώσουν!Μήπως ο προηγούμενος είχε ταίστρα και δεν εμφανιζόταν και πολύ στο ενυδρείο;

Κλεόβουλος
19-05-16, 10:14
Δεν άντεξες, τα πήρες τα θηρία :cool: (αλλά σε λίγο θα είναι διαθέσιμο το ενυδρείο του Κώστα :D)
Μην αγχώνεσαι με το φαΐ. Όλα τα ψάρια θέλουν κάποιο χρόνο να προσαρμοστούν (και στο φαΐ). Δοκίμασε και καμιά τροφή με kril. Μικρά (μικρά λέμε) γεύματα 3-4 φορές τη μέρα.

Λάμπρος.Τ
19-05-16, 11:20
Δεν άντεξες, τα πήρες τα θηρία :cool: (αλλά σε λίγο θα είναι διαθέσιμο το ενυδρείο του Κώστα :D)

Αυτό μου θυμίζει το.... "σε λίγο θα βγούμε από την κρίση":D:D:D

Μην αγχώνεσαι με το φαΐ. Όλα τα ψάρια θέλουν κάποιο χρόνο να προσαρμοστούν (και στο φαΐ).

Είναι βασικά η πρώτη φορά που μου συμβαίνει αυτό. Έως τώρα δεν είχα ξανά τέτοιο θέμα με όσα ψάρια είχα. Ίσως επειδή είναι η πρώτη φορά που βάζω ψάρια από συνχομπίστα. Ίσως είχαν μάθει αλλιώς.

Δοκίμασε και καμιά τροφή με kril. Μικρά (μικρά λέμε) γεύματα 3-4 φορές τη μέρα.

Για πρότεινε καμία. Σε Flakes, Granules, sticks, σε τι...?

Κλεόβουλος
19-05-16, 11:23
Είχα χρησιμοποιήσει την Tropical Krill σε μικρό πέλλετ.

Λάμπρος.Τ
19-05-16, 11:28
Αφού ξεκίνησαν θα στρώσουν!Μήπως ο προηγούμενος είχε ταίστρα και δεν εμφανιζόταν και πολύ στο ενυδρείο;

Γιώργο καλημέρα. Δεν ξέρω αν είχε ταϊστρα.
Και εγώ έτσι πιστεύω ότι θα αρχίσουν να στρώνουν.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά με τις δοκιμές σε τροφές και ταϊσματα κόντευα να τινάξω το ενυδρείο στον αέρα.
Φοβόμουν μήπως δεν προλαβαίνανε να φάνε και έριχνα λίγο παραπάνω και ξανά μανά, κτλ...
Οπότε λέω άσε μην πάνε τα νιτρικά στον θεό και μετά έχουμε άλλα προβλήματα.
Είχα χρησιμοποιήσει την Tropical Krill σε μικρό πέλλετ.

Οκ. Σε ευχαριστώ Κλεόβουλε.
Και για να ξέρεις έβαλα παραγγελία στον Σταύρο για το "Synodontis Petricola".

Κλεόβουλος
19-05-16, 11:32
Οκ. Σε ευχαριστώ Κλεόβουλε.
Και για να ξέρεις έβαλα παραγγελία στον Σταύρο για το "Synodontis Petricola".
πήρε μια 5άδα κι ένας φίλος εδώ και θα προσπαθήσουμε αναπαραγωγή :)
Εγώ ψάχνω S.lucipinnis αλλά υπάρχει περίπτωση να είναι το ίδιο ψάρι αφού οι έμποροι είναι μπερδεμένοι με τον διαχωρισμό ;) Θα τα δω από κοντά και θα σας πω.

Λάμπρος.Τ
24-05-16, 13:00
Τελικά δεν περίσεψε κάποιο "Synodontis Petricola" και έτσι θα είμαι σε αναμονή για επόμενη προπαραγγελία.

Αν και βλέπω τον Ιούλιο που θα γίνει η γενική αλλαγή στο ενυδρείο (γυναίκα και παιδιά θα πάνε διακοπές και εγώ μόνος στο σπίτι... :cool:) να φεύγουν και τα τωρινά μικρά Afra για να χαλαρώσουμε λίγο τον αριθμό.

Ε,, μεχρι τότε όλο και κάποια προπαραγγελία θα πετύχω.

Κλεόβουλος
24-05-16, 13:15
:( την πάτησα κι εγώ...ήθελα να τα δω πρώτα πριν παραγγείλω και έμεινα με την όρεξη....

Λάμπρος.Τ
25-05-16, 19:13
Ρε παιδιά κάθε πότε μπορεί να μπουκώνεται μια κιχλίδα?
Η δικιά μου (Afra) άλλη δουλειά δεν κάνει !!!:rolleyes:

Μόλις τα αμολάει, ξανά φτου και από την αρχή.:smt008

Εντωμεταξύ, έχουν κάνει τον βυθό :smt120:smt120:smt120 έχουν σκάψει τεράστιους λάκους και έχουν μεταφέρει όλη την άμμο όπου θέλανε.

Τι στρώνουμε αρχικά το βυθό???
Αφού κάθε τρείς και λίγο αλλάζουν όλη τη διάταξη.

Κωστας Malawi
25-05-16, 19:37
το οτι ετυχε να κανει απανωτα ζευγαρωματα δε σημαινει ομως οτι θα το κανει παντα..θα υπαρξουν στιγμες που θα αποφευγει το αρσενικο για καποιο καιρο.μετα παλι τα ιδια:) εφοσον βλεπεις οτι ειναι συνεχεια μπουκωμενη σημαινει οτι ειναι δυνατο ψαρι.

Λάμπρος.Τ
26-05-16, 15:57
Κώστα αυτό που έγραψες "....εφοσον βλεπεις οτι ειναι συνεχεια μπουκωμενη σημαινει οτι ειναι δυνατο ψαρι" ισχύει αλήθεια ?

Κωστας Malawi
26-05-16, 16:01
ναι.απο τη στιγμη που επιλεγει να ζευγαρωνει συνεχεια και δεν αποφευγει το αρσενικο σημαινει οτι αντεχει την ταλαιπωρια του μπουκωματος αρα εχει καλη υγεια και ψυχολογια.φυσικα καποια στιγμη θα σταματησει για καποιο καιρο ωστε να ανακτησει δυναμεις.γι αυτο πρεπει να υπαρχουν πολλα θυληκα για ενα αρσενικο.

Λάμπρος.Τ
27-05-16, 19:51
Σήμερα ήταν η ημέρα της εβδομαδιαίας αλλαγης νερού και του καθαρισμού των 2 από τα 3 φίλτρα.
Όπως λοιπόν καθάριζα το ένα από τα 2 φίλτρα βρήκα μέσα ένα μικρό Afra jalo. Το έπιασα και το έβαλα πίσω στο ενυδρείο και έφυγε σφαίρα.
Το φίλτρο είχα να το ανοίξω 1 μήνα οπότε δεν μπορώ να υπολογίσω το πότε μπήκε.
Έχω διαβάσει παρόμοιες περιπτώσεις και το περίεργο είναι το πως ζούν εκεί μέσα (με τόση μπίχλα και χωρίς τροφή).

Κωστας Malawi
27-05-16, 22:36
Λαμπρο βαλε τουλι στις εισοδους του φιλτρου.
οντως εχουμε ακουσει περιστατικα με ψαρακια που εζησαν πολυ καιρο μεσα σε φιλτρο.κι εγω οταν ειχα γαριδες ειχε γεμισει το φιλτρο μεχρι που εβαλα τουλι και γλυτωσα.

Λάμπρος.Τ
27-05-16, 22:50
Κώστα για να πω την αλήθεια παλιά είχα βάλει ψιλό σφουγγάρι. Σε αυτά τώρα δεν εβαλα τίποτε και προφανώς θα χρειαστεί να βάλω.

Το ερώτημα όμως που έχω είναι πως ζουν τα ψαράκια εκεί μέσα?
Τα νιτρικά θα πρέπει να είναι υψηλά και φαγητό δεν υπάρχει. Συνεπώς πως γίνεται και επιβιώνουν ?

Κωστας Malawi
27-05-16, 22:57
τα νιτρικα γιατι να ειναι υψηλα?οσο για το φαγητο αντεχουν παρα πολυ καιρο χωρις να φανε αλλα θα μεινουν πισω στην αναπτυξη.

Τάκης
27-05-16, 22:58
Οχι βρε Λάμπρο, το νερό στο φίλτρο είναι το ίδιο με το νερό του ενυδρείου, η μόνη διαφορά είναι πως είναι σκοτεινό και θα υπάρχει έντονη ροή, τα μωρά όμως μπορουν να βρουν ινφοσουρια να φάνε ή αποφάγια που τραβάει το φίλτρο, που συνήθως έχει πάντα

Λάμπρος.Τ
17-06-16, 17:01
Καλησπέρα σας.

