Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Χρώματα στη "Μαύρη Ήπειρο" - Malawi 300 lt

Σελίδες : 1 2 [3] 4

kosmas
05-07-16, 13:53
Η πιο ευκολη λυση ειναι να αγορασεις αλλο ενα αντιχλωριο αλλης μαρκας που χρειαζεται πιο πολλα ml και να το χρησιμοποιεις μονο στα συμπληρωματα

Λάμπρος.Τ
05-07-16, 13:54
Πως το είχε πει κάποιος "καλός" άνθρωπός ????
Α,,, ναι.... "Λεφτά υπάρχουν" . :smt082:smt082:smt082

kosmas
05-07-16, 13:58
:smt082:smt082:smt082:smt082:smt082:smt082

Undertaker
05-07-16, 14:10
Στα 3-4 λίτρα νερό μη βάζεις τίποτα θα σου πω εγώ. Το θεωρώ τεράστια υπερβολή. Παλιά έκανα αλλαγές νερού από τη βρύση το 1/3 του ενυδρειου και τις.περισσοτερες φορές ξέχναγα να βάζω αντιχλώριο. Στα 4 λίτρα θα κολλήσεις τώρα;

Αλλιώς πάρε κάνα τέτοιο που έχω κι εγώ και κράτα το καμιά 4ετία
http://m.ebay.de/itm/4-l-AQUALITY-Wasseraufbereiter-5000-ml-fuers-Aquarium-zum-Sonderpreis-/320812485560?nav=SEARCH

Λάμπρος.Τ
05-07-16, 14:39
Τι είναι αυτό βρε Γερμανόφιλε? Αντιχλώριο είναι ?

Undertaker
05-07-16, 14:42
Αντιχλώριο είναι και μέσα έχει και aloe vera και άλλα συστατικά ευεργετικά για τα ψάρια μας. Το βάζω από όταν ξεκίνησα το χομπι, μου το πρότεινε ένας πολύ καλός φίλος (είναι μέλος εδω) και γλίτωσα πολλααααά χρήματα και αρέσει και στα ψάρια μου.......μου το είπαν.

isidor
05-07-16, 14:46
Αντιχλώριο είναι αλλά πόσο ρίχνεις από αυτό?
Λάμπρο αν το ψήνεις θέλω και εγώ ένα.

Undertaker
05-07-16, 14:59
Βάζεις 10ml στα 100 λίτρα. Κάντε πράξεις τώρα.

isidor
05-07-16, 15:05
Βάζεις 10ml στα 100 λίτρα. Κάντε πράξεις τώρα.
Από αυτόν το έχεις πάρει?
Επειδή δεν λέει πόσο κοστίζει να στείλει Ελλάδα θυμάσαι ποσό?

Τάκης
05-07-16, 15:10
http://www.ebay.com/itm/4-l-AQUALITY-Wasseraufbereiter-5000-ml-furs-Aquarium-zum-Sonderpreis-/320812485560?hash=item4ab1ea0bb8
λέει να επικοινωνήσεις με τον πωλητή για αποστολή στην Ελλάδα

Undertaker
05-07-16, 15:36
Δε θυμάμαι αν ηταν αυτός ο έμπορος. Το είχα πάρει μαζί με αλλα πραγματα και δε θυμάμαι μεταφορικά. Τα 5 λίτρα σε αυτή την τιμή, με τη δόση που θα βάζεις μάθε φορά και aloe vera μέσα....αξίζει λέω εγώ!

Edit: να διορθωσω, 20ml στα 100 λίτρα

Λάμπρος.Τ
05-07-16, 15:44
Ok. Κάτσε γιατί τώρα έχω άλλα στο κεφάλι μου. Όταν με το καλό ξεμπερδέψω θα το ψάξω το θέμα.
Ευχαριστώ φιλαράκι για την πρόταση.

DEXFISH
05-07-16, 18:26
Εγώ στο prime έχω κάνει μια μικρή τρύπα στο χαρτάκι που έχει στο πώμα. Κι εγώ κάπου 2-3 λίτρα την ημέρα συμπληρώνω. Βάζω 2-3 σταγόνες prime σε ένα μπετονάκι + αυτά τα 2-3 λίτρα νερό το κουναω λίγο και μπλουμ. Μερικές φορές δεν βάζω καν αντιχλώριο

Undertaker
05-07-16, 19:52
Ας το πάρουμε από την αρχή. Στα 4 λίτρα που αναπληρωνουμε, γιατί να βάλουμε αντιχλώριο; Τι θα πάθουν τα ψάρια ή η βιολογία αν δε βαλουμε δηλαδή;

Κλεόβουλος
05-07-16, 21:08
Ας το πάρουμε από την αρχή. Στα 4 λίτρα που αναπληρωνουμε, γιατί να βάλουμε αντιχλώριο; Τι θα πάθουν τα ψάρια ή η βιολογία αν δε βαλουμε δηλαδή;
Με προσθήκη 4 λίτρα πχ σε 300 λίτρα νερό το χλώριο δεν θα γίνει καν αντιληπτό απ' τα ψάρια :) κι αν πριν το βάλεις αφήσεις τη κανάτα 1-2 ώρες θα έχει διαφύγει τελείως.

Λάμπρος.Τ
06-07-16, 13:42
11 .....και σήμερα !!!
Άντε και με έχει φάει το άγχος !!!!

Undertaker
06-07-16, 13:45
Με προσθήκη 4 λίτρα πχ σε 300 λίτρα νερό το χλώριο δεν θα γίνει καν αντιληπτό απ' τα ψάρια :) κι αν πριν το βάλεις αφήσεις τη κανάτα 1-2 ώρες θα έχει διαφύγει τελείως.
Εεεεετσι!

Λάμπρος.Τ
07-07-16, 08:36
10 .....και σήμερα, και αύριο πρωί-πρωί (Ανοίγει 8 με 4 Δευτ - Παρασκ) πάω στον Σπακούρη να πάρω το eggcrate και αλφαδολάστιχο (μιας και κάνω τις αλλαγές να αλλάξω και το λάστιχο του Fluval από το σπιράλ σε αλφαδολάστιχο).

Έχω πάρει ήδη λεκάνες, γάντια, βέτεξ, σφουγγάρια, ρολό και σκαφάκι για βάψιμο, και 2 πλαστικά κουτιά 140 λίτρα το κάθε ένα για τα ψάρια και τα φυτά.

Undertaker
07-07-16, 08:40
Καλή αρχή μάστορα ..... Το 10ωρο στο νερο λέμε!

Λάμπρος.Τ
07-07-16, 08:50
Θα προσπαθήσω να το σπάσω σε 2 ήμέρες Πάνο.
Θα κάνω αρκετή δουλειά το Σάββατο και την Κυριακή τις υπόλοιπες εργασίες.
Έχω φτιάξει ένα excel-όφυλλο, με όλες τις εργασίες και τις αγορές για τα υλικά που θα χρειαστώ (για να μην ξεφύγει κάτι) και με ποιά σειρά θα γίνει τι και πότε.
Οργάνωση λέμε....;)

Τάκης
07-07-16, 08:57
contingency plan έκανες ; :D

Λάμπρος.Τ
07-07-16, 09:49
:D:D:D:D

Από "Disaster recovery" μέχρι "happy path". Όλα τα σενάρια λέμε.... !!!
χαχαχαχαχαχαχαχα

Τάκης
07-07-16, 10:09
Για "Happy day scenario" όλα καλά,
αλλά "test environment" δεν είδα να αναφέρεις ,
που πας έτσι ;
Χωρίς "test environment" θα πας κατευθείαν στο "production" ;
Μία ανάλυση τέλος πάντων και μία παρουσίαση του project δεν μας έκανες :D:D

Εστω και κάτι τόσο απλό να καταλάβουμε βρε αδερφέ τι και πως θα γίνει

https://media.licdn.com/mpr/mpr/AAEAAQAAAAAAAAlsAAAAJDRjMmRmMTc4LWJiZWQtNDA4YS1iZW E1LTIzMGY1M2Y0MDRmYQ.png

Λάμπρος.Τ
07-07-16, 10:22
χαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχα................:smt082:s mt082:smt082

Βρε Τάκη,,, βρε Τάκη,,,, δεν με προσέχεις.
Είπα ότι έχω πάρει 2 Χ 140 λίτρα πλαστικά κουτιά. Γιατί τα πήρα???
Εκεί θα κάνω το Test environment και μετά στην Production. !!!
Μην κρασάρει και το σύστημα και έχουμε τίποτε.... "Cichlids Fail over".

Τάκης
07-07-16, 10:30
:smt082:smt082:smt082

Κλεόβουλος
07-07-16, 10:51
Δεν παίζεστε εσείς :D:D

Undertaker
07-07-16, 11:03
Είναι inside jokes αυτά Κλεόβουλε, δε τα πιάνουμε εμείς.

Λάμπρος.Τ
07-07-16, 20:35
Εδώ και αρκετό καιρό γίνεται αυτό, αλλά σήμερα είπα να το πω και σε εσάς.
Κάθε φορά που πάω να ταϊσω τα ψαράκια μου, το αρσενικό Labido τρέχει πιο γρήγορα από όλα, κάθεται κάθετα στην επιφάνεια και βγαίνει το μίσό ψάρι έξω από το νερό με ανοικτό στόμα για να φάει πρώτο.
Έχω πάθει πλάκα και λιώνω κάθε φορά από τα γέλια.
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Τάκης
07-07-16, 20:37
Εμαθε βρε τις συνήθειες σου , ξέρει πως έχει φαί και τρέχει :)

Undertaker
07-07-16, 20:41
Λάμπρο μήπως σε βλέπει ερωτικά και αυτή η κίνηση είναι χορός ζευγαρωματος; Μπααααααχαχαχαχαχαχαχααχ!!!!!!!

Λάμπρος.Τ
07-07-16, 20:43
Λάμπρο μήπως σε βλέπω ερωτικά και αυτή η κίνηση είναι χορός ζευγαρωματος; Μπααααααχαχαχαχαχαχαχααχ!!!!!!!

Το νού σου, γιατί καρφώνεσαι !!! Και δεν είμαι απο τους ...."άλλοι" !!!

χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Undertaker
07-07-16, 20:50
Πω πω ρε φίλε!!!!!! Πως την πάτησα έτσι! Καταραμένο Τ9!!!!!!!
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα κλαίω τώρα χαχαχαχαχαχαχα

Τάκης
07-07-16, 20:51

Λάμπρος.Τ
07-07-16, 20:56
Πω πω ρε φίλε!!!!!! Πως την πάτησα έτσι! Καταραμένο Τ9!!!!!!!
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα κλαίω τώρα χαχαχαχαχαχαχα

Καλά μην κάνεις έτσι... Σε "όλους σας" συμβαίνει καμιά φορά.

DEXFISH
08-07-16, 07:56
Εδώ και αρκετό καιρό γίνεται αυτό, αλλά σήμερα είπα να το πω και σε εσάς.
Κάθε φορά που πάω να ταϊσω τα ψαράκια μου, το αρσενικό Labido τρέχει πιο γρήγορα από όλα, κάθεται κάθετα στην επιφάνεια και βγαίνει το μίσό ψάρι έξω από το νερό με ανοικτό στόμα για να φάει πρώτο.
Έχω πάθει πλάκα και λιώνω κάθε φορά από τα γέλια.
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Λες και πάει να κοινωνήσει δηλαδή; :D
Κάνε του σπάσιμο και ρίχνε τροφή που βυθίζεται αμέσως

Λάμπρος.Τ
08-07-16, 08:45
Κάπως έτσι Στάυρο. Είναι πολύ αστείο σαν εικόνα αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ ευχάριστο για μένα να βλέπω το ψαράκι να με αναγνωρίζει και να μην με φοβάται (υπόψην αυτό το κάνει μόνο σε εμένα. Χθες έκανα ένα πείραμα και έβαλα κάποιον άλλο να κάνει την ίδια διαδικασία, και το Labido ούτε που πλησίασε κοντά.
Πιστεύω ότι νιώθει ότι τα αγαπάω και τα προσέχω.:)

Και για να επιστρέψουμε στην προετοιμασία, πήγα πρωί πρωί και πήρα ένα κομμάτι Eggcrate από τον Σπακούρη, πήρα και το αλφαδολάστιχο που ήθελα, και θα πάω το απόγευμα μετά τη δουλειά να πάρω και την άμμο.

Σιγά σιγά η λίστα με τα υλικά ολοκληρώνεται.

Tanganyiκας
08-07-16, 08:52
Έτσι μάζευε μάζευε!

Λάμπρος.Τ
08-07-16, 09:13
Γιώργο, μαζεύω μαζεύω.... !!! :):):)

Για το τέλος θα αφήσω .... τις μπύρες που θα βάλω στο ψυγείο ;) (μήπως έχεις καμιά προτίμηση???) :D:D:D
Θα είμαστε εγώ, εσύ και ο Γιάννης (Stanisalus18 ).

Tanganyiκας
08-07-16, 10:28
Γιώργο, μαζεύω μαζεύω.... !!! :):):)

Για το τέλος θα αφήσω .... τις μπύρες που θα βάλω στο ψυγείο ;) (μήπως έχεις καμιά προτίμηση???) :D:D:D
Θα είμαστε εγώ, εσύ και ο Γιάννης (Stanisalus18 ).

Ότι έχει να κάνει με μπύρα είμαι μύλος!!!
Ο Τάκης μας την έκανε;

Λάμπρος.Τ
08-07-16, 10:37
Ότι έχει να κάνει με μπύρα είμαι μύλος!!!
Ο Τάκης μας την έκανε;

Ο Τάκης δυστυχώς έχει προβλήματα με το σπίτι των πεθερικών και θα πάει για κάτι δουλειές εκεί.

Τάκης
08-07-16, 11:09
Λέτε να έχανα τέτοιο πανηγύρι ;
Θα είμαι Λαγονήσι αυτά τα Σ/Κ , στο εξοχικό της πεθεράς μου γιατί έπεσε η πλάκα της τουαλέτας και θα έχω μαστόρια, άσε που θα κάνω τον υδραυλικό και τον ηλεκτρολόγο.
Φεύγω απόψε και θα γυρίσω Κυριακή βράδυ, το ίδιο και το άλλο Σ/Κ.
Αν δεν πάρω το λαπτοπ μαζί μου θα ησυχάσετε από εμένα αυτές τις ημέρες :smt019

Undertaker
08-07-16, 11:19
Τάκη, πάρε και πλεξι μαζί σου. Αν δε μπορέσουν φτιάξουν την οροφη τα μαστόρια, δειξ' τους πώς γίνεται δικέ μου.

