Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ωρα για να κανουμε ενα Reef!!!!

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7

Κουραμπιές
25-01-14, 22:33
Σακη αντε αγορι μου μην τεμπελιαζεις. Εμεις οι του γλυκου μπανιστιρτζηδες θα γινουμε?? Ανεβασε φωτο!!

Sakisdraminos
26-01-14, 02:02
Σακη αντε αγορι μου μην τεμπελιαζεις. Εμεις οι του γλυκου μπανιστιρτζηδες θα γινουμε?? Ανεβασε φωτο!!

Σπυρο καλε μου φιλε! Το θεμα στην υποθεση ειναι οτι ακομα και τωρα ουτε εγω δεν ειδα τα καινουργια κοραλια.:-(

Μολις μπορεσω θα βαλω αρκετες! Ασε που την επωμενη φορα που θα βαλω κοραλια θα φοναξω ενα φιλο φωτογραφο γιανα τα βγαλει χορις θολουρες.;-)

Sakisdraminos
26-01-14, 11:46
Καλημερα!
Ξερετε οτι φημιζομαι για την υπομονη μου!!!:D:D:D

Μερικες φωτο μολις 5-10λεπτα απο το παραβιασμα που εγινε στα φωτα γιανα δω τα κοραλια σε τι κατασταση ειναι....

Τα κοραλια ειναι σε θεση προσαρμογης για μερικες μερες και μετα θα ακουλουθησει fraging και τοποθετηση στης τελικες θεσης.:smt043:smt043

Υπαρχη περιπτοση αμα χρειαστει να μπουν και φωτο μολις ανοιξουν τελιος!

Παρακαλω θελω αποψης για την υγεια τους και καποιο tips γιανα τα boostαρω!

Παναγιώτης Κ
26-01-14, 13:20
1) pachyclavularia violacea (κοινώς green star polyps), σου είχαμε στειλει.
2) zoanthus mix (βλέπω 3 χρώματα)
3) acanthastrea

Όλα οκ. Σιγά σιγά ανοίγουν.
Θα κάνεις ότι έκανες. ΑΝ θες την acan τάισε την target 2 φορές την βδομάδα με κατεψυγμένη για πιο γρήγορη ανάπτυξη. Αυτά. Τίποτα άλλο.

gianniwpopi
26-01-14, 14:10
φιλαρακι επειδη εγω ειμαι ασχετος με κοραλια, αυτα ειναι απο συγχομπιστες η μαγαζια και ποσο πανε περιπου....
προσπαθω να δω που εμπλεξα και εγω:)\
επισης, τι μεγεθος ειναι περιπου γιατι δεν μπορω να καταλαβω απο τις φωτο..?

Sakisdraminos
27-01-14, 14:51
Ειναι απο πετ σοπ αλλα εχει και κοραλια φραγκ απο ενυδρειοφιλους...
αμα ειχα υπομονη απο εκει θα επερνα αλλα θελω να το γεμισω.
φυσικα και θα παρω και απο ενυδρειοφιλους οπος μου δωσαν τα πρωτα κοραλια .
-------------------------
Επδι εχει αρχισει να μου την δινει η διατομικη αλγη και θελω να γεμισει το ενυδρειο κοραλινη πηρα της Microbre-Lift το Coraline Algae Accelerator.
στο ενυδρειο υπαρχει βραχακι με λιγη κοραλινη και πιστευω οτι θα αρχισει να πιανει παντου.

Δεν ξερω ομος πος το χρεισιμοποιουν. Εχω διαβασει καποια πραγματα ανα δυο μερες αλλα πρεπει να ριχνω την ιδια ποσοτητα?

επισις τι αλλο μπορω να κανω ?

απο φωτα εχω 3 ati δυο blue plus και μια coral plus.

Παναγιώτης Κ
27-01-14, 15:00
Ειναι απο πετ σοπ αλλα εχει και κοραλια φραγκ απο ενυδρειοφιλους...
αμα ειχα υπομονη απο εκει θα επερνα αλλα θελω να το γεμισω.
φυσικα και θα παρω και απο ενυδρειοφιλους οπος μου δωσαν τα πρωτα κοραλια .
Επδι εχει αρχισει να μου την δινει η διατομικη αλγη και θελω να γεμισει το ενυδρειο κοραλινη πηρα της Microbre-Lift το Coraline Algae Accelerator.
στο ενυδρειο υπαρχει βραχακι με λιγη κοραλινη και πιστευω οτι θα αρχισει να πιανει παντου.

Δεν ξερω ομος πος το χρεισιμοποιουν. Εχω διαβασει καποια πραγματα ανα δυο μερες αλλα πρεπει να ριχνω την ιδια ποσοτητα?

επισις τι αλλο μπορω να κανω ?

απο φωτα εχω 3 ati δυο blue plus και μια coral plus.
Στην ποσότητα του σκευάσματος δεν θα υπερβάλεις ποτέ. Ότι σου λέει θα ρίχνεις ίσως και λιγότερο.
Απο ένα σημείο και μετά δεν είναι απαραίτητο(ούτε τώρα είναι βέβαια, αλλά θες να γεμίσεις γρήγορα).
Οι λάμπες μια χαρά είναι. Αν θες κάποια στιγμή βάλε άλλη μια η coral ή aquablue.

Και κάνε κράτη με τα κοράλια τώρα για λίγο καιρό.:D

Sakisdraminos
27-01-14, 15:09
Στην ποσότητα του σκευάσματος δεν θα υπερβάλεις ποτέ. Ότι σου λέει θα ρίχνεις ίσως και λιγότερο.
Απο ένα σημείο και μετά δεν είναι απαραίτητο(ούτε τώρα είναι βέβαια, αλλά θες να γεμίσεις γρήγορα).
Οι λάμπες μια χαρά είναι. Αν θες κάποια στιγμή βάλε άλλη μια η coral ή aquablue.

Και κάνε κράτη με τα κοράλια τώρα για λίγο καιρό.:D

εχω παραγκιλει απο αλλη μια coral plus αλλα παλι ειχε προβλημα!

ποσο συχνα βαζεις κοραλινη>?

Παναγιώτης Κ
27-01-14, 15:40
εχω παραγκιλει απο αλλη μια coral plus αλλα παλι ειχε προβλημα!

ποσο συχνα βαζεις κοραλινη>?
Kαμμένη?

Κοραλίνη τι εννοείς? Σκεύασμα που διεγείρει την ανάπτυξη της? Αν ρωτάς αυτό, ποτέ. Δεν μου χρειάζεται.

Sakisdraminos
27-01-14, 16:18
Kαμμένη?

Κοραλίνη τι εννοείς? Σκεύασμα που διεγείρει την ανάπτυξη της? Αν ρωτάς αυτό, ποτέ. Δεν μου χρειάζεται.

ναι ειχα παραγκιλει και παλι καμενη και εκανα και θεμα να δω αμα εχει τυχει και σε αλλον.

για κοραλινη μιλαω γενικα. καθε ποσο θα ριχνω την ποσοτητα που λεει στο μπουκαλι.
Το σκιμμερ να λειτουργει οταν βαλουμε κοραλινη?

Παναγιώτης Κ
27-01-14, 20:30
Το σκιμμερ να λειτουργει οταν βαλουμε κοραλινη?

Σάκη, δεν βάζεις κοραλίνη, αλλά βοήθημα για να αναπτυχθεί η 'ηδη υπάρχον κοραλίνη.
Αν αναφέρει στις οδηγίες να το κλείνεις κλείσε το, διαφορετικά μην το κλείνεις. Δεν νομίζω να επηρεάζει.

Sakisdraminos
27-01-14, 23:01
Σάκη, δεν βάζεις κοραλίνη, αλλά βοήθημα για να αναπτυχθεί η 'ηδη υπάρχον κοραλίνη.
Αν αναφέρει στις οδηγίες να το κλείνεις κλείσε το, διαφορετικά μην το κλείνεις. Δεν νομίζω να επηρεάζει.

οκ δεν ειδα να λεει κατι τετοιο.

γιατην κοραλινη εχουμε μιλησει οτι θελει να υπαρχει. απλα βοηθαει στην αναπτηξη αλοστε γιαυτο λεγετε coralline algae accelerator.
λαθος εκφραση μου!
Μετρησης νερου!
αλλατοτητα 1024
ph=8.1
po4=0
no3=15
Ca= 440+
Kh/Alk=8.3/2.96
Mg=1350

οι τιμες αυτες ειναι μετα απο 6ωρες περιπου που μπηκε η δοση για την κοραλινη...
πος σας φενεται?

Κουραμπιές
27-01-14, 23:09
οκ δεν ειδα να λεει κατι τετοιο.

γιατην κοραλινη εχουμε μιλησει οτι θελει να υπαρχει. απλα βοηθαει στην αναπτηξη αλοστε γιαυτο λεγετε coralline algae accelerator.
λαθος εκφραση μου!
Μετρησης νερου!
αλλατοτητα 1024
ph=8.1
po4=0
no3=15
Ca= 440+
Kh/Alk=8.3/2.96
Mg=1350

οι τιμες αυτες ειναι μετα απο 6ωρες περιπου που μπηκε η δοση για την κοραλινη...
πος σας φενεται?
Xαλια πακεταρισε το και στειλτο αυριο πρωι με το ΚΤΕΛ Σερρες. Χαλια σε λεωωωω.... :D:D:D

Sakisdraminos
27-01-14, 23:26
λες ε?
μπα μακρυα πεφτει!:smt110:smt110:smt110:smt110:smt110:smt110

Παναγιώτης Κ
28-01-14, 14:50
Μετρησης νερου!
αλλατοτητα 1024
ph=8.1
po4=0
no3=15
Ca= 440+
Kh/Alk=8.3/2.96
Mg=1350

πος σας φενεται?
Mια χαρά. Τέτοιου είδους σκευάσματα αυξάνουν απότομα το ασβέστιο για λίγα λεπτά και έπειτα επανέρχεται στα φυσιολογικά του.

Sakisdraminos
02-02-14, 14:41
http://www.youtube.com/watch?v=bc6RCS_jgNY
ενα βιντεο απο το ενυδρειο.
μαλλον μολις εχει αρχισει να φευγει ι διατομικη. βεβαια τωρα εχει βγαλει και αλλες αλλα σε μικρη ποσοτητα.

πρεπει να εχω γεμισει κοπιποδα! στο τζαμι στο τελος εχει κατι ασπρακια αυτα πρεπει να ειναι.

και κατι αλλο αυτο πανω στην αντλια αριστερα ειναι κοραλινη?

Παναγιώτης Κ
02-02-14, 15:38
Που είναι το βιντεο ή οι φωτος;

Sakisdraminos
02-02-14, 15:41
Που είναι το βιντεο ή οι φωτος;

http://www.youtube.com/watch?v=bc6RCS_jgNY

Παναγιώτης Κ
02-02-14, 17:56
Φεύγουν οι άλγες.
Και τα κοράλια μια χαρά.

j.p.
02-02-14, 21:20
μια χαρά το βλέπω και εγώ,σιγά τις άλγες, νεο ενυδρείο είναι.

Sakisdraminos
03-02-14, 00:20
Φεύγουν οι άλγες.
Και τα κοράλια μια χαρά.

μετα απο δυο μηνες πλεον μπορω να πω οτι μαλλον φευγουν θα φανει στο μελλον...

τα κοραλια ειναι καλα αλλα πρεπει να τα βαλω στο τελικο μερος!
μια χαρά το βλέπω και εγώ,σιγά τις άλγες, νεο ενυδρείο είναι.

δεν το ειδες παλιοτερα να καταλαβεις τι γινοταν με της αλγες.... το καλο ειναιοτιμαλλον αναχορουν... και γινετε και θεραοει αγια κοραλινη!

Sakisdraminos
05-02-14, 12:42
Σκεφτομαι να βαλω και στο ενυδρειο λογο ογκου μια αντλια jebao wp10.

Το ενυδρειο ειναι 180λτ θα φτανει να δουλευει μονη της η να παρω την wp25?

επισις λογο οικονομικων λεω να αλλαξω και την αντλια επιστροφης απο eheim compact 3000 σε jebao dc 3000.

Ξερει κανεις για την jebao το αμα ειναι αξιοπιστη και αμα βγαζει τα λιτρα που λεει?

Παναγιώτης Κ
05-02-14, 15:17
Σκεφτομαι να βαλω και στο ενυδρειο λογο ογκου μια αντλια jebao wp10.

Το ενυδρειο ειναι 180λτ θα φτανει να δουλευει μονη της η να παρω την wp25?

επισις λογο οικονομικων λεω να αλλαξω και την αντλια επιστροφης απο eheim compact 3000 σε jebao dc 3000.

Ξερει κανεις για την jebao το αμα ειναι αξιοπιστη και αμα βγαζει τα λιτρα που λεει?
Δεν έχω χρησιμοποιήσει καμία απο αυτές που αναφέρεις μιας και είναι νεα στο χομπυ, αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια.
Νομίζω με 1 δεν θα κάνει δουλειά. Χρειάζεσαι 2.
Όσο για την επιστροφή όπως θες. Καλή πρέπει να ειναι και δεν έχει και πολλη καταναλωση.

Sakisdraminos
05-02-14, 17:21
εμενα με ενδιαφερει να παρω ενα wave maker το θεμα ειναι πιο να παρω!!!!