Τελικά το ....."ταξίδι", συνεχίζεται. Η αγγελία είναι άκυρη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σκοπεύω να το κάνω εντελώς βιοτοπικής προσέγγισης.

Πέτρες, άμμο, φυτά, ψάρια.... όλα θα είναι "αυστηρά μόνο" όσα υπάρχουν στον φυσικό βιότοπο τους.

Δύναμη να έχουμε και ...πάμε.

Undertaker
17-06-16, 17:13
Καλησπέρα σας.

Τελικά το ....."ταξίδι", συνεχίζεται. Η αγγελία είναι άκυρη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σκοπεύω να το κάνω εντελώς βιοτοπικής προσέγγισης.

Πέτρες, άμμο, φυτά, ψάρια.... όλα θα είναι "αυστηρά μόνο" όσα υπάρχουν στον φυσικό βιότοπο τους.

Γι' αυτό σε γουστάρω ρε αλάνι μου!!!!!
+-8-+9+-8-+9+-8-+9

Irakles
17-06-16, 17:17
Ελα ρε τρελέ!!! Δώσε πόνοοοοο!!!! Παμε γεραααα!!! Και οτι θελεις εδω είμαστε!!!

Κλεόβουλος
17-06-16, 17:27
Καλησπέρα σας.

Άντε μπράβο :smt041
(τη σβήνω την παλιοαγγελία :smt021)

Undertaker
17-06-16, 17:32
Είδε ο Κλεόβουλος να φεύγει Αφρικανός, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Κάτσε να σβήσω την αγγελία λεει, μην αλλάξει γνώμη.

Tanganyiκας
17-06-16, 17:39
Τελικά το ....."ταξίδι", συνεχίζεται. Η αγγελία είναι άκυρη.
Άντε μπράβο!!!!
Άντε μπράβο :smt041
(τη σβήνω την παλιοαγγελία :smt021)
Κλεό έπρεπε να είχε σβήσει χθες!

Λάμπρος.Τ
17-06-16, 17:57
Παιδιά ότι και να πω, θα είναι λίγο. Ποτέ δεν θα πίστευα ότι κάποια απρόσωπη επαφή (αρχικά τουλάχιστον) θα περιέκλειε τόση ζεστασιά και φιλία και αληθινό ενδιαφέρον και ότι θα ερχόμουν πολύ κοντά με αρκετούς από εσάς.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάκης
17-06-16, 18:18
Καλησπέρα σας.

http://media0.giphy.com/media/11uArCoB4fkRcQ/giphy.gif

Ετσι !!!

Κωστας Malawi
17-06-16, 19:36
αντε και μας εβγαλες την ψυχη!!!ειπαμε εισαι δυνατος παιχτης;)

Tanganyiκας
17-06-16, 20:16
Παιδιά ότι και να πω, θα είναι λίγο. Ποτέ δεν θα πίστευα ότι κάποια απρόσωπη επαφή (αρχικά τουλάχιστον) θα περιέκλειε τόση ζεστασιά και φιλία και αληθινό ενδιαφέρον και ότι θα ερχόμουν πολύ κοντά με αρκετούς από εσάς.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Αχ βρε μπαγάσα με συγκίνησες:smt056

Κωστας Malawi
17-06-16, 20:57
Σας ευχαριστώ πολύ.

ειμαστε στοργη και προδερμ:D

θα τα πουμε απο κοντα.ακουτε?

Irakles
17-06-16, 21:02
Ενα δάκρυ κύλισε.....

παιδι μου μεχρι που του ειχα προτείνει να παρω ξεχωριστά αντικείμενα για να βγαλει παραπάνω λεφτα γιατι λεω μπορει να το ξανασκεφτει....

ευτυχώς αναθεώρησε!!!

Τωρα μπορω να δωσω βοηθεια!!! :smt041 :smt041 :smt041

Λάμπρος.Τ
18-06-16, 11:18
Λοιπόν σε 1 μήνα που θα είμαι μόνος στο σπίτι θα ξεκινήσει το project της αλλαγής σε βιοτοπικό.
Πέτρες όπως εχω γράψει έχω βρει (εμφανισιακά παρόμοιες με τα είδη πετρών που βλέπουμε στα βίντεο από τον βυθό της Malawi), η αφίσα από την πλάτη θα βγει και θα βαφτεί όλη μαύρο πλαστικό, για την άμμο είμαι μάλλον προς την μπεζ αντι για λευκή, από φυτά θα φύγουν οι ανούμπιες και θα μείνουν μόνο όσα υπάρχουν στο πραγμαικό περιβάλλον των ψαριών (βαλισνεριες σπιραλις). Οι γιγαντέες και τα κρινουμ νομίζω ότι δεν υπάρχουν στον κανονικό βιότοπο τους. Σωστά? Τι άλλα φυτά (που να μπορώ να τα βρω εύκολα ) θα μπορούσα να βάλω?
Επίσης θα γίνει και μια αραίωση πληθυσμών γιατί τα μωρά μεγαλώνουν πολύ γρηγορα.
Επίσης από τα 4 apple snails και τα καμιά 20αρια που μου είχε δώσει ο Τάκης δεν έχει μείνει κανένα. Εχουν μαζεψει σε ένα σημείο ολα τα αδεια κελυφη.

DEXFISH
18-06-16, 11:42
Επειδή έχω χάσει επεισόδια... ΤΙ ΕΓΙΝΕ;
Πώς προέκυψε η αγγελία; Τι αγγελία ήταν;

sarpijk
18-06-16, 12:19
Μπράβο Λαμπρό!

kosmas
18-06-16, 12:40
Μπραβο Λαμπρο! Καλη συνεχεια.Συντομα και εγω στο δικο σας κλαμπ

Κλεόβουλος
18-06-16, 13:02
....από φυτά θα φύγουν οι ανούμπιες και θα μείνουν μόνο όσα υπάρχουν στο πραγμαικό περιβάλλον των ψαριών (βαλισνεριες σπιραλις). Οι γιγαντέες και τα κρινουμ νομίζω ότι δεν υπάρχουν στον κανονικό βιότοπο τους. Σωστά? Τι άλλα φυτά (που να μπορώ να τα βρω εύκολα ) θα μπορούσα να βάλω?
......
Δεν νομίζω ότι θα βρεις πολλά βιοτοπικά φυτά που δεν θα τα φάνε τα ψαράκια σου :p Δες εδώ τι υπάρχει στη λίμνη http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=48448

Tanganyiκας
18-06-16, 16:03
Λάμπρο όταν ξεκινήσεις........ρίξε σύρμα.

DEXFISH
19-06-16, 06:57
Πείτε και σε μένα. Πήγε να λιποτακτήσει;

Τάκης
19-06-16, 07:58
Ενα άσχημο όνειρο ήταν Σταύρο, αλλά πέρασε

Λάμπρος.Τ
19-06-16, 10:49
Ενα άσχημο όνειρο ήταν Σταύρο, αλλά πέρασε

:smt023 Κάπως έτσι Σταύρο.
Πάμε δυνατά για να το κάνουμε βιοτοπικό τώρα.
Έχω ξεκινήσει να ψάχνω για τα φυτά προς το παρον.
Τα μώρα που έχω θα τα δώσω σε όποιο φιλαράκι ενδιαφερθεί με προτερεότητα στον Ισίδωρο που τα είχε ζητήσει πρώτος και ξέρω ότι θα τα προσέχει.

isidor
20-06-16, 07:20
:smt023 Κάπως έτσι Σταύρο.
Πάμε δυνατά για να το κάνουμε βιοτοπικό τώρα.
Έχω ξεκινήσει να ψάχνω για τα φυτά προς το παρον.
Τα μώρα που έχω θα τα δώσω σε όποιο φιλαράκι ενδιαφερθεί με προτερεότητα στον Ισίδωρο που τα είχε ζητήσει πρώτος και ξέρω ότι θα τα προσέχει.

Ξεκινάω το στήσιμο του δεύτερου ενυδρείου ώστε να ειμαι έτοιμος να δεχθώ τα μωράκια. Να είσαι σίγουρος Λαμπρό πως θα τα προσέχω σαν εσένα.
Με το καλο να φτιάξεις το νέο σου όνειρο στο ενυδρείο.

Λάμπρος.Τ
21-06-16, 18:51
Ετοιμάσου Ισίδωρε να δεχθείς 8 με 10 μικρά Afra Jalo.
Θα στα ετοιμάσω μεταξύ 15 και 20 Ιουλίου.
Άσχετο: Εγώ τα πήρα άγρια, τώρα αυτά που είναι η 1η γέννα πως λέγονται? W1 ?
Επειδή ζορίζομαι να βρω φυτά που βρίσκονται μόνο στη Malawi (τα κρίνουμ και τις γιγαντέες) να τα βγάλω και να βάλω μόνο σπιραλις ή να τα αφήσω?