Τάκης
08-07-16, 11:23
Τάκη, πάρε και πλεξι μαζί σου. Αν δε μπορέσουν φτιάξουν την οροφη τα μαστόρια, δειξ' τους πώς γίνεται δικέ μου.
:D:D:D:D:D

Λάμπρος.Τ
10-07-16, 07:58
7 και σήμερα για την Day zero "0".
Όλα τα υλικά έχουν αγοραστεί και ... "έσω έτοιμος" λέμε.:smt023

DEXFISH
10-07-16, 19:07
Λάμπρο, σχετικά με το στήσιμο, θέλεις να πετύχεις και την πράσινη άλγη;
Εγώ κάπου τον Οκτώβριο είχα τέτοια άλγη (και περισσότερη) επειδή έπεφτε για λίγο μια ακτίνα ήλιου. Δίνει φυσικότητα! Ξέρεις αν υπάρχει κάποια λάμπα που θα βοηθήσει σε αυτό;
Επίσης, να σου πω ότι εμένα μου αρέσει λίιιιιιγο περισσότερο η δεύτερη επιλογή από τις 2 που έχεις ποστάρει, αλλά κάνε την πρώτη που σου αρέσει... Άσε τη δεύτερη για μένα... :D

Λάμπρος.Τ
10-07-16, 19:48
Λάμπρο, σχετικά με το στήσιμο, θέλεις να πετύχεις και την πράσινη άλγη;
Εγώ κάπου τον Οκτώβριο είχα τέτοια άλγη (και περισσότερη) επειδή έπεφτε για λίγο μια ακτίνα ήλιου. Δίνει φυσικότητα! Ξέρεις αν υπάρχει κάποια λάμπα που θα βοηθήσει σε αυτό;
Επίσης, να σου πω ότι εμένα μου αρέσει λίιιιιιγο περισσότερο η δεύτερη επιλογή από τις 2 που έχεις ποστάρει, αλλά κάνε την πρώτη που σου αρέσει... Άσε τη δεύτερη για μένα... :D

Για λάμπα δεν ξέρω. Για ήλιο δεν παίζει γιατί δεν το βλέπει. Όντως θα ήθελα σαν τρελός να είχα αυτή την πράσινη αλγη στις πέτρες.
Σταύρο και τα 2 είναι οολύ ωραία και το έψαξα πάρα πολύ. Απλά το 1ο είναι πιο φυσικό.

DEXFISH
11-07-16, 08:29
Για λάμπα δεν ξέρω. Για ήλιο δεν παίζει γιατί δεν το βλέπει. Όντως θα ήθελα σαν τρελός να είχα αυτή την πράσινη αλγη στις πέτρες.
Σταύρο και τα 2 είναι οολύ ωραία και το έψαξα πάρα πολύ. Απλά το 1ο είναι πιο φυσικό.

Εγώ όσο και να έψαξα δεν βρήκα να γράφει κάποιος κάποιο τρόπο για να έχεις πράσινη άλγη. Πληροφορίες για να τη διώξεις υπάρχουν πολλές! Εννοώ τρόπο με κάποιο φωτισμό, όχι να αφήσεις τα νιτρικά να πάνε 100 ή να παρακαλάςτον ήλιο να περάσει μια βόλτα. Δες εδώ πρασινίλα που είχα, με άλλο στήσιμο, τον Νοέμβριο.
https://3.bp.blogspot.com/-0ieEyVANKHg/VkNdRNVfo6I/AAAAAAAAA9k/YSx-nXsI-1k/s1600/100_1312.jpg

Λάμπρος.Τ
11-07-16, 09:36
Σταύρο ισχύει αυτό που λες.
Βέβαια εμένα για να πω την αλήθεια, η πράσινη τριχοειδής άλγη που έχεις εσύ στην φωτογραφία, δεν μου αρέσει.
Αυτή που έχει στην φωτογραφία του ενυδρείου είναι άλλου είδους.
Από όσο έχω διαβάσει αυτή δημιουργείται με τον καιρό επάνω στις πέτρες, οπότε..... θα περιμένω !!!;)

Πέρα όλων των αλλαγών που θα γίνουν στο scape θα κάνω και κάποιες αλλαγές στην ιχθυοσύνθεση αλλά δεν τις γράφω γιατί το ΜΠΑΝ και το zw που θα φάω θα είναι όλο δικό μου....
χαχαχαχαχαχαχαχα..............

ή μάλλον θα τις γράψω και ας γίνει "πόλεμος".
Σκέφτομαι να βγάλω όλα τα θηλυκά "Afra jalo" (δεν αντέχω άλλες γέννες) και να κρατήσω μόνο τον αρσενικό.
Επίσης να βγάλω τα Socolofi και να βάλω "Placidochromis Phenocilus Lupingus".

Και τώρα .........αρχίζει το "ματς" zw:smt084:smt062

Κλεόβουλος
11-07-16, 09:56
Στη μελέτη aquascape-αλγών καλά τα πας.
Για τα ψάρια θα σε ξαναδώ τον Σεπτέμβριο και με τον κηδεμόνα σου :D:D

Λάμπρος.Τ
11-07-16, 10:03
Κλεόβουλε, από όσο διάβασα τα "Placidochromis Phenocilus", ταιριάζουν και με τα "Protomelas taeniolatus" που έχω και με τα Labido (λόγο ταπεραμέντου - ήρεμα όλα τους).
Τον αρσενικό Afra δεν μπορώ να τον αποχωριστώ είναι η αδυναμία μου !!! :(

Επίσης έχω διαβάσει ότι ταιριάζουν και με Aulonocara. Είναι λάθος αυτό ?

DEXFISH
11-07-16, 10:03
Από όσο έχω διαβάσει αυτή δημιουργείται με τον καιρό επάνω στις πέτρες, οπότε..... θα περιμένω !!!;)

Σε ποιον τα πουλάς αυτά βρε; :)
Άκου... θα περιμένει :smt043

Λάμπρος.Τ
11-07-16, 10:25
όχι, τώρα σοβαρά.

Αν κρατούσα τα "Protomelas" και τα "Labido"και έβαζα τα "Placidochromis Phenocilus", θα υπάρξει πρόβλημα ?

Δάσκαλε (δεν αναφέρομαι σε σένα Σταύρο) σοβαρά ρωτάω ???

Κλεόβουλος
11-07-16, 12:16
Κλεόβουλε, από όσο διάβασα τα "Placidochromis Phenocilus", ταιριάζουν και με τα "Protomelas taeniolatus" που έχω και με τα Labido (λόγο ταπεραμέντου - ήρεμα όλα τους).
Τον αρσενικό Afra δεν μπορώ να τον αποχωριστώ είναι η αδυναμία μου !!! :(

Επίσης έχω διαβάσει ότι ταιριάζουν και με Aulonocara. Είναι λάθος αυτό ?
Λάμπρο σωστά διάβασες ότι ταιριάζουν τα Φαινόχειλους με τα Ταινιολάτους κλπ
Αυτό που εγώ δεν διάβασα είναι, πότε θα πάρεις το ενυδρείο του Κώστα? :D

DEXFISH
11-07-16, 12:21
Λάμπρο σωστά διάβασες ότι ταιριάζουν τα Φαινόκοιλους με τα Ταινιολάτους κλπ
Αυτό που εγώ δεν διάβασα είναι, πότε θα πάρεις το ενυδρείο του Κώστα? :D

Κι αυτός ο Κώστας... αργεί ακόμα για το 3μετρο! χαχαχαχαχααχ
Αυτά φτάνουν τα 15 εκ και σύμφωνα με άλλο προφίλ φτάνουν τις 10 ιντσες δηλαδή κάπου 25 εκ!!!!

Λάμπρος.Τ
11-07-16, 12:56
Μέχρι να μεγαλώσουν .... και να χρειάζονται το "ενυδρείο" του Κώστα, όλο και κάτι θα γίνει !!! ;)

Κλεόβουλος
11-07-16, 12:59
Χωρίς πλάκα τώρα, αυτά τα πανέμορφα ψάρια που έχουν και μια ιδιαίτερη συμπεριφορά (τα λένε και "ακόλουθους") για να μπορέσει κάποιος να τα απολαύσει θέλουν αρκετά λίτρα (δεν θα βολεύει και το στήσιμο που σχεδιάζεις ;)).
Εδώ ένα άρθρο που βασίζεται στις απόψεις του Konings (που ως γνωστόν είναι αρκετά ελαστικός με τα απαιτούμενα λίτρα) http://www.wetwebmedia.com/ca/volume_6/volume_6_1/placidochromis.htm

DEXFISH
11-07-16, 13:02
Μέχρι να μεγαλώσουν .... και να χρειάζονται το "ενυδρείο" του Κώστα, όλο και κάτι θα γίνει !!! ;)

Καλά εννοείται ότι κάθε χρόνο θα θέλεις και μια αναβαθμισούλα... Κι εγώ το ψήνω να ανέβω 10πόντους προς τα πάνω κι άλλους 10 σε μήκος... Όσο για να μην το πάρει χαμπάρι η γυναίκα μου :cool:

Λάμπρος.Τ
11-07-16, 13:08
Καλά εννοείται ότι κάθε χρόνο θα θέλεις και μια αναβαθμισούλα... Κι εγώ το ψήνω να ανέβω 10πόντους προς τα πάνω κι άλλους 10 σε μήκος... Όσο για να μην το πάρει χαμπάρι η γυναίκα μου :cool:

Ρε Σταύρο, μέσα στο μυαλό μου είσαι. χαχαχαχαχαχαχα......
Αφού να φανταστείς τώρα που θα λείπουν 1 βδομάδα, σκεφτόμουν μια και θα κάνω όλες τις αλλαγές, μήπως να πήγαινα να έπαιρνα το ίδιο, αλλά σε 400λτ (είναι 30 πόντους πιο μακρύ), ούτε που θα το πρόσεχε !!!
Αλλά αυτό που με φοβίζει είναι το βάρος !!! Έχω μιλήσει με μηχανικό μου έχει πει όλα "οκ", αλλά εγώ ακόμη το σκέφτομαι.

DEXFISH
11-07-16, 13:21
Ρε Σταύρο, μέσα στο μυαλό μου είσαι. χαχαχαχαχαχαχα......
Αφού να φανταστείς τώρα που θα λείπουν 1 βδομάδα, σκεφτόμουν μια και θα κάνω όλες τις αλλαγές, μήπως να πήγαινα να έπαιρνα το ίδιο, αλλά σε 400λτ (είναι 30 πόντους πιο μακρύ), ούτε που θα το πρόσεχε !!!
Αλλά αυτό που με φοβίζει είναι το βάρος !!! Έχω μιλήσει με μηχανικό μου έχει πει όλα "οκ", αλλά εγώ ακόμη το σκέφτομαι.

Ρε αθεόφοβε, τους 30 πόντους θα τους καταλάβει!!!

Λάμπρος.Τ
11-07-16, 13:59
Ρε αθεόφοβε, τους 30 πόντους θα τους καταλάβει!!!

Είναι μελετημένο το "έγκλημα" Σταύρο. Σου είπα το σκέφτομαι πολύ καιρό τώρα. :rolleyes:
Το ενυδρείο είναι ανάμεσα στο πάσο της κουζίνας και ενός εντοιχισμένου πόμολου (από αυτά που δένουν τις κουρτίνες).
Αριστερά και δεξιά του ενυδρείου έχω περίπου 35 πόντους.
Σκέφτομαι λοιπόν να φάω 15 από τη μία και 15 από την άλλη. Θα δει και το νέο scape και άμα μου πει κάτι, θα της πω οφθαλμαπάτη είναι, επειδή άλλαξε το scape. Σε ξεγελάει... !!! ;)

Σιγά να μην σκεφτεί ότι πήρα άλλο 30 πόντους μεγαλύτερο !!! :grin::grin::grin:

Τάκης
11-07-16, 15:50
Καντο Λάμπρο, και αν δεν το χάψει θα είναι αργά, θα το έχεις ήδη βάλει :)
Ετσι έκανα και εγω με το ξύλινο, τις είπα πως θα χαλάσω το κυβο 30αρι με τις γαρίδες και θα φτιάξω ένα άλλο. Και όταν το είδε μου είπε πως δεν είναι ίδια, της εξήγησα πως έχουν μόνο ένα μηδενικό διαφορά , από 30 σε 300, πως επειδή είναι ξύλινο είναι πιο οικονομικό και πως επειδή είναι πιο μεγάλο έχει μεγαλύτερη οικονομία στο νερό.
Δεν τα έχαψε βέβαια αλλά εγώ το έφτιαξα , δεν μου μίλαγε για κανα δίμηνο, αλλά ήταν καλύτερα έτσι, είχα ησυχία :)

Undertaker
11-07-16, 16:03
.....δηλαδή μόνο εγώ είμαι "άντρας" μέσα στο σπίτι και κανω ότι θέλω;;;.....θα σας έγραφα κι άλλα μα πρέπει να πάω να σιδερώσω τώρα.

Tanganyiκας
11-07-16, 16:26
θα σας έγραφα κι άλλα μα πρέπει να πάω να σιδερώσω τώρα.

Χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Λάμπρος.Τ
11-07-16, 16:31
.....δηλαδή μόνο εγώ είμαι "άντρας" μέσα στο σπίτι και κανω ότι θέλω;;;.....θα σας έγραφα κι άλλα μα πρέπει να πάω να σιδερώσω τώρα.

Ρε μέχρι και τα παιδιά το έχουν πάρει χαμπάρι.
Η μικρή θέλει ένα σκυλάκι και μου λέει συνέχεια. Μπαμπά πως θα γίνει να πάρουμε το σκυλάκι μόλις μεγαλώσω λίγο αλλά να μην μας πάρει χαμπάρι η Μαμά ?
Και απαντάει η μεγαλύτερη.... "αυτό δεν γίνεται. Την βάψατε".
χαχαχαχαχαχαχαχαχα..........

Γιαυτό λοιπόν πρέπει να σκεφτόμαστε έξυπνα και προπάντως δημιουργικά !!!

DEXFISH
11-07-16, 17:33
Πάντως, Λάμπρο, τώρα είναι η ευκαιρία. Αυτή η διαολιά με την ταυτόχρονη αλλαγή ενυδρείου και στησίματος... Κι εγώ αυτό είχα σκεφτεί! :evil:
Είμαστε πολύ κακοί τελικά :D :D
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Κωστας Malawi
11-07-16, 17:52
Λαμπρο φανταστικο ψαρι διαλεξες αλλα δεν το προτεινω σε ενυδρειο μικροτερο των 3 μετρων:D:D:D
θα το προτιμουσα σε κοπαδι 6-7 ατομων..