Παναγιώτης Κ
06-02-14, 12:36
εμενα με ενδιαφερει να παρω ενα wave maker το θεμα ειναι πιο να παρω!!!!
Όποιο σου αρέσει;):D

Sakisdraminos
08-02-14, 12:02
απο οτι καταλαβα η μαχη με της αλγες ειναι πολι δυσκολη και συνεχης!!!

τωρα εβγαλα πανω στον ζωντανο βραχο αυτη την αλγη.

αλλα εβγαλα πρασινη και κατι σαν σταμπες καφε που αυτες πιστευω οτι ειναι φυσικες και θα βγαινουν συνεχια.

γιαυτη στον βραχο ειναι καλο να υπαρχει? τι αλγη ειναι και μηπος πρεπει να βαλω κατι αγλοφαγο να καθαριζει λιγο της αλγες?

Παναγιώτης Κ
08-02-14, 13:32
Σάκη, στην φωτό δεν φαίνεται καλά ώστε να προσδιορίσω τι είναι.
Η καλύτερη δουλειά γίνεται με οδοντόβουρτσα. Δοκίμασε το.

Απο αλγοφάγα μην βάλλεις ψάρια.
Απο ασπόνυλα μπορείς να βάλλεις ερημίτες ή κανα mithrax καβούρι. Αυτά τα 2 κάνουν δουλειά με τον βράχο και βασικά δεν ψοφάνε αν δεν έχουν τι να φάνε.

Sakisdraminos
08-02-14, 21:18
Σημερα εγινε μια μικρη αναβαθμιση σε φωτιστηκο και θερμανση.

μπηκε και η 4αρτι λαμπα και τωρα ειμαστε κομπλε..... ευχαριστω τον μαγαζατορα που φανικε επαγκελματιας με της πραξης του διοτι μου την εστηλε 3 φορα!!!

μπηκε ωμος και το κοντρολερ με εναν shego 300w για πιο σταθερη θερμοκρασια.

βγηκαν και κατι φωτογραφιες για διαγνωση της αλγης και λειτουργιας του σκιμμερ !!!!

Samian
08-02-14, 23:03
Αρχή είναι ακόμη...από άλγες θα δεις πολλές.....
Αντιφώσφορο και πείνασέ τες......

Παναγιώτης Κ
09-02-14, 00:10
Κάποιο είδος τριχοειδούς θα'ναι σάκη.
Κατα τ'άλλα καλά πας.

Sakisdraminos
01-03-14, 14:11
μετα απο μερικες μερες αδεια γιρισαμε στην βαση!!! τα ενυδρεια τα κοιτουσε ενας εκολαπτομενος reef keeper ο gemomar και τον ευχαριστω πολλι!!!:smt038:smt038:smt038:smt038

βεβαια επιδι μπηκε αυτοματη ταιστρα και εριχνε περισσοτερο τροφη δοκιμαστηκε μια πατεντα που εκανα με ενα φιλτρο prime 10 και δεν ειχε μεγαλη επιτυχία....

εμφανιστηκαν αλγες ή μαλλων γεμισαν. :(:(:(

ευτηχως προλαβα και εκανα παραγγελια φοσφορο απο αλουμηνιο για την καταπολεμηση της αλγης,μαζη με μειωση της τροφης.
στης μετρησης το po4 ηταν μηδενικο!

ειχα παρει στην αδεια και μια καινουργια οσμοση cardinal με DI αποιονισμου οπου δεν αντεξα και το δοκιμασα για ριακτορα το κανιστρο για την ριτηνη.

δουλευει πολι ωραια!

για την αντιμετοπιση μπηκαν μερικα σαλιγκαρια tectus,nassarius.
αλλα επιδι δεν μπορουσα να παρω μονο σαγκαρια και επιδι το καταστημα δεν ειχε ψαρια που ηθελα πηρα αν και αρκετα νορις ενα Synchiropus splendidus φυσικα εξοπλιστηκα και με ζωντανες αλλα και κατεψυγμενες τροφες!:smt043:smt043:smt043:smt043

σκεφοτομαι να κανω μια βολτα απο το λιμανi και να μαζεψω μερικες πεταλιδες να της βαλω για λιγο καιρο αμα αντεχουν να φανε αλγες!
εχει δοκιμασει κανεις ? τρωνε και κοραλινη απο το παραθυρο?

j.p.
01-03-14, 14:51
καλωριζικα σακη.
τα σαλιγγαράκια θα βοηθήσουν είναι απαραίτητα.
πήρες μανταρίνο τελικα δεν αντεξες.

Sakisdraminos
01-03-14, 15:09
καλωριζικα σακη.
τα σαλιγγαράκια θα βοηθήσουν είναι απαραίτητα.
πήρες μανταρίνο τελικα δεν αντεξες.

Ε δεν ειχε το ενα δεν ειχε το αλλο τι να κανω πηρα κατι που να μου αρεσει.!!!

Sakisdraminos
01-03-14, 17:00
το μικρο μου!:D:D:D:D:D:D:D

απο οτι μπορεσα να το παρακολουθησω εφαγε κιολας απο το πισω τζαμι!!

j.p.
01-03-14, 18:28
σε καλή κατάσταση φαίνεται το ψαράκι. πανέμορφος ο μπαγάσας να το χαίρεσαι.

billos95
01-03-14, 19:13
Κουκλί σκέτο!!!

Δεν είναι λίγο νωρίς για μανταρίνο όμως? :confused:

Sakisdraminos
01-03-14, 21:21
Κουκλί σκέτο!!!

Δεν είναι λίγο νωρίς για μανταρίνο όμως? :confused:

Βασσιλη ειναι πραγματικα κουκλι!!!

Βεβαια και ειναι νορις αλλα με νευρισασε που δεν ειχε τπτ αλλο απο αυτα που εχω στο μυαλο μου να βαλω και το πηρα!!!

βεβαια στο διαστημα που περνουσε γινοταν boostarισμα και απο βακτηριδια και απο ζωντανα copipods κ.α.

υπαρχουν αρτεμιες κατεψυγμενες και αυγα και 2 σακουλακια copipods ζωντανα γιανα πεφτουν για να ριχνω καπου καπου!.
σε καλή κατάσταση φαίνεται το ψαράκι. πανέμορφος ο μπαγάσας να το χαίρεσαι.

Γιαννη σ ευχαριατω!!! μακαρι να μπορεσω να τον κρατησω.

απο οταν το ειδα 1η φορα τον ηθελα!

Παναγιώτης Κ
01-03-14, 21:46
Να σου ζήσει ο μανταρίνος σάκη, αν και λίγο νωρίς τον έβαλες. Γερός να'ναι.

Για τις άλγες, τα σαλιγκάρια δεν θα κάνουν και πολλά. Βάλε αντιφώς να τραβήξει τα φωσφορικά. Είναι μηδενικά γιατί τα τραβάνε οι άλγες.

Δεν είχες chaeto στο σαμπ;

Sakisdraminos
01-03-14, 22:01
Να σου ζήσει ο μανταρίνος σάκη, αν και λίγο νωρίς τον έβαλες. Γερός να'ναι.

Για τις άλγες, τα σαλιγκάρια δεν θα κάνουν και πολλά. Βάλε αντιφώς να τραβήξει τα φωσφορικά. Είναι μηδενικά γιατί τα τραβάνε οι άλγες.

Δεν είχες chaeto στο σαμπ;

Ευχαριστω Παναγιωτη περιμενα να εισαι πιο :smt075
Τεσπα ξερω οτι και αν πεις το λες για καλο!

ειχα αλλα μαλλον δεν δουλευε καλα.
πιρα και αντιφος της seachem που ειναι απο αλουμινιο και το εβαλα σε μια πατεντα reactora και φενεται να δουλευει καλα.
αυριο και φωτο απο το ολο συστημα!

chaeto εχω και μεγαλωνει καλα εχει γινει πανω απο 1,5λτ σε ογκο και θα ανεβασω τα φωτα γιανα τον βοηθεισω να μεγαλωση και αλλο.

εκανα και κατι ακομα που δεν ξερω αμα θα πετιχει.
πηγα στο λιμανη και πηρα καμια δεκαρια πεταλιδες της ξεπληνα καλα με νερο απο το ενυδρειο και της εκανα προσαρμογη τωρα ειναι στα τζαμια.

βεβαια αμα αντεξουν και καταφερουν να καθαρισουν το χοας που επικρατει μετα θα τα ξαναελευθερωσω!

billos95
01-03-14, 22:02
Βασσιλη ειναι πραγματικα κουκλι!!!

Βεβαια και ειναι νορις αλλα με νευρισασε που δεν ειχε τπτ αλλο απο αυτα που εχω στο μυαλο μου να βαλω και το πηρα!!!

Εύχομαι να πάνε όλα καλά φίλε Σάκη να τον έχεις να τον καμαρώνεις!!! :D

Είναι απο τα ψάρια που θα μπουν σίγουρα και στο δικό μου reef ;)

Παναγιώτης Κ
01-03-14, 22:20
Ευχαριστω Παναγιωτη περιμενα να εισαι πιο :smt075
Τεσπα ξερω οτι και αν πεις το λες για καλο!

ειχα αλλα μαλλον δεν δουλευε καλα.
πιρα και αντιφος της seachem που ειναι απο αλουμινιο και το εβαλα σε μια πατεντα reactora και φενεται να δουλευει καλα.
αυριο και φωτο απο το ολο συστημα!

chaeto εχω και μεγαλωνει καλα εχει γινει πανω απο 1,5λτ σε ογκο και θα ανεβασω τα φωτα γιανα τον βοηθεισω να μεγαλωση και αλλο.

εκανα και κατι ακομα που δεν ξερω αμα θα πετιχει.
πηγα στο λιμανη και πηρα καμια δεκαρια πεταλιδες της ξεπληνα καλα με νερο απο το ενυδρειο και της εκανα προσαρμογη τωρα ειναι στα τζαμια.

βεβαια αμα αντεξουν και καταφερουν να καθαρισουν το χοας που επικρατει μετα θα τα ξαναελευθερωσω!
Tις πεταλίδες προσοχή, και παρακολούθα τις. Δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνουν. Πάντως, μην πειραματίζεσαι τόσο.;)

Sakisdraminos
01-03-14, 22:56
Tις πεταλίδες προσοχή, και παρακολούθα τις. Δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνουν. Πάντως, μην πειραματίζεσαι τόσο.;)

οκ πιστευω ειναι το τελευταιο πηραμα αυτο το να βαλω κατι απο μεσσογειο!!!
γιατα υπολοιπα πηραματα δεν μπορω να εγγυηθω τπτ!!!:D

προσεχως DIY ATS srubblue algea αμα το λεω καλα!
Αυτο στο πισω πανω μερος του ενυδρειου ειναι εκτος απο αλγη και κοραλινη ?

Παναγιώτης Κ
01-03-14, 22:56
οκ πιστευω ειναι το τελευταιο πηραμα αυτο το να βαλω κατι απο μεσσογειο!!!
γιατα υπολοιπα πηραματα δεν μπορω να εγγυηθω τπτ!!!:D

προσεχως DIY ATS srubblue algea αμα το λεω καλα!
Σε ησυχία δεν κάθεσαι!!!:smt032

Άστο να τρέξει λίγο καιρό, να στανιάρει, να βρει τις ισσοροπίες του και μετά το φτιάχνεις. Να μάθεις πρώτα κάποια βασικά πράγματα στην πράξη.

Sakisdraminos
01-03-14, 23:01
Σε ησυχία δεν κάθεσαι!!!:smt032

Άστο να τρέξει λίγο καιρό, να στανιάρει, να βρει τις ισσοροπίες του και μετά το φτιάχνεις. Να μάθεις πρώτα κάποια βασικά πράγματα στην πράξη.

αυτο εειναι το κακο που εχω δεν μπορω να επαναπαυτω!

Παναγιώτης Κ
01-03-14, 23:05
Δεν μπορώ να διακρίνω. Αν είναι ροζ, ναι.
Μην τρώγεσαι με την κοραλίνη. Θες δεν θες θα βγει.;)

Gemomar
01-03-14, 23:12
:o να δούμε τι άλλο θα δούμε ! :)

Sakisdraminos
02-03-14, 14:32
:o να δούμε τι άλλο θα δούμε ! :)

αντε δες κατι ακομα !!!

παιδες το συνεργιο καθαρισμου αρχισε δουλεια μιση ωρα μετα το ανοιγμα του φωτιστηκου!

λοιπον και η πανεντα πο σας ειπα την εχω κανει θεμα εδω:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=78360

Sakisdraminos
02-03-14, 14:41
αντε δες κατι ακομα !!!

παιδες το συνεργιο καθαρισμου αρχισε δουλεια μιση ωρα μετα το ανοιγμα του φωτιστηκου!

λοιπον και η πανεντα πο σας ειπα την εχω κανει θεμα εδω:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=78360

:):):):)

harris samos
02-03-14, 18:23
όταν σου πα βάλε 2 πεταλίδες να σου καθαρίζουν απο την αρχη πριν γινει χαλια μου έλεγες άλλα πάλι καλά που σε φώτισε ο θεουλης

Sakisdraminos
02-03-14, 18:45
όταν σου πα βάλε 2 πεταλίδες να σου καθαρίζουν απο την αρχη πριν γινει χαλια μου έλεγες άλλα πάλι καλά που σε φώτισε ο θεουλης

οι πεταλιδες ειναι για λιγο δεν θα μινουν!!!!
επισις για πεταλιδες αλλος μου το ειπε 1α και ειπα οτι δεν θελω κατι απο μεσσογιο!