Κλεόβουλος
21-06-16, 20:12
Εγώ τα πήρα άγρια, τώρα αυτά που είναι η 1η γέννα πως λέγονται? W1 ? F1 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=84392&highlight=%CC%E5%ED%F4%E5%EB
Επειδή ζορίζομαι να βρω φυτά που βρίσκονται μόνο στη Malawi (τα κρίνουμ και τις γιγαντέες) να τα βγάλω και να βάλω μόνο σπιραλις ή να τα αφήσω?
Καθαρά "βιοτοπικά ενυδρεία" δεν υπάρχουν κατά τη γνώμη μου αλλά το πιο σωστό είναι "ενυδρεία βιοτοπικής προσέγγισης". Αν δεν βάλεις μόνο σπιράλις, εγώ θα τα άφηνα γιατί παρά το ότι χάνεις σε "βιοτοπικότητα" κερδίζεις από τις φυσικοχημικές δράσεις των φυτών ;).

Κωστας Malawi
22-06-16, 21:46
εγω Λαμπρο λεω να παμε στη λιμνη να δουμε απο κοντα πως ειναι και μετα φτιαχνεις το ενυδρειο σου ετσι οπως πρεπει:D

Λάμπρος.Τ
22-06-16, 21:53
Πέρα από την πλάκα, μακάρι να μπορούσαμε Κώστα. Αλλά αυτή την περίοδο δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Εδώ μου προτείνανε να πάω σε κάποιο άλλο μερος για καταδύσεις (δεν λέω που για να μην αγριέψω τον κόσμο), αλλά δεν.....
Άσε που εσύ από όσο διάβασα σε άλλο post δεν πας καλοκαιρινές διακοπές τα τελέυταία χρόνια.

Πάντως ότι είναι στα πλάνα.... είναι !!!;)

Undertaker
22-06-16, 21:57
Ε, αν θα πάτε Malawi, περάστε κάτω από το σπίτι και κάντε μια αναπάντητη να κατέβω. Θέλω να ρθω κι εγώ.

Κωστας Malawi
22-06-16, 21:59
ναι αλλα απο σεπτεμβριο μπορω να παω οπου θελω:D
να μας μαθεις και μερικα μυστικα για τις καταδυσεις γιατι ειμαι χοντροασχετος:p

Λάμπρος.Τ
22-06-16, 23:07
Ε, αν θα πάτε Malawi, περάστε κάτω από το σπίτι και κάντε μια αναπάντητη να κατέβω. Θέλω να ρθω κι εγώ.

Χαχαχαχα:smt082:smt082:smt082
Με το δικό μου ή το δικό σου αμάξι θα πάμε? Χαχαχαχαχα...εχω λιώσει στο γέλιο.

ναι αλλα απο σεπτεμβριο μπορω να παω οπου θελω:D
να μας μαθεις και μερικα μυστικα για τις καταδυσεις γιατι ειμαι χοντροασχετος:p

Ναι αλλά τον Σεπτέμβρη δεν μπορώ εγώ συνήθως.
Anyway. Δεν είναι πάντως κάτι δύσκολο.
Αρκεί να είσαι συγκεντρωμένος και να μην ξεχνιέσαι.
Σου εύχομαι κάποια στιγμή να το δοκιμάσεις. Φοβερή εμπειρία.
Είναι το εντελώς αντιθετο από τους αγώνες που τρέχεις. Απόλυτη ησυχία και ηρεμία που περνάει σε όλο σου το κορμί αλλά ταυτόχρονα και απόλυτη επιφυλακή όλων των αισθήσεων. Ο παραμικρός θόρυβος σημαίνει "alert".

DEXFISH
23-06-16, 08:52
Παιδιά,αν πάτε Μαλάουι, πάρτε στα μουλωχτά και κανένα φυτό :cool: Γιατί ναι, θα δείτε τι έχει, αλλά πού θα το βρείτε μετά; Εντάξει,πλάκα κάνω.Δεν πρέπει να χαλάμε τον βιότοπο. Εντάξει, πλάκα κάνω. Δεν θα χαλάσει ο βιότοπος από 2 φυτάκια :p
Πάντως θεωρητικά πας και με αυτοκίνητο. https://www.google.gr/maps/dir/-9.4843912,33.7378895/38.3892674,23.1012984/@14.466785,-21.933511,3z/data=!4m3!4m2!3e0!5i2
Θες βέβαια 1 μήνα να πας, 1 μήνα να γυρίσεις, 1 μήνα να κάτσεις εκεί, 1 μήνα να κάτσεις στην Ελλάδα μετά γιατί θα έχεις πεθάνει από την κούραση, 1 δικηγόρο για το διαζύγιο, 1 καινούργιο σπίτι, 1 νέα δουλειά... Θες πολλά!

Λάμπρος.Τ
23-06-16, 11:57
Οι ημέρες για τις αλλαγές στο ενυδρείο μου πλησιάζουν, και βρήκα κάποιες ιδέες σχετικές με το aquascape που μου άρεσαν αρκετά.

Περιμένω απόψεις σας.

Irakles
23-06-16, 13:21
Θα σου φυγει η μεση!!! Απο παραλία να υποθεσω θα παρεις τετοια κομμάτια ??? Κι εμενα μου αρεσουν τετοια στησιματα... διχνει φυσικο πολύ... απο αμμο μπεζ να φανταστω?? Για πιο φυσικο αποτέλεσμα...

Tanganyiκας
23-06-16, 13:25
Λάμπρο εμένα το πρώτο μου αρέσει περισσότερο.

Λάμπρος.Τ
23-06-16, 13:47
Θα σου φυγει η μεση!!! Απο παραλία να υποθεσω θα παρεις τετοια κομμάτια ??? Κι εμενα μου αρεσουν τετοια στησιματα... διχνει φυσικο πολύ... απο αμμο μπεζ να φανταστω?? Για πιο φυσικο αποτέλεσμα...

Μωρέ η μέση μου έφυγε όταν τα κουβάλησα από το ποτάμι (όχι από θάλασσα) για να τα φορτώσω στο αμάξι και μετά που τα ανέβασα στην ταράτσα. Τα είδα όλα. :smt120:smt120:smt120
Άμμο όντως θα βάλω μάλλον μπεζ για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Λάμπρο εμένα το πρώτο μου αρέσει περισσότερο.

Γιώργο και εγώ προς το πρώτο κλείνω περισσότερο. Δείχνει πιο φυσικό.
Θα κάνω πειράματα στην ταράτσα μου πρωτα και μετά θα τα βάλω μέσα.

Irakles
23-06-16, 13:55
Εεεε ετσι!!!! Το πρωτο ειναι όντως πιο ωραιο!!! Αλλα τα φυτα που εχεις μην τα ακυρωνεις βαλε τα μεσα και αν βρεις κατι πιο βιοτοπικο τοτε αλλαζε τα σιγα σιγα αν και εγω νομιζω οτι τα φυτα μπορει να υπάρχουν και στην Τανγκανίκα και στην Μαλάουι ψαξε ομως να δεις αν υπαρχουν σε καμια έρευνα....

Tanganyiκας
23-06-16, 14:54
Τις πέτρες θέλω να δω.

Λάμπρος.Τ
23-06-16, 15:10
Τις πέτρες θέλω να δω.

Γιώργο, αν είσαι εδώ (Αθήνα) από 17 Ιουλίου - 20 Ιουλίου και έχεις χρόνο, θα σε φωνάξω για βοήθεια και θα τις δεις από κοντά.;)

kosmas
23-06-16, 15:27
Aν χρειαζεσαι βοηθεια και με θες ειμαι και εγω μεσα.Να παρω και λιγο ματι:p

Λάμπρος.Τ
23-06-16, 15:30
Aν χρειαζεσαι βοηθεια και με θες ειμαι και εγω μεσα.Να παρω και λιγο ματι:p

Σε ευχαριστώ Κοσμά για την πρόταση. Θα σε έχω υπόψην μου. Από μέση καλά πάς?

kosmas
23-06-16, 15:36
Μια χαρα η μεση.Εχεις δει και την κορμοστασια μου.Τερας ειμαι:D

Tanganyiκας
23-06-16, 16:09
23/07 με 07/08 θα λείπω.........θα μιλήσουμε.

Κλεόβουλος
23-06-16, 16:40
Λάμπρο με το καλό το νέο στήσιμο!
Αλλα τα φυτα που εχεις μην τα ακυρωνεις βαλε τα μεσα και αν βρεις κατι πιο βιοτοπικο τοτε αλλαζε τα σιγα σιγα αν και εγω νομιζω οτι τα φυτα μπορει να υπάρχουν και στην Τανγκανίκα και στην Μαλάουι ψαξε ομως να δεις αν υπαρχουν σε καμια έρευνα....
Ηρακλή έχουμε την καλύτερη έρευνα στο GAB :D http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=48448 (να παινέψουμε και το σπίτι μας ;))

Τάκης
23-06-16, 16:45
Θα έρθω και εγώ να σας βλέπω που κουβαλάτε πέτρες :smt019
-----------------------------------------------------------
Με τα ανεμιστηράκια τι γίνεται Λάμπρο ;
Πως είσαι από θερμοκρασίες ;

Λάμπρος.Τ
23-06-16, 19:36
Κλεόβουλε σε ευχαριστώ.
Μάλλον θα προσπαθήσω να πλησιάσω όσο μπορώ περισσότερο τον βιότοπο τους.
Αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα βάλω μόνο Valisneria spiralis.
Τα άλλα φυτά δεν θα τα βάλω μάλλον (θα δούμε).