Λάμπρος.Τ
11-07-16, 19:02
Αχχχχχχ.... εδώ κάνουμε ολόκληρο κόλπο να πάρουμε 30 πόντους παραπάνω και εσυ μας λες για 3μετρο και πάνω ?
Πιστεύω ότι μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά θα έχει περάσει αρκετό διάστημα.
Για αρχή πιστεύω ότι και στο δικό μου μια χαρά θα είναι.
Όταν μεγαλώσουν πολύ θα στα κάνω δώρο !!!
Πάντως το σκέφτομαι πολύ έντονα να κάνω την πονηριά, αν και όπως είπα φοβάμαι το βάρος.
Ένα είναι συτό και δεθτερον να προλάβω να δώσω το άλλο πριν επιστρέψουν.

Κωστας Malawi
11-07-16, 19:12
για ποσα λιτρα μιλαμε δηλαδη?
δε νομιζω οτι θα εχεις προβλημα παντως.αν θες τη γνωμη μου καντο!!

Λάμπρος.Τ
11-07-16, 19:21
με 30 πόντους παραπάνω (δηλαδή από το 1,21 στο 1,50 ) ανεβαίνω στα λίτρα από τα 300 στα 400.
Χρειάζεται είπα επίσης και πολύ συνχρονισμό. Να φύγει το παλιό να μπει το νέο και όλα αυτά την ίδια ημέρα.:smt120
όσο για το βάρος φοβάμαι ρε γμτ.
Δεν ξέρω αλλά κάπως με έχει πιάσει.

Κωστας Malawi
11-07-16, 19:22
σκεψου εμενα και θα σου φυγει ο φοβος.σιγα το βαρος που θα βαλεις.

Λάμπρος.Τ
11-07-16, 19:26
Ναι αλλά εσύ είσαι στο Ισόγειο. Σωστά?

Κωστας Malawi
11-07-16, 19:29
λαθος.ειμαι στο δευτερο οροφο.απλα ο μηχανικος μου ειπε οτι δεν εχω προβλημα σε τοσο μηκος μεχρι 1.5 τονο συνολο.
εχω ομως και δοκαρια πανω κατω και κολωνες αριστερα δεξια..

Λάμπρος.Τ
13-07-16, 08:29
4 ... και σήμερα λέμε !!!

Έχω αγχωθεί πολύ, αλλά ευτυχώς θα έχω "εκπληκτική παρέα και βοήθεια" :smt023 και πιστεύω ότι θα πάνε όλα Super !!!

Ακόμη βέβαια δεν έχω βρει που θα δώσω τα Socolofi !!! :(

DEXFISH
13-07-16, 15:10
4 ... και σήμερα λέμε !!!

Έχω αγχωθεί πολύ, αλλά ευτυχώς θα έχω "εκπληκτική παρέα και βοήθεια" :smt023 και πιστεύω ότι θα πάνε όλα Super !!!

Ακόμη βέβαια δεν έχω βρει που θα δώσω τα Socolofi !!! :(

Στην Κιβωτό; Αλλά σε 2 μήνες θα στηθεί ε;

Λάμπρος.Τ
13-07-16, 15:18
Ναι βρε Σταύρο. Εγώ πρέπει να βρω να τα δώσω την Κυριακή (άντε να τα κρατήσω άλλη μια ημέρα, Δευτέρα). Δεν έχω άλλο ενυδρείο να τα βάλω.
Και αν τα κρατήσω στο δικό μου, άντε βγάλτα μετά.
Για τα Afra σπίτι βρήκα, και μάλιστα με καλό ιδιοκτήτη !!!

Tanganyiκας
13-07-16, 19:22
Στην Κιβωτό; Αλλά σε 2 μήνες θα στηθεί ε;

Καλά θα ήταν........αν μπορέσουν να μείνουν κάπου μέχρι τότε!

Λάμπρος.Τ
14-07-16, 15:22
Τελικά βρέθηκε σπίτι και για τα Socolofi. !!!
-------------------------
Μια και πλησιάζει η ημέρα της μεγάλης αλλαγής, θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου.

Σκέφτομαι τις πέτρες που έχω μαζέψει από το ποτάμι για το ενυδρείο, να τις βουτήξω σε καυτό νερό και ξύδι και να τις τρίψω με ένα βέτεξ.

Επίσης σκέφτομαι να κάνω το ίδιο με τον θερμαντήρα και τις εξόδους/εισόδους των φίλτρων που έχουν πίάσει άλατα, καφέ άλγη κτλ...

Κλεόβουλος
14-07-16, 17:41
Σκέφτομαι τις πέτρες που έχω μαζέψει από το ποτάμι για το ενυδρείο, να τις βουτήξω σε καυτό νερό και ξύδι και να τις τρίψω με ένα βέτεξ.

Επίσης σκέφτομαι να κάνω το ίδιο με τον θερμαντήρα και τις εξόδους/εισόδους των φίλτρων που έχουν πίάσει άλατα, καφέ άλγη κτλ...
Θερμαντήρες και άλλα κινητά μέρη που πιάνουν άλατα τα αφήνω μερικές ώρες σε διάλυμα ξυδιού και όταν τα βγάζω λάμπουν (μερικά ίσως χρειαστούν ελαφρό τρίψιμο).
Τις πέτρες μόνο πλύσιμο αλλά δεν πειράζει κι αν υπερβάλλεις :)

Tanganyiκας
14-07-16, 18:14
Λάμπρο τις πέτρες με ένα σφουγγαράκι κουζίνας,από την σκληρή μεριά.

Λάμπρος.Τ
18-07-16, 15:10
:smt023Επιτέλους φτιάχτηκε ένα ενυδρείο όπως θα έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή.... (έστω και με μερικά απρόοπτα) !!!

Αλλάχτηκε όλόκληρο το scape και άλλαξε και η ψαροσύνθεση.

Πάμε τώρα στις λεπτομέρειες των εργασιών....
Την Κυριακή το πρωί, όπως είχαμε κανονίσει, ήρθαν από το σπίτι για να με βοηθήσουν τα φιλαράκια (Γιώργος - Tanganyikas) & (Γιάννης - Stanisalus18 ).

Με το που ήρθαν κάτσαμε ήπιαμε το καφεδάκι μας και μετά κάποια ώρα ξεκινήσαμε τις εργασίες. Σημείωση ότι κανένας δεν είχε πρόβλημα με τον χρόνο.

Αρχικά βγάλαμε νερό από το ενυδρείο σε ένα 180λιτρο πλαστικό δοχείο από LIDL (πριν βγάλουμε πέτρες κτλ.. και ανακατευτεί ο βυθός - ιδέα του Γιώργου :smt041 ).

Μετά βγάλαμε πέτρες (πολλή πέτρα ρε παιδάκι μου και δεν του φαινότανε) και φυτά.
Όταν βγάζαμε τις πέτρες ήταν απίστευτο το πόσα πολλά μωρά Afra υπήρχαν κρυμμένα, ακόμη και σχεδόν κολλημένα πάνω στις πέτρες.

Αφού βγήκαν οι πέτρες λάβας οι οποίες μέχρι να στραγγίξουν γεμίσαν ένα μπαλκόνι νερά, είπαμε να κάνουμε ένα break και τσακίσαμε τα πρώτα μπυρώνια. !!!

Μετα άρχισε η επιχείρηση "ψάρεμα" (πολύ δυνατός ο Γιώργος με την απόχη), ο δε Γιάννης "σκυλί" λέμε στη δουλειά. Απίστευτος. Να κάνει τα πάντα αν ήταν δυνατόν.

Αφού μαζευτήκανε όλα τα ψάρια, δευτερο Break και ..."μπύρας συνέχεια".
Μετά άρχισε η διαδικασία άδειασμε νερού όσο είχε απομείνει και αφαιρεση της άμμου και καθαρισμός τζαμιών, βυθού κτλ....

"Γιάννης = Δύναμη "... λέμε !!! :smt109

ε,,, μετά επειδή είχαμε πολή ώρα που δεν είχαμε τσακίσει κάποια μπύρα, πήρα τα φιλαράκια μου και πήγαμε σε ένα "κεμπαπ-τζίδικο" και τσακίσαμε κάτι μερίδες κεμπαπ, κάτι σουτζούκια, κάτι πατάτες με αυγά και καυτερό σουτζούκι, πλακώσαμε και κάτι παγωμένα ποτήρια μπύρας..... ήρθαμε και γίναμε "ΜΠΕΡΚΕΤ" λέμε.

μετά πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για την "δουλειά" !!!

............. Η συνέχεια σε λίγο γιατί πάω να κτυπήσω κάτι βρώμικα που μόλις ήρθαν και τα λέμε σε λίγο πάλι...

Undertaker
18-07-16, 15:29
Ρε κολλητάρι, για φαΐ και πιώμα μαζευτήκατε εκεί ή για να κάνετε δουλειά; Με την κάθε ευκαιρία κατεβάζετε κι ένα καφάσι μπύρες. Κεμπάπ, βρώμικα.......χάλασες τα παιδιά να ουμε!

Λάμπρος.Τ
18-07-16, 16:18
Συνεχίζω.....

αφού είχαμε φάει και είχαμε πιεί, γυρίσαμε σπίτι. Παράγγειλα και τα καφεδάκια για να στανιάρουμε, και ξεκινήσαμε να ετοιμάζουμε το eggcrate (κόψιμο στις διαστάσεις του κάτω τζαμιού), και ενώ είμαι με τον Γιώργο έξω στο μπαλκόνι και ετοιμάζουμε κάποια πράγματα, βλέπω τον Γιάννη στο σαλόνι να έχει πάθει "σοκ", και να προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται, με το που μπαίνω μέσα βλέπω τα νερά να βγαίνουν από το πλαστικό δοχείο και να πλυμμηρίζει όλο το σαλόνι.

Ρε τι πετσέτες, τι σφουγγαριστρες, τι πετσετάκια, τι χαρτιά, ..... και τι δεν κάναμε....!!!
Το απόλυτο εγκεφαλικό.
Άντε να μαζέψεις έπιπλα, κουρτίνες, μαξιλάρες, καλλώδια, ,κτλ... και ταυτόχρονα να πρέπει να μαζέψεις και το νερό να μην πάει στα άλλα δωμάτια.

Ευτυχώς ο Γιώργος μπόρεσε σε όλο αυτό τον χαμό να βγάλει τα ψάρια και να τα βάλει σε ένα 30 λιτρο βαρέλι και ταυτόχρονα εντοπισε την τρύπα στο δοχείο.
Είχε ανοίξει μια τρύπα στον πάτο του δοχείου (σπάσιμο) και μπορεσε και σήκωσε το δοχείο προς την άλλη πλευρα για να μην τρέχουν άλλα νερά έως ότου μπορέσουμε να μαζέψουμε αυτά που είχαν ήδη χυθεί στο πάτωμα.

Για να μην σας κουράζω, μετά από πολύ ώρα καταφέραμε να μαζέψουμετα νερά και ανοίξαμε όλα τα τζάμια - παράθυρα για να στεγνώσει το πάτωμα.

Ε, μετά από αυτό βάλαμε άμμο, νερό, και ρίξαμε τα ψάρια μέσα γιατί ήδη είχαν κάτσει πολύ ώρα σε διάφορα δοχεία και είχαν φάει χοντρό στρες.

Ξεχώρησα και τα ψάρια που ήθελα να κρατήσω στο ενυδρείο και έβαλα και τα 3 φίλτρα να δουλεύουν και για να βοηθήσουν τα ψάρια αλλά και για να καθαρίσει το νερό από τη θολούρα της άμμου.

Σήμερα το πρωί το νερό είναι ήδη πολύ καθαρότερο, και τα τα socolofi που ήταν σε ένα βαρέλι με νερό και φίλτρο είναι μια χαρά.

Τα άλλα ψάρια μέσα στο ενυδρείο (φτου φτου...) ούτε που κατάλαβαν τίποτε.
Ήμουν πολύ τυχερός μέσα στην ατυχία μου, και γιατί δεν ήμουν μόνος μου, και γιατί και τα 2 παιδια δώσανε τα "πάντα όλα".

Ε,,,, μετά από αυτό... θα πρέπει για ακόμη μια φορά να πω:

Γιώργο - Γιάννη σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΌΛΑ !!!+-3+-3+-3+-3

καταπληκτικά παιδιά και τα 2.

Πριν από λίγο άναψανε και τα φώτα στο ενυδρείο για 1η φορά μετά τις αλλαγές και με το νέο scape.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό !!!!!!!!!!!!!!!!!! (φωτό δεν θα βάλω όμως)

DEXFISH
18-07-16, 16:26
Ε και εμείς δεν σου λέμε αν μας αρέσει!
Γκολ εσύ; Σέντρα εμείς!

alphonse
18-07-16, 16:28
.......φωτό δεν θα βάλω όμως)
μας κανεις πλακα..... Ετσι?

Λάμπρος.Τ
18-07-16, 16:45
Χαχαχαχαχαχα...... θα βάλω, αλλά όταν θα εχει ολοκληρωθεί όλο το scape και θα μπορέσω να έχω μια κάμερα της προκοπής.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι τα χρώματα στα ψάρια, το πόσο πολύ αλλάξανε.
Τελικά παίζει πολύ μεγάλο ρόλο όλο το aquascape (βυθός, άμμος, πέτρες, κτλ...) στο πως νιώθουν τα ψάρια. Και αυτό φαίνεται στα χρώματα τους.

Tanganyiκας
18-07-16, 16:57
Ρε κολλητάρι, για φαΐ και πιώμα μαζευτήκατε εκεί ή για να κάνετε δουλειά; Με την κάθε ευκαιρία κατεβάζετε κι ένα καφάσι μπύρες. Κεμπάπ, βρώμικα.......χάλασες τα παιδιά να ουμε!