αμα ειχα μεγαλυτερο ποσο για παραγγελια θα επερνα παραπανω σαλιγκαρια!

Sakisdraminos
02-03-14, 22:22
η πρωτη δοκιμη να κοψω και βαλω αλου μερικους Zoathus!!!

μετα απο μερικες ωρες αρχισαν να ανοιγουν.....
μαλλον επρεπε να τα βαλω πιο πυκνα!

Παναγιώτης Κ
03-03-14, 01:03
Δεν πειράζει σάκη, και έτσι που τα έβαλες, σε λίγο καιρό θα σμίξουν.

Samian
03-03-14, 22:11
Καλά είναι σε πυκνότητα.
Καλά βρε αθεόφοβε...μανδαρίνο ;;;
Πρόσεχέ το το ψαράκι σαν τα μάτια σου....είναι πανέμορφο. Να το χαίρεσαι πάντως.....:D:D
Για την άλγη τώρα που την είδα !!!!! Τρέχα κάργα αντιφώσφορο. Στη βδομάδα άντε μιάμιση, άλλαξε τον αλουμινίου !!!!
Ααααα και με μέτρο το φαγητό..έτσι !!!!

Sakisdraminos
03-03-14, 23:21
ευχαριστω πολι τεμετερον!!!!

ο μανδαρινος ηταν σκεψη του λεπτου και πιστευω οτι θα τον προσεχω καλυτερα απο τα ματια μου....:D:D:D
Ειναι καταπληκτικος!

εχει μπει ο φοσφορος και γιρανει ωραια ειδικα μολις μπηκε στην αντλια. πιστευω ειναι θεμα χρονου. θα τον αλλαξω καθε εβδομαδα και μολις φιγει τελιως θα βαλω ξανα σιδηρου αλλα στον ρεακτορα για δοκιμη αλλα και παλι θα υπαρχει ποσοτητα αλουμινιου στην καβαντζα!
Στο φιλτρο δεν δουλευε καλα και επιδι εριχνα πολι τροφη απο αυτοματη ταιστρα εγινε το σκηνικο!
τωρα εχει διατροφη!
για μια εβδομαδα δυο νηφαδες ανα μια μερα και απο εβδομα ξεκιναω λιγα λιγα και το ταισμα στα κοραλια! με το μετρο παντα!

γραγκ εβαλα αρκετα σημερα γιανα πυκνωσουν γρηγοροτερα και εκανα και μερικα φραγκ για κανενα φυλο!!!

Sakisdraminos
04-03-14, 22:25
μερικες φωτο ακομα!!!!

βρηκα και ενα μυδι εχθες πανω στους zaothus τι το κανω?

Παναγιώτης Κ
05-03-14, 00:27
μερικες φωτο ακομα!!!!

βρηκα και ενα μυδι εχθες πανω στους zaothus τι το κανω?
To αφήνεις.

Sakisdraminos
06-03-14, 17:55
Με χαρα και ευχαριστηση θελω να πω ευχαριστω σ ελους που με βοηθισαν για το στησιμο του ενυδρειου (εξοπλισμου και ζωντανων).:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041
Το ενυδρειο κλινει 3μηνες χορις καμια απολεια!
μερικες εξαρσης αλγης και αυτο πιστεω οτι ηταν στα πλαισια του στρωσιματος,:(:(

λοιπον σκεφτομαι το επομενο που να κανω στο ενυδρειο ειναι να βαλω ενα κοπαδι tvn 6 Chromis Viridis.

ειναι πολι επιθετικα με αλλα ψαρια? ειναι καλη ποσοτητα για τα λιτρα του ενυδρειου?

Παναγιώτης Κ
06-03-14, 21:33
Με χαρα και ευχαριστηση θελω να πω ευχαριστω σ ελους που με βοηθισαν για το στησιμο του ενυδρειου (εξοπλισμου και ζωντανων).:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041
Το ενυδρειο κλινει 3μηνες χορις καμια απολεια!
μερικες εξαρσης αλγης και αυτο πιστεω οτι ηταν στα πλαισια του στρωσιματος,:(:(

λοιπον σκεφτομαι το επομενο που να κανω στο ενυδρειο ειναι να βαλω ενα κοπαδι tvn 6 Chromis Viridis.

ειναι πολι επιθετικα με αλλα ψαρια? ειναι καλη ποσοτητα για τα λιτρα του ενυδρειου?
Καλησπέρα Σάκη.
Θα σου έλεγα να το αφήσεις προς το παρών με τα χρομις. Είναι μεν εύκολα, αλλά είναι και λίγο παράξενα ειδικά στα νεοστημένα ενυδρεία. Άστο για μετά το 6μηνο καλύτερα.

Samian
06-03-14, 22:51
Θα σου έλεγα να το αφήσεις προς το παρών με τα χρομις. Είναι μεν εύκολα, αλλά είναι και λίγο παράξενα ειδικά στα νεοστημένα ενυδρεία. Άστο για μετά το 6μηνο καλύτερα.

Πέστα και εσύ, γιατί εμένα δεν με ακούει ......:smt014:smt075

κ.ω.σ.τ.α.ς.
07-03-14, 04:17
Να το χαιρεσαι Σακη.Υπομονη.

Sakisdraminos
08-03-14, 19:11
Να το χαιρεσαι Σακη.Υπομονη.

Ευχαριστω πολι Κωστα να κανονισουμε την επομενη φορα που θα ανεβω στην πρεβεζα να μαζευτουμε να παμε για καφεδακι!

Sakisdraminos
08-03-14, 19:19
μετα απο 7μερες που δουλευω το κανιστρο με το αντιφοσφορο της seachem το ενυδρειο εχει καθαρισει σχεδον τελιος.....

λεω σε 3 μερες που θα τελιωση και να δοκιμασω τον αντιφοσφορο απο σιδηρο στο κανιστρο και να κρατησω το 1/3 απο το αντι φοσφορο της seachem καβαντζα για καμια δυσκολη στιγμη ...

Gemomar
08-03-14, 20:08
πανέμορφο ! .. να το χαιρόμαστε .... πότε παίρνεις ! άδεια ! ??? λολ λολ λολ :o

ο reefkeeper της γειτονείας σας ! :D
:smt074

Sakisdraminos
08-03-14, 20:13
πανέμορφο ! .. να το χαιρόμαστε .... πότε παίρνεις ! άδεια ! ??? λολ λολ λολ :o

ο reefkeeper της γειτονείας σας ! :D
:smt074

εισαι φοβερος ειδικα για πρωτη φορα!!!
την επομενη δεν θα εχεις τετοια θεματα!
ασε που θα ερχεσαι μονο για βολτα!
πιστευω να εχω παρει δοσομετρηκη!!!

j.p.
09-03-14, 00:24
μια χαρα έγινε σακη καθάρισε και είναι πολύ ομορφο.
να εχεις στο μυαλό σου οτι κάποια κοράλλια επεκτείνονται σε όσο βραχο τους δώσεις.
και τα zoanthus και ειδικα το green star.

Sakisdraminos
09-03-14, 07:55
μια χαρα έγινε σακη καθάρισε και είναι πολύ ομορφο.
να εχεις στο μυαλό σου οτι κάποια κοράλλια επεκτείνονται σε όσο βραχο τους δώσεις.
και τα zoanthus και ειδικα το green star.

ναι το καταλαβα γιαυτο και εχω ασφησει πολλα φραγκ χορις να τα κολησω σε βραχω!

mono zoantus κολησα και απο τον βραχο που πηρα δεν κολησα ουτε τα μισα τα αλλα μαλλον καμια τραμπα θα τα κανω!

τo green star ειναι πανω σε φραγκ δεν το κολησα ακομα γιατι θα αλλαξει λιγο το aquascape του βραχου ,κυριος το πανω μερος!

Παναγιώτης Κ
09-03-14, 14:00
Ωραίο σάκη, καθάρισε αρκετά.
Αρχίζουν και δείχνουν σιγά σιγά τα φραγκς.

Όσο για τα star polyps, το ότι δεν τα κόλλησες δεν σημαίνει ότι δεν θα κολλησουν. Άστα 15 μέρες στο ίδιο σημείο και θα θες νιστέρι να τα βγάλεις.

Sakisdraminos
09-03-14, 21:15
Λες ε!

Παναγιώτης Κ
10-03-14, 12:52
Λες ε!
;)

Τι, μπρίκια κολλάμε;:D

Sakisdraminos
10-03-14, 19:22
και μερικες μετρησης της ωρας!!!
αλλατοτητα 1025
Kh 10.1
Ca 420
Mg 1260
ph 8.2
no3 10

το μαγνησιο μου ειναι λιγο χαμηλα,μεχρι ποσο μπορω να το ανεβασω?

Παναγιώτης Κ
11-03-14, 00:21
και μερικες μετρησης της ωρας!!!
αλλατοτητα 1025
Kh 10.1
Ca 420
Mg 1260
ph 8.2
no3 10

το μαγνησιο μου ειναι λιγο χαμηλα,μεχρι ποσο μπορω να το ανεβασω?
Mέχρι 1400 είναι οκ, αλλά όπου το πάς να μείνει εκεί χωρίς διακυμάνσεις. Όχι πχ 1260 τώρα, αύριο 1400, και σε 5 μέρες 1300.

Sakisdraminos
11-03-14, 06:01
Mέχρι 1400 είναι οκ, αλλά όπου το πάς να μείνει εκεί χωρίς διακυμάνσεις. Όχι πχ 1260 τώρα, αύριο 1400, και σε 5 μέρες 1300.

τα εχουμε πει αυτα!!! μαλλον για 1350 με βλεπω!

Sakisdraminos
15-03-14, 19:27
Σκεφτομαι να κανω καποιες αλλαγες στον βραχο! Επιδι ειχαν μπει λιγο προχειρα.

Αυτο που σκεφτομαι ειναι να μην πηραξω της πετρες που βρησκουν στον αραγονητη(βαση) απλα να αλλαξω της απο πανω και να συμπληρωσω απο το sub.
Ακουω προτασης!
Για φωτο απο προηγουμενα σχολια μου!

Παναγιώτης Κ
16-03-14, 13:22
Όπως θες. Κάντο όπως θες σάκη, αρκεί να σου αρέσει.

Sakisdraminos
17-03-14, 18:47
και μιας που ειχαμε νεες αφηξεις μπορω να σας βαλω ενα βιντεακι.
το νεο στισιμο δεν μου αρεσε αλλα σιγουρα ο μανταρινος το χαίρετε πολι....

eDk8G7B-a8w&feature=youtu.be

Παναγιώτης Κ
18-03-14, 00:30
Σάκη δεν φαίνεται κάτι.

Γιώργος Κ
18-03-14, 07:00
Το διόρθωσα ... :D:D

** Σάκη κανε αντιγραφή - επικόλληση ότι έχει μετά το "=" στη γραμμή διεύθυνσης του youtube ώστε να το βγάζει σωστά ενσωματωμένο!! ;)

Sakisdraminos
18-03-14, 08:46
Το διόρθωσα ... :D:D

** Σάκη κανε αντιγραφή - επικόλληση ότι έχει μετά το "=" στη γραμμή διεύθυνσης του youtube ώστε να το βγάζει σωστά ενσωματωμένο!! ;)

Ευχαριστω πολυ Γιωργο!
Ελπιζω το καλοκαιρι να σε δουμε Σαμο. :-D

Παναγιώτης Κ
18-03-14, 13:47
Ωραία Σάκη!
Σε λίγο καιρό που θα ωριμάζει και τα κοράλια θα μεγαλώνουν θα γίνεται και καλύτερο.

Το αποτέλεσμα βγαίνει τόσο μπλέ ή έτσι φαίνεται στο φακό;

Sakisdraminos
18-03-14, 15:20
Ωραία Σάκη!
Σε λίγο καιρό που θα ωριμάζει και τα κοράλια θα μεγαλώνουν θα γίνεται και καλύτερο.

Το αποτέλεσμα βγαίνει τόσο μπλέ ή έτσι φαίνεται στο φακό;

Οχι!
Η αληθεια ειναι οτι ακομα δεν εχω βρει της σωστες ριθμησεις της καμερας!
Προσπαθω αλλα δεν τα καταφερνω.:@

Samian
18-03-14, 20:18
Με γειά τις αφίξεις !!!!
Αν και δεν κατάλαβα τι άλλαξες στο βράχο, πάντως βλέπω ότι πας καλά.
Άντε να πιούμε και μαζί κάνα καφέ να το θαυμάσω από κοντά........

Sakisdraminos
18-03-14, 21:00
Μ εγειά τις αφίξεις !!!!
Αν και δεν κατάλαβα τι άλλαξες στο βράχο, πάντως βλέπω ότι πας καλά.
Άντε να πιούμε και μαζί κάνα καφέ να το θαυμάσω από κοντά........

Εκανα αλλαγες στο πανω μερος! Αν και χορις επιτυχια!
Παντος για το καφεδακι οποτε θελεις ειδικα τωρα που πηρα τον καναπες θα ειμαστε και ανετοι!;-)

j.p.
18-03-14, 23:31
πολύ ομορφο γίνεται σακη.
και τα νεα κοράλλια πολύ ομορφα.