Ηρακλή, όπως το λέει ο Κλεόβουλος είναι. Άλλωστε μόνο το GAB έχει Κλεόβουλο. +-3+-3+-3

Τάκη, βεβαίως και να έρθεις. Τα ανεμιστηράκια δουλεύουν χωρίς σταματημό. Στις πολύ μεγάλες θερμοκρασίες (40+), φρενάρουν την άνοδο κοντά στο 26,5 και σε νορμάλ καταστάσεις (30+) την κατεβάζουν άνετα στα 26.

Πάντως είμαι ευχαριστημένος. έχω γράψει σχετικά και στο θέμα με τις θερμοκρασίες.

Κλεόβουλε, μια ερώτηση θέλω να κάνω. Το ένα θηλυκό Labido ήταν μπουκωμένο αλλά μάλλον τα έχασε γιατί ήταν η πρώτη φορά. Παρατήρησα όμως ότι ενω όλα τα άλλα Labido (αγορασμένα στο ίδιο μέγεθος περίπου την ίδια ημέρα), έχουν μεγαλώσει αρκετά, αυτό έχει παραμείνει λίγο μικρότερο και πιο αδύνατο. Δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα πάντως.

Γιατί γίνεται αυτό ?

Κλεόβουλος
23-06-16, 20:04
Κλεόβουλε, μια ερώτηση θέλω να κάνω. Το ένα θηλυκό Labido ήταν μπουκωμένο αλλά μάλλον τα έχασε γιατί ήταν η πρώτη φορά. Παρατήρησα όμως ότι ενω όλα τα άλλα Labido (αγορασμένα στο ίδιο μέγεθος περίπου την ίδια ημέρα), έχουν μεγαλώσει αρκετά, αυτό έχει παραμείνει λίγο μικρότερο και πιο αδύνατο. Δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα πάντως.

Γιατί γίνεται αυτό ?
Το έχω παρατηρήσει και σε κάποια δικά μου θηλυκά. Είναι αυτά που μπουκώνονται πολύ νεαρά και επανειλημμένα, με αποτέλεσμα να μένουν πίσω σε ανάπτυξη. Ένα που με είχε ανησυχήσει γιατί είχε "στεγνώσει" στην κοιλιά, το έβαλα καραντίνα 1+ μήνα με πλούσια διατροφή και χωρίς φάρμακα συνήλθε και πήρε τα πάνω του ;)

Irakles
23-06-16, 20:36
Λάμπρο με το καλό το νέο στήσιμο!

Ηρακλή έχουμε την καλύτερη έρευνα στο GAB :D http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=48448 (να παινέψουμε και το σπίτι μας ;))

Καλα ντεεεε μην βαράς!!! Η Γνώση ειναι χρυσός, αν δεν την διευρύνουμε και αρκουμαστε μονο στα πολλα που εχουμε διαβάσει στο σπιτι μας πως θα ανακαλύψουμε κατι καινούργιο άλλωστε η επιτυχία ενος Δασκάλου ειναι οταν ο μαθητής γινει καλύτερός του!!! Σωστα δάσκαλε????

Αλοιφή τον έκανα!!!!

Κλεόβουλος
23-06-16, 21:06
:)
Λα λα Λόλα.....Λόλα να μια κιχλίδα

http://www.paidevo.gr/teachers/wp-content/uploads/2013/02/Teacher2a.jpg

Λάμπρος.Τ
24-06-16, 19:27
Σήμερα έγινε η εβδομαδιαία αλλαγή νερού. και επίσης είναι και η ημέρα της νηστείας.
Κοιτάζω το ενυδρείο και παρατηρώ τα Socolofi (επειδή έχει πέσει πείνα) να έχουν αρχίσει να τρώνε την άλγη που έχουν πιάσει τα φύλλα από τις ανούμπιες.

Τι σαλιγκάρια και τα λοιπά..... σε λιγό θα τα καθαρίσουν τελείως!!!
ε, ρε τι κάνουν οι πείνες ???

Lth1
24-06-16, 20:22
Η φωτο,η πρωτη με εχει βαλει σε πολυ μεγαλη πριζα λαμπρο...
Ωραιο ακουασκειπ... :-)

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Λάμπρος.Τ
24-06-16, 20:49
Ναι όντως είναι φοβερό. Και θέλω να πιστεύω ότι μπορώ να το πετύχω σε κάποιο βαθμό. Θα δείξει τον άλλο μήνα.

Undertaker
24-06-16, 20:51
Σε ευχαριστώ αν και δεν ξέρω σε ποια φωτό αναφέρεσαι. Εχω αλλάξει από την αρχή αρκετές φορές το aquascape.
Εσύ παιδι μου με τόσες αλλαγες που έκανες στο scape, ίσως πρέπει να αρχίσεις με λίγη βοήθεια αναλάβεις και κάνα δημόσιο έργο....κάτσε να γελάσω λίγο.......χα

Λάμπρος.Τ
24-06-16, 21:04
Εσύ παιδι μου με τόσες αλλαγες που έκανες στο scape, ίσως πρέπει να αρχίσεις με λίγη βοήθεια αναλάβεις και κάνα δημόσιο έργο....κάτσε να γελάσω λίγο.......χα

Και που είσαι ακόμη....... !!!
Αν και χωρίς πλάκα αυτή τη φορά θα το φτιάξω για να μείνει.
Έχω μάθει πλέον από τα λάθη μου.

stanisalus18
24-06-16, 23:29
Λάμπρο αν δεις ότι χρειαστείς ένα επιπλέον άτομο στο κουβάλημα, στείλε μου, θα χαρώ να βοηθήσω έστω και λίγο. Θα κάνεις μεγάλα πράγματα εσύ εδώ βλέπω :D

Λάμπρος.Τ
25-06-16, 10:19
Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση προσφοράς.
Θα το έχω υπόψην μου.
Όσο για το όλο στήσιμο η φωτογραφία (1η) δείχνει ένα αρκετά μεγαλύτερο ενυδρείο από το δικό μου.
Οπότε εγώ θα προσπαθήσω να το πετύχω σε μικρότερη κλίμακα.
Για να δούμε, τι θα δούμε...

Λάμπρος.Τ
27-06-16, 22:01
Τελικά μπορώ να πω πια με σιγουριά ότι οι πέτρες λάβας μπορούν να τραυματίσουν τα ψαράκια.
Το ένα από τα labido πρέπει να έφαγε γερή στούκα σε κάποια πέτρα με αποτέλεσμα να έχει κάνει ένα αιμάτωμα στο πάνω μέρος του κεφαλιού.
Από καβγά δεν είναι σίγουρα και δεν έχει κάποιο άλλο θέμα.
Το είδα πριν από 3 ημέρες και ήδη έχει αρχίσει να περνάει.

Undertaker
27-06-16, 22:21
Στο δικό μου που είχα τιγκάρει λάβα, τραυματισμους δεν είδα ποτέ. Είχα μέσα τρία χαρεμια που κολυμπούσαν ανάμεσα από τις πετρες σα τρελά. Τη διαρύθμιση δε, την άλλαζα συχνά. Το παραμικρό δεν είχα.

Λάμπρος.Τ
28-06-16, 06:39
Καλημέρα σας. Και εγώ τις ίδιας άποψης ήμουν (αφού το είχα ψάξει ακετά καλά και είχα ρωτήσει πολύ κόσμο). Μάλιστα μέχρι τώρα δεν είχα δει το παραμικρό πρόβλημα.
Όμως το labido έχει ένα αιμάτωμα σαν γρατζουνιά στη κορυφή του σώματος του από το κεφάλι και προς τα πίσω.
Σίγουρα δεν είναι δάγκωμα (έχω δει τα σημάδια από καυγάδες πως είναι). Το σημάδι αυτό εμφανίστηκε ξαφνικά 1 ημέρα. Στην αρχή ήταν πολύ έντονο και μετά με τις ημέρες άρχιζε να χάνεται σιγά σιγά.
Όπως γινεται και με εμάς. Είναι ξεκάθαρο ότι κάπου χτύπησε - γρατζουνίστηκε.
Ξύλα και τίποτε άλλο δεν έχω στο ενυδρείο και για αυτό υποθέτω τις πέτρες.

Undertaker
28-06-16, 07:46
Όπως το περιγράφεις για γρατζουνιά φαίνεται. Δε λέω ότι αποκλείεται να χτυπησουν στις πέτρες, απλά σε εμένα πότε δεν έτυχε αλλα το θεωρώ και λίγο σπάνιο φαινόμενο. Αν είναι να χτυπησουν στα διακοσμητικά, θα χτυπήσουν αλλά στις πέτρες λάβας ο τραυματισμός θα είναι λίγο πιο σίγουρος λόγω της επιφάνειάς τους.