Τι να κάνουμε όλες η μηχανές χρειάζονται και το ανάλογο "καύσιμο" για να λειτουργήσουν!!!!:D:D

Λάμπρος.Τ
18-07-16, 17:36
Γιώργο, άστον να λέει..... ξέρω πόσο θα θελε, να ήταν και αυτός μαζί μας !!!

tsoui
18-07-16, 20:56
Τελος καλο ολα καλα!
Ειχες και dream team για υποστηριξη!!
Περιμενω φωτο......οχι τις μπυρες:D

Λάμπρος.Τ
19-07-16, 16:02
Όντως υπήρχε "Dream Team" και τα 2 παιδιά το λατρεύουν το χόμπι αυτό και έχουν απίστευτη όρεξη να βοηθήσουν όπου και όπως μπορούν.Μόλις βάλω τις βαλισνέριες και καθαρίσει τελείως και το νερό, και αφού βάλω και 2 πέτρες (που θα φέρω από θάλασσα, γιατί ποτάμι δεν προβλέπω να πηγαίνω σύντομα), τότε θα βγάλω φωτό.
Βασικά σκέφτομαι να αλλάξω και τον τίτλο παρουσίασης του ενυδρείου και από το " Χρώματα από την Μαύρη Ήπειρο" να το κάνω " Αμαζόνιος -Αφρική, 1 λεπτό υπόθεση στον χάρτη" , για να μ' αφήσουν να κατέβω και στον διαγωνισμό για τα βιοτοπικά. :grin::grin:
Το νερό στο ενυδρείο έχει καθαρίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Σκέφτομαι να κάνω μια μεγάλη αλλαγή νερού μεθαύριο και ταυτόχρονα να αλλάξω και το ενυδρειακό βαμβάκι στα φίλτρα.

Επίσης με την αλλαγή νερού θα βρώ την ευκαιρία να φυτέψω και τις Βαλισνέριες.

Αυτό που με φοβίζει μόνο (λιγάκι) είναι το γεγονός ότι ουσιαστικά το ενυδρείο είναι νεοστημένο και φοβάμαι κατά πόσο μια τέτοια κίνηση (αλλαγή νερού, αλλαγή βαμβάκι, καθαρισμός σφουγγαριών) μου επηρεάσει τις τιμές του νερού.

Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω άλλη ημέρα την αλλαγή στο βαμβάκι και στο νερό.

Κλεόβουλος
19-07-16, 17:06
Για ποιές τιμές ανησυχείς?
Το βιολογικό υλικό είναι απείραχτο απ' το προηγούμενο ενυδρείο?
Με τον καθαρισμό των μηχανικών υλικών δεν επηρεάζεις τη βιολογία.
Για να την διατηρήσεις όμως μέχρι να βάλεις ψάρια πρέπει να την ταΐζεις.

Λάμπρος.Τ
19-07-16, 18:43
Τα φίλτρα Κλεόβουλε είναι απείραχτα από το προηγούμενο στήσιμο. Τα ψάρια τα ταίζω και είναι κανονικά μέσα. Απλά είχα δια βάσει κάπου (διόρθωσε με αν κάνω λάθος) ότι σε νέο στήσιμο όταν κάνεις μεγάλη αλλαγή νερού καλό θα ήταν να μην καθάριζες και τα φίλτρα την ίδια ημέρα.
Για αυτό ρώτησα.

Tanganyiκας
19-07-16, 19:02
Μα δεν τα καθάρισες την ίδια μέρα!:smt120

Λάμπρος.Τ
19-07-16, 20:42
Όχι ρε συ. Πότε το έκανα και δεν το θυμάμαι ?
Πρόσεξα κάτι άλλο όμως και με ζώνουν τα φίδια.
Βλέπω σε μερικά σημεία επάνω στη μπεζ άμμο κάτι σκούρες μαυρες κιλήδες.
Λέτε να είναι κυανό ? Προλαβαίνει να βγεί τόσο γρήγορα και μάλιστα με τόση κυκλοφορία που έχω στο ενυδρείο ?

Tanganyiκας
19-07-16, 20:51
Δεν με κατάλαβες,αυτό λέω κι εγώ.Για κυανό δεν νομίζω!

Κωστας Malawi
19-07-16, 20:53
το κυανο ειναι σκουρο πρασινο.δοκιμασε να το σιφωναρεις μηπως το γλυτωσεις.στην αρχη βγαινει συνήθως..ξεκιναει με κηλιδες και εξαπλωνεται ταχυτατα.ελπιζω να μην ειναι γιατι εχει ταλαιπωρια.καμια φωτο μπορεις να το βγαλεις κοντινη?

Λάμπρος.Τ
19-07-16, 21:21
Κώστα θα το βγάλω αύριο γιατί τώρα έχουμε συσκότιση.
Παίζει να είναι η ίδια η άμμος ή οι πέτρες που το βγάζουν αυτό ?

Γιατί στο σημείο που εμφανίστηκε ήταν το σημείο που χτύπαγε ο ένας από τους 2 κυκλοφορητές.

Γιώργο εγώ μιλούσα για την μεγάλη αλλαγή νερού που θα κάνω μεθαύριο και που θα καθαρίσω και τα φίλτρα.

Κωστας Malawi
19-07-16, 21:23
Ναι μπορει να ειναι κατι απο την αμμο.δοκιμασε αυριο να το ρουφηξεις και βλεπουμε.

Tanganyiκας
19-07-16, 23:08
Οκ τώρα συνεννοηθήκαμε.

Λάμπρος.Τ
21-07-16, 09:32
Θα βάλω μια φωτογραφία όπως είναι τώρα πριν να βάλω τα φυτά και θα βάλω και μετά να μου πείτε τη γνώμη σας.

(Δεν έχω φωτογραφική τώρα και τράβαω με το κινητο).

Κωστας Malawi
21-07-16, 16:23
μμμμ..νομιζω οτι θελει λιιιγο πετρουλα ακομα για να δεσει το γλυκο..φυσικα εισαι σε πολυ καλο δρομο και μολις πιασει αλγη θα δειξει φοβερα!δεν πιστευω να φοβηθηκες το βαρος και δεν εβαλες παραπανω πετρες??

DEXFISH
21-07-16, 16:33
Εγώ θα ήθελα στα 3/4 μία ψηλή πέτρα.

Undertaker
21-07-16, 16:57
Βάλε πέτρες, αρκετές

Λάμπρος.Τ
21-07-16, 17:08
Στην φωτογραφία δεν φαίνεται αλλά υπάρχουν πάρα πολλές κρυψώνες.
Σίγουρα θα προσθέσω κάνα δύό πέτρες ακόμη, αλλά δεν θέλω να βάλω μικρές.
Θα προσπαθήσω να βρώ σαν τα μεγάλα κομμάτια που έχω ήδη βάλει ίσως και πιο μεγάλες.
Μου βγήκε η πίστη να βάλω τις βαλισνέριες. Η άμμος είναι πολύ ψιλή και δεν τις κρατούσε μέσα. Είναι και οι κυκλοφορητές και ήταν μια κατάσταση .....:smt120

Τέσπα έβαλα αυτές που ήθελα και τώρα είναι οκ.

DEXFISH
21-07-16, 17:19
Στην φωτογραφία δεν φαίνεται αλλά υπάρχουν πάρα πολλές κρυψώνες.
Σίγουρα θα προσθέσω κάνα δύό πέτρες ακόμη, αλλά δεν θέλω να βάλω μικρές.
Θα προσπαθήσω να βρώ σαν τα μεγάλα κομμάτια που έχω ήδη βάλει ίσως και πιο μεγάλες.
Μου βγήκε η πίστη να βάλω τις βαλισνέριες. Η άμμος είναι πολύ ψιλή και δεν τις κρατούσε μέσα. Είναι και οι κυκλοφορητές και ήταν μια κατάσταση .....:smt120

Τέσπα έβαλα αυτές που ήθελα και τώρα είναι οκ.

Κρυψώνες σίγουρα θα έχεις πολλές. Εμφανισιακά και μόνο εγώ θα προτιμούσα να υπάρχουν 1-2 σημεία με μεγάλο ύψος ;)

Λάμπρος.Τ
21-07-16, 18:29
Σταύρο κατάλαβα αυτό που είπες. Κάπως έτσι θα το κάνω. Δεν θέλω να κάνω ένα λόφο από πέτρες, δεν μου αρέσει βασικά και δεν μοιάζει και στο φυσικό περιβάλον.
Ψάχνω όπως σου είπα 2 πέτρες (νταμάρια) τα οποία θα μπούν όχι ακριβώς όρθια αλλά διαγώνια.
Αν βρώ θα φέρω από εκεί που θα πάω. Αλλιώς υπομονή μέχρι να βρώ...

tsoui
21-07-16, 20:17
Λαμπρο δε κατεχω απο Αfrica αλλα το στησιμο μου αρεσει παρα πολυ!
Υγ νομιζω υπαρχουν κατι τσιμπιδακια που πιανεις τη ριζα του φυτου και το φυτευεις με αυτο για να μην φευγει

Λάμπρος.Τ
21-07-16, 20:22
Σε ευχαριστώ Χρήστο. Το τι προσπάθειες και το τι πατέντες έκανα για να καταφέρω να βάλω τις ρίζες και να μην βγαίνουν, δεν λέγεται.
Άντε να φέρω και τις 2 νταμαροπετρες από το νησί και μετά θα σας το δείξω ολοκληρωμένο.
Αν και είμαι και εγώ της άποψης ότι μόλις πιάσουν άλγη οι πέτρες, τότε "ναι" θα είναι όπως πρέπει.

Tanganyiκας
21-07-16, 20:37
Πέτρες ίδιες μπορείς να έχεις μόλις γυρίσω από διακοπές!

Λάμπρος.Τ
21-07-16, 20:45
Σε ευχαριστώ ρε Γιώργο. Αν βρεις τίποτε νταμαροπετρες (έχεις δει από κοντά πως ήταν οι μεγάλες που έχω) θα ήμουν πολύ υποχρεωμένος.

Βάζω και μια ακόμη φωτό με όσες βαλισνέριες κατάφερα να φυτέψω.

Tanganyiκας
21-07-16, 20:48
Σου είπα τη χρώματα πέτρες παίζουν στο ποτάμι,θα βρω σίγουρα.......αλλά θα τις φέρω μετά τις 07/08!

DEXFISH
21-07-16, 21:10
Σταύρο κατάλαβα αυτό που είπες. Κάπως έτσι θα το κάνω. Δεν θέλω να κάνω ένα λόφο από πέτρες, δεν μου αρέσει βασικά και δεν μοιάζει και στο φυσικό περιβάλον.
Ψάχνω όπως σου είπα 2 πέτρες (νταμάρια) τα οποία θα μπούν όχι ακριβώς όρθια αλλά διαγώνια.
Αν βρώ θα φέρω από εκεί που θα πάω. Αλλιώς υπομονή μέχρι να βρώ...

Θα βγάλω μια φωτό αύριο από τη γεννίστρα που έβαλα πέτρες και κάπως έτσι φαντάζομαι και το στήσιμο που σου λέω. Βέβαια σε άλλη κλίμακα.

Κωστας Malawi
21-07-16, 22:33
Δεν θέλω να κάνω ένα λόφο από πέτρες, δεν μου αρέσει βασικά και δεν μοιάζει και στο φυσικό περιβάλον.

βασικα Λαμπρο το καλυτερο ειναι να βαλεις μερικες πολυ μεγαλες πετρες και γυρω γυρω μερικες μικρουλες για να πετυχεις βιοτοπο.
καπως ετσι λεω αν και ειναι πολυ δυσκολο να γινει σε ενυδρειο..
https://s31.postimg.org/qq72g9di3/uv02_01.jpg

Λάμπρος.Τ
21-07-16, 22:53
Κώστα ώραια η φωτό. Όλοι λίγο πολύ τα ίδια λέμε. Δεν μου αρέσουν οι ντάνες μέ πέτρες.
Αυτό που έχει φωτό σου είναι αυτό που ήθελα αρχικά αλλά το θέμα είναι αν γεμίσεις κάτω με πέτρες πως θα κάνεις κσμιά σκούπα βυθού? Άσε που δεν θα μένει χώρος με άμμο για τα ψάρια που τον χρειάζονται.
Στο προηγούμενο στήσιμο που είχα πολύ ύψος σε πέτρες κατάλαβα ότι ψάρια δεν είχαν πολύ χώρο για κολύμπι.
Το σημαντικό είναι να νιώθουν αυτά καλά και άνετα.
Αυτό που σκέφτομαι είναι να φτιάξω κατι σαν "πάγκο" (όσοι κάνουν ψαροντούφεκο θα καταλάβουν) και θα βάλω και μερικές μικρές για πιο φυσικό.
Σιγά σιγά....

Κωστας Malawi
21-07-16, 22:59
καλα δεν εχεις αδικο.γι αυτο ειπα οτι ειναι πολυ δυσκολο να γινει σε νορμαλ ενυδρειο.αυτο που σε νοιαζει ειναι να μεινει και χωρος για κολυμπι και ελευθερη αμμο για σκαψιμο.απλα σου εβαλα τη φωτο για να καταλαβεις τι λεω για το μεγεθος των πετρων.θα ηταν ωραιο αν μπορουσες να βαλεις πετρες με μεγαλη διαφορα μεγεθους.δηλαδη 2 τεραστιες και γυρω γυρω να χτισεις την κατολισθιση και τα σπασμενα κομματια.

μη φοβασαι δεν πεφτει το σπιτι:D:D

Λάμπρος.Τ
21-07-16, 23:03
χαχαχαχαχαχαχαχα.......

Πάω για κατάδυση 3ήμερο και όλο και κάτι θα βρώ πιστεύω να φέρω.
Αρκεί να την παλέψω και να μην διαλύσει το στομάχι μου μέχρι τότε. ;)

Λάμπρος.Τ
25-07-16, 08:42
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.
Επέστρεψα από τις καταδύσεις με 3 μεγάλα κομμάτια θαλασσινού βράχου.
Τι θα πρέπει να κάνω για να τα βάλω στο ενυδρείο μου ?

Κάποιος φίλος μου είπε ότι επειδή έχουν διάφορα επάνω (από φύκια, άλγη, και άλλους θαλάσσιους οργανισμούς), χρειάζεται να τους βάλω σε βραστό νερό με χλωρίνη 1 προς 3 (1 χλωρίνη με 3 νερό) και να τους αφήσω για 2 – 3 ημέρες ?

Ισχύει κάτι τέτοιο ?

Κλεόβουλος
25-07-16, 09:38
Δεν χρειάζεται βραστό νερό. Αρκεί το διάλυμα χλωρίνης και μετά πολύ καλό πλύσιμο και παραμονή λίγες ώρες σε νερό με ενισχυμένη δόση αντιχλώριο ή καμιά μέρα στον ήλιο.