Sakisdraminos
18-03-14, 23:47
πολύ ομορφο γίνεται σακη.
και τα νεα κοράλλια πολύ ομορφα.

Φυλος οντος ειναι σε καλη κατασταση.
Παντος σαν τιγρη πανω απο τα e-shop περιμενω να δω καμια εισαγωγη γιανα προλαβω να αρπαξω 2-3κοραλια να το γεμηζω σιγα σιγα το reef.;-);-)

Bill-Samos
19-03-14, 00:17
roarrrrrrr

Sakisdraminos
19-03-14, 01:16
Μπαλιακο κοροιδευεις?

Sakisdraminos
24-03-14, 20:24
μερικες φωτο απο κινητο δεν ειναι τοσο μπλε!

j.p.
24-03-14, 20:47
σκόρδα σακη τα κοραλλάκια είναι τουμπανο.
πολύ ομορφο και καθαρό.

Sakisdraminos
24-03-14, 20:53
σκόρδα σακη τα κοραλλάκια είναι τουμπανο.
πολύ ομορφο και καθαρό.

προχοραει γιαννη δοξα τον θεο!!!1

μεχρι τελος τοθ μηνα θα εχει ερθει το καινουργιο ενυδρειο η βαση,αναπληρωση μια δομομετρηκη με 3αρα ή 6αρα και μαλλον και μερικα συμπραγκαλα ακομα!
λιγα κοραλακια και κανα δυο ψαρια και μετα καλο καλοκαιρι

Sakisdraminos
27-03-14, 10:03
Μετα απο λιγο καιρο στα Reef και χορις να εχω πανει τουμπανο θα αναγκαστω να κανω καποιες αλλαγες στο ολο συστημα.
πεσανε λεφτα απο το πουθενα και θελω να το κανω πιο καλο και πιο εμφανίσιμο.

Λοιπον σκεφτομαι να παρω την foul εκδοση της δομομετρικης 6απλι
http://www.reefshops.com/en-trackback.html

Και το κυριοτερο καινουργιο ενυδρειο με βαση.
Γιανα μπορεσω να εχει ντουλαπι και να τα κρυβω εκει ολα!
Επιδι εχω σαμπ ειδι και δεν θελω να κανω ακομα αλλο θα αναγκαστω να παω σε ενυδρειο μεγαλυτερο σε βαρδος απο 60εκ.
Και εδω ειναι η το προβλημα το μηκος θα ειναι 95 το υψος 50 και δεν μπορω να κατασταλαξω στο βάρδος.:confused::confused::confused:

Τωρα ειναι 45 και σκεφτομαι οτι πρεπει να το κανω 65 ή 70εκ!
Τι λετε?

Παναγιώτης Κ
27-03-14, 10:25
Όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο.

Sakisdraminos
27-03-14, 10:27
340λιτρα μπορω να βαλω μια Jebao mp40 ή ειναι υπερβολη?

Παναγιώτης Κ
27-03-14, 10:28
340λιτρα μπορω να βαλω μια Jebao mp40 ή ειναι υπερβολη?
Μπορείς. Όχι στο τέρμα όμως.;) Τη ρυθμίζεις εκεί που θες.

Sakisdraminos
27-03-14, 10:32
Μπορείς. Όχι στο τέρμα όμως.;) Τη ρυθμίζεις εκεί που θες.

Νομιζω οτι δεν ειναι ετσι ακριβως εχει 3 σκαλες!

Παναγιώτης Κ
27-03-14, 10:42
Νομιζω οτι δεν ειναι ετσι ακριβως εχει 3 σκαλες!
Ναι, αυτό εννοώ;)

Sakisdraminos
28-03-14, 17:02
Τελικα εχθες αγορασα δοσομετρηκη! Τωρα περιμενω να την παρω στα χερια μου!
Το επομενη αναβαθμηση σκεφτομαι να την κανω στους κυκλοφοριτες!
Λεω να παρω 2Jebao wp25 με το διπλο κοντρολερ. Τι λετε?

Παναγιώτης Κ
28-03-14, 17:24
Τελικα εχθες αγορασα δοσομετρηκη! Τωρα περιμενω να την παρω στα χερια μου!
Το επομενη αναβαθμηση σκεφτομαι να την κανω στους κυκλοφοριτες!
Λεω να παρω 2Jebao wp25 με το διπλο κοντρολερ. Τι λετε?
Kαλή κίνηση.

Bill-Samos
28-03-14, 18:20
Παει το κοινωνικο μερισμα ,το φαγανε οι Κινεζοι...

billos95
28-03-14, 19:11
Ωραίος Σάκη :smt041

Βάλε και μια φώτο με τον guest star του ενυδρείου!!! :D

Sakisdraminos
28-03-14, 19:24
Kαλή κίνηση.

Πιστευω οτι ετσι θα μιρασω την ροη που θα εβγαζε η wp40 και θα εχει και καλυτερη ροη με μηδενικα νεκρα σημεια!
Παει το κοινωνικο μερισμα ,το φαγανε οι Κινεζοι...

Εσυ οπος παντα με την καλη κουβεντα!
Καλυτερα στους κινεζους παρα στους γερμανους!
Ωραίος Σάκη :smt041

Βάλε και μια φώτο με τον guest star του ενυδρείου!!! :D

Σε ευχαριστω! Αλλα δεν το επιασα αυτο που ειπες!

billos95
28-03-14, 19:38
Βάλε τον μανδαρίνο φώτο βρε :smt110

Sakisdraminos
28-03-14, 19:55
Κοιτα ωραιος αλλα δεν ειναι και το πιο συμπαθιτικος μου!
Θα σου βαλω ομως φωτο την ωρα που βοσκαει αρτεμιες.

Sakisdraminos
30-03-14, 21:13
εχω γεμισεις μαστιγια στο ενυδρειο μου!
κατι ασπρα σαν μαστιγια που ανοιγοκκλινουν τι ειναι?

billos95
30-03-14, 21:53
Aptaisia? :smt120

Έτσι είναι?

http://www.bolemedia.es/fartet/imagenes/Aiptasia.JPG

Παναγιώτης Κ
30-03-14, 22:33
εχω γεμισεις μαστιγια στο ενυδρειο μου!
κατι ασπρα σαν μαστιγια που ανοιγοκκλινουν τι ειναι?
Που τη μέρα είναι κλειστά και τη νύχτα κάνουν πάρτι;
Αν ναι, δεν είναι τίποτα. Δεν θυμάμαι όμως να σου πω όνομα ακριβώς τι είναι.
Βάλε πάντως μια φωτό.

Sakisdraminos
02-04-14, 18:16
Aptaisia? :smt120

Έτσι είναι?

http://www.bolemedia.es/fartet/imagenes/Aiptasia.JPG

οχι φιλος κατι απρα ειναι σαν κλοστες !
Που τη μέρα είναι κλειστά και τη νύχτα κάνουν πάρτι;
Αν ναι, δεν είναι τίποτα. Δεν θυμάμαι όμως να σου πω όνομα ακριβώς τι είναι.
Βάλε πάντως μια φωτό.

φωτο δεν μπορω να βαλω αλλα αυτο που σου λεω ειναι ολη μερα ανοιχτο και ειναι σαν να θελει να αρπαξει κατι!
ενα λινκ μου ειχες στηλει παλιοτερα μηπος μπορει να το ξανα στηλεις παλι?

Sakisdraminos
02-04-14, 18:25
Η αλγη (chaeto) που εχω ηταν σαν πουρακι πριν απο 2.5μηνες της τελευταιες μερες που του εδωσα 18w φωτισμο πηρε τα πανω του ειναι πανω απο 5λτ σε ογκο.

ευχαριστω το J.P. των πρεβεζιανο γιατο δωρακι!
Γιαννη μπορω να σου στηλω αμα χρειαστεις :D:D:D:D:D
φυσικα μαζι με καποιο φραγκ!

Παναγιώτης Κ
03-04-14, 12:34
οχι φιλος κατι απρα ειναι σαν κλοστες !

φωτο δεν μπορω να βαλω αλλα αυτο που σου λεω ειναι ολη μερα ανοιχτο και ειναι σαν να θελει να αρπαξει κατι!
ενα λινκ μου ειχες στηλει παλιοτερα μηπος μπορει να το ξανα στηλεις παλι?
http://www.lionfishlair.com/hitchhiker/hitchhikerswf.shtml

Sakisdraminos
03-04-14, 21:49
Με χαρα μπορω να σας πω οτι θα περιμενω να ερθουν μερικα πραγματακια για το ρεεφ μου!
Μερικα απο αυτα ειναι μαυρος αραγονιτης,3πλη δοσομετρηκη, δευτερο κοντρολερ θερμοκρασιας για την κατασκευη λεντ φωτιστηκου μερικα ζουμακια οπως Phytoplakon kai mysis της NYOS.

επισις βρησκονται υπο κατασκευη η βαση και καινουργιο ενυδρειο(95*65*50).

Παναγιώτης Κ
04-04-14, 16:14
Με το καλό το νέο.

Sakisdraminos
04-04-14, 19:33
Μετα απο 15 μερες χορις αλλαγη να νιτρικα δεν περνανε τα 5-10!!!
επισις σκεφτομαι μιας που δεν εχω νιτρικα να μην κανω αλλαγη νερου.

λετε να υπαρξει καπου προβλημα?:confused:
ριχνω αρκετα συμπληρωματα

Παναγιώτης Κ
05-04-14, 13:09
Μετα απο 15 μερες χορις αλλαγη να νιτρικα δεν περνανε τα 5-10!!!
επισις σκεφτομαι μιας που δεν εχω νιτρικα να μην κανω αλλαγη νερου.

λετε να υπαρξει καπου προβλημα?:confused:
ριχνω αρκετα συμπληρωματα
To Κάθε ενυδρείο είναι διαφορετικό, και τις ρουτ'ινες μόνο εσύ μπορείς να τις βρεις ανάλογα με το τι πιστεύεις ότι χρειάζεται.;)
Ο κάθε ένας θα σου πει κάτι διαφορετικό.

Sakisdraminos
05-04-14, 13:47
Αυτη η τραχιφιλια ειναι υγειες ? την πηρα σημερα ?
αυτες οι τριπες τι ειναι?

Sakisdraminos
05-04-14, 13:57
foto

Παναγιώτης Κ
05-04-14, 18:05
Φαίνεται εντάξει.
Οι τρύπες φαίνονται στον ιστό της. Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι.
Ίσως κατα τη μεταφορά.

Sakisdraminos
08-04-14, 11:43
αν και σας χρωσταω φοτο απο τα καινουργια κοραλια θα σας βαλω φωτο απο το καινουργιο μου εργαλιο!
Σημερα την παρελαβα και πρεπει να ειναι κομπλε βεβαια επιδι ασχολουμε 1η φορα θα χρειαστω εναν για βοηθεια!

j.p.
08-04-14, 12:19
καλορίζικο σακη.
βαλε και φωτο από κοράλλια να χαζέψουμε.

Sakisdraminos
08-04-14, 12:28
Εχω κλισει φωτογραφηση σε λιγες μερες! :D:D:D:D:D:D:D

Εχω ενα καλο φωτογραφο και μου το υποσχεθηκε!
Απλα εχει κατι δουλειες.
Ασε περιμενω να ερθει και ειμαι σε αναμενα καρβουρνα γιανα μην παθουνε τπτ.-+9-+9-+9-+9

Sakisdraminos
11-04-14, 22:15
Ουτε ο θεος δεν θελει να βαλω μαυρο αραγονητη!!!

μετα απο πολυ προσπαθεια βρηκα δυο σακια και την ωρα που θα τα πηγαιναν στο καραβι τρακαρανε το υπαλληλο και βρησκετε στο νοσοκομιο!! ευτιχος ειναι καλα το παλικαρι!

Sakisdraminos
13-04-14, 18:01
Υπαρχει περιπτοση να κανουν αναπαραγωγη?

Sakisdraminos
15-04-14, 15:23
Μετα απο 20 ευρω σε κλισης καταφερα να βρω τον αραγονιτη που εψαχνα!
σε μερικες μερες θα τελιωσω με το καινουργιο επιπλο και θα καμια 15μερες ειναι ετοιμο και το ενυδρειο!

Sakisdraminos
15-04-14, 21:34
Μερικες φωτο απο τα τελευταια κοραλια που πηρα!!!

Και μια απο το βραχακι που περιμενω να δεσει με zoanthus!

Παναγιώτης Κ
16-04-14, 09:45
Ωραία κομμάτια σάκη!