Λάμπρος.Τ
28-06-16, 20:21
Ήμαρτον.... όχι άλλα μωρά "Afra Jalo". :smt089:smt089:smt089
Πάλι μπουκωμένη είναι γμτ.
Σπυράλ για κιχλίδες έχει βγεί ??? Μήπως να τους βάζω να βλέπουν τηλεόραση για να κόψουν το άθλημα ??? :rolleyes:

Irakles
29-06-16, 00:11
χαχαχαχαχαχαχα!!!! Μαλλον πανε να χτυπησουν την υπογεννητικοτητα στην Ελλάδα!!!

Λάμπρος.Τ
29-06-16, 14:27
Ναι αλλά αυτές είναι.... "Αφρικάνες" !!!

Κατά τα άλλα το γρατζουνισμένο Labido έχει γίνει μια χαρά. Σχεδόν δεν φαίνεται το σημάδι.
Παρεμπιπτόντως στην ταϊστρα (Eheim) που έχω, και που θα χρησιμοποιήσω επιτέλους, σκεφτόμουν τι τροφή (σε ποιά μορφή) να βάλω?
Αν βάλω σε μορφή Flakes φοβάμαι ότι από την υγρασία θα έχω πρόβλημα, οπότε μάλλον θα πρέπει να βάλω σε μορφή πελετ. Σωστά?

nasos_discus
29-06-16, 14:48
Ναι αλλά αυτές είναι.... "Αφρικάνες" !!!

Κατά τα άλλα το γρατζουνισμένο Labido έχει γίνει μια χαρά. Σχεδόν δεν φαίνεται το σημάδι.
Παρεμπιπτόντως στην ταϊστρα (Eheim) που έχω, και που θα χρησιμοποιήσω επιτέλους, σκεφτόμουν τι τροφή (σε ποιά μορφή) να βάλω?
Αν βάλω σε μορφή Flakes φοβάμαι ότι από την υγρασία θα έχω πρόβλημα, οπότε μάλλον θα πρέπει να βάλω σε μορφή πελετ. Σωστά?

Την δουλεύω με flakes αρκετά χρόνια σε μόνιμη βάση χωρίς πρόβλημα .

Irakles
29-06-16, 15:38
Εγω δουλεύω με πελετ και granules και δεν εχω καποιο πρόβλημα τα flakes φοβαμαι σε βαθος χρονου 20 μερες 1 μηνα μηπως λογο εξάτμισης πιασουν υγρασία...

nasos_discus
29-06-16, 15:43
Εγω δουλεύω με πελετ και granules και δεν εχω καποιο πρόβλημα τα flakes φοβαμαι σε βαθος χρονου 20 μερες 1 μηνα μηπως λογο εξάτμισης πιασουν υγρασία...

Καλο είναι στην ταίστρα να βαζεις τροφη για 7-10 μερες ωστε να μην αλλοιώνεται η τροφη ( οταν χρησιμοποιεις ταιστρα μονιμα )

Irakles
29-06-16, 16:21
Καλο είναι στην ταίστρα να βαζεις τροφη για 7-10 μερες ωστε να μην αλλοιώνεται η τροφη ( οταν χρησιμοποιεις ταιστρα μονιμα )

Καλσ εμένα τσ καμαρια μου στη βδομάδα την εχουν φάει ολη αλλα αν χρειαστείς να ταΐζεις 15 -20 μερες και δεν εισαι εκει ή λογο χρόνου??? Αντχει το flake???

Λάμπρος.Τ
29-06-16, 18:19
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Επειδή θα λείψω για 15 ημέρες, θα βάλω μάλλον μόνο πέλετς μέσα, για να αποφύγω οποιοδήποτε θέμα με υγρασίες, κτλ...

nasos_discus
30-06-16, 13:56
Καλσ εμένα τσ καμαρια μου στη βδομάδα την εχουν φάει ολη αλλα αν χρειαστείς να ταΐζεις 15 -20 μερες και δεν εισαι εκει ή λογο χρόνου??? Αντχει το flake???

Στην ταιστρα της eheim που εχω και την εχω αφησει 15+ μερες λογω διακοπων , εριχνε μια χαρα και δεν ειχε ιχνος υγρασιας μεσα . Τα flakes ηταν εντελως ξερα.
Παλαιοτερα που ειχα μια κινεζικη και ειχα βαλει flakes ειχαν γινει μπετον αρμε απο την υγρασια :D:D:D:D:D:D

Λάμπρος.Τ
30-06-16, 16:07
16 ημέρες και σήμερα ..............για τις αλλαγές !!!

Μεγάλο αγχος, πάντως. Τα σκέφτομαι και τα ξανασκέφτομαι όλα μην τυχόν και έχω ξεχάσει κάτι και το βρω μπροστά μου την ώρα των εργασιών.

Irakles
30-06-16, 17:34
-+9-+9-+9-+9-+9-+9-+9-+9
Hot Stuff!!!!!

DEXFISH
30-06-16, 18:07
Για πες λίγο πώς το έχεις σχεδιάσει

Λάμπρος.Τ
30-06-16, 18:24
Σταύρο, πρώτα θα βγάλω πέτρες και φυτά. Μετά θεού θέλοντος θα πιάσω και θα βγάλω τα ψαρια. Μετά άδειασμα νερού σε βαρέλι αναμονής. Βγάλσιμο άμμου και dow. Στραγγισμα νερού. Μετά μετακίνηση ενυδρείου και βάψιμο πλάτης, τοποθέτηση eggrate κάτω (πρέπει να το βρώ και να το πάρω), στήσιμο πετρων (κάπως όπως στη 1η φωτό) να μοιάζει σαν αληθινός βυθός, μετά να ρίξω την άμμο να βαλω το νερο που είχα φυλλάξει, να νάλω τα φυτά που θέλω και να βάλω τα φίλτρα να δουλέψουν για να πάρουν τα πρώτα που θα βγάλει η άμμος. Μετά να αλλάξω βαμβάκι και να συμπληρώσω νερό. Να βάλω τα ψάρια σογά σιγά...
Πως το βλέπεις??? Κάνα 5ωρο το έχω χαλαρά έτσι???

Undertaker
30-06-16, 18:34
Εκανα τη διαδικασία αυτή χωρίς να βγαλω άμμο, χωρις να βγάλω όλο το νερό και χωρίς να κάνω νέο στησιμο και μου πήρε 6 ωρες. Βάλε τώρα ότι εσύ είσαι και μια 10εστία μεγαλύτερος......1 μέρα τη θέλεις στο νερο. Χαχαχαχαχα!

Λάμπρος.Τ
30-06-16, 18:44
Εκανα τη διαδικασία αυτή χωρίς να βγαλω άμμο, χωρις να βγάλω όλο το νερό και χωρίς να κάνω νέο στησιμο και μου πήρε 6 ωρες. Βάλε τώρα ότι εσύ είσαι και μια 10εστία μεγαλύτερος......1 μέρα τη θέλεις στο νερο. Χαχαχαχαχα!

Φιλαράκο έχω πάρει καινούργιο "Π" με ροδάκια και θα πηγαίνω σφαίρα !!!
χαχαχαχαχαχαχαχαχα...........

Πλάκα - πλάκα και εγώ βλέπω να θέλω πολύ ώρα και μετά να είμαι πτώμα !!!
είναι και η "Ηλικία" βλέπεις.... !!! ;)

Να πω την αλήθεια πιο πολύ ώρα θα μου πάρει το στήσιμο των πετρών και των φυτών γιατί εκτος της φυσικότητας του τελικού στησίματος, θα πρέπει να μελετήσω και την ροή των φίλτρων και των κυκλοφορητών ούτως ώστε να πετύχω το max ακόμη και ανάμεσα από τις πέτρες.

Θα βάλω και 5-6 φυτά για να κατέβω και στο διαγωνισμό των φυτεμένων!!!

Κλεόβουλος
30-06-16, 18:49
Κάνα 5ωρο το έχω χαλαρά έτσι???
Βάλε κάνα 8ωρο :p πιο πολύ χρόνο θα σε πάρει να τακτοποιήσεις τις πέτρες έτσι όπως θέλεις (και πάντα θα χρειαστεί αργότερα μια μετατροπή).
*δεν χρειάζεται να κρατήσεις νερό παραπάνω απ' αυτό που θα έχεις βάλει τα ψάρια (δηλ. κάνα 30% περίπου).
*για να μην ανοίγεις σ' αυτή τη φάση τα φίλτρα, για να καθαρίσει το νερό από σκόνη και αιωρήματα, γέμισε μέχρι τη μέση το ενυδρείο και βάλε καμιά ώρα να δουλέψει ένα εσωτερικό φίλτρο μόνο με ενυδρειακό βαμβάκι.