Λάμπρος.Τ
25-07-16, 09:41
Ευχαριστώ Κλεόβουλε. :smt023

Λάμπρος.Τ
26-07-16, 09:11
Μερικές φωτογραφίες από τους βράχους που έβγαλα. Αλλά που μάλλον άδικα τους κουβαλούσα γιατί δεν μου πολύ ταιριάζουν με το υπόλοιπο στήσιμο. :(

Τεσπα, θα τους καθαρίσω όπως και να έχει και θα δω μετά πως θα είναι για να πάρω την τελική απόφαση.

Τάκης
26-07-16, 09:44
Λάμπρο κάνουν μπαμ πως αυτές είναι θαλασσινές ενώ οι άλλες είναι ποταμίσιες βρε

Tanganyiκας
26-07-16, 12:21
Τάκη τσάμπα του έφυγε η μέση!!!:p:p

Λάμπρος.Τ
26-07-16, 12:31
Δεν λες ευτυχώς που δεν έφερα και τις άλλες....
Άσε τη γκρίνια που άκουγα στην επιστροφή.

Κλεόβουλος
26-07-16, 13:14
Και δεν φόρτωνες τη γοργόνα στο πορτ μπαγκάζ?
Τουλάχιστον να σου γκρίνιαζε και να είχε δίκιο :smt033

Λάμπρος.Τ
26-07-16, 13:19
Και δεν φόρτωνες τη γοργόνα στο πορτ μπαγκάζ?
Τουλάχιστον να σου γκρίνιαζε και να είχε δίκιο :smt033

:smt023 Καλόοοο !!!

Μόνο που εκεί δεν θα σταμάταγε στην γκρίνια... zw:smt062:smt068:smt075:smt021 κάπως έτσι δηλαδή !!!

Κλεόβουλος
26-07-16, 13:27
Δεν μας αφήνουν βρε Λάμπρο να χαρούμε τη φύση :smt081

Tanganyiκας
26-07-16, 14:46
Δεν μας αφήνουν βρε Λάμπρο να χαρούμε τη φύση :smt081

Έλα ντε!!!!!

Λάμπρος.Τ
26-07-16, 15:03
Τώρα, θα μου λύσετε μια σοβαρή απορία, γιατί μάλλον η επιλογή της άμμου δεν ήταν και η μεγαλύτερη επιτυχία (είναι πάρα πολύ ψιλή) με αποτέλεσμα να μην μπορώ να φυτέψω τις βαλισνέριες.
Μετά από λίγες ώρες βγαίνουν από την άμμο. Ξέρω ότι έχω έντονη κυκλοφορία, αλλά με την προηγούμενη άμμο δεν είχα τέτοια προβλήματα.

Υπάρχει κάποιο «κόλπο» να κάνω προκειμένου να μην βγαίνουν από την άμμο?
Έχω σκεφτεί να τις δέσω πάνω σε κάποια μικρή πέτρα και να την θάψω και αυτή στην άμμο.
Κάποια άλλη ιδέα ?

Undertaker
26-07-16, 17:29
Λάμπρο, εγώ αυτό που λες θα έκανα. Δέσιμο σε Πετρούλα μικρή αλλαγή όχι από τα φύλα γιατί θα κοπούν κατά πάσα πιθανότητα. Πιάσε από τις ρίζες που είναι και δυνατές.

Tanganyiκας
26-07-16, 18:24
Βάλε καμιά πετρούλα όπως είπες και βλέπουμε.

Λάμπρος.Τ
27-07-16, 15:29
Έδεσα μια από τις Βαλισνέριες με μια μικρή πέτρα και την έβαλα μέσα στην άμμο.... για να δούμε.

Επίσης την Παρασκευή ξεκινάω το δοκιμαστικό του αυτόματου ταϊσματος.
θα δω πως θα πάει για 4 - 5 ημέρες.

Βρέθηκε και άνθρωπός να πηγαίνει κάθε 2 - 3 ημέρες σπίτι να ρίχνει λίγο νερό στο ενυδρείο και να με ενημερώνει για την πορεία του.
και κάτι ακόμη αν και το έχω ξαναγράψει, το αρσενικό "Protomelas", έχει αρχίσει να μου δείχνει απίστευτα χρώματα.
Τελικά όντως το χρώμα της άμμου και το γενικότερο scape παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στα χρώματα που μας δείχνουν τα ψαράκια μας.

Λάμπρος.Τ
01-08-16, 21:27
Λοιπόν έχω βάλει στη σούκο απο τον stc ένα χρονοδιακόπτη που να μην δίνει ρεύμα τις ώρες που θέλω να ταίζω στα ανεμιστηράκια.
Έλα όμως που ο χρονοδιακόπτης δεν παίρνει συνέχεια ρεύμα γιατί ο stc δεν ανοίγει συνέχεια για τα ανεμιστηράκια και έτσι χσνει τον συντονισμό τηε ώρας και δείχνει ο χρονοδιακόπτης ότι νάναι.
Πως το διορθώνω αυτό ?

tsoui
01-08-16, 21:31
Υποθετω εχεις παρει αναλογικο χρονοδιακοπτη η μονη λυση ειναι να τον βαλεις στην θεση που παιρνει ρευμα ο stc αν βεβαια γινει διακοπη ρευματος παλι το ιδιο θα συμβει αλλιως παιρνεις ψηφιακο και το βαζεις στη θεση που θες.

Undertaker
01-08-16, 21:32
Λάμπρο τσέκαρες ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα ή το υποθέτεις απλά; Εγώ με την ταιστρα δίπλα στα ανεμιστήρια δεν είχα θέμα πότε.

Τάκης
01-08-16, 21:35
Δεν κάνει αναλογικός χρονοδιακόπτης, μόνο ψηφιακός και καλά φορτισμένος

Λάμπρος.Τ
01-08-16, 21:36
Ναι αναλογικός είναι. Και επειδή δεν δέχεται τεθμα από τον stc χάνει την ώρα και όταν πάει να ρίξει φαγητό (επειδή είναι φλεικς) τα πετάει όλα έξω....

Οι ψηφιακοί χρονοδιακόπτες δεν έχουν τέτοιο θέμα δηλαδή ?
Δεν επηρεάζονται που δεν παίρνουν συνέχεια ρεύμα.?

Τάκης
01-08-16, 21:41
Οχι Λάμπρο, δουλεύουν κανονικά, αρκεί όμως να παίρνουν τακτικά ρεύμα για να φορτίζει η μπαταρία τους
--------------------------------------
Αναλογικό μπορείς όμως να βάλεις σε όλον τον STC , θα κλείνει τελείως όταν θα ταίζεις

Κωστας Malawi
01-08-16, 21:43
οποτε βουρ για leroy merlin..

Τάκης
01-08-16, 21:45
και σου το είπα Λάμπρο, πάρε ψηφιακούς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο :)

Κωστας Malawi
01-08-16, 21:46
και σου το είπα Λάμπρο, πάρε ψηφιακούς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο :)

μωρε εσυ το ειπες αλλα ποιος σε ακουει:D

Λάμπρος.Τ
01-08-16, 21:46
Μπά μου αρέσει η πρόταση του Τάκη θα κλείνω όλο τον stc με τον αναλογικό όταν θα ταίζω.
Σωστός Τάκη.

Τάκης
01-08-16, 21:49
μωρε εσυ το ειπες αλλα ποιος σε ακουει:D

Δεν με ακούει όμως Κώστα :)

Μπά μου αρέσει η πρόταση του Τάκη θα κλείνω όλο τον stc με τον αναλογικό όταν θα ταίζω.
Σωστός Τάκη.
Αν υπάρξει όμως διακοπή ρεύματος θα χαλάσει η ώρα όμως Λάμπρο

Λάμπρος.Τ
01-08-16, 21:58
Ωραία....
μόνιμη λύση είναι μόνο με ψηφιακό ???

Δεν επηρεάζεται με τις διακοπές. σωστά???

και δεν χρειάζεται να παίρνει συνέχεια ρεύμα.

Σωστά ???

Κωστας Malawi
01-08-16, 22:01
σωστα..λερο'υ με 3.5 ευρω για να μην ξεπαραδιαστεις.

Λάμπρος.Τ
01-08-16, 22:02
Κώστα όταν είχα πάρει τους αναλογικούς, δεν είχε ψηφιακούς φθηνούς.
όσους είχε ήταν πανάκριβοι (κάνα 20αρικο)

Κωστας Malawi
01-08-16, 22:05
κι ομως εχει.

Λάμπρος.Τ
22-08-16, 15:45
Καλησπέρα σας,

Χθες επέστρεψα από τις διακοπές μου (έλειψα για 14 μέρες), και είχα κανονίσει με κάποιον δικό μου άνθρωπό να περνάει να ρίχνει το φαγητό (που είχα ήδη χωρίσει σε μερίδες) και να συμπληρώνει το νερό στο ενυδρείο που εξατμιζότανε.

Οι επισκέψεις γινόντουσαν κάθε 2 ή 3 μέρες και το τάϊσμα ήταν για μία δόση στην κάθε επίσκεψη. Συνεπώς δεν μπορώ να πω ότι τρώγανε όπως είχαν συνηθίσει έως τώρα.

Παρόλα αυτά όταν γύρισα βρήκα το νερό πεντακάθαρο και το ενυδρείο το ίδιο. Τα ψαράκια μου ήταν σε άριστη κατάσταση εκτός από ένα Labido το οποίο είχε μείνει ατροφικό (μάλλον επειδή μπουκώθηκε πολύ νωρίς) και το οποίο έχει εξαφανιστεί και δεν το βρίσκω πουθενά. Ίσως να το βρω στον καθαρισμό του βυθού.

Κατά τα άλλα είχα και μια πολύ ευχάριστη έκπληξη καθώς εμφανίστηκε από το πουθενά ένα μικρό «σποράκι». Αν και είναι πολύ μικρό υποθέτω ότι θα πρέπει να είναι από τα Protomelas.
Για να δούμε….
Σήμερα θα γίνει και η αλλαγή του νερού μετά από 15 μέρες.

Undertaker
22-08-16, 15:48
Μια χαρά Λάμπρο. Καλή συνέχεια με το ενυδρείο σου και καλό χειμώνα.

Κλεόβουλος
22-08-16, 17:25
Καλή προσαρμογή φίλε :smt039

tsala
24-08-16, 22:19
Να σου ζησει Λαμπρο!

Λάμπρος.Τ
25-08-16, 19:23
Παιδιά σας ευχαριστώ.
Επίσης ένα ευχαριστώ στο φιλαράκι τον Γιώργο (Tanganyika) για τις πολύ ωραίες πέτρες που μου έφερε.
Και βέβαια... τώρα αρχίζει το δίλημα πως να τις στήσω...
Αυτό και αν είναι brain storming..
Για ρίξτε καμιά ιδέα.
Υπόψην δεν θέλω λόφους, κτλ.., θέλω να είναι όσο πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον.
Περιμένω προτάσεις....

Tanganyiκας
25-08-16, 20:26
Τίποτα φίλε.....καλό στήσιμο.Διάλεξε ποίες σου αρέσουν περισσότερο!!!!

DEXFISH
26-08-16, 07:29
Με τις υπάρχουσες πέτρες πώς τα βλέπεις μέχρι τώρα; Έχουν κρυψώνες; Έχει αλλάξει καθόλου η συμπεριφορά σε σχέση με το προηγούμενο στήσιμο;

Λάμπρος.Τ
26-08-16, 11:13
Κρυψώνες έχουν. Έχουν μειωθεί και τα ψάρια ούτως η άλλος.
πολύ καλύτερη συμπεριφορά. Αυτό το έχω ήδη γράψει.
Καταρχήν αλλάξαν τα χρώματα τους.

alphonse
26-08-16, 18:13
Κρυψώνες έχουν....
πολύ καλύτερη συμπεριφορά...
τοτε ποιος ο λογος της αλλαγης?

Λάμπρος.Τ
26-08-16, 18:34
Θέλω να το στήσω όσο μπορώ πιο κοντά στο πραγματικό τους περιβάλλον.
Για αυτό θέλω να προσθέσω τις πέτρες.

alphonse
26-08-16, 19:12
και να προσθέσεις πέτρες και να μην χάσεις ζώνη πλεύσης και σ αυτές τις διαστάσεις ...δεν νομίζω ότι είναι εφικτό.δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με το post 612...
Σε κάθε περίπτωση όμως το μεράκι και οι ανησυχίες μας οδηγούν σε αποτελέσματα που ξαφνιάζουν ευχάριστα ...
καλή τύχη

Λάμπρος.Τ
26-08-16, 19:31
Σε ευχαριστώ πολύ alphonse.
Θα το προσπαθήσω... και θα δούμε.

Λάμπρος.Τ
28-08-16, 12:48
Καλησπέρα σας,
μετά λοιπόν από πολύ προσπάθεια και "χώσιμο" (στον Γιωργο Tanganyika) :smt023 να μου φέρει αυτές ακριβώς που ήθελα και όπως τις ήθελα, έκανα την οριστική αλλαγή στο scape του ενυδρείου μου.

Είχε πολύ κουβάλημα βέβαια και ταλαιπωρία στο πλύσιμο και καθαρισμό τους, γιατί κάποιες πέτρες είναι "νταμαρια" ολόκληρα, αλλά πιστεύω (και με βάση των όσων έχω δει σε βίντεο σχετικά με τη λίμνη) ότι είμαι αρκετά κοντά στο φυσικό περιβάλλον των ψαριών.

Τώρα είναι ακριβώς όπως το θέλω βέβαια και εγώ, και για αυτό είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.....

Βάζω λοιπόν κάποιες φωτογραφίες και περιμένω να ακούσω τις απόψεις σας.....αντικειμενικά.
(όποιος μου πει πάλι ...κάτι κακό.... να είναι σίγουρος ότι θα τον βρω..χαχαχαχα).

έχω βγάλει κάποιες φωτό με μόνο τα νταμαρια στο πίσω μερος και μετά με τις μικρότερες σαν κατολίσθηση στις σχισμές από τα νταμάρια....

όταν θα πιάσουν και πράσινη άλγη οι πέτρες θα είναι πιστεύω πανέμορφο...

DEXFISH
28-08-16, 12:56
Λάμπρο είναι πολύ ωραίο και θα γίνει πολύ ωραιότερο με την άλγη! Το μόνο που δεν μου κολλάει αρκετά καλά είναι οι 2 μικρές πετρούλες πάνω αριστερα. Οι μεγάλες ακουμπάνε πίσω;
Κάπως έτσι το φαντάζομαι κι εγώ

Λάμπρος.Τ
28-08-16, 12:59
χαχαχαχαχα... βρε συ πως θα φαίνεται ότι έχει κατολίσθηση αν δεν ξεκινάει από ψηλά... ??? Στην φωτογραφία δεν φαίνεται τόσο καλά όσο στο φυσικό.