Sakisdraminos
17-04-14, 20:31
Μετα απο 8 μερες που εβαλα την δοσομετρηκη αντλια εχω μια περιεργη πτωση στης παραμετρους μου.:confused::confused::confused::confused:

απο της 9-17 δουλευε η δοσομετρηκη και εριχνε μεσα συμπληρωματα μαγνησιου ασβεστιο και Κh
επισις απο της 4μεχρι περιπου της 10 ειχα και ενα προβλημα με αλγες αλλα χορις μετρησημα φωσφορικα!
4/4/14

1024sg kh9.5 ca 450 mg1450 no3>10 po4 0 ph8.1

9/4/214 χορις να ριξω ουτε μια σταγωνα απο συμπληρωματα

Sg 1025 mg1370 Kh 9.4 CA 430 No3 05

17/4/2014

Kh 8.4 Ph 8.1 ca 300 Mg 1460

τι μπορει να παιζει να ανεβασω της δωσεις του Kh και Mg?

panos70
17-04-14, 21:13
Σακη το εκανες πανεμορφο να το χαιρεσαι ,και για εμενα ειναι ενα παλιο ονειρο που δεν πραγματοποιησα ποτε

kostas82
18-04-14, 02:00
Πανεμορφα τα κοραλλακια Σακη , για την δοσομετρικη θα χρειαστει
υπομονη και ρουτινα στις μετρισεις. Ξεκινα να ρυθμησεις το ασβεστιο..ριξε μια ποσοτητα δυαλυμματος να φτασει κοντα στο 380 με 420 και την επομενη αν καποια αποτις τιμες πεσει αναλογος ανεβαζεις την ποσοτητα που προσθετει η αντλια. Ακομα ανεβασε την αλατοτητα κανα 1-2 μοναδες να εισαι κομπλε

Sakisdraminos
18-04-14, 08:10
Πανεμορφα τα κοραλλακια Σακη , για την δοσομετρικη θα χρειαστει
υπομονη και ρουτινα στις μετρισεις. Ξεκινα να ρυθμησεις το ασβεστιο..ριξε μια ποσοτητα δυαλυμματος να φτασει κοντα στο 380 με 420 και την επομενη αν καποια αποτις τιμες πεσει αναλογος ανεβαζεις την ποσοτητα που προσθετει η αντλια. Ακομα ανεβασε την αλατοτητα κανα 1-2 μοναδες να εισαι κομπλε

Ευχαριστω πολυ Κωστα!
τι θεμα με την δοσομετρηκη δεν με τρελενει ως το πος θα την ρυθμησω το θεμα ειναι οτι εβαλα οταν την ρυθμηζα στο περιοπου παντα της ποσοτητες που πιστευα οτι θα τραβούσε.
ριχνω 6μλ mg 5ml kh 3ml ca καθε μερα δεν ειναι αρκετα αυτα ?

παιζει να εκανε καμια αντιδρασει το ενυδρειο επιδι ειχε ψηλες παραμετρους?

kostas82
18-04-14, 11:17
Δεν νομιζω τωρα στην αρχη να εχεις θεμα , ανεβασε το ασβεστιο χερατα να φτασει εκει που πρεπει μετρα μετα απο κανα δυο ωρες να δεις οτι εφτασε και ανεβασε 2μλ την ημερα την ποσοτητα που ριχνει η αντλια στο ασβεστιο μονο τα αλλα μην τα πειραξεις. Σιγα σιγα θα αρχισουν να ανεβαινουν οι καταναλωσεις , σε καποια φαση πρεπει να εριχνα σχεδον μισο λιτρο kh την ημερα για να καταλαβεις ,εσυ πρεπει να μετρας και να αλλαζεις ενα 20%νερο την εβδομαδα με λιγο λιγοτερη αλατοτητα απο αυτην που εχεις στο ενυδρειο λογο οτι τα διαλυματα ανεβαζουν σιγα σιγα την αλατοτητα,

Sakisdraminos
18-04-14, 11:24
Δεν νομιζω τωρα στην αρχη να εχεις θεμα , ανεβασε το ασβεστιο χερατα να φτασει εκει που πρεπει μετρα μετα απο κανα δυο ωρες να δεις οτι εφτασε και ανεβασε 2μλ την ημερα την ποσοτητα που ριχνει η αντλια στο ασβεστιο μονο τα αλλα μην τα πειραξεις. Σιγα σιγα θα αρχισουν να ανεβαινουν οι καταναλωσεις , σε καποια φαση πρεπει να εριχνα σχεδον μισο λιτρο kh την ημερα για να καταλαβεις ,εσυ πρεπει να μετρας και να αλλαζεις ενα 20%νερο την εβδομαδα με λιγο λιγοτερη αλατοτητα απο αυτην που εχεις στο ενυδρειο λογο οτι τα διαλυματα ανεβαζουν σιγα σιγα την αλατοτητα,

απο εχθες ανεβασα την αντλια σε διπλασια ποσοτητα απο 3 στα 6 μλ αλλαγες εχω να κανω 25μερες αλλα δεν εχω νιτρικα και ριχνω και reef plus +phutoplakton kai zooplakton.

το θεμα ειναι οτι απο μετρησης που κανω στο νερο που βαζω απο θαλασσα εχει χαμηλω ph kh mg μετα απο την αρεοση που κανω και γιαυτο εχω σταματησει λιγο της αλλαγες!

Παναγιώτης Κ
18-04-14, 11:44
Σάκη είναι φυσιολογικο το ενυδρείο σου όσο περνάει ο καιρός να έχεις περισσότερη κατανάλωση στα στοιχεία σου. Μην ξεχνάς ότι και τα lps τραβάνε κάποια σημαντική ποσότητα απο τα στοιχεία.

Sakisdraminos
20-04-14, 16:04
και μιας που κοντευουνοι μερες να ξεκινισει η αλλαγη σε μεγαλυτερο ενυδρειο πως ειναι ο σωστος τροπος?

απο το παλιο θα παρω το φιλτρο με ολα τα παρελκομενα και των βραχο που εχω στο ενυδρειο,αραγονιτη θα βαλω τον καινουργιο.

πρεπει να βαλω το νεο αραγονιτη στο sub να πιασει βιολογια?

ολα πρεπει να γινουν σε μια μερα η σιγα σιγα.

νερο πρεπει να βαλω 100καινουργιο,απλα να εχω ιδιες παραμετρους?
βοηθεια μην χασουμε τα κοραλια!!!

Παναγιώτης Κ
20-04-14, 22:51
Eγώ θα σου πρότεινα το εξής εύκολο, πρακτικό και αργό σύστημα.

1) Βάζεις τον νέο αραγωνίτη στο νέο ενυδρείο αφού τον έχεις πλύνει-καθαρίσει.
2) βάζεις νερό θαλασσινό κανονικά όσο θές και το αφήνεις 2,3 μέρες να ξεθολώσει. Δεν το γεμίζεις τέρμα.
3) Βάζεις μια ποσότητα του βράχου σου να ξεκινησει να δπυλεύει το σύστημα.
4) Αφού το αφήσεις λίγες μέρες να τρέξει, θα βάλλεις και τον υπόλοιπο βράχο φτιάχνοντας το aquascape. Τα κοράλια και ψάρια μένουν στο παλιό μέχρι να τελείωσεις. Όταν τελειώσεις τα μετακομίζεις και αυτά.

Να ξέρεις ότι μπορεί να υπάρξουν απώλειες, λίγες βεβαια ή μηδαμινές. "Ίσως" να υπάρξουν. Ίσως και όχι. Αυτό θα πρέπει να το γνωρίζεις. Πιο πολύ σε ψάρια, και ειδικά στον μανταρίνο σου.

Sakisdraminos
21-04-14, 18:19
Eγώ θα σου πρότεινα το εξής εύκολο, πρακτικό και αργό σύστημα.

1) Βάζεις τον νέο αραγωνίτη στο νέο ενυδρείο αφού τον έχεις πλύνει-καθαρίσει.
2) βάζεις νερό θαλασσινό κανονικά όσο θές και το αφήνεις 2,3 μέρες να ξεθολώσει. Δεν το γεμίζεις τέρμα.
3) Βάζεις μια ποσότητα του βράχου σου να ξεκινησει να δπυλεύει το σύστημα.
4) Αφού το αφήσεις λίγες μέρες να τρέξει, θα βάλλεις και τον υπόλοιπο βράχο φτιάχνοντας το aquascape. Τα κοράλια και ψάρια μένουν στο παλιό μέχρι να τελείωσεις. Όταν τελειώσεις τα μετακομίζεις και αυτά.

Να ξέρεις ότι μπορεί να υπάρξουν απώλειες, λίγες βεβαια ή μηδαμινές. "Ίσως" να υπάρξουν. Ίσως και όχι. Αυτό θα πρέπει να το γνωρίζεις. Πιο πολύ σε ψάρια, και ειδικά στον μανταρίνο σου.

1. σημερα επλυνα τον αραγονητη και καταλαβα ειναι πολυ λεπτος σε μεγαλο ποσοστο και οτι δενν μπορω να τον βαλω στο σαμπ. οποτε θα υπαρξει αλλαγη σχεδιο. προς το παρων ειναι σε νερο α/ο να ξεβρασει οτι μπορει να εχει.
σκεφτομαι να παρω λιγες αμπουλες prodibio βακτηριδια και εχω παρει και αντι-φως της seachem αλουμινιου για να τρεξω της 1ες μερες.
τωρα για την αλλαγη το σκεφτομαι ακομα δεν εχω κατασταλαξη.:confused::confused::confused::confuse d:

Παναγιώτης Κ
22-04-14, 14:05
Όπως θεωρείς καλύτερο.:smt023

Sakisdraminos
29-04-14, 20:42
τι λεει παμε καλα?

Sakisdraminos
03-05-14, 21:31
Σημερα προχορησα με την βαση του ενυδρειο εκανα σχεδον ολο το κολημα του κιλοδοκου και αυριο μαλλον θα βαλω φωτογραφιες.

το προβλημα μου ειναι μεχρι να κανω την βαση πρεπει να εχω κατασκευασει και ats γιατι δεν μπορω να απαλλαχτώ απο της αλγες....:confused::confused::confused:
Τουλάχιστον οσο θελω εγω.:D

για το ats σκεφτομαι να χρεισιμοποιοισω επιφανεια για την αλγη 55εκ μηκος και 40εκ πλατος ειναι καλες οι διαστασεις για 460λιτρα μικτα?

τι φως να διαλεξω?

madfdg
04-05-14, 08:17
Σάκη μην ψαχτείς με πολύπλοκες λύσεις για το φωτισμό, ξεκίνα με μια λάμπα cfl (οικονομίας e27) στα 2700k με ένα καλό ανακλαστήρα και θα είσαι μια χαρά ;) Οι διαστάσεις που αναφέρεις είναι μια χαρά για τα λίτρα σου! Σκέφτεσαι το ats να το κάνεις οριζόντιο ή κάθετο?

Sakisdraminos
04-05-14, 09:29
Σάκη μην ψαχτείς με πολύπλοκες λύσεις για το φωτισμό, ξεκίνα με μια λάμπα cfl (οικονομίας e27) στα 2700k με ένα καλό ανακλαστήρα και θα είσαι μια χαρά ;) Οι διαστάσεις που αναφέρεις είναι μια χαρά για τα λίτρα σου! Σκέφτεσαι το ats να το κάνεις οριζόντιο ή κάθετο?

καθετο γιανα στραγγίζει στο σαμπ. εχει διαφορα αμα ειναι οριζοντιο ή καθετο?

madfdg
04-05-14, 09:50
Ναι έχει, στο κάθετο μπορείς να εκμεταλλευτείς και τις 2 πλευρές της σίτας που θα βάλεις (θέλει φωτισμό και στις 2 πλευρές) ενώ στο οριζόντιο αναγκαστικά μόνο την μια πλευρά!

Αν κατέχεις το αγγλικό δες εδώ για μερικές ιδέες http://algaescrubber.net/forums/showthread.php?28-Hundreds-of-Waterfall-Scrubber-Designs
και αν έχεις χρόνο διάβασε ολόκληρο το site σχετικά με ats ;-)

Sakisdraminos
04-05-14, 09:58
Ναι έχει, στο κάθετο μπορείς να εκμεταλλευτείς και τις 2 πλευρές της σίτας που θα βάλεις (θέλει φωτισμό και στις 2 πλευρές) ενώ στο οριζόντιο αναγκαστικά μόνο την μια πλευρά!

Αν κατέχεις το αγγλικό δες εδώ για μερικές ιδέες http://algaescrubber.net/forums/showthread.php?28-Hundreds-of-Waterfall-Scrubber-Designs
και αν έχεις χρόνο διάβασε ολόκληρο το site σχετικά με ats ;-)

αν και δεν το καυεχω πολυ θα το κοιταξω ξερεις ποια ειναι η συναρτηση για το ποσο θα πρεπει να εχω επιφανια?

madfdg
04-05-14, 11:26
Κάποιο συγκεκριμένο τύπο δεν έχω βρεί πουθενά, ο ιδιοκτήτης του forum που σου έβαλα παραπάνω συστήνει ats 25Χ25 διπλής όψης για ενυδρείο περίπου 400 λίτρων.Πάντα όμως θα πρέπει να έχεις κατά νου ότι το μέγεθος της οθόνη εξαρτάται πάρα πολύ από το πόσο θες να ταΐζεις πχ αν ταΐζεις 1 κύβο κατεψυγμένο η οθόνη πρέπει να είναι περίπου 8Χ10 εκ, 2 κύβους να είναι 15Χ10 και πάει λέγοντας. Όλα αυτά αν βασιστούμε στις παραδοχές του Santamonica (ιδιοκτήτης του forum και ευρέως αποδεκτός από την Αμερικάνικη κοινότητα)!

Sakisdraminos
04-05-14, 15:02
Χρειαζεται συγκεκριμενο πλεγμα ?