Καλή επιτυχία! αν και σε βλέπω υπερ-μεθοδικό ;)

Tanganyiκας
30-06-16, 19:00
Έχει ο Σπακούρης eggcrate 1χ0,60 αν θυμάμαι καλά 15€.

Λάμπρος.Τ
30-06-16, 19:31
Γιώργο δεν διάβασα καλά τις διαστάσεις. Μπορείς να το ξαναγράψεις?
Αν και πιο παλιά που είχα ρωτήσει μου φάνηκε λίγο φωτιά.
Βάλε κάνα 8ωρο :p πιο πολύ χρόνο θα σε πάρει να τακτοποιήσεις τις πέτρες έτσι όπως θέλεις (και πάντα θα χρειαστεί αργότερα μια μετατροπή).
*δεν χρειάζεται να κρατήσεις νερό παραπάνω απ' αυτό που θα έχεις βάλει τα ψάρια (δηλ. κάνα 30% περίπου).
*για να μην ανοίγεις σ' αυτή τη φάση τα φίλτρα, για να καθαρίσει το νερό από σκόνη και αιωρήματα, γέμισε μέχρι τη μέση το ενυδρείο και βάλε καμιά ώρα να δουλέψει ένα εσωτερικό φίλτρο μόνο με ενυδρειακό βαμβάκι.

Καλή επιτυχία! αν και σε βλέπω υπερ-μεθοδικό ;)
Κλεόβουλε επειδή δεν έχω εσωτερικό θα βάλω ένα εξωτερικό μόνο με βαμβακι και σφουγγάρια.

Κλεόβουλος
30-06-16, 19:43
Κλεόβουλε επειδή δεν έχω εσωτερικό θα βάλω ένα εξωτερικό μόνο με βαμβακι και σφουγγάρια.
σωστό κι αυτό ;)

Tanganyiκας
30-06-16, 20:14
Το διόρθωσα;)

Λάμπρος.Τ
30-06-16, 20:29
Γιώργο αν είναι έτσι θα πάω να πάρω. Εμένα 1,20 είναι το μήκος. Θα βάλω κα ένα ρετάλι dow και είμαι κουφέτο.

Tanganyiκας
30-06-16, 23:23
Δεν θα χρειαστείς dow,θα βάλεις τα ρετάλια που θα αφεραίσεις από τους 60 πόντους.

DEXFISH
01-07-16, 07:02
Αυτό το πράγμα θα το βάλεις σε όλο τον πάτο; Με το σκάψιμο δε θα το φανερώσουν; Ξεκίνα πρωί - πρωί σίγουρα!!! Κουράστηκα και μόνο που το διάβασα. Και κανονικά πρέπει να κάνω και εγώ μια παρόμοια "εκστρατεία" για να διορθώσω μια μικρή δυσλειτουργία που υπάρχει στο φίλτρο πλάτης. Βασικά σχεδιάζω να βγάλω το πλάτης και να βάλω σαμπ. Αλλά αυτή τη στιγμή ο κλοιός σφίγγει γύρω από τον λαιμό μου στο σπίτι. Τέτοια ευκαιρία, σαν τη δική σου, μπορεί να έχω το... Πάσχα, όπως υπολογίζω!

Undertaker
01-07-16, 08:03
Λάμπρο εγω δε θα έβαζα ουτε eggcrate ούτε dow με το φόβο μήπως με το σκάψιμο το αποκαλύψουν. Αν γίνει σωστά το στησιμο δε θα έχεις κανενα πρόβλημα. Στο αφρικάνικό μου με τόσα κιλά πετρα που είχα, δεν είχα βάλει τίποτα. Αν σου το εμφανίζουν τα ψάρια, θα σου σπάει τα νεύρα. Εγώ εκείνο που είχα κάνει ήταν να στρωσω στο τζάμι κάτω 6 μεγαλούτσικες πέτρες ψιλοπλακέ και πάνω σε αυτές έχτισα τα νταμάρι. Το βάρος μοιράζονταν στις μεγάλες επιφάνειες των πετρών στη βάση και δεν είχα το φόβο μήπως ακουμπαει καμιά γωνία από πέτρα. Με τον καιρό όταν τα ψάρια έσκαβαν πολύ, άντε να φαινόταν η πλακέ λιγο.....φυσικό αποτέλεσμα πάλι.

DEXFISH
01-07-16, 08:31
Λάμπρο εγω δε θα έβαζα ουτε eggcrate ούτε dow με το φόβο μήπως με το σκάψιμο το αποκαλύψουν. Αν γίνει σωστά το στησιμο δε θα έχεις κανενα πρόβλημα. Στο αφρικάνικό μου με τόσα κιλά πετρα που είχα, δεν είχα βάλει τίποτα. Αν σου το εμφανίζουν τα ψάρια, θα σου σπάει τα νεύρα. Εγώ εκείνο που είχα κάνει ήταν να στρωσω στο τζάμι κάτω 6 μεγαλούτσικες πέτρες ψιλοπλακέ και πάνω σε αυτές έχτισα τα νταμάρι. Το βάρος μοιράζονταν στις μεγάλες επιφάνειες των πετρών στη βάση και δεν είχα το φόβο μήπως ακουμπαει καμιά γωνία από πέτρα. Με τον καιρό όταν τα ψάρια έσκαβαν πολύ, άντε να φαινόταν η πλακέ λιγο.....φυσικό αποτέλεσμα πάλι.

Κι εγώ αυτό πιστεύω. Τίποτα δε μένει κρυφό από τα mbuna :p

Irakles
01-07-16, 08:56
Αν στησεις σωσυα πέτρες γιατι να βαλεις κατι κατω??? Ελα δεν εισαι πρωτάρης να νοιώθεις ανασφάλεια... αφου ξερεις τα πλαινα τζαμια ειναι πιο επίφοβα απο τα κατω... ασε που δεν θα σου αρεσει σαν εικονα το eggcrate... και δεν ειναι και φτηνό....

Λάμπρος.Τ
01-07-16, 09:57
Βρε δίκιο έχετε. Και σίγουρα πρωτάρης δεν είμαι και ξέρω τα υπέρ και τα κατά.
Απλά μου έχει κολλήσει η σκέψη, ότι άντε και δεν βάζεις τίποτε, και βάζεις πέτρες και βάζεις άμμο, και μετά θέλεις να αλλάξεις στις πέτρες θέση.
Έχετε σκεφτεί ότι αν χρειαστεί να ξαναχώσεις πέτρα υπάρχει ο κίνδυνος να ακουμπάει η νέα πέτρα επάνω σε λίγη άμμο πάνω στο βυθό? Τι θα γίνει όταν βάλεις μεγάλο όγκο και βάρος από πάνω? Για αυτό το βάζω. Για να γλυτώσω την άμεση τριβή και επαφή τζάμι-άμμος-πέτρες.
Πλάκες πέτρες δεν θέλω να βάλω από κάτω, άν και είναι καλή ιδέα γιατί ήδη οι πέτρες που θα βάλω είναι πολύ βαριές και το σκέφτομαι πάααααρρρραααα πολύ.
Που να βάλω από κάτω, και άλλες???
Αν τώρα έχω με τις λάβας 50 -60 κιλά με τις νέες θα έχω χαλαρα 100.
Αυτό και αν το σκέφτομαι...!!!
Είπαμε λόγο δουλειάς έχω δημιουργήσει όλα τα πιθανά σενάρια.
Από το χειρώτερο προς το καλύτερο.
Σε λίγες ημέρες θα βάλω και αγγελία για βοήθεια (ήδη κάποια καλά παιδιά έχουν προτείνει να βοηθήσουν).

Τάκης
01-07-16, 10:03
Λάμπρο γιατί δεν βάζεις κανα κομμάτι πλεξι από κάτω ;

Undertaker
01-07-16, 10:11
Λάμπρο γιατί δεν βάζεις κανα κομμάτι πλεξι από κάτω ;

......είπε ο plexi-man.

Λάμπρος.Τ
01-07-16, 10:13
Γιατί πιστεύω ότι η άνωση θα μου τα σηκώσει όλα επάνω.
Αν όχι εκει που θα έχει πολύ βάρος αλλά στα σημεία που δεν θα έχει και τόσο βλέπω μέχρι και να σπάει.

Undertaker
01-07-16, 10:15
Αν βάλεις, πες του Τάκη να σου κάνει μεγάλες και πολλές τρύπες, να γίνει σα σχαρα.....τώρα ο Τάκης θα πει "Λάμπρο μη βάζεις πλεξι βρε"

Τάκης
01-07-16, 10:20
Το πλεξι δεν επιπλέει, βουλιάζει βρε.
Το είπα για να μην έχουν επαφή οι πέτρες με το τζαμι.
με 12 Ευρώ παίρνεις ένα κομμάτι 3αρι 100 Χ 50

Λάμπρος.Τ
01-07-16, 10:59
Να σου πω την αλήθεια και εγώ έτσι πίστευα, αλλά κάπου είχα δει και είχα διαβάσει ότι κάποιος που είχε βάλει πλέξι του το σήκωσε.Τάκη στα ίδια λεφτά περίπου πάει και το eggrate.