Οι πέτρες οι μεγάλες έχουν από πίσω άλλες που τις στηρίζουν αρκετά και απλά ακουμπανε στο πίσω τζάμι.

tsoui
28-08-16, 13:00
Ωραιος Λαμπρο!! Μας εσκασες αλλα αξιζε:D
Πρεπει να εριξες πολυ σκεψη για το στησιμο!

DEXFISH
28-08-16, 13:02
χαχαχαχαχα... βρε συ πως θα φαίνεται ότι έχει κατολίσθηση αν δεν ξεκινάει από ψηλά... ??? Στην φωτογραφία δεν φαίνεται τόσο καλά όσο στο φυσικό.

Οι πέτρες οι μεγάλες έχουν από πίσω άλλες που τις στηρίζουν αρκετά και απλά ακουμπανε στο πίσω τζάμι.

Πάλι θα φαίνεται σαν κατολίσθηση! Από εκεί που σου λέω χωράνε ψάρια; Σίγουρα από κοντά βλέπεις πολύ περισσότερα.
Οι πίσω από τα νταμάρια ακουμπάνε τζάμι ή και τανταμάρια;

Undertaker
28-08-16, 13:02
Λάμπρο οι πέτρες είναι πολυ ωραίες. Στο στήσιμο τώρα, θα άλλαζα διάταξη την κεντρική την τετραγωνισμενη, εκείνη που η μια άκρη της κοίτα ψηλά δεξιά, την μεσαία πάνω αν κατάλαβες. Επειδή έχεις πέτρες όρθιες όπως κι άλλη μια τετραγωνισμενη (δεξιά), αυτή εγώ λοιπόν θα την έβαζα στο ίδιο σημείο αλλά ξαπλωτή. Το αποτέλεσμα σε γενικές γραμμες μου άρεσε πάρα πολύ. Οι πέτρες είναι απίθανες! Μπράβο σου, να το χαρείς!!!!''!

Λάμπρος.Τ
28-08-16, 13:33
Ναι ρε φίλε.... έσπασα το κεφαλι μου πριν σπασω τις πέτρες....χαχαχαχαχαχα
Όντως είχα από πριν κόλλημα με τις πέτρες νταμάρια, γιατί στο βυθό δεν έχει αυτές τις ντάνες που κάνουν αρκετοί στο ενυδρείο τους.

Αν είχα βέβαια μεγαλύτερο μήκος θα έκανε άλλα πράγματα..... θα μπαίνανε και μερικές οριζόντια για να δείξουν σαν αυτό που λέω εδώ και καιρό ... τον πάγκο που θα πάνε τα ψάρια απο κάτω να ηρεμήσουν να χαλαρώσουν ...κτλ...

αυτό θα ήταν όντως πολύ καλύτερο αλλά δεν έχουμε (προς το παρόν) μεγαλύτερο μήκος.
Πάλι θα φαίνεται σαν κατολίσθηση! Από εκεί που σου λέω χωράνε ψάρια; Σίγουρα από κοντά βλέπεις πολύ περισσότερα.
Οι πίσω από τα νταμάρια ακουμπάνε τζάμι ή και τανταμάρια;

Είναι χωμένες στην αμμο. Ακουμπανε στο eggcrate και στο τζάμι. Αλλά ουσιαστικά αποροφούν την πίεση του βάρους από τα νταμάρια πάνω τους.
Δεν ξέρω αν το κατάλαβες αυτό...
βρε από πίσω από τα νταμάρια είναι κενό. έχει απίστευτο χώρο και πάνε και κρύβονται.
Λάμπρο οι πέτρες είναι πολυ ωραίες. Στο στήσιμο τώρα, θα άλλαζα διάταξη την κεντρική την τετραγωνισμενη, εκείνη που η μια άκρη της κοίτα ψηλά δεξιά, την μεσαία πάνω αν κατάλαβες. Επειδή έχεις πέτρες όρθιες όπως κι άλλη μια τετραγωνισμενη (δεξιά), αυτή εγώ λοιπόν θα την έβαζα στο ίδιο σημείο αλλά ξαπλωτή. Το αποτέλεσμα σε γενικές γραμμες μου άρεσε πάρα πολύ. Οι πέτρες είναι απίθανες! Μπράβο σου, να το χαρείς!!!!''!

κατάλαβα τι είπες και μου έδωσες βασικά μια άλλη ιδέα..... μμμ. θα δω αυτό που μου ήρθε τώρα στο μυαλό... και αν είναι θα σας πω.
λοιπόν ... έκανα κάποιες αλλαγές.. έβγαλα τις πέτρες που είπε ο Σταύρος, έβαλα και την πλακέ διαγώνια και κάθετα στις άλλες μεγάλες.
Μόλις ανάψουν τα φώτα θα βάλω και τις νέες φωτό.

Undertaker
28-08-16, 13:36
Λάμπρο έχε το νου σου στις πετρες που ακουμπουν στο τζάμι. Μην έχεις καμιά πραγματική κατολίσθηση και αρχίσουν να κουνιούνται.

Λάμπρος.Τ
28-08-16, 13:43
Ρε μάστορα σου μοιάζω για ...αλλοδαπό ???
Εδώ είχα κανει στατική μελέτη στη μακέτα που είχα με το τρένο, στα νταμάρια δεν θα τα μελετούσα ???
Οθτε πετραδάκι δεν κουνιέται Πάνο.

pans3
28-08-16, 13:58
Να πω κι εγω ο πανάσχετος τη λαλακία μου? :D
Θα την πω, τσάμπα είναι! χαχα Παίρνω το θάρρος απ'την 5λεπτη γνωριμία μας.
Εγώ, μόνο και για το αισθητικό του πράγματος θα την έβγαζα τελείως την πέτρα στο κέντρο... πρόχειρα κάπως έτσι:81368

Πάντως Λάμπρο, έγινε πανέμορφο! Η μέρα με τη νύχτα με παλιότερα!
Να το χαρείς σου εύχομαι!Κράτα το

Λάμπρος.Τ
28-08-16, 14:32
Να πω κι εγω ο πανάσχετος τη λαλακία μου? :D
Θα την πω, τσάμπα είναι! χαχα Παίρνω το θάρρος απ'την 5λεπτη γνωριμία μας.
Εγώ, μόνο και για το αισθητικό του πράγματος θα την έβγαζα τελείως την πέτρα στο κέντρο... πρόχειρα κάπως έτσι:81368

Πάντως Λάμπρο, έγινε πανέμορφο! Η μέρα με τη νύχτα με παλιότερα!
Να το χαρείς σου εύχομαι!Κράτα το

χαχαχα.... είπα ότι ήδη έχουν γίνει κάποιες μικρο αλλαγές...κάτσε και θα δεις.
είναι περίπου αυτό που έγραψες.

DEXFISH
28-08-16, 15:36
Και μία άλλη πρόταση. Το έχω δει σε κάποια αλλά δεν ξέρω πώς το έχουν καταφέρει... Να σκοτεινιάσεις την πλάτη. Να μην πέφτει εκεί φως. Να φαίνεται σαν να υπάρχει ένα σκοτάδι από πίσω :p

Λάμπρος.Τ
28-08-16, 15:44
και μια φωτό όπως έγινε μετά τις τελευταίες αλλαγές....

Undertaker
28-08-16, 15:51
Μου αρέσει περισσότερο έτσι!! Δες αν μπορεις να πλιαγιάσεις λίγο την δεύτερη (από αριστερά) ορθια πετρα για να μην είναι ακριβώς στην ίδια διάταξη με την πρώτη μιας και έχουν το ίδιο σχήμα. Πολύ πιο ωραίο έτσι!!!

DEXFISH
28-08-16, 15:54
Καλά όταν πιάσουν άλγη αυτές οι κοτρόνες θα τα σπάει! Εντάξει δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν ήταν καλύτερο πριν ή τώρα. Ρώτα τον Πάνο που σε έβαλε να την αλλάξεις :D
Μου αρέσει περισσότερο έτσι!! Δες αν μπορεις να πλιαγιάσεις λίγο την δεύτερη (από αριστερά) ορθια πετρα για να μην είναι ακριβώς στην ίδια διάταξη με την πρώτη μιας και έχουν το ίδιο σχήμα. Πολύ πιο ωραίο έτσι!!!

Πλαγιασμένη είναι. Καλύτερα να ισιώσει τελείως την τέρμα αριστερή

Λάμπρος.Τ
28-08-16, 15:55
αα.. όχι... αυτές δεν τις αλλάζω.
κατά τα άλλα μου αρέσει πάρα πολύ και δεν αλλάζω τίποτε άλλο.
Μόνο αν το δεις από κοντά θα καταλάβεις αυτό που λέω και πόσο το αδικεί η φωτό.

Undertaker
28-08-16, 15:59
Λάμπρο, είναι μια χαρά. Πολύ όμορφες πέτρες και πολύ καλό στησιμο. Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ φίλε!

DEXFISH
28-08-16, 16:05
Κι εμένα μου αρέσει πολύ. Απλά λέμε κάποιες λεπτομέρειες που είναι τελείως υποκειμενικές. Με αυτό για το φωτισμό συμφωνείς;

Λάμπρος.Τ
28-08-16, 16:40
Μερικές ακόμη φωτογραφίες....

Artemisia
28-08-16, 17:57
Πολύ όμορφο Λάμπρο το καινούριο aquascape ;) Να το χαρείς !!

Λάμπρος.Τ
28-08-16, 18:27
Πολύ όμορφο Λάμπρο το καινούριο aquascape ;) Να το χαρείς !!

Σε ευχαριστώ Άρτεμη, αλλά το ξανα άλλαξα λιγάκι....;)

Τάκης
28-08-16, 18:35
Είπαμε, ωραίο είναι, σταμάτα να το πειράζεις και άσε τα ψάρια στη ησυχία τους :)
Στο είπα και χθες , οι πέτρες είναι όλα τα λεφτά, έγινε όντως πολύ όμορφο

Tanganyiκας
28-08-16, 18:47
Λάμπρο πολλά μπράβο!!!!Το τελευταίο είναι το καλύτερο από όλα,άφησέ το τώρα να πιάσει και την άλγη του!!!!!

Κλεόβουλος
28-08-16, 19:28
Μπράβο βρε! έγινε καλύτερο απ' ότι περίμενα :)
Εγώ θα έκανα κάποιες αλλαγές αλλά αυτά είναι και υποκειμενικά. Η γενική εικόνα είναι πολύ καλή!!
Δεν μένει παρά ν' αλλάξεις ψάρια :D

kosmas
28-08-16, 19:31
Μπραβο Λαμπρο!!! Μου αρεσει παρα πολυ.Οι πετρες ειναι τοσο ωραιες που οπως και να τις βαλεις δειχνει ομορφο το συνολο

Κωστας Malawi
28-08-16, 20:04
μπραβο ρε Λαμπρο!!υπεροχο!!πιστευω ειδες μονος σου τη διαφορα σε σχεση με πριν..
απλα για να μην φανω τοσο γλυκουλης θα σε ρωτησω κατι..

αυτη την πετρα την την ηθελες ρε αδερφε:D?
https://s10.postimg.org/wgb4u6kyh/image.jpg

Κλεόβουλος
28-08-16, 20:46
αυτη την πετρα την την ηθελες ρε αδερφε:D?
https://s10.postimg.org/wgb4u6kyh/image.jpg
+1..

Λάμπρος.Τ
28-08-16, 20:50
Μην αγχώνεστε αυτή η πέτρα έχει ήδη φύγει. Το είπα ότι έκανα μετά από τις τελευταιες φωτό κάποιες αλλαγές.......ακόμη.
Δεν έχω βάλει τις τελευταίες φωτό.
Χαχαχαχαχα..... Κλεόβουλε. Το πρόσεξες ε..????????

Σταύρο - Χρήστο... καταλάβατε τώρα τι φοβόμουν για τις φωτό ????????
Χαχαχαχαχα.......
Ήθελες να τα βάλεις Κλεόβουλε το 2009 αυτά εσύ.
Έχω διαβάσει σχετικό πόστ.

Κωστας Malawi
28-08-16, 20:53
α ενταξει τωρα ηρεμησα...μα καλα λεω δεν το βλεπει οτι ειναι σαν εξεδρα πισινας??:smt044:smt044:smt044

Κλεόβουλος
28-08-16, 20:58
Χαχαχαχαχα..... Κλεόβουλε. Το πρόσεξες ε..????????
....
Ήθελες να τα βάλεις Κλεόβουλε το 2009 αυτά εσύ.
Έχω διαβάσει σχετικό πόστ.
τι να προσέξω...τα χάλια ψάρια που έχεις? :cool:
Βγάλτα όλα να σου στείλω ένα χαρεμάκι original rare mbuna from Taiwan reef.

...έχω κάνει πολλές μ@!@!ς στα νιάτα μου :smt020

Κωστας Malawi
28-08-16, 21:01
Κλεοβουλε κρατα τα για μενα!!με βλεπω να ξαναγυρναω στις μπουμπουνες:D

Λάμπρος.Τ
28-08-16, 21:16
Χαχαχαχαχαχα......όντως μου έκανε κάπως και μένα μόλις άναψα τα φώτα....
Έχετε πλάκα.. ο Χρήστος το είπε δισκο σερβιρίσματος..εσύ βατήρα πισίνας....χαχαχαχα....
Το φαγε η μαρμάγκα μετά την 1η ματιά και τις δωτό που έβαλα...πολύ πριν μου πουν κάτι...αφού όταν μου είπαν ότι είναι ωραίο ..είπα ότι ήδη ξαναγίνανε αλλαγες..
Χαχαχαχα

Τώρα όντως βρε Κώστα είναι πολύ πιο δυνατο....
Από κοντα θα ξετρελαθείς χάνει πολύ στις φωτό.
Τώρα περιμένω να πιάσει λίγο άλγη στις πέτρες να γίνει κόλαση....!!!!

Κωστας Malawi
28-08-16, 21:18
βρε ξετρελαθηκα ηδη!!μου αρεσει πολυ!!
το ηξερα οτι εισαι σε καλο δρομο;)εισαι δυνατος παιχτης:)

Λάμπρος.Τ
04-09-16, 21:06
Καλησπέρα σας.
έχω παρατηρήσει κάποια παράξενη συμπεριφορά στα ψάρια μου και θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας.
Παρατήρησα λοιπόν ότι ενω στο ενυδρείο γενικότερα "κουμάντο" κάνει ο Αρσενικός Afra που έχω (τουλάχιστον αυτό πίστευα) παρατήρησα τα εξής:

Όταν ο αρσενικός Protomelas ήθελε να ζευγαρώσει δεν καταλάβαινε τίποτε, τα έπαιρνε όλα στο κυνήγι για να κράτησει χώρο μόνο για αυτόν και τη θηλυκιά.
Θεώρησα λογική αυτή τη συμπεριφορά αν κατά τα άλλα είναι πολύ ήρεμο ψάρι.