Sakisdraminos
08-05-14, 17:41
η βαση κολλήθηκε και ειναι ετοιμη για βάψιμο μετα απο δυο χερια ασταρι!!!:D:D:D:D

harris samos
09-05-14, 18:17
βρηκες το ασταρι που σου ειπα ?
γερη κατασκευη αλλα επρεπε αντι να βαζες το πλαισιο το δευτερο πανω να το εβαζες κατω εκει που εχεις τα λεπτοτερα ετσι θα ειχες ποιο στιβαρη κατασκευη και θα εβαζες ανετα πανω και το σαμπ ;)

Sakisdraminos
09-05-14, 19:49
βρηκες το ασταρι που σου ειπα ?
γερη κατασκευη αλλα επρεπε αντι να βαζες το πλαισιο το δευτερο πανω να το εβαζες κατω εκει που εχεις τα λεπτοτερα ετσι θα ειχες ποιο στιβαρη κατασκευη και θα εβαζες ανετα πανω και το σαμπ ;)

ασταρι πηρα ενα που μου προτεινε ο καραθανασσης επσις δεν παει καθολου δυναμη στα λεπτα κοματια γιαυτο και μπηκαν λεπτα το καλυτερο θα ηταν με εξη ποδια αλλα δεν θα χορουσε το σαμπ!:D:D:D:D

harris samos
09-05-14, 20:09
δε χρειαζοντε 6 ποδια ειναι υπερβολη για αυτο το μεγεθος τουμπανο ειναι απλα λεω αν κατω εβαζες τα χοντρα να παταγε πανω το σαμπ και οχι στο πατωμα θα ηταν καλυτερα απο θεμα καθαριοτητας απο κατω

Sakisdraminos
09-05-14, 20:21
δε χρειαζοντε 6 ποδια ειναι υπερβολη για αυτο το μεγεθος τουμπανο ειναι απλα λεω αν κατω εβαζες τα χοντρα να παταγε πανω το σαμπ και οχι στο πατωμα θα ηταν καλυτερα απο θεμα καθαριοτητας απο κατω

επιδι την πατησα απο βλακια στην βαση απο το ρεεφ που εχω τωρα δεν την ξανα παταω.
στον πατω θα μπει κοντρα πλακε θαλασσεις και απο πανω dow στο κοντρα πλακε θα μπουν και κατει σαν ποδαρακια που 1 εκ γιανα εχει κενο και να μην μαζεψει μουχλα απο τυχον νερα!
επισις αμα εβαζα και κατω 4*4 κιλοδοκο δεν θα χορουσε το σαμπ ενδιαμεσα!!

αυτα μπηκαν επιδι το μονο που κανουν ειναι να κραταν τα ποδια και να ντυθεί πιο ευκολα η βαση!

harris samos
09-05-14, 20:56
οκ εσυ ξερεις :D

Sakisdraminos
09-05-14, 21:15
Ενα update τα κοραλακια μου!!!
της τελευταιες μερες λογο ATS ταιζω λιγο παρπανω!:D:D:D:D

Παναγιώτης Κ
10-05-14, 15:33
Μια χαρά, αστέρια όλα!!!

Sakisdraminos
10-05-14, 18:16
Μια χαρά, αστέρια όλα!!!

Ευχαριστω Παναγιωτη! Απο εβδομαδα θα παραλαβω και sps αν και δεν με ενυποσιαζουν αλλα μου φαγαν τα αυτια να βαλω!

Sakisdraminos
14-05-14, 18:07
ηταν πλεον επομενο να βαλω αναπληρωση και λογο κοραλιων και λογο ρουτινας!!!!

Sakisdraminos
16-05-14, 05:48
after dark

ζητιανευουν τα μορα μου!!!!:D:D:D

Sakisdraminos
19-05-14, 09:29
ενα ακομα κοραλι ειρθε να ομορφύνει το ενυδρειο μου!!

golf4470
19-05-14, 21:13
Ευχαριστω Παναγιωτη! Απο εβδομαδα θα παραλαβω και sps αν και δεν με ενυποσιαζουν αλλα μου φαγαν τα αυτια να βαλω!
Οτι δεν σ'αρεσει στειλτο σε εμας:D

Sakisdraminos
19-05-14, 23:49
Οτι δεν σ'αρεσει στειλτο σε εμας:D

Παιδια θελω το πολυ μεχρι τελος του καλοκαιριου να μπορω να κανω εχω καποια φραγκ!
Τελικα λογο αδειας δεν εβαλα SPS.
Και μαλλον με το τελος της αδειας θα συνεχισω την βαση απο το αλλο ενυδρειο γιανα τελιωνω!

Παναγιώτης Κ
21-05-14, 09:22
Ωραία η caulastrea. Με τον καιρό θα φουσκώνει και περισσότερο.

Καλή συνέχεια σάκη!

Sakisdraminos
22-05-14, 17:18
Ωραία η caulastrea. Με τον καιρό θα φουσκώνει και περισσότερο.

Καλή συνέχεια σάκη!

Είδη με αυτα που λενε εχει αρχισει να φουσκώνει!

κ.ω.σ.τ.α.ς.
22-05-14, 23:54
Α χα ωραια πραγματα;)

Sakisdraminos
29-05-14, 09:23
Α χα ωραια πραγματα;)

Ευχαριστω Κωστα και ελπιζω την επομενη φορα που θα ερθω Πρεβεζα να παμε για καμια σαρδελα!
Μαζι φυσικα και οι υπολιποι ενυδρειοφιλοι.
Λοιπον μολις περασε μια μπορα και μαλλον δεν αφισε προβληματα!
Την ημερα που εφυγα με αδεια μπηκαν στο ενυδρειο μια caulastrea και ενα ψαρι που το ηθελα παρα πολυ αν και δεν ακουσα και τα καλυτερα λογια.
Το ψαρι ηταν ενα puffer valentini!
Μολις γιρισα απο την αδεια ηταν κλειστα σχεδον ολα τα LPS μου.
Τα softies και τα υπολιπα LPS ηταν ανοιχτα αλλα στρεσαρισμενα
Ξεκινησαν τα εγκεφαλικα να ερχονται.
Αλλα για καλη μου τυχη προλαβα και εβγαλα το ψαρι και σε 1,5 μερα τα κοραλια αρχισαν να ανοιγουν αρκετα.

Υπαρχει τροπος να αλλαξει συμπεριφορα το puffer?
Εχω ακουσει οτι ορισμενα δεν πιραζουν κοραλια.

Samian
30-05-14, 21:56
Υπαρχει τροπος να αλλαξει συμπεριφορα το puffer?
Εχω ακουσει οτι ορισμενα δεν πιραζουν κοραλια.

Φυσικά και υπάρχει τρόπος.
Κατάλληλο μαχαίρι και ένας sushi σεφ, και ιδού http://en.wikipedia.org/wiki/File:Fugu_sashimi.jpg

harris samos
30-05-14, 23:43
μην εισαι κακώς πρόεδρε !!!!!!!!

φερε ρε το ψαρακι εδω εγω θα αργισω να βαλω κοραλια και οταν ειναι να βαλω θα εχεις χρονο να το δοσεις η να του κανεισ ενα αλλο ενυδρειο

κανονηστε κανα καφε αντε !!!!!!

Sakisdraminos
31-05-14, 03:17
Φυσικά και υπάρχει τρόπος.
Κατάλληλο μαχαίρι και ένας sushi σεφ, και ιδού http://en.wikipedia.org/wiki/File:Fugu_sashimi.jpg

Η αληθεια ειναι οτι το ψαρακι το εχω τρελη αδυναμια και δεν θελω να το δοσω. Περιμενω να κανω την μετακομιση το ενυδρειο σε μεγαλητερο και μετα θα κανω προσπαθεια να το ξαναβαλω εχοντας σκασει στο φαγητο και βαζοντας αυτοματη ταιστρα να ταιζει συνεχια.
Ξερω οτι ειναι επικυνδινο αλλα θα κανονισω να εχω αδεια γιανα το παρακολουθισω.
μην εισαι κακώς πρόεδρε !!!!!!!!

φερε ρε το ψαρακι εδω εγω θα αργισω να βαλω κοραλια και οταν ειναι να βαλω θα εχεις χρονο να το δοσεις η να του κανεισ ενα αλλο ενυδρειο

κανονηστε κανα καφε αντε !!!!!!

Θα ηταν μια καλη λυση. αλλα επιδι αλαξαν καποια πραγματα και μαλλον μπορει να εχω κανει την μετακομιση μεχρι τελος της αλλης εβδομαδος δεν θελω να το κουρασω το ψαρι.

Το καφεδακι μαλλον την αλλη εβδομαδα που μπορει να το κανουμε σε κανενα ουζερι! Καλοκαιρι ερχετε και το ουζακι ειναι βασικος παραγοντας γιανα κατεβαζουμε ιδεες! ;-)

Sakisdraminos
02-06-14, 19:46
μερικες φωτο ακομα μιας που περασε η μπορα!!!

Sakisdraminos
07-06-14, 22:01
ΜΑλλον σημερα ειναι το τελευταιο βραδυ που τα κοραλια θα ειναι σε αυτο το ενυδρειο......
Αυριο μετα απο 6 μηνες θα μετακομισουν σε μεγαλητερο ενυδρειο.....
γιανα ειναι αυτα πιο ανετα και εγω πιο ξενιαστος!!!!
Ας ελπισουμε οτι δεν θα εχω απωλειες.

kostas82
08-06-14, 03:05
Καλη μετακομηση να εχεις αγορι χωρις απροοπτα , ;)

Sakisdraminos
10-06-14, 21:10
λογο καποιον καθυστερησεων το ενυδρειο τρεχει ακομα και μαλλον για μερικες μερες ακομα!

βαφτηκε η πλατη και η αριστερη πλευρα. Κοπηκε για της αναλογες πλευρες και dow για μονωση.

Sakisdraminos
11-06-14, 19:26
τελιωσε η βαση και το βάψιμο εμεινε να μπουν οι γωνιες και οτι αλλο χρειαζεται γιανα φτάσουν οι σωλήνες στο Sub και η επιστροφη απο την αντλια.
Παράλληλα θα μπει και DOW στης δυο πλευρες που βα εβαψα για μόνωση απο το κρυο και την ζεστη!

Sakisdraminos
12-06-14, 22:52
μερικες φωτο της στιγμης με την πλατη και τα υδραυλικα!!!!:D:D:D

golf4470
12-06-14, 23:18
Σακη τις δεξια σπιραλ σωληνες αν ειναι της επιστροφης βγαλτες. Εχει αναφερθει οτι κοβουν την ροη πολυ.

Sakisdraminos
12-06-14, 23:28
Σακη τις δεξια σπιραλ σωληνες αν ειναι της επιστροφης βγαλτες. Εχει αναφερθει οτι κοβουν την ροη πολυ.

Οχι φιλε ειναι για την υππερχηληση....

επισις καποια στιγμη που θα καταφερω να παρω την DC12000 θα μπει σωληνας PVC.

Sakisdraminos
13-06-14, 17:52
Σειρα εχουν τα ηλεκτρολογικα!

Sakisdraminos
13-06-14, 19:31
και τελειωμένο !!!!!:D:D:D

τωρα εμεινε να ερθει η κυριακη γιανα κανουμε την αλλαγη!

Sakisdraminos
15-06-14, 18:43
μετα απο 4,5 ωρες μαζι με τον φιλο BILL- SAMOS καταφεραμε κανουμε την αλλαγη!

Bill-Samos
15-06-14, 18:59
Να κουβαλας τα 20λιτρα μπετονια απο τη θαλασσα στο δευτερο oροφο ανεκτιμητο..Για ολα τ' αλλα υπαρχει η mastercard...Απο τις 10:30 ως τις 4:00 και..5μιση ωρες!!!10 Αφρικανικα εστηνα!!

Sakisdraminos
15-06-14, 19:11
Να κουβαλας τα 20λιτρα μπετονια απο τη θαλασσα στο δευτερο oροφο ανεκτιμητο..Για ολα τ' αλλα υπαρχει η mastercard...Απο τις 10:30 ως τις 4:00 και..5μιση ωρες!!!10 Αφρικανικα εστηνα!!

5μιση ε? Πος περασε η ωρα!!!
Ασε που δεν εκατσες στο καλυτερο...
Βαλε τον κοντρολερ με την ψυξη και θερμανση βαλε δοσομετρικες κανε ζουμια βαλε αναπληρωση βαλε βαρελη με νερο και αλλες λεπτομεριες!
Αλλες 2ωριτσες...

;-) :-D

Sakisdraminos
15-06-14, 20:32
ειναι αρκετη ι chaeto για 310 λιΤΡΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ???

Γιαννη αυτη ειναι η chaeto που μου εδωσες!!!!

j.p.
15-06-14, 21:43
τι εχεις κανει εκεί βρε Σακη!!!!!

kostas82
15-06-14, 22:15
Καλοριζικο Σακη , πολυ ομορφα ολα ....εε νομιζω πως φτανει ρε φιλε η σαετο :D

Sakisdraminos
16-06-14, 20:21
τι εχεις κανει εκεί βρε Σακη!!!!!