Undertaker
01-07-16, 11:01
Ναι αλλά αυτό θα φανεί κάποια στιγμή

Τάκης
01-07-16, 11:06
Οχι βρε, το πλεξι πάει σαν βαρίδι κατω, και σωστά λέει ο Πάνος, δεν θα φανει ποτε
-----------------------------------
και από τιμή έρχεται πιο φθηνό το πλεξι

Λάμπρος.Τ
01-07-16, 11:36
Οκ. Από Leroy Τάκη?

Tanganyiκας
01-07-16, 11:47
Το eggcrate κάνει αρκετά καλή δουλειά γιατί:
1ον στέκονται καλύτερα η πέτρες πάνω του λόγο σχήματος και 2ον είναι αρκετά δύσκολο να φανεί γιατί ανάμεσα στα τετράγωνα κρατάει άμμο που δεν μπορούν να την βγάλουν!

Irakles
01-07-16, 11:49
1ον στέκονται καλύτερα η πέτρες πάνω του λόγο σχήματος και 2ον είναι αρκετά δύσκολο να φανεί γιατί ανάμεσα στα τετράγωνα κρατάει άμμο που δεν μπορούν να την βγάλουν!

Χαχαχαχααα τι δεν μπορουν????

Δυστυχώς μπορούν!!!!

Εγω πιο πολυ φοβάμαι για αναεροβιες περιοχες οπου ειναι λόφοι και ενα απαραπανω λογο του 1 εκατοστου που θα ειναι κρυμμένο μεσα στο πλαστικό... και θα ειναι πολλα κυβακια ετσι....

Undertaker
01-07-16, 11:51
Και να μη τη βγάλουν από τα τετράγωνα (που εγώ πιστεύω ότι μπορούν να το κάνουν) και μόνο που θα φαίνεται το λευκο πλέγμα, άσχημο θα είναι. Θα φτυαρίζει συνέχεια ο Λάμπρος να γεμίζει κενά και την άλλη μέρα φτου κι απ την αρχή. Είναι που είναι ψείρας με τη διακοσμιση, θέλει να το φτιάξει και βιότοπο.......με ψυχοφαρμακα θα τη βγάζει.

Τάκης
01-07-16, 11:53
Ναι από Leroy Λαμπρο

Tanganyiκας
01-07-16, 11:53
Χαχαχαχααα τι δεν μπορουν????

Δυστυχώς μπορούν!!!!

Σε μένα μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί!

Irakles
01-07-16, 11:55
Σε μένα μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί!

Τεμπελιδεεεεεες!!!!!!

DEXFISH
01-07-16, 12:02

Εμένα πάντως ο κυρίαρχος acei όταν θέλει να ζευγαρώσει είναι σαν ελικόπτερο που προσγειώνεται. Με ένα "φου" έχει φτιάξει κρατήρα και ξαφνικά οι μαύρες από της άλγη πέτρες γίνονται άσπρες από την άμμο.

Tanganyiκας
01-07-16, 12:02
Τεμπελιδεεεεεες!!!!!!
Μπορεί!Εγώ παντός το δοκίμασα,μου άρεσε και θα το ξαναβάλω.Στο πρώτο μου ενυδρείο (120λ)είχα βάλει πλέξι και μου το ξεθάβανε αρκετά!

Irakles
01-07-16, 12:19
Μπορεί!Εγώ παντός το δοκίμασα,μου άρεσε και θα το ξαναβάλω.Στο πρώτο μου ενυδρείο (120λ)είχα βάλει πλέξι και μου το ξεθάβανε αρκετά!

Εγω για αυτο δεν ξαναεβαλα και πιστεψε με το εκτιμούσαν και τα ψαρια μου... φιλτραρανε ολη την αμμο αμεριμνα...

Κλεόβουλος
01-07-16, 12:25
Είναι που είναι ψείρας με τη διακοσμιση, θέλει να το φτιάξει και βιότοπο.......με ψυχοφαρμακα θα τη βγάζει.
:smt118:smt044:smt044

Λάμπρος.Τ
01-07-16, 14:13
Χαχαχαχαχαχα...... φανταστείτε να ήμασταν όλοι μαζί και να ψάχναμε να δούμε πως θα το κάναμε.
Οχι σε 8 αλλά σε 18 ώρες θα τελειώναμε. Χαχαχαχαχαχα
Για αναερόβιες σε mbuna δεν υπάρχει ούτε 1 στο 1.000.000.
Όσο για τα νταμάκια είναι πολύ μικρα και τα πλαινά όντως δεν θα φαίνονται πολύ.
Λοιπόν οι εργασίες θα γίνουν Κυριακή 17 Ιουλίου.
Θα έχω ξεκινήσει βέβαια κάποιες λίγες από το Σάββατο.
Χωρίς πλάκα τώρα, ποιά φιλαράκια θα έρθουν για βοήθεια?
Εκτός από εγγυημένο γέλιο, θα υπάρχουν παγωμένες μπύρες, καφεδάκι, πίτσες κτλ...
Αλλά να κάνουμε και καμιά δουλειά. έτσι???
Χαχαχαχαχαχαχα

Undertaker
01-07-16, 14:21
Αν θέλεις κατεβαίνω εγώ Αθήνα, πλακώνει κρύο, καταιγίδες, δε πάει κανείς για μπάνιο, καφέ, βολτα και προκειμένου να κλειστούν στο σπιτι έρχονται όλοι εκεί να βοηθήσουν. Σε 2 ώρες θα έχετε τελειώσει κι εσύ θα έχεις ακόμα και την πρώτη σου γεννα με το νέο στησιμο.

Λάμπρος.Τ
01-07-16, 14:43
Χαχαχαχαχαχαχα..........:smt082:smt082:smt082

Irakles
01-07-16, 14:58
Δεν το κανεις 1 ΣΚ πιο πριν, πιο μετα???? Θα λειπω σε δουλεια εκείνο.... καλα αν εχεις κοσμο για βοήθεια άδειασμα γέμισμα σε 4-5 ωρες θα ειναι κομπλέ!!!

Λάμπρος.Τ
01-07-16, 15:12
Δεν το κανεις 1 ΣΚ πιο πριν, πιο μετα???? Θα λειπω σε δουλεια εκείνο.... καλα αν εχεις κοσμο για βοήθεια άδειασμα γέμισμα σε 4-5 ωρες θα ειναι κομπλέ!!!

Μακάρι να μπορούσα !!! Είναι το Σ/Κ που θα λείπουν όλοι, και πιο πολύ ο "ελεγκτής εναερίου και επίγειας κυκλοφορίας" από το Σπίτι.
Οπότε είναι η ιδανική ευκαιρία να κάνω ότι θέλω χωρίς :smt084:smt084:smt084:smt084:smt084:smt084

Αλλά δε μασάω, και κανένα παιδί να μην μπορεί (γιατι και δύσκολή ημέρα είναι και Καλοκαίρι) πιστεύω ότι θα τα βγάλω πέρα.

Tanganyiκας
01-07-16, 15:44
Εγώ δεν χρειάζεται να στο ξαναπώ!:p

Λάμπρος.Τ
01-07-16, 16:51
Εγώ δεν χρειάζεται να στο ξαναπώ!:p

Νόμιζα ότι θα είσαι σε ετοιμασίες για διακοπές.
Παραπάνω από ευπρόσδεκτος.
Thanks my friend.

Undertaker
01-07-16, 16:56
Πήγαινε Tanganyiκας, θα φας καλά. Γνώμη μου, πρώτα να τσεκάρεις αν όντως υπάρχει φαΐ στο σπίτι πριν μπεις μέσα.

Tanganyiκας
01-07-16, 18:09
Νόμιζα ότι θα είσαι σε ετοιμασίες για διακοπές.
Παραπάνω από ευπρόσδεκτος.
Thanks my friend.

23-24/07 θα φύγω.Το καλό είναι ότι εκείνο το ΣΚ μάλλον θα είμαι ολομόναχος οπότε..........;)

Λάμπρος.Τ
01-07-16, 18:23
Πήγαινε Tanganyiκας, θα φας καλά. Γνώμη μου, πρώτα να τσεκάρεις αν όντως υπάρχει φαΐ στο σπίτι πριν μπεις μέσα.

Άσχετα με το αν μπορεί έρθει ή όχι ο Γιώργος, είναι φοβερό παιδί και με βοήθησε να βρω τα ψάρια που έψαχνα πολύ καιρό.
Όταν λείπουν οι υπόλοιποι από το σπίτι το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει "το καλό βρώμικο ανθυγιεινο φαγητό" !!!
Χαχαχαχαχα......

Tanganyiκας
01-07-16, 18:28
Λάμπρο ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!Οπότε μπορούμε βοηθάμε.

stanisalus18
01-07-16, 20:17
Μέσα είμαι και εγώ Λάμπρο αν πιστεύεις ότι χωράω και μπορώ να βοηθήσω κάπου :D Αν δεν προκύψει κάτι άλλο μέχρι τότε βεβαία διότι είναι μακριά ακόμα η ημερομηνία.

Λάμπρος.Τ
01-07-16, 20:30
Γιάννη φυσικά και θα ήταν και χαρά μου. Μην το συζητάς. Οπότε κλείσαμε την ομάδα.
Τάκης (περιμένω να μου το κάνει confirm).
Γιώργος.
Γιάννης
Και εγώ....
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά.

Undertaker
01-07-16, 20:35
Πάρτε και κανα κορίτσι στην παρέα, θα καταλήξετε να παίζετε ξιφασκια (......από ζήλια τα λέω, μη δίνετε σημασία)

Irakles
01-07-16, 20:39
Αχχχχ έπρεπε να μην ειχα βάφτιση και θα ερχόμουν... μηπως να την ακυρώσω???

Τάκης
01-07-16, 22:22
θα τα πούμε αύριο Λάμπρο
ιδιαιτέρως :)
----------------
Μη ξεχαστείς, έχουμε ραντεβού στις 12

Λάμπρος.Τ
01-07-16, 23:06
Θα συναντηθούμε απ' έξω. Έτσι?
Και αν πάνε όλα καλά, θα έχουμε ένα πολύ όμορφο και σημαντικό project μπροστά μας.
Θα είναι ευχαριστη έκπληξη για όλα τα παιδιά του GAB και όχι μόνο.;)

Τάκης
01-07-16, 23:12
Ναι βρε, απέξω, θα σε πάρω τηλέφωνο αύριο κατα τις 11,
και μετά θα τα πούμε εδώ :)

Λάμπρος.Τ
02-07-16, 15:54
Δυστυχώς ο Ισίδωρος δεν είναι έτοιμος ακόμη και έτσι θα πρέπει να βρω άλλη στέγη για μωρά Afra jalo που έχω.

Λάμπρος.Τ
04-07-16, 20:47
Επάνω στο καλώδιο του αισθητήρα STC, όπως επίσης και στους σωλήνες από τα φίλτρα έχει πιάσει κάτι λευκό σαν άλγη. Τι είναι αυτό ?

Tanganyiκας
04-07-16, 20:51
Αν κατάλαβα τι εννοείς,άλατα είναι!

Λάμπρος.Τ
04-07-16, 21:03
Αν κατάλαβα τι εννοείς,άλατα είναι!

Γιώργο το σκέφτηκα και εγώ αυτό αλλά είναι σαν γλίτσα.

Tanganyiκας
04-07-16, 22:03
Μπορείς να βγάλεις φώτο;

Λάμπρος.Τ
05-07-16, 10:36
Γιώργο, θα προσπαθήσω να βάλω το απόγευμα.

Να κάνω μια άλλη ερώτηση?
όταν συμπληρώνω νερό από την βρύση κατευθείαν στο ενυδρείο, το αντιχλώριο το ρίχνω πριν ή μετά μέσα στο ενυδρείο ? παίζει κάποιο ρόλο η σειρά?

Tanganyiκας
05-07-16, 11:10
Γιώργο, θα προσπαθήσω να βάλω το απόγευμα.

Να κάνω μια άλλη ερώτηση?
όταν συμπληρώνω νερό από την βρύση κατευθείαν στο ενυδρείο, το αντιχλώριο το ρίχνω πριν ή μετά μέσα στο ενυδρείο ? παίζει κάποιο ρόλο η σειρά?
Καλύτερα μετά!Θα ρίξεις όμως για το συνολικό όγκο του νερού.

Λάμπρος.Τ
05-07-16, 11:16
Αν κατά λάθος ρίξεις περισσότερο από όσο πρέπει αντιχλώριο υπάρχει πρόβλημα ?

Lth1
05-07-16, 11:19
Οχι :-) παρα μονο στην τσεπη σου

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τάκης
05-07-16, 11:51
Λάμπρο μπορείς να βάλεις μέχρι 5πλασια δόση αν υπάρχει ανάγκη, αλλά πρόσεχε στις υψηλές θερμοκρασίες γιατί δεσμεύει οξυγόνο, για αυτό βάζεις και αεραντλία γιθα καλό και για κακό αν βάλεις μεγάλη δόση.
Βάλε βρε μια αεραντλία στο βαρέλι για φυσική αποχλωρίωση και να έχεις το Prime για ώρα ανάγκης. Το έχω καταργήσει και αυτό πλέον :)

Λάμπρος.Τ
05-07-16, 12:15
Ρώτησα γιατί σχεδόν καθημερινά (αν όχι μέρα παρά μέρα) κάνω συμπλήρωση νερού (περίπου 4 με 5 λίτρα).
Βάζω αντιχλώριο σε κάθε 2η προσθήκη νερού (ουσιαστικά 1 φορά τη βδομάδα αφού αλλάζω νερό κάθε 6 - 7 ημέρες).

Βαρέλι για αναπλήρωση δεν γίνεται να έχω.

Τάκης
05-07-16, 12:35
Κατάλαβα, είναι κρίμα όμως με κάθε αναπλήρωση να βάζεις στο ενυδρείο Prime για το σύνολο του όγκου του ενυδρείου.
Δες τι είχα κάνει εγώ όταν χρησιμοποιούσα Prime.
Πρώτα από όλα, είχα αραιώσει το Prime με αποσταγμένο νερό από το φαρμακείο, σε ένα άλλο μπουκάλι έβαζα ένα μέρος Prime και 3 μέρη αποσταγμένο νερό πχ 100 ml Prime και 300 ml αποσταγμένο νερό, Με αυτό το διάλυμα είχα κάνει τη δόση του Prime 1ml/10 λίτρα νερό, έτσι ήταν πολύ πιο εύκολο να υπολογίζω τις δόσεις.
Γέμιζα ένα μπετόνι/μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού 10λιτρα (τα έχεις δει στην αποθηκούλα στη ταράτσα), έβαζα και 1 ml από το νέο διάλυμα , και είχα πάντα έτοιμο 10 λίτρα αποχλωριομένο νερό, ακόμα και στις αλλαγές που τις έκανα με κουβάδες μέτραγα πολύ πιο εύκολα. Μπορείς και εσύ με αυτό το τρόπο να γεμίζεις 5λιτρο ή 10λιτρο , να βάζεις 1/2 ή 1 ml από το διάλυμα με Prime και κάνεις τη δουλειά σου πολύ πιο εύκολα

Tanganyiκας
05-07-16, 12:45
Ρώτησα γιατί σχεδόν καθημερινά (αν όχι μέρα παρά μέρα) κάνω συμπλήρωση νερού (περίπου 4 με 5 λίτρα).
Βάζω αντιχλώριο σε κάθε 2η προσθήκη νερού (ουσιαστικά 1 φορά τη βδομάδα αφού αλλάζω νερό κάθε 6 - 7 ημέρες).

Βαρέλι για αναπλήρωση δεν γίνεται να έχω.

Γιατί δεν βάζεις Prime μόνο σε αυτά τα λίτρα που αναπληρώνεις;

Λάμπρος.Τ
05-07-16, 12:52
Στα 3- 4 λίτρα νερό, πόσο prime να βάλω? και πως?:smt120

Tanganyiκας
05-07-16, 13:00
Στα 3- 4 λίτρα νερό, πόσο prime να βάλω? και πως?:smt120

Κάνε κάθε 2 μέρες αναπλήρωση και βάλε με σύριγγα 1ml.

Τάκης
05-07-16, 13:21
Κάνε κάθε 2 μέρες αναπλήρωση και βάλε με σύριγγα 1ml.
Γιώργο 1ml είναι για 40 λίτρα βρε,
για 10 λίτρα είναι 4-5 σταγόνες
για αυτό το έκανα όπως σου είπα πριν και υπολόγιζα πιο εύκολα τις δόσεις ;)

Λάμπρος.Τ
05-07-16, 13:26
Για αυτό είπα και εγώ ότι άντε βρες την ποσότητα για τα 3 -4 λίτρα.

Tanganyiκας
05-07-16, 13:26
Ναι σωστά 0,25...θέλει.Λάθος υπολογισμός,αλλά με μια σύριγγα θα βγάλει άκρη.

Λάμπρος.Τ
05-07-16, 13:47
Δεν μπάινω σε αυτή τη διαδικασία πρωί πρωί που φεύγω για τη δουλειά (γιατί συνήθως εκεί φαίνεται η μείωση του νερού) οπότε ρίχνω με την κανάτα 3 - 4λίτρα νερό από την βρύση και σε κάθε δεύτερη φορά ρίχνω μέσα και αντιχλώριο για όλο το νερό.

Tanganyiκας
05-07-16, 13:49
Απλά έτσι έχεις πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση Prime.