Παρατήρησα όμως τώρα τελευταία, ότι όταν τα φώτα είναι σβηστά και υπάρχει μόνο το φως της ημέρας που μπαίνει από το παράθυρο, ότι κάποια από τα ψάρια είναι πιο επιθετικά προς κάποια άλλα σε σχέση με την περίοδο που ανάβουν τα φώτα στο ενυδρείο, όπου εκεί μπορεί να γίνεται το αντίθετο. Δηλαδή αυτά που κυνηγούσαν χωρίς φως με το φως γίνονται κυνηγημένοι !!! :smt120

DEXFISH
15-09-16, 18:15
Καλησπέρα σας.
έχω παρατηρήσει κάποια παράξενη συμπεριφορά στα ψάρια μου και θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας.
Παρατήρησα λοιπόν ότι ενω στο ενυδρείο γενικότερα "κουμάντο" κάνει ο Αρσενικός Afra που έχω (τουλάχιστον αυτό πίστευα) παρατήρησα τα εξής:

Όταν ο αρσενικός Protomelas ήθελε να ζευγαρώσει δεν καταλάβαινε τίποτε, τα έπαιρνε όλα στο κυνήγι για να κράτησει χώρο μόνο για αυτόν και τη θηλυκιά.
Θεώρησα λογική αυτή τη συμπεριφορά αν κατά τα άλλα είναι πολύ ήρεμο ψάρι.

Παρατήρησα όμως τώρα τελευταία, ότι όταν τα φώτα είναι σβηστά και υπάρχει μόνο το φως της ημέρας που μπαίνει από το παράθυρο, ότι κάποια από τα ψάρια είναι πιο επιθετικά προς κάποια άλλα σε σχέση με την περίοδο που ανάβουν τα φώτα στο ενυδρείο, όπου εκεί μπορεί να γίνεται το αντίθετο. Δηλαδή αυτά που κυνηγούσαν χωρίς φως με το φως γίνονται κυνηγημένοι !!! :smt120

Αυτό έχει να κάνει με το "παράδοξο του φωτός", μία αποκρυφιστική τεχνική που έχουν αναπτύξει ορισμένα ψάρια! :smt120 χαχαχα.
Και τα δικά μου μία ώρα πριν κλείσουν τα φώτα, συνήθως κρύβονται και μόλις σβήσουν αρχίζουν πάλι τον χαμό. Άντε βγάλε ακρη

Λάμπρος.Τ
18-09-16, 17:33
Αποφάσισα να βάλω μερικές φωτό από το ενυδρείο μου, όπως είναι τώρα...και ελπίζω να μην μου τα "ματιάσει" κανένας...

Λάμπρος.Τ
18-09-16, 17:35
και μερικές ακόμη....

περιμένω την ώρα που θα πιάσουν λίγη πράσινη άλγη οι πέτρες....
Πιστεύω ότι θα γίνει ακόμη πιο όμορφο....

Φτου..φτου..φτου.... σκόρδα... !!!

Σας άφησα γατάκια να κερδίσετε στο διαγωνισμό και το έστησα μετά....χαχαχαχαχαχαχαχα

Bismakos
18-09-16, 18:02
http://i44.photobucket.com/albums/f36/bismakos/images%201_zpsnmdlbbih.jpg

πολυ ομορφο Λαμπρο...!!!

kosmas
18-09-16, 19:45
:smt041:smt041:smt041 Φανταστικο ειναι! Γραψε βρε και την ψαροσυνθεση

Undertaker
18-09-16, 20:23
Πολύ δυνατό Λαμπρούκο, πολύ όμορφο το αποτέλεσμα και τα ψαράκια σου. Αυτό το πανέμορφο ψαρι στην τελευταία φωτογραφία ποιο είναι;

Φτου σου φιλαράκι, έσκισες!!!!

Λάμπρος.Τ
18-09-16, 20:39
Σε ευχαριστό φιλαράκι. Είναι Protomelas Taeniolatus.
Η φωτογραφία το αδικεί. Να δεις χρώματα και πως ιριδίζουν στο φως να πάθεις πλάκα.

Κωστας Malawi
18-09-16, 20:46
θελω αλγη!!πολυ αλγη..:D

stanisalus18
18-09-16, 21:29
Έγινε ολόκληρη αλλαγή εδώ από τότε που το στήσαμε μαζί ε? Ωραίος Λάμπρο :D Είναι ένα θέμα οι πολλές πέτρες βεβαία, δεν είναι τόσο απλό και εύκολο να πετύχεις κάτι στο ενυδρείο σου που να θέλεις και να φαντάζεσαι στο μυαλό σου ή που βλέπεις σε άλλα όμορφα στημένα ενυδρεία. Είναι και αρκετά τα κιλά.

Μου φαίνεται λίγο αφύσικο και όχι τόσο πετυχημένο το στήσιμο εδώ για να είμαι ειλικρινής. Αν όμως σου κάθεται εσένα καλά στο μάτι σου και είναι λειτουργικό και σωστό για τα ψάρια που έχεις, πάω πάσο. Δικό σου είναι άλλωστε το ενυδρείο. Θα πιάσει σιγά σιγά άλγη και θα είναι πολύ καλύτερο οπτικά.

Χάρηκα πολύ για το φώτο-update εδώ. Το φαντάζομαι για τα ψάρια, θα είναι πανέμορφα από κοντά.

ΥΓ: Μην νομίζεις, ούτε στο δικό μου ενυδρείο τότε που είχα τα Brichardi, δεν τα κατάφερα καλά καλά με τις πέτρες, δεν βγήκε όπως το είχα σχεδιάσει και σκεφτεί ακριβώς στο μυαλό μου. Άλλα δεν έκατσα να το αλλάξω όταν έλαβα τα ψάρια, στην πορεία το συνειδητοποιησα σιγά σιγά ότι ήταν κάπως το στήσιμο του.

Tanganyiκας
18-09-16, 22:28
Λάμπρο πολύ καλό αποτέλεσμα(και δεν σου φαίνεται)!!Πιστεύω κάθε φορά που περνάς μπροστά από το ενυδρείο θα κόλλας κάνα μισάωρο:D;):D

Themis_aqua
18-09-16, 22:44
Πολυ ωραιο το κανες Λαμπρο,να το χαιρεσαι:p
Εμενα μ αρεσουν πολυ τα πορτοκαλι που φαινονται μαζι στην τριτη φωτογραφια,αληθεια πως λεγονται;

Λάμπρος.Τ
19-09-16, 08:48
θελω αλγη!!πολυ αλγη..:D

:) Και εγώ θέλω, αλλά πράσινη όμως !!! και μόνο πάνω στις πέτρες. :p

Μου φαίνεται λίγο αφύσικο και όχι τόσο πετυχημένο το στήσιμο εδώ για να είμαι ειλικρινής.

Το φαντάζομαι για τα ψάρια, θα είναι πανέμορφα από κοντά.

Γιάννη, με μπέρδεψες. Από την μια γράφεις ότι είναι αφύσικο (γιατί το λες αυτό άραγε? ) και από την άλλη μου γράφεις ότι με τα ψάρια θα είναι πανέμορφο από κοντά. :confused:

Λάμπρο πολύ καλό αποτέλεσμα(και δεν σου φαίνεται)!!Πιστεύω κάθε φορά που περνάς μπροστά από το ενυδρείο θα κόλλας κάνα μισάωρο:D;):D

Σε ευχαριστώ Γιώργο. Στις αρχές όντως κόλλαγα...τώρα που το συνήθισα κάθομαι και κοιτάζω μέσα στο ενυδρείο άλλα πράγματα.;)

Πολυ ωραιο το κανες Λαμπρο,να το χαιρεσαι:p
Εμενα μ αρεσουν πολυ τα πορτοκαλι που φαινονται μαζι στην τριτη φωτογραφια,αληθεια πως λεγονται;

Σε ευχαριστώ πολύ. Πορτοκαλί ψάρια στην 3η φωτό ??? :confused:
Δεν έχω γενικά πορτοκαλί ψάρια.

Tanganyiκας
19-09-16, 09:40
Τις aulonocara εννοεί!!

stanisalus18
19-09-16, 10:29
Λαμπρο καλημερα, εννοουσα με το στησιμο οτι δεν υπαρχει ομοιομορφια η καπως ετσι. Τεραστιες και μικρες πετρες μαζι. Δεν ξερω πως να το εξηγησω καλυτερα, δεν ειμαι τοσο καλος σε αυτο. Εσενα να σου αρεσει ομως, αυτο μετραει περισσοτερο, ασε εμενα.

Τωρα για τα ψαρια, πανεμορφα οχι πανεμορφο οπως εγραψες εδω, ειμαι σιγουρος οτι αμα τα δει καποιος τα ψαρια απο κοντα στο ενυδρειο σου, θα ξετρελαθει με τα χρωματα τους. Την καλημερα μου εχεις και παλι :grin::grin::grin:

Themis_aqua
19-09-16, 10:55
Τις aulonocara εννοεί!!

Ναι αυτες εννοουσα;)

Κλεόβουλος
19-09-16, 17:30
Τα είπαμε τα καλά λόγια.
Γράψε μας τι και πόσα ψάρια έχεις τώρα.
:smt025

Undertaker
19-09-16, 18:40
Τα είπαμε τα καλά λόγια.

Χαχαχαχαχαχ ναι, ναι Λάμπρο.....γράψε μας τα ψάρια σου χαχαχαχαχα!!!

Λάμπρος.Τ
19-09-16, 18:42
Τα είπαμε τα καλά λόγια.

:smt034 "Τώρααα... αρχίζουν τα δύυυσκολααα.
Τώρααα... το έδαφος χάααανουμε...":smt014

Πάμε λοιπόν....

Στο ενυδρείο έχω:

1 Χαρέμι "labidochromis caeruleus" (1m + 3f )

1 ζευγάρι "Protomelas Taeniolatus" (1m + 1f )

1 ζευγάρι "Aulonocara sp" (1m + 1f )

1 Αρσενικό Cynotilapia Afra Jalo reef

1 Αρσενικό "Sciaenochromis ahli"

Αυτάαααα.....

σιγά σιγά με τους ..zw:smt067:smt067

Undertaker
19-09-16, 18:50
Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαααααααααααααααα......πανα ήρ κανονικό! Χαχαχχαχαχα.

Κλεόβουλος
19-09-16, 18:57
:smt105 ελπίζω να μη περιμένεις να σχολιάσω :smt077

Undertaker
19-09-16, 19:04
Όλα κι όλα Κλεόβουλε, επιμένω να πεις την άποψή σου και φαντάζομαι το ιδιο επιθυμει και ο Λάμπρος.

Λάμπρος.Τ
19-09-16, 19:21
:smt105 ελπίζω να μη περιμένεις να σχολιάσω :smt077

ουφφφφ... ευτυχώς δεν είδα κάτι να πετάει προς τα δω...

Λοιπόν Το Afra και τα Labido μάλλον θα φύγουν και θα κρατήσω τα Protomelas και τις Aulonacara.

Εσύ είπες κάποια στιγμή για "rare mbuna" ποια είχες στο μυαλό σου? εσύ τι θα έβαζες ???

Όλα κι όλα Κλεόβουλε, επιμένω να πεις την άποψή σου και φαντάζομαι το ιδιο επιθυμει και ο Λάμπρος.

είσαι εσύ... για να ανάβεις φωτιά !!!!

Κλεόβουλος
19-09-16, 19:21
Εγώ τους φίλους μου δεν θέλω να τους στενοχωρώ :smt056

Λάμπρος.Τ
19-09-16, 19:24
Σε ευχαριστώ Κλεόβουλε.!!!
είσαι φίλος.

αλλά αλήθεια πες μου εσύ τι θα έβαζες ???

Κλεόβουλος
19-09-16, 20:19
Μη ρωτάς εμένα :p
ή θα έβαζα αυτά που ήδη έχω (Ps.saulosi + Labidochromis caeruleus "Nkhomo Reef)
ή αν ήμουν Αθήνα θα ζάλιζα μερικούς μαγαζάτορες μέχρι να βρω
Metriaclima sp. "Membe Deep" ή Metriaclima sp. "Msobo Maqunga"
και θα τα συνδύαζα
τα πρώτα με Labidochromis sp. "Mbamba" ή Cynotilapia zebroides "Likoma"
και τα δεύτερα με Tropheops sp. "yellow chin" ή Tropheops sp. "mauve yellow"
ή τελοσπάντων κάποιο άλλο συνδυασμό :rolleyes:

DEXFISH
20-09-16, 07:12
Εμένα μου αρέσει πολύ το στήσιμο και το θεωρώ πολύ φυσικό, όσο μπορεί να είναι σε ένα ενυδρείο

Λάμπρος.Τ
09-10-16, 17:40
Ξανά πάλι αλλαγές λοιπόν.....

αφού αλλάξαμε ψαράκια.... αναγκαστικά αλλάξαμε και το scape...

Έδωσα όλα τα ψαράκια που είχα μέσα (κάποια με μεγάλη λύπη είναι αλήθεια)...και έβαλα 2 ομάδες από μικρά.

10 χ "Labidochromis Hongi Sweden"

6 X "Pseudotropheus Msobo Magunga"

Ανέβασα ένα βιντεάκι για να πάρετε μια εικόνα.

https://www.youtube.com/watch?v=16fDn6PwGbg&feature=youtu.be

tsoui
09-10-16, 17:50
Σκορδα Λαμπρο!
Θα στην σπασω το ξερω αλλα τον ψαρη στο 2:48 εχε τον λιγο στο νου σου

Undertaker
09-10-16, 17:57
Λάμπρο μου αρέσει πολύ ρε και πολύ όμορφα ψάρια!!!! Με τι κάμερα τραβάς; Κινητό; Έχει πολύ καλή εικόνα το βίντεο. Το στησιμο μου αρέσει περισσότερο έτσι φίλε και το νερό πεντακάθαρο.

Λάμπρος.Τ
09-10-16, 17:58
Χρήστο το ξέρω. Έφαγε αρκετες σφαλιάρες μέχρι να έρθει Ελλάδα.
Τον έχω συνέχεια σε checking. Αλλά τώρα στο μεγάλο ελπίζω να ισιώσει.
Άλλωστε έχω ένα σκασμό κρυψώνες.

Πάνο, με το ταμπλετ τραβάω βίντεο. Κατά τα άλλα Thanks !!!
Άντε να μεγαλώσουν να κάνουν απογόνους να στείλω στον Κλεόβουλο που του το υποσχέθηκα.

tsoui
09-10-16, 18:28
Τοτε ολα τελεια!:smt023

Tanganyiκας
09-10-16, 18:36
Λάμπρο φιλαράκι...........τα ψάρια όμορφα αλλά το στήσιμο με χαλάει λίγο...........θα το ήθελα λίγο "αλλιώς".....χαχαχαχαχαχα!!!!

DEXFISH
09-10-16, 18:45
Λάμπρο, μην τον ακούς τον Tanga-nigga τον κρυψίνους. Είναι πολύ ωραίο. Ωραία ψάρια. Άντε να μεγαλώσουν να τα θαυμάσουμε περισσότερο.

Λάμπρος.Τ
09-10-16, 18:53
Λάμπρο φιλαράκι...........τα ψάρια όμορφα αλλά το στήσιμο με χαλάει λίγο...........θα το ήθελα λίγο "αλλιώς".....χαχαχαχαχαχα!!!!

Άντε μωρή κοντή....χαχαχαχαχαχαχα....
Λές και δεν ήσουν και εσύ εδώ......χαχαχαχαχαχαχα

Είδες την αλλαγή που έκανα αριστερά που σήκωσα λίγο την πάνω πέτρα να κάνει σπηλιά από κάτω ?
και επίσης δεξιά έστριψα την πέτρα να μην είναι φάτσα.
Δυνατό ε ???

Tanganyiκας
09-10-16, 18:56
Μια χαρά η διορθώσεις!!

Artemisia
09-10-16, 19:42
Ξανά πάλι αλλαγές λοιπόν.....

αφού αλλάξαμε ψαράκια.... αναγκαστικά αλλάξαμε και το scape...

Έδωσα όλα τα ψαράκια που είχα μέσα (κάποια με μεγάλη λύπη είναι αλήθεια)...και έβαλα 2 ομάδες από μικρά.

10 χ "Labidochromis Hongi Sweden"

6 X "Pseudotropheus Msobo Magunga"

Ανέβασα ένα βιντεάκι για να πάρετε μια εικόνα.
16fDn6PwGbg&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=16fDn6PwGbg&feature=youtu.be
Όμορφο Λάμπρο !!! Να το χαίρεσαι :D:D:D
ΥΓ Φτού φτου στα όρη στα αγρια βουνά !!! χαχαχαχαχαχα :)

Τάκης
09-10-16, 19:56
Το είδα σήμερα αλλά χωρίς φώτα,
με τα φώτα είναι ακόμα πιο όμορφο.
Οπως σου είπα Λάμπρο και στο σπίτι,
μου αρεσει πολύ το κέντρο που δείχνει σαν κατολίσθηση,
πολύ όμορφο.
Αντε φιλαράκι, καλορίζικα ,
και να σταματήσεις τις αλλαγές στην ιχθυόσυνθεση, απόλαυσε το :)

Κλεόβουλος
09-10-16, 20:05
Μπράβο αδελφέ μου! :smt038

Undertaker
09-10-16, 20:10
πολύ όμορφο.
Αυτό του είπα κι εγώ στο τηλέφωνο, το σημείο στο κέντρο το έχει πετύχει πολύ ωραία να δείχνει σα κατολίσθηση. Λάμπρο,όμως σου λέει και ο Τάκης, κάτσε τώρα να χαρείς τα ψάρια σου χωρίς άλλες αλλαγες τοσο σε ψαρια όσο και σε scape. Έχεις ένα υπέροχο ενυδρείο. Απόλαυσέ το!!!

Λάμπρος.Τ
10-10-16, 09:11
Μπράβο αδελφέ μου! :smt038

πολύ όμορφο.

Όμορφο Λάμπρο !!! Να το χαίρεσαι :D:D:D
ΥΓ Φτού φτου στα όρη στα αγρια βουνά !!! χαχαχαχαχαχα :)

Λάμπρο, μην τον ακούς τον Tanga-nigga τον κρυψίνους. Είναι πολύ ωραίο. Ωραία ψάρια. Άντε να μεγαλώσουν να τα θαυμάσουμε περισσότερο.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τα όμορφα και "αυθόρμητα" σχόλια σας!!!
(οι επιταγές έχουν ήδη αποσταλθεί...χαχαχαχαχα)

Και επίσης ένα Μεγάλο ευχαριστώ,

1ον. στο παιδί "λάστιχο", τον φίλο Τζόρτζιο που για κόμη μια φορά ήρθε να βοηθήσει.

2ον. Στον Μέγα Σαμάνο που με βοήθησε πάρα πολύ και μου πρότεινε αυτά τα
υπέροχα ψαράκια.

Λάμπρος.Τ
17-10-16, 19:08
Μερικές φωτογραφίες από τα νέα καμάρια μου....:)

Τα ψαράκια αυτά ήταν στο ενυδρείο της έκθεσης...αλλά "εδώ" (πιο ήσυχα πλέον) δείξανε το απόλυτο χρώμα τους, αν και δεν έχουν ακόμη μάθει το νέο σπίτι τους.

Φτού φτού...σκόρδα !!!

Tanganyiκας
17-10-16, 19:16
Αυτός είναι ο μεγάλος;;

Γιώργος Κ
17-10-16, 19:18
Πραγματικα "εδειξαν" τα χρωματα τους!! Να σου ζησουν!!

Κλεόβουλος
17-10-16, 19:38
να τα χαίρεσαι και να τα καμαρώνεις!! είναι κουκλιά! :)

Τάκης
17-10-16, 19:38
βρε όντως, καμία σχέση,
φτου φτου σκόρδα
να τα χαίρεσαι Λάμπρο

Λάμπρος.Τ
17-10-16, 19:48
Αυτός είναι ο μεγάλος;;

Ναι αυτός είναι.

έχω τραβήξει από μακριά γιατί φοβάται ακόμη και κρύβεται.
Είναι τεράστιος όμως.

Άσε να με μάθει και θα δεις πως θα τον βγάλω από κοντά.
Πραγματικα "εδειξαν" τα χρωματα τους!! Να σου ζησουν!!

να τα χαίρεσαι και να τα καμαρώνεις!! είναι κουκλιά! :)

βρε όντως, καμία σχέση,
φτου φτου σκόρδα
να τα χαίρεσαι Λάμπρο

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά....:)

stanisalus18
17-10-16, 19:51
Ομορφιές Λάμπρο ομορφιές :smt041

Tanganyiκας
17-10-16, 19:53
Αααααααα εντάξει..............είναι αυτός που έβαψα πριν στον φέρω!!!!!!!!!Χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Lth1
17-10-16, 19:54
Πολυ ωραια...οντως αλλαγη στο χρωματισμο τους...πως και ετσι...??
Να τα χαιρεσαι φτου φτου σκορδα λαμπρο :-)

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Λάμπρος.Τ
17-10-16, 20:13
Ομορφιές Λάμπρο ομορφιές :smt041

Πολυ ωραια...οντως αλλαγη στο χρωματισμο τους...πως και ετσι...??
Να τα χαιρεσαι φτου φτου σκορδα λαμπρο :-)

Ευχαριστώ παιδιά.
Άμα τους δώσεις σωστό περιβάλλον, ασφάλεια και ησυχία, σου δείχνουν τα πιο ωραία παράγματα.

Undertaker
17-10-16, 21:08
Ρε συ, τι χρώμα είναι αυτά; Το ψάρι τα σπάει κολλητέ!!! Να τα χαρείς ρε φίλε.

tsoui
17-10-16, 21:43
Φτου τους Λαμπρο να ξερεις οταν βλεπεις τετοια χρωματα κατι εχεις κανει καλα ;)

nasos_discus
18-10-16, 10:25
Το ενυδρείο σου ειναι πανέμορφο και τα ψάρια σου απλα απιστευτα.
Αστο ετσι οπως ειναι και απόλαυσέ το :D:D:D:D:D:D

DEXFISH
18-10-16, 14:25
Φοβερός ο μεγάλος Λάμπρο!

egeorgiou
18-10-16, 21:34
Ωραία ψάρια. Καλοτάξιδα.

Tα Hongi είναι SRT είναι ή "Sweden";
Τα msobo τα θυμάμε ως metriaclima.

Πηγή που τα πήρες;

Dimis
18-10-16, 21:41
Που τις κονομησες τις Σουηδεζες θειο?:smt082

Καλουτσικες παντως...:smt019

Λάμπρος.Τ
19-10-16, 08:48
Φοβερός ο μεγάλος Λάμπρο!

Thank you..Thank you...φτου ..φτου ..φτου....

Ωραία ψάρια. Καλοτάξιδα.

Tα Hongi είναι SRT είναι ή "Sweden";

Εγώ έδωσα παραγγελεία γαι "sweden" και στον κατάλογο του έμπορου στο εξωτερικό σαν Sweden τα είχε.
Τα Super Red Top, ουσιαστικά είναι τα ίδια ψάρια απλά δεν έχουν πετύχει το τελικό χρώμα των Sweden.
Τα Sweden ουσιαστικά είναι ψάρια που με χρόνια επιλεκτικής αναπαραγωγής καταφέρανε να πετύχουν αυτό το χρώμα.
Όπως με ενημέρωσε ο "Δάσκαλος" (Κλεόβουλος) όταν δώσανε λοιπόν κάποια Sweden σε εκτροφείς αυτοί δεν ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αναπαραγωγές με αποτέλεσμα να αρχίσει να εκφυλίζεται το χρώμα τους.
Για αυτό έχουν προκύψει τα Super Top Red, Super Red, κτλ...
Τα συγκεκριμένα που πήρα (και τα μωρά που είναι από τώρα γεμάτα χρώμα) αλλά και ο μεγάλος (που ξεχώριζε από την αρχή) είναι πιστεύω ότι καλύτερο θα μπορούσα να βρώ σε αυτό το είδος.

Τα msobo τα θυμάμε ως metriaclima.

Τα περισσότερα Pseudotropheous έχουν αλλάξει ονομασία και τα περισσότερα από αυτά έχουν ονομαστεί Metriaclima.
Το ίδιο ψάρι είναι αλλά δεν έχουν αλλάξει αρκετοί παραγωγοί το όνομα τους στις λίστες τους ακόμη. Είναι ακόμη ένα ψάρι που δεν το φέρνουν εύκολα ή σχεδόν ποτέ τα μαγαζιά εδώ στην Ελλάδα.. ;)

Πηγή που τα πήρες;

Από την Άββυσο τα πήρα.

Που τις κονομησες τις Σουηδεζες θειο?:smt082

Κατευθείαν από Στοκχόλμη με λίαρ τζετ !!!:grin::grin::grin:

Τις μικρές τις είχα προπαραγγείλει και είχα τρέξει αρκετά να τις βρω...
Τις μεγάλες.... τις κονόμησα από την έκθεση !!!
ΝΑ ναι καλά το παληκάρι που εγγυήθηκε να έρθουν μεγάλα ψάρια !!!
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα................

Καλουτσικες παντως...:smt019

Πέτα τα "κίτρινα" γυαλάκια γιατί δεν βλέπεις "καλά" !!! :cool:
Άκου ....καλούτσικες !!!!!!!!!! :grin::grin::grin:

Κωστας Malawi
19-10-16, 18:20
τελεια τα ψαρια μαστορα!!η θυληκια στην τριτη φωτο εχει δεχτει και το θεικο αγγιγμα :D

Λάμπρος.Τ
24-10-16, 11:09
Καλημέρα σας,

επειδή το έγραψα στο "υπόγειο", και επειδή εκεί δεν είναι για σοβαρές συζητήσεις, το ξαναγράφω και εδώ.

Έχω παρατηρήσει ότι κάποιες φορές κάποια από τα ψαράκια μου αρχίζουν και ξύνονται μανιωδώς, αλλά δεν το κάνουν συνέχεια, και όχι όλα τους.
Σκέφτηκα λοιπόν «προληπτικά» να βάλω λίγο αλάτι χοντρό διαλυμένο, στο νερό ούτως ώστε να προλάβω τυχόν παράσιτα που ενδεχομένως φταίνε για αυτή τη συμπεριφορά.

Ο καλός φίλος Κλεόβουλος μου έστειλε το Link ( http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8221 )από το θέμα με την χρήση του αλατιού, αλλά με βάση αυτά που διάβασα μου δημιουργηθήκανε κάποιες απορίες και χρειάζομαι τη βοήθεια σας.

Βασικά από το θέμα κράτησα 2 σημεία.

1ον . Τα ψάρια γλυκού νερού ζουν σε ένα περιβάλλον μόνιμα "υποτονικό".

2ον . Τις δοσολογίες

0,1% (10 γραμμάρια αλάτι σε 10 λίτρα νερό)....ενας καλός τρόπος "πρόληψης", με διάρκεια εφαρμογής ένα μήνα το λιγότερο.
0,2% (20 γραμμάρια αλάτι σε 10 λίτρα νερό)....αντιμετώπιση "ελαφρού προβλήματος παρασίτων", διάρκεια μέχρι ένα μήνα.
0,3% (30 γραμμάρια αλάτι σε 10 λίτρα νερό)....η "κλασική δοσολογία γενικής χρήσης" στο μέγιστό της. Διάρκεια 4 βδομάδες.

Επειδή έχω λίγο ψιλομπερδευτεί με τα πιο πάνω, θα ήθελα τη βοήθεια σας.

Στην δική μου περίπτωση να ξεκινήσω με το 1ο ( 0,1% (10 γραμμάρια αλάτι σε 10 λίτρα νερό)....ένας καλός τρόπος "πρόληψης", με διάρκεια εφαρμογής ένα μήνα το λιγότερο )

Και πως το βάζουμε ?

Δηλαδή εφάπαξ (μια και καλή για όλα τα λίτρα νερού του ενυδρείου)? σε κάθε αλλαγή (1 φορά τη βδομάδα ανάλογα με το νερό που βάζω) ή κάθε μέρα (πχ.. διαλύω σε ένα λίτρο νερό ενυδρείου την ποσότητα που χρειάζομαι, και το κάνω αυτό 10 φορές, οπότε έχω κάνει 10 λίτρα νερό με αλάτι την ημέρα) ?