Χαχαχα... Καλα την προσεχω?
Καλοριζικο Σακη , πολυ ομορφα ολα ....εε νομιζω πως φτανει ρε φιλε η σαετο :D

Κοιτα ειναι παρα πολυ αλλα δεν μου τραβαει γρηγορα ουσιες θα κανω μια δοκιμη να βαλω μια λαμπα τ5 αναπτυξης φυτων και αν δεν θα την δοκιμασω με αλλο τροπο. Παραληλλα θα δοκιμασω και το ατς απλα δεν χοραει η κατασκευη που ειχα στην βαση.

Sakisdraminos
20-06-14, 15:38
μιας και δεν μπορεσαμε να παμε για μπανιο σημερα ας βαλουμε καμια φωτο

kostas82
20-06-14, 16:23
Ωραιο Σακη , κατι διαφορετικο φιλε ο μαυρος αραγωνιτης. Βγαλε και καμια κοντινη , απο το πλαι

Sakisdraminos
20-06-14, 17:51
αυτες ειναι αλλα δεν εχει ακομα τπτ το ιδιετερο.

λεω να βαλω κανενα μη φωτοσυθετικο κοραλι στης ακρες τι λετε???

kostas82
21-06-14, 02:21
Σακη κατεβασε τα lps πιο χαμηλα , τις εφυλιες τουλαχιστον γιατι τους αρεσει πολυ λιγο ροη νερου και με πιο λιγο φως ειναι καλα , τουμπανο το κοβω το στησιμο φιλε , τα μη φωτοσυνθετικα κοραλλια φιλε δεν νομιζω οτι μπορουν να επιζησουν σε ενυδρειο που δεν ειναι φτιαγμενο για αυτα και εξηγουμαι .. συνηθως δεν αντεχουν το πολυ φως που εχουν τα ακροποενυδρεια και θελουν συνεχες ταισμα και οταν λεμε συνεχες εννοω να υπαρχει κατι στο νερο που να μπορουν να αρπαξουν οι πολυποδες , προσωπικα θα τα εβαζα σε ενυδρειο μονο με τετοια ειδη , πιστευω οτι τα περισσοτερα απο τα μη φωτοσυνθετικα κοραλλια με το που τα βγαλουν απο την θαλασσα το ρολοι μετραει αναποδα αλλα αυτη ειναι μεγαλη κουβεντα ...

Sakisdraminos
22-06-14, 00:05
Σακη κατεβασε τα lps πιο χαμηλα , τις εφυλιες τουλαχιστον γιατι τους αρεσει πολυ λιγο ροη νερου και με πιο λιγο φως ειναι καλα , τουμπανο το κοβω το στησιμο φιλε , τα μη φωτοσυνθετικα κοραλλια φιλε δεν νομιζω οτι μπορουν να επιζησουν σε ενυδρειο που δεν ειναι φτιαγμενο για αυτα και εξηγουμαι .. συνηθως δεν αντεχουν το πολυ φως που εχουν τα ακροποενυδρεια και θελουν συνεχες ταισμα και οταν λεμε συνεχες εννοω να υπαρχει κατι στο νερο που να μπορουν να αρπαξουν οι πολυποδες , προσωπικα θα τα εβαζα σε ενυδρειο μονο με τετοια ειδη , πιστευω οτι τα περισσοτερα απο τα μη φωτοσυνθετικα κοραλλια με το που τα βγαλουν απο την θαλασσα το ρολοι μετραει αναποδα αλλα αυτη ειναι μεγαλη κουβεντα ...

Οκ κωστα ευχαριστω για της πληροφοριες! Θα το συζητησουμε.
φιλος τωρα σκεφτομουν αυτο που ελεγες και καταλαβα οτι εχεις απολιτο δικαιο.
δλδ
γιανα δεις τελεια τα χρωματα στα sps θα πρεπει να εχεις πεντακαθαρο νερο κατι που δεν το θελουν τα softies και μη φωτοσυνθετικα.
αυτα θελουν να υπαρχουν ουσιες γιανα μπορουν να τρεφονται συνεχια!

το θεμα ειναι πρεπει να διαλεξω τι θελω πιο πολυ και να αρχισω να κλινω προς τα εκει...
:smt102:smt102:smt102:smt102

Sakisdraminos
24-06-14, 10:48
Λοιπον σημερα μετρησης!
Αμα ολα πανε καλα ξεκιναμε με ψαρακια τι προτεινετε;
Ειμαι σε διλημα.
Να βαλω καμια 20 κλουν η να βαλω διαφορα και κανα δυο τανκ?

alan boy
24-06-14, 12:55
γνωμη μου, διαφορα και κανα δυο τανκ

Sakisdraminos
24-06-14, 23:21
και μιας που μεχρι τελος της εβδομαδος θα ερθουν και μερικα ψαρακια δεν θα μπορουσαμε να μην βαλουμε μια αυτοματη ταιστρα!!!!

Sakisdraminos
26-06-14, 23:07
τα ανεμιστιρακια μπηκαν μολις τωρα..... μολις ανεβηκε η θερμοκρασια ηρθαν να σωσουν την κατασταση!!!!!:D:D:D:D

το ταισμα των ψαριων και για να μπουσταρω το ατς που θα μπει σε λειτουργια απο το σαββατο μπηκε αυτοατη ταιστρα με 4 ταισματα την μερα!!!

Sakisdraminos
26-06-14, 23:30
λογο του χορου η θηκη του ats κοπηκε κατα πολυ αλλα θα δωσω εμφαση στα φωτα!

Sakisdraminos
29-06-14, 19:06
χθες μπηκε στο ενυδρειο
Zebrasoma Desjardini
Dolabella Auricularia
Pterapogon Kauderni

Παναγιώτης Κ
06-07-14, 11:19
Ομορφιές Σάκη!!
Να σου ζήσουν!

Sakisdraminos
06-07-14, 12:56
Ομορφιές Σάκη!!
Να σου ζήσουν!
ευχαριστω πολυ παναγιωτη!!

σε λιγο καιρο σαλπαρουμε και για sps...
αμα βρω μερικα φραγκακια καλα θα ειναι!

Samian
06-07-14, 13:10
ευχαριστω πολυ παναγιωτη!!

σε λιγο καιρο σαλπαρουμε και για sps...
αμα βρω μερικα φραγκακια καλα θα ειναι!

Τα είπαμε χθες......αγάλια-αγάλια γίνεται η αγουρίδα μέλι.
Μ Η Ν Β Ι Α Ζ Ε Σ Α Ι !!!!!!!!!:confused:

Sakisdraminos
06-07-14, 13:20
Τα είπαμε χθες......αγάλια-αγάλια γίνεται η αγουρίδα μέλι.
Μ Η Ν Β Ι Α Ζ Ε Σ Α Ι !!!!!!!!!:confused:

δεν βιαζομαι αλλα επιδι βλεπω να δυσκολεύουν πρεπει νσ κσνεις προυπολογισμο.... δεν θα τα βαλω αυριο!!

Sakisdraminos
02-08-14, 10:52
το κοραλι μου καπος ετσι εφτασε πριν απο 14 μερες...
φυσικα το μαγαζι μου το πιστωσε αλλα το θεμα ειναι αμα υπαρχει σοτηρια για το κοραλι!!!

kostas82
02-08-14, 11:23
Δυστηχώς , καλυτερα να αποφευγοντε οι αποστολες ζωντανωμ μεσα στο καλοκαιρι και τον χειμωνα.

Sakisdraminos
02-08-14, 12:26
Δυστηχώς , καλυτερα να αποφευγοντε οι αποστολες ζωντανωμ μεσα στο καλοκαιρι και τον χειμωνα.

ναι το ξερω απλα ηθελα να δοκιμα sps μεχρι τον χειμωνα και αμα μου αρεσουν
να να εκανα μια μεγαλη παραγγελια με αρκετα κοματια....:smt083:smt083:smt083
τεσπα το θεμα ειναι υπαρχει σωτήρια?:(:(

kostas82
02-08-14, 13:46
Οχι εχει μεινει μονο ο σκελετος του δυστηχως φιλε , με το φως τι θα κανεις τελικα ;

Sakisdraminos
02-08-14, 13:52
Οχι εχει μεινει μονο ο σκελετος του δυστηχως φιλε , με το φως τι θα κανεις τελικα ;

θα κανω λεντ φωτιστικο με 2 50w multichip και μετα θα βαλω αλλο ενα.....

Βρηκα ενα site που λενε για αρντουινο και θα κανονισω να βρω λυση και να βαλω για κοντρολερ το αρντουινο....

αν καταφερω να τελιωσω μεχρι τελη οκτωβριου και δεν χασω κανενα sps θα κανω παραγγελια τελως οκτωβριου απο white coral!!!

Sakisdraminos
02-08-14, 20:18
εδω τι λετε πος τα βλεπεται ειναι λιγες ωρες μετα που τα εβαλα μεσα στο ενυδρειο!!!

ασε που θα που σας χρωσταω και μια φωτο απο τον αστερια μου!:confused::confused:
ειναι λιγο απατεωνας κριβεται απο την ωρα που τον εβαλα τυχαια τον βρηκα πριν απο λιγο!

Παναγιώτης Κ
03-08-14, 02:20
Μια χαρά φαίνονται σακη, βέβαια οι φωτός είναι εξ αποστάσεως, αλλά φαίνονται οκ.
Να τα χαίρεσαι!

kostas82
03-08-14, 07:47
Καλα δεν ντρεπεσαι :D πρωτα μας δειχνεις το πεθαμενο και μετα τα καλα; μακαρι να γινουν δεντρα αγορι :smt035

kostas82
03-08-14, 07:48
Τις τιμες του νερου πως θα τις κρατας ;

Sakisdraminos
03-08-14, 08:10
Μια χαρά φαίνονται σακη, βέβαια οι φωτός είναι εξ αποστάσεως, αλλά φαίνονται οκ.
Να τα χαίρεσαι!

Ευχαριστω Παναγιωτη ευλπιζω να την καταφερουν αυτη την φορα!:D:D:D
Καλα δεν ντρεπεσαι :D πρωτα μας δειχνεις το πεθαμενο και μετα τα καλα; μακαρι να γινουν δεντρα αγορι :smt035

Ευχαριστω Κωστα... μακαρι να γινουν γιανα εχουμε και καμια ανταλαγη με κανεναν χομπιστα......
Αν και αμα ειχε κανενας κανενα φραγκακι για πουλημα ή χαρισμα θα το δεχομουν με χιλια!!!
Τις τιμες του νερου πως θα τις κρατας ;

εχω δοσομετρηκη και πιστευω να μην εχω θεμα,θα κανω καθε εβδομαδα τα τεστ και αναλογος τροποποιώ.....
σε δευτερη φαση θελω να της κατεβασω λιγο γιατι το KH μου ειναι στο 9,3
αλλα θα γινει κλιμακοτα.
προχθες εκανα αλλαγη νερου απο θαλασσα και επιτιδες δεν συμπληρωσα καθολου kh γιανα παισει σημερα θα κανω μετρησης και θα προσπαθησω να μηνώ εκει για καμια 10 μερες και μετα να το ριξω σιγα σιγα μεχρι να φτασει στο 8..
στα αλλα ειμαι καλα

Samian
05-08-14, 21:16
Δεν κρατιέσαι !!!
Να τα χαίρεσαι φιλαράκο και προσοχή.....

j.p.
06-08-14, 14:50
καλορίζικα Σάκη.

Sakisdraminos
06-08-14, 16:38
Thanks!!!!

παντος θελει πολυ στοκαρισμα ακομα το ενυδρειο....
μαλλον απο οκτωβριο θα συνεχισω.
Λεω να ασχοληθω λιγο με φωτισμο και φιλτρανση!

golf4470
06-08-14, 16:49
Τι θα κανεις τελικά με τον φωτισμο;

Sakisdraminos
06-08-14, 18:20
Τι θα κανεις τελικά με τον φωτισμο;

ειπαμε power led \50αρια σαν αυτα που ειχαν κανει στην ομαδικη και για κοντρολερ ψανχομαι αρντουινο τωρα παιζει να παω σε ποσειδονα η jarduino....

golf4470
06-08-14, 18:23
Αντιστοιχία χρωμάτων LEDs? Ο ποσειδωνας ειναι μια παρα πολυ καλη λύση, αυτό δουλεύω κ εγω. Το jarduino ειναι μια άλλη πολυ καλη εφαρμογή χωρις εφέ αλλα πολλα υποσχόμενο στο μέλλον.

Sakisdraminos
06-08-14, 18:41
Αντιστοιχία χρωμάτων LEDs? Ο ποσειδωνας ειναι μια παρα πολυ καλη λύση, αυτό δουλεύω κ εγω. Το jarduino ειναι μια άλλη πολυ καλη εφαρμογή χωρις εφέ αλλα πολλα υποσχόμενο στο μέλλον.

κοιτα εμενα το ολο σκηνικο με το arduino μου αρεση δεν θελω να παρω jarduino i poseidon αλλα επιδι ειμαι πολυ αρχαριος θα αναγκαστω να παω εκει.

βεβαια υπαρχουν και αλλα κοντρολερ απλα θελω να μαθω το λογισμικο του arduino γιανα αυτοματοποιησω μερικα πραγματακια ακομα στο ενυδρειο!

τωρα θα χρειαστω και λιγη εως αρκετη βοηθεια απο εσας που τα χρεισιμοποιητε καθημερινα μολις τα παρω στα χερια μου!!

golf4470
06-08-14, 18:58
Το jarduino κ ο ποσειδωνας ειναι arduino.
Στην ουσία αυτός που έφτιαξε το j-arduino του έδωσε απο το όνομα του. Ο Γιώργος το ονόμασε ποσειδωνα κ ακόμα υπάρχει το ferduino απο τον fernados που έδωσε το όνομα του.

Sakisdraminos
07-08-14, 00:10
Το jarduino κ ο ποσειδωνας ειναι arduino.
Στην ουσία αυτός που έφτιαξε το j-arduino του έδωσε απο το όνομα του. Ο Γιώργος το ονόμασε ποσειδωνα κ ακόμα υπάρχει το ferduino απο τον fernados που έδωσε το όνομα του.

ναι το ξερω απλα για αρχη θα παιξω με το λογισμικο τους κυριος για τα λεντ... τα υπολοιπα θα τα κρατησω και απλα θα κανω τροποποιησεις...

golf4470
07-08-14, 00:49
Δεν σε καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλα οκ εσυ ξέρεις καλύτερα τι ακριβως θες.

Sakisdraminos
07-08-14, 04:45
επιδι δεν ξερω να το προγραματισω θα παρω το λογισμικο απο το ποσειδων ή το jarduino και θα κρατησω μονο το λογισμικο για το ντιμαρισμα των λεντ!!

Sakisdraminos
23-08-14, 18:35
τι λετε το βλεπεται να στρωνει η ή φαντασια μου ειναι?:confused::confused:

Sakisdraminos
28-08-14, 19:48
Απο χθες περιμενω να μου ερθει απο fish-street κυκλοφοριτη jebao rw 15 ξερουμε ποσες μερες κανει απο αγγλια;

Sakisdraminos
01-09-14, 08:31
τι καβουρακι ειναι αυτο?

συνεληφθει σε ακροπορα !!!

kostas82
01-09-14, 08:48
Μου κανει για συμβιωτικο ακροπορας - φρονιμο

Sakisdraminos
01-09-14, 09:18
το εβλεπα εδω και μερες σε μια ακροπορα που ειναι πανω σε φραγκ και σημερα κταφερα να το πιασω τι το κανω?
το εχω σε κρατηση....
παει στα σκουπιδια η επιστροφη?

kostas82
01-09-14, 11:38
Αυτα καθαριζουν τις ακροπορες απο βρωμια και αλγες και τροφες που κολλανε στα κλαδια , δεν ειναι κακα , αλλα αν δεν βρισκει φαγητο μπορει να δοκιμασει και λιγο ιστο

Sakisdraminos
01-09-14, 13:13
Αυτα καθαριζουν τις ακροπορες απο βρωμια και αλγες και τροφες που κολλανε στα κλαδια , δεν ειναι κακα , αλλα αν δεν βρισκει φαγητο μπορει να δοκιμασει και λιγο ιστο

δλδ καλο ειναι να την σουταρω????

kostas82
01-09-14, 18:19
Κρατα το ;)

Παναγιώτης Κ
02-09-14, 09:26
Καλό είναι.
Εμένα δε μου είχαν πειράξει ποτέ τίποτα.
Όπως σου είπε και ο κώστας, αν θες κρατα το.

Sakisdraminos
02-09-14, 21:43
Καλό είναι.
Εμένα δε μου είχαν πειράξει ποτέ τίποτα.
Όπως σου είπε και ο κώστας, αν θες κρατα το.

ok απελευθερωθηκε!

καλο χειμωνα με καινουργιες αφιξης!!+-8+-8+-8+-8

Παναγιώτης Κ
03-09-14, 08:50
Ωραία είναι. Να τα χαίρεσαι.
Η άκρο αν δεν είναι κολλημένη κόλλησε τη σε ενα πλαγκ. Μην την έχεις μέσα στον αραφωνίτη έτσι. Θα μολυνθει.

Sakisdraminos
03-09-14, 09:25
Σε ευχαριστω παναγιωτη δεν ειναι σε πλαγκ.
Απλα το αφισα εκει για μερικες ωρες προσαρμογης. Να μην φαν αποτομα τα φωτα.
Αυριο πριν αναψουν τα φωτα θα κοληθουν σε τελικες θεσεις...

Επισις εβαλα αλλη μια λαμπα coral plus 39w .
Ευελπιστω μεχρι τελη Νοεμβριου να εχω τελιωσει το λεντ φωτιστικο και να ειμαστε πιο κομπλε!

j.p.
04-09-14, 16:32
καλορίζικα σακη, μια χαρα τα βλέπω.
πολυ sps επεσε!!!
ναι η ακροπορα θέλει κόλλημα.

Sakisdraminos
04-09-14, 16:47
Ευχαριστω πολυ Γιαννη αν και ειπα δεν θα βαλω sps λύγισα.
τωρα πρεπει να τα διατηρησουμε σωστα.
τα εβαλα κατω για μια μερα για να προσαρμοστουν σιγα σιγα στο φως.
Σημερα απο τις 7:30 το πρωι μεχρι τις 11 κολλούσα τα κοραλια στην τελικη τους θεση....

Γεμισαμε κερατα!!!1:smt041:smt041:smt041:smt041

Παναγιώτης Κ
04-09-14, 18:48
Nα τα χαίρεσαι σάκη!
Να τα δεις δέντρα!!!

kalafan
04-09-14, 18:52
πολυ ωραιο γινεται !!!

kostas82
05-09-14, 00:36
Ευχαριστω πολυ Γιαννη αν και ειπα δεν θα βαλω sps λύγισα.
Καααλα ενταξει :D χεχχεχε κοραλοκαιρος. http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-eatdrink004.gif (http://www.freesmileys.org/smileys.php)

Sakisdraminos
05-09-14, 05:22
Nα τα χαίρεσαι σάκη!
Να τα δεις δέντρα!!!

Ευχαριστω πολυ Πσαναγιωτη θελω πολι να τα δω δεντρακια !!!
το ενυδρειο δένει σιγα σιγα και ειμαι πολι ευχαριστημενος με την πορεια του.
Φυσικα σε αυτο ευθύνεται και τα μερικα χιλιαδες λεπτα με ομιλιας στο τηλεφωνο με ατομα που θελατε να με βοιθησετε...
τους ευχαριστω ολους γιατι χαρης σε εσας δεν εχω χασει ουτε κοραλι!!!:smt054:smt054:smt054
πολυ ωραιο γινεται !!!

Ευχαριστω φιλε!!!
Καααλα ενταξει :D χεχχεχε κοραλοκαιρος. http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-eatdrink004.gif (http://www.freesmileys.org/smileys.php)

νομιζω οτι κατι ξερεις παραπανω κωστα!!!

Γιαννης Μ5
05-09-14, 05:48
Μπράβο Σάκη.Καλα το πας.:p

Sakisdraminos
05-09-14, 17:50
Μπράβο Σάκη.Καλα το πας.:p

Αντε να δουμε θα μεγαλωνουν τα sps!

Sakisdraminos
05-09-14, 17:51
JEBAO RW-15 :smt033
Και τωρα τι κανουμε?

freediver
05-09-14, 20:30
:smt115 Το βρέχουμε;

Sakisdraminos
05-09-14, 20:33
:smt115 Το βρέχουμε;

φιλος πριν απο λιγο καταφερα να την κουμανταρω!!!!

καταφερα να την κανω να δουλευει στο μισω και αμα χρειαστει να παει και στην 5 δυναμη.

την δωκημασα στο τερμα και γινοταν χαμος δεν μπορουσε να δουλεψει πανω απο 10 δευτερα και εβγαινε νερο απο το ενυδρειο.

freediver
05-09-14, 20:51
Στη θέση σου θα τη ρύθμιζα ανάλογα με τα απαιτούμενα από τα κοράλλια. Ροή, θέλουμε. Πλυντήριο, όχι παντού και πάντα. Αν είναι τόσο δυνατή δοκίμαζε τη θέση, την κατεύθυνση και την ισχύ της. Έχω διαβάσει, πάντως, καλά πράγματα γι' αυτήν την αντλία και την έχω κατά νου, στην επόμενη αναβάθμιση. Πες μας περισσότερα για την εξέλιξη...

Sakisdraminos
05-09-14, 21:01
Στη θέση σου θα τη ρύθμιζα ανάλογα με τα απαιτούμενα από τα κοράλλια. Ροή, θέλουμε. Πλυντήριο, όχι παντού και πάντα. Αν είναι τόσο δυνατή δοκίμαζε τη θέση, την κατεύθυνση και την ισχύ της. Έχω διαβάσει, πάντως, καλά πράγματα γι' αυτήν την αντλία και την έχω κατά νου, στην επόμενη αναβάθμιση. Πες μας περισσότερα για την εξέλιξη...

κοιτα ποτε δεν ειμουν λατρης της πολυ ροης(*40-60)!!! την εχω σε λιγο πιο δυνατη ροη απο οτι ειχα πριν υπολογιζω στο -40
Εγιναν και απαραίτητες αλλαγες σε ορισμενα κοραλια που δεν θελουν μεγαλη ροη και πιστευω ειμαι αρκετα καλα. Βεβαια δεν μπορεις πατνα να ειναι και οτι καλητερο για ολα τα κοραλια αλλα πιστευω δεν θα εχω καποιο προβλημα.
φυσικα μπορουν ακομα να γινουν μικροαλλαγες σε κοραλια και κυκλοφοριτη!

τον κυκλοφορητη τον εχω ταχητυτα στο 4 κοιματισμο W1 και φυσικα ενεργοποιοημενο το Light sensor!!

freediver
05-09-14, 21:10
Το Light sensor δουλεύει σωστά; Σε μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρείας, έχω διαβάσει για δυσλειτουργίες που, όμως, ξεπεράστηκαν εύκολα και ανώδυνα.

Sakisdraminos
05-09-14, 21:18
Το Light sensor δουλεύει σωστά; Σε μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρείας, έχω διαβάσει για δυσλειτουργίες που, όμως, ξεπεράστηκαν εύκολα και ανώδυνα.

δλδ???:(

freediver
05-09-14, 21:29
Σε μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρείας, ο αισθητήρας δεν έκοβε τη ροή στο απόλυτο σκοτάδι, όπως και έπρεπε (βάσει των λεγομένων). Αν δεις κάτι τέτοιο (που δε νομίζω να παρουσιάζεται, πλέον, και οπωσδήποτε δεν το εύχομαι) πες μου να ψάξω και να σου ξαναβρώ την τοποθεσία όπου το διάβαζα. ;)

Sakisdraminos
05-09-14, 21:32
Σε μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρείας, ο αισθητήρας δεν έκοβε τη ροή στο απόλυτο σκοτάδι, όπως και έπρεπε (βάσει των λεγομένων). Αν δεις κάτι τέτοιο (που δε νομίζω να παρουσιάζεται, πλέον, και οπωσδήποτε δεν το εύχομαι) πες μου να ψάξω και να σου ξαναβρώ την τοποθεσία όπου το διάβαζα. ;)

πριν απο 5 λεπτα που επεσε σκοταδι στο ενυδρειο ειδα οτι γιρισει ο κυκλοφοριτης στο τερμα χαλαρο και με σταθερη ροη.

δεν νομιζω να εχω θεμα αλλα βρες το θεμα!!!
ηταν για της RW ή WP?

freediver
05-09-14, 21:37
Για τις WP 40, αν θυμάμαι καλά. Θα το βρώ και θα σου το στείλω σε πμ για να μη διαφημίζω άλλα φόρουμ. ;)

Sakisdraminos
05-09-14, 21:40
Για τις WP 40, αν θυμάμαι καλά. Θα το βρώ και θα σου το στείλω σε πμ για να μη διαφημίζω άλλα φόρουμ. ;)

ok παντος ειναι διαφορετικα κοντρολερ!:smt033:smt033:smt033

freediver
05-09-14, 21:48
Ναι, το διάβασα. Όπως είπα και πριν, την έχω κι εγώ κατά νου...
Σου στέλνω και πμ τώρα.

Sakisdraminos
08-09-14, 17:57
Και τωρα βοηθεια!!!!:mad::mad:

Mιας που εβαλα sps frag αλλαξανε κατα πολι οι καταναλωσης του Kh Mg Ca

μετρηση μερικες μερες πριν τα φραγκ 25/8/2014 11 00
KH8.6
MG 1410
ca 460

μετρηση μερικες μερες μετα τα φραγκ 7/9/2014 18 10
Sg 1026.5
kh 7.7
mg 1340
ca 325

η δοσομετρηκη μεχρι σημερα εριχνε αυτα!
kh 1*20
mg 1*9
ca 1*8
Απο σημερα ριχνει αυτες!
kh 3*12
mg 3*7
ca 3*7

τι λετε καλα την εκανα?:confused::confused::confused:
φυσικα θα ακουλουθησει και τεστ σε 3 μερες απο τωρα!
δεν βλεπω γνωμες και ανυσηχω!!!

επισις πρεπει να παρω ενα tablet δωρο στην κοπελα μου και σκεφτομαι να μπορω να συνδιασω και το χομπι μου.
http://www.plaisio.gr/laptop-tablet/tablets/tablets-3g/Turbo-X-Tablet-Hive-IV-3G-kai-GPS-M10K9.htm
με αυτο το tablet θα μπορω να ελενχω ποσειδονα και ip camera????

Sakisdraminos
11-09-14, 17:17
Τι λετε καλα το παω???? και σε μεγεθος XXL!